18.1.21

Ζ. Τζηκαλάγιας: Αναβάθμιση του αεροδρομίου Καστοριάς



Η κυβέρνηση προχωρεί με γρήγορους ρυθμούς 
την αναβάθμιση του αεροδρομίου μας

Πριν 3 μήνες είχα απευθύνει ερώτηση για την πορεία αναβάθμισης του διεθνούς αεροδρομίου Καστοριάς. Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών κ. Κώστας Καραμανλής και η Υ.Π.Α απάντησαν αναλυτικά με λεπτομέρειες για το ιστορικό και κυρίως τον σημερινό προγραμματισμό. Άμεσα συναντήθηκα με τον διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κ. Γιώργο Δριτσάκο σήμερα, με σκοπό την γρήγορη δρομολόγηση του σχεδιασμού που είναι:

α) ολοκλήρωση του πύργου ελέγχου από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με βάση τον πλήρη φάκελο με τις τεχνικές μελέτες που απεστάλη στον Περιφερειάρχη και την συνδρομή της ΥΠΑ όπου απαιτηθεί,

β) αναζήτηση άμεσης λύσης κατασκευής σταθμού ανεφοδιασμού με πετρελαϊκή εταιρεία και δαπάνες αυτής και

γ) διερεύνηση γρήγορης λύσης κατασκευής δαπέδου στάθμευσης αεροσκαφών. Όλα αυτά θα τονώσουν το ενδιαφέρον για εγκατάσταση δράσεων Γενικής Αεροπορίας(σχολές εκπαίδευσης,στάθμευση λίαρ τζετ κ.λ.π)

Συνεχίζω αποφασιστικά και θα σταματήσω μόνον όταν το Διεθνές Αεροδρόμιο Δ.Μακεδονίας – Καστοριάς πετά δις ημερησίως για Αθήνα.

Ζήσης Τζηκαλάγιας
Βουλευτής Καστοριάς της Ν.Δ.

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος18/1/21

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/1/21

    Διάβασα με προσοχή τα όσα δήλωσε ο τ' άλλα συμπαθής πατέρας του έθνους Ζήσης.

    Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά βοηθώντας τους αναγνώστες να κατανοήσουν τα επιμέρους θέματα του αεροδρομίου Αριστοτέλης.

    Αναφέρθηκε ο βουλευτής ότι ο υπουργός και η Υ.Π.Α. απάντησαν αναλυτικά με λεπτομέρειες, ήγουν:

    Ο πύργος ελέγχου πράγματι καλό είναι να ολοκληρωθεί, αν ποτέ...

    Αναφέρει επίσης την άμεση κατασκευή σταθμού ανεφοδιασμού καυσίμου και μάλιστα μερίμνη της όποιας ιδιωτικής εταιρείας καυσίμων.

    Μάλιστα, δηλαδή η εταιρεία καυσίμου θα ρίξει το χρήμα, θα κάνει την υποδομή και κουμάντο στην εκμετάλλευση και στο επιχειρησιακό καθεστώς θα κάνει η Υ.Π.Α...!!!

    Επίσης για να επενδύσει η όποια εταιρεία στο κομμάτι κατασκευής,θα πρέπει να μπλέξει με Πολεοδομία (ωχ, ωχ...), μελέτες Π. Σώματος, και, και, και που θα χρειαστεί μόνο 5-6 χρόνια για την κάθε μελέτη και κάθε εμπλεκομένη υπηρεσία τουλάχιστον!!!

    Οι υπάρχοντες χώροι και δάπεδα στάθμευσης ιδιωτικών αεροσκαφών μια χαρά επαρκούν για την στάθμευση αεροσκαφών.

    Το πρόβλημα είναι τα πανάκριβα τέλη επίγειας εξυπηρέτησης, η έλλειψη δυνατότητας ανεφοδιασμού καυσίμου και το ανελαστικό καθεστώς ελέγχου από τα αστυνομικά όργανα τα οποία είναι παρόντα μόνο για την διεκπεραίωση της καθημερινής προγραμματισμένης εμπορικής πτήσης.

    Μετά πρέπει ένας χειριστής και οι συνοδοί του να περιμένουν πότε το τοπικό αστυνομικό τμήμα θα βρει διαθέσιμο αστυνομικό όργανο να στείλει για την διενέργεια ελέγχου για τον χειριστή να πραγματοποιήσει την πτήση του...!!!

    Πραγματικά παρανοϊκά πράγματα και καθεστώς λειτουργίας.

    Ειρήσθω εν παρόδω ότι σε περίπτωση που οι αναγνώστες δεν γνωρίζουν, το αεροδρόμιο Αριστοτέλης λειτουργεί μισή ώρα πριν την άφιξη της προγραμματισμένης πτήσης και μισή ώρα μετά την αναχώρηση της, σχεδόν όλοι οι υπάλληλοι της Υ.Π.Α έχουν εξαφανισθεί…!!!

    Παρόλο που οργανικά και νομικά το αεροδρόμιο στα χαρτιά είναι ανοικτό, δεν λειτουργεί!!!

    Οπότε εγώ σαν χειριστής στην ουσία δεν μπορώ πέραν αυτού του "παράθυρου" λειτουργίας της προγραμματισμένης πτήσης να κάνω χρήση του Αριστοτέλης -ναι;

    Το αστείο είναι ότι τουλάχιστον παλαιότερα, το αεροδρόμιο το άνοιγε η καθαρίστρια!!! Προσοχή δεν ψέγω την ιδιότητα του προσώπου (καθαρίστρια) αλλά την αναρμοδιότητα αυτού!!!

    Ένα άλλο ζητούμενο είναι το γεγονός πώς δεν υπάρχει σύνδεση συγκοινωνίας ( αστικό) του Αεροδρομίου με την πόλη της Καστοριάς και του Άργους τουλάχιστον αλλά μόνον με την χρήση ταξί που σε γδέρνει κυριολεκτικά...!!!

    Τέλος την συχνότητα αεροπορικών δρομολογίων την καθορίζει η όποια υπάρχουσα ζήτηση και κατ’ επέκτασιν η σχέση λόγου κόστους κέρδους και όχι οι φανφάρες του κάθε πολιτευτή -ναί;

    Έρρωσθε οι υψιπετείς

    Δημήτριος Αγιασοφίτης

    Υ.Γ Δύναται να συνεχισθεί με περισσότερες λεπτομέρειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος21/1/21

    Φτιάξε διεθνές αεροδρόμιο ρε Ζήση να έρχονται οι ρώσοι και οι ουκρανοί ολιγάρχες να αγοράσουν γουναρικά για την γκόμενά τους και θα βαφτίσουμε το αερροδρόμιο ΖΗΣΗΣ ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑΣ όπως κάναμε πέρσυ και με τις αίθουσες του Πανεπιστημίου και τον ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ