23.2.13

ΟΔΟΣ: Απλά λόγια αέρα


ΟΔΟΣ 8.11.2012 | 665

Αναστάτωση φέρεται να προκαλεί στα μέσα μαζικής επικοινωνίας και στην τοπική κοινωνία η υπερψήφιση και από την βουλευτή Καστοριάς του μέτρου της εξίσωσης των τιμών των καυσίμων.

Γεγονός είναι ότι από τις αρχές του 2012 και πριν καλά-καλά γίνουν εκλογές, η ίδια με δηλώσεις της που άλλες απ’ αυτές ήταν κατηγορηματικές και άλλες διφορούμενες – όλες όμως περιείχαν υπαινιγμούς σε βάρος του προκατόχου της βουλευτή Καστοριάς κ. Ζήση Τζηκαλάγια, είχε φροντίσει να περάσει στο καταναλωτικό κοινό της πολιτικής, ότι η ίδια και το κόμμα της είχαν ήδη προαποφασίσει, είτε την κατάργηση του μέτρου, είτε τον περιορισμό του.

Άλλο τόσο γεγονός είναι όμως, ότι αρκούσε κοινή λογική για να αντιληφθεί κάποιος ότι όλα αυτά, απ’ όπου κι’ αν υποστηρίζονταν, ήταν απλά λόγια αέρα, προεκλογικές υποσχέσεις χωρίς την παραμικρή δυνατότητα να επιβεβαιωθούν έμπρακτα, αφού η εξίσωση των τιμών είχε ήδη περιληφθεί στις πρώτες συμφωνίες με τους δανειστές της Ελλάδος.

Το εντυπωσιακό είναι ότι ακόμη και σήμερα, η ίδια δεν ξεκαθαρίζει με απόλυτα σαφή τρόπο ότι είναι αδύνατη η εφαρμογή του τιμολογίου του ναυτιλιακού καυσίμου στην Βόρεια Ελλάδα. Εξαιρούνται οι κάπως διαφοροποιημένες δηλώσεις της των τελευταίων ημερών, που μοιάζουν περισσότερο ως άσκηση πολιτικού θάρρους και έχουν σαφή απολογητικό τόνο.

Αλλά το ακόμη εντυπωσιακότερο είναι ότι, εξακολουθεί να μένει σε δευτερεύουσα επικαιρότητα και προτεραιότητα η λύση του προβλήματος της λαθρεμπορίας καυσίμων που οργιάζει, και η οποία αποτελεί τον αποκλειστικό λόγο που επιβλήθηκε η εξίσωση των τιμών των καυσίμων κίνησης και θέρμανσης.

Εκτός κι’ αν ορισμένοι επιτήδειοι, γνωρίζοντας ότι η μοναδική λύση είναι η πάταξη της λαθρεμπορίας, εκμεταλλεύονται την ρευστότητα και παθητικότητα που παρατηρείται, καθώς και την αγωνία και τον θυμό του κόσμου, για να πουλήσουν όσο μπορούν περισσότερο εναλλακτικές λύσεις και συστήματα για θέρμανση και καύσιμα.

Αναγκάζουν τον κόσμο να επενδύσει αναλώνοντας τις οικονομίες του, σπέρνοντας πανικό, την στιγμή που σε σύντομο χρονικό διάστημα, ίσως και να μπορεί να διευθετηθεί το πρόβλημα στην ουσία του. Σαν ένα νέο άτυπο αμαρτωλό Χρηματιστήριο αρχίζει και μοιάζει ο πανικός.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 8 Νοεμβρίου 2011, αρ. φύλλου 665

12 σχόλια:

  1. Ανώνυμος23/2/13

    Συγχαρητήρια στην "ΟΔΟ"! Πολύ καλό το άρθρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος23/2/13

    Ψήφισε το "Μνημόνιο", ψήφισε για το "Πετρέλαιο", ψήφισε για την "Αθηνά" και είναι ακόμη στην θέση της και κυκλοφορεί στην Καστοριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος23/2/13

    Έχει φυσικά κάποιους τοπικούς δημοσιογράφους του "αέρα" που την υποστηρίζουν και επιβιώνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος23/2/13

    Είναι όμως ωραία γυναίκα. Για ιδέ βλέμμα σπινθηροβόλο !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος23/2/13

    Κι ισύ τέσσιρου είσι λιγουριό!

    karditsa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος24/2/13

    Που την είδες την ομορφιά; Έναν τόνο μπογιά απλώνει στο πρόσωπό της. Κι άσε που περισσότερο με ιδιοκτήτρια [....] ομοιάζει. Τώρα που το σκέφτομαι, άξια βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο [....] της Βουλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος24/2/13

    Kι ισύ 6 είσι πουλύ ...σέξι!
    (κι πουλύ αισχρός άμα κρίνου απού τα απουσιουπητικά!)

    karditsa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος25/2/13

    Ντροπή καρδίτσα! Δεν αφήνεις άνθρωπο ήσυχο!
    Έτσι είμαστε εδώ : "σέξι κι όποιος αντέξει".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος25/2/13

    Όπου ακούς πολλά κεράσια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος1/3/13

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος3/3/13

    Η ΠΙΟ ΑΣΧΕΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΠΟΤΕ Η ΚΑΣΤΟΡΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος3/3/13

    Για να του λες μι τόσα πουλλά κιφαλαία γράμματα ισύ πρέπ' 11@ νάσι πουλύ σίγουρους!
    (όλου κι κάποιους απού του αμαρτουλό πουλιτικό παριλθόν τους Νομού μας θα βρεθεί να σε διαψεύσ' όμους...)

    karditsa

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ