2.1.16

ΟΔΟΣ: Υποθέσεις εργασίας




Oι δήθεν πολιτιστικές εκδηλώσεις συγκεκριμένων σωματείων ενισχύουν την  προπαγάνδα σε βάρος της Μακεδονίας. Σαν να μην έφθαναν οι «Γιορτές μήλου»,  διοργανώθηκαν (εκτός των άλλων) και «πολιτιστικές» εκδηλώσεις του Περδίκκα Κοζάνης στην διάρκεια των οποίων ο σύλλογος Τοιχιού Καστοριάς συμμετείχε με ομάδα χορευτών χορών με σλαβικά ονόματα και με τραγουδιών στην σλαβική γλώσσα.

Μάλιστα το happening αναρτήθηκε σε τοπικό blog με ταυτόχρονη απαγόρευση κάθε σχολιασμού. Τόσο πολύ «προχωρημένο» ήταν το θέαμα και το άκουσμα.

Στο σκηνικό δέσποζε και ένας ήλιος της Βεργίνας, που παρεμπιπτόντως καπηλεύονται ως έμβλημά τους οι πιο ακραίοι εθνικιστές των Σκοπίων. Ώστε να επιτρέπονται διφορούμενες εξηγήσεις για το ντεκόρ.

Το αξιοπερίεργο είναι ότι παρά τις αντιδράσεις που προκαλούνται και τα εύλογα ερωτηματικά από γεγονότα του είδους, οι αρμόδιοι φορείς σφυρίζουν αδιάφορα ακόμη και τώρα που όλα αυτά αφορούν το Τοιχιό.

Αν υπάρχουν ακόμη αφελείς που μπορεί να πιστεύουν ότι οι «εκδηλώσεις» αυτές είναι άδολες, αυτοί είναι επιπλέον και επικίνδυνοι, αλλά και ακατάλληλοι. Στην καλύτερη περίπτωση. Γιατί από ένα σημείο και ύστερα, προφανώς μπορούν να γίνουν και άλλες υποθέσεις εργασίας.

Η πραγματοποίηση αυτού του είδους των εκδηλώσεων που ακούσια (;) συντάσσονται με την ανθελληνική προπαγάνδα των Σκοπίων, υπερβαίνει τον πολιτισμό και την ανοχή. Κάποιοι θα το καταλάβουν, αλλά τότε θα είναι για τους ίδιους πολύ αργά.



Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 24 Σεπτεμβρίου 2015, αρ.φύλλου 804



Επιλογή σχετικών αναρτήσεων:

3 σχόλια:

  1. Όσοι τα κάνουν αυτά είναι εντελώς απληροφόρητοι. Θύματα κάποτε της βουλγαρικής εξαρχίας όσοι την υιοθέτησαν και θύματα της Γιουγκοσλαβίας του Τίτο όσοι εντάχθηκαν στο αντάρτικο και στις μέρες μας θύματα της Φυρόμ. Οι σλαβόφωνοι στην πλειοψηφία τους εντός βορειοελλαδικού χώρου είναι δίγλωσσοι όπως ακριβώς οι αρβανίτες και οι Βλάχοι. Όσοι, οι ελάχιστοι ασπάζονται τις απόψεις του ουρανίου τόξου απλά είναι σλαβομακεδόνες και υποκείμενα εκμετάλλευσης βιντεοσκόπησης της σκοπιανής προπαγάνδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οδαναγνώστης3/1/16

    Ευστοχότατο το σχόλιο του κ. Γκολίτση. Τελείως επιγραμματικά περιέγραψε την κατάσταση όπως ακριβώς είναι. Μακάρι να το είχαμε καταλάβει όλοι τόσο καθαρά το θέμα και να ξέραμε τι μας γίνεται. Όλοι, αλλά κυρίως οι άρχοντές μας που δεν νοιάζονται καν για την ουσία του θέματος, απ' ό,τι δείχνουν τα έργα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος10/1/16

    Επειδή στην Καστορια δεν εχουμε καταλαβει τι πραγματικα γινεται με την προπαγανδα της Π.Γ.Δ.Μ. Θα σας αναφερω τα εξης
    1. Εχει δικιαωμα η εκαστοτε Δημοτικη αρχη με παροντες 2 με τρεις Αντιδημαρχους να παιζονται Ανθελληνικα τραγουδια και να μην αντιδρα. Ακουγοντας να παιζει το τραγουδι Biser Balkanski παραθετω και τι λεει το τραγουδι στα Ελληνικα https://www.youtube.com/watch?v=I2ECwM4Xz8Y.
    2. Απο ποτε μια προεδρος πολιτιστικου συλλογου Τοιχιου [......] https://www.youtube.com/watch?v=9i7EDz95X8A σταματηστε το video στο 0:27-0:35 λεπτο του video toy χρηστη του youtube που ειναι υπερ της Π.Γ.Δ.Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ