23.1.21

Καθώς [συνεχίζεται να] γράφεται η ιστορία



[και να] προδιαγράφεται το ζοφερό μέλλον της Καστοριάς


Ολυμπία Τελιγιορίδου: «Μόλις τελείωσε η τηλεδιάσκεψη με τις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Κοινή συνισταμένη των τοποθετήσεων η στήριξη του πανεπιστημίου και του ομόφωνου ψηφίσματος των πρυτανικών αρχών που καταδεικνύει τον κίνδυνο του κλεισίματος των περισσότερων τμημάτων του ιδρύματος όπως δρομολογείται από το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας της κυβέρνησης της ΝΔ. Παραφωνία η τοποθέτηση του βουλευτή της ΝΔ κ. Τζηκαλάγια που είπε πως "πρέπει να αλλάξουμε την τριτοβάθμια εκπαίδευση στη χώρα και δεν μπορούμε να έχουμε πανεπιστήμια στην Καστοριά, στο Άργος, στο Αργοστόλι και στο Ληξούρι"... Αποφασίστηκε να ζητηθεί συνάντηση όλων των βουλευτών της Δυτικής Μακεδονίας και του πρύτανη με την υπουργό Παιδείας».

Ζήσης Τζηκαλάγιας: «Χρήσιμη η τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Μακεδονίας. Ο πρύτανις κ. Θεοδωρος Θεοδουλίδης συντόνισε αποτελεσματικά. Αποφασίσθηκε να ζητηθεί συνάντηση όλων μας με την υπουργό Παιδείας πριν έρθει το νομοσχέδιο στην βουλή. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προχωρεί αταλάντευτα το μεταρρυθμιστικό της έργο. Αναβαθμίζει την αυτοτέλεια του πανεπιστημίου με ρόλο στη βάση εισαγωγής,στην επιλογή των τμημάτων από τους φοιτητές και στον περιορισμό των αιώνιων φοιτητών.Η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών διασφαλίζεται με την ουσιαστικοποίηση της έννοιας του πανεπιστημιακού ασύλου που ψηφίσαμε και την πανεπιστημιακή αστυνομία κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα που φέρνουμε. Για την ενίσχυση των περιφερειακών ΑΕΙ θεσπίσαμε το όριο των 2.750 μορίων που βάζει σημαντικό φραγμό στις μεταγραφές προς τα κεντρικά ΑΕΙ.Στη σύσκεψη με την υπουργό πρώτο και κύριο αίτημα πρέπει να αποτελέσει η δραστική μείωση του αριθμού των εισακτέων στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Όσον αφορά το σχόλιο της συναδέλφου κ. Ο. Τελιγιοριδου έχω να πω πως δεν πρέπει να λησμονούμε ποτέ, πως για τα σημερινά χάλια της παιδείας μας την κύρια ευθύνη φέρει η πολιτική "του παλαιού κακού ΠαΣοΚ" της δεκαετίας του ’80. Δυστυχώς οι κύριοι διαμορφωτές της σημερινής πολιτικής του ΣυΡιζΑ είναι θλιβεροί συνεχιστές και νοσταλγοί αυτού του φαύλου παρελθόντος. Επιτέλους το επίπεδο του αντιπολιτευτικού λόγου ας ξεφύγει από την συνειδητή και μεθοδευμένη παραπλάνηση,την παρερμηνεία,την επιλεκτική απομόνωση φράσεων που οδηγούν στην κοροϊδία και την υποτίμηση της νοημοσύνης των πολιτών».

Σχετικά:

Μέγιστο σφάλμα

Η απόφαση για την μεταφορά σχολικών μονάδων στο κτήριο της Κουμπελίδικης, βάζει ταφόπλακα στην υπόθεση του τμήματος της Αρχιτεκτονικής ή άλλων σχολών. Αν με αυτό τον τρόπο εκτελούν εντολές άνωθεν, από την μεριά της Κυβέρνησης ή συμβαίνει κάτι άλλο, δεν έχει και μεγάλη σημασία. Σύντομα θα έχει διαπραχθεί ένα τραγικό λάθος και μια ακόμη καταστροφή, με απώλεια κάθε ελπίδας και εγκατάλειψη κάθε προσπάθειας. Που δεν καταβλήθηκε.


* * *


Καθώς γράφεται ιστορία

Tο θέμα της Πανεπιστημιακής Σχολής παρέμενε ανοικτό σε εκκρεμότητα από το 2008 και κανείς δεν διανοήθηκε να κάνει κάτι αντίστοιχο. Τελικά είναι ο δήμαρχος Καστοριάς κ. Ιωάννης Κορεντσίδης που παραδίδει τα κλειδιά και σφραγίζει μελανά την ιστορία. 



Φωτογραφία: Salvador Dalí, The head of Medusa Σαλβαδόρ Νταλί Το κεφάλι της Μέδουσας.

6 σχόλια:

  1. Ανώνυμος23/1/21

    Γραμμή Αντωνίου προς Κορεντσίδη-Τζηκαλάγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος23/1/21

    Το γραφείο Δημάρχου τις νύχτες έχει κλειστά τα φώτα πλέον.... Όταν ανέλαβε τον Σεπτέμβριο του 2019 έκαιγαν και νύχτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος23/1/21

      Τσάμπα καίει η λάμπα...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος27/1/21

      Οι καλές δουλειές δε θέλουν και πολύ φως......

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος25/1/21

    Δεν ξέρω τι έκανε το ΠΑΣΟΚ κύριε Ζήση αλλά ξέρω ότι ΕΣΥ δεν έκανες απολύτως τίποτα. Αντίθετα, υποστηρίζεις τα ιδιωτικά κολέγια που πουλάνε πτυχία. Και έχεις τα μούτρα να μιλάς για αναλφάβητους φοιτητές. ΝΤΡΟΠΉ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος25/1/21

    Και ξαφνικά το όραμα για τουριστικό θέρετρο... Έγινε τουριστικό... Φέρετρο. Τελικά αυτή είναι έννοια... Της ώρας για δουλειά.. Πραγματικά δεν μπορώ να διανοηθώ τι έπεται μέχρι το τέλος της θητείας τους... Καμένη γη στην καλύτερη περίπτωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ