19.2.13

Κάποτε στην Καστοριά

[στήλη]

Οι  φιλέλληνες  Γερμανοί

Είναι  αλήθεια ότι τον τελευταίο καιρό άρχισε να αναστρέφεται το  αρνητικό κλίμα,  που δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια σε όλες σχεδόν τις χώρες τις ΕΕ και αυτό είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα.  Σε μερικές δε περιπτώσεις ήταν τόσο ακραία τα πράγματα,  που όταν  ένα ζευγάρι  πήγε  να νοικιάσει ένα διαμέρισμα στην  Μ. Βρετανία ,   όταν η ιδιοκτήτης αντιλήφθηκε ότι  ο ένας ήταν  Έλληνας, δεν δέχθηκε να νοικιάσει το διαμέρισμα. Φυσικά αν ήθελε να καταγράψει κανείς όλες τις περιπτώσεις των ακροτήτων που συνέβησαν τα τελευταία χρόνια  σε βάρος των Ελλήνων σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, θα έγραφε ολόκληρο βιβλίο.

Το κλίμα δε αυτό του παροξυσμού δεν καλλιεργήθηκε  μόνο στις άλλες χώρες, αλλά και στην χώρα μας, από κάποιους δημοσιογράφους, που στο βωμό του κυνηγιού της δημοσιότητας έβριζαν του Γερμανούς και τους Ευρωπαίους, ρίχνοντας λάδι στην φωτιά αυτής της υστερίας. Το μάρμαρο δε, δεν το πλήρωσαν οι φωνασκούντες στα ελληνικά κανάλια  δημοσιογράφοι,    αλλά  ο απλός κόσμος,  ο άνεργος που πήγε να βρει την τύχη του  στην  ΕΕ. Δυστυχώς έτσι γίνεται πάντα στην ζωή ‘’μαλώνουν τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια’’.
Ρωτήσαμε  Έλληνες που ζουν στην Γερμανία κατά πόσο ένιωσαν αυτή την αλλαγή κλίματος τα τελευταία χρόνια και μας το επιβεβαίωσαν. Αυτό το αρνητικό κλίμα  όμως, έγινε περισσότερο αντιληπτό στους νέους μετανάστες  παρά σε αυτούς που βρίσκονται μόνιμα στην Γερμανία και έχουν δημιουργήσει σταθερές φιλίες και γνωριμίες.
Ευτυχώς όμως μέσα στο δυσμενές αυτό κλίμα που υπάρχουν φιλέλληνες και μάλιστα συγγραφείς η οποίοι με την δύναμη της πένας κρατάνε Θερμοπύλες και προσπαθούν με τον τρόπο τους να δημιουργήσουν την δική τους αντίσταση απέναντι στην υπερβολή και της τρομοκρατία που διασπείρουν ευτυχώς όχι όλα  τα ΜΜΕ.
Ένας από αυτούς είναι και ο Andreas Deffner, ο οποίος συμμετείχε στην διεθνή έκθεση βιβλίου στην Φρανκφούρτη στις αρχές Οκτωβρίου και μας διαφήμισε με το νέο του βιβλίο με τίτλο ‘’Φιλότιμο’’, που αναφέρεται στην κρίση και την καθημερινότητα στην Ελλάδα. Περνώντας δε από την Καστοριά δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα θετικά στοιχεία του τόπου μας, διαφημίζοντας έτσι την περιοχή μας στο αναγνωστικό του κοινό.
Εμείς πάντως τον ευχαριστούμε για την προβολή που μας κάνει και συστήνουμε στους γερμανομαθείς να διαβάσουν και να διαφημίσουν το βιβλίο του,  διότι έτσι ευλογούμε και τα γένια μας.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 8 Νοεμβρίου αρ. φύλλου 665



2 σχόλια:

  1. Επειδή το βιβλίο το έχω διαβάσει και έχει πραγματικά ενδιαφέρον να το παρουσιάσει κανείς στο καστοριανό κοινό, μιας και ένα κεφάλαιο είναι αφιερωμένο σε καστοριανά θέματα, αν υπάρχει ενδιαφέρον από το γερμανόφωνο αναγνωστικό κοινό της Καστοριάς, ευχαρίστως να προσφερθεί το βιβλίο προς ανάγνωση και κριτική παρουσίαση.
    ΣΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος25/2/13

    Δεν κυκλοφορεί μεταφρασμένο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ