31.12.21

ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α. ΔΑΟΥΤΟΠΟΥΛΟΥ: Δάσκαλε που δίδασκες και…

 


Με την κρίση του κορωνοϊού να βρίσκεται στην κορύφωσή της, δεν είναι δυνατόν να προσπεράσει κανείς ασχολίαστη την είδηση πως το μισό προσωπικό ενός Κρατικού Νοσοκομείου δεν έχει εμβολιαστεί.


Με την κρίση του Κορωνοϊού να βρίσκεται στην κορύφωσή της, δεν είναι δυνατόν να προσπεράσει κανείς ασχολίαστη την είδηση πως το μισό προσωπικό ενός Κρατικού Νοσοκομείου στο Λεκανοπέδιο της Αττικής δεν έχει εμβολιαστεί.

Μερικοί θα ισχυριστούν ότι είναι δημοκρατικό τους δικαίωμα να αποφασίσουν την αποχή, γεγονός που ενισχύεται και από την απόφαση της Ελληνικής Πολιτείας να μην καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό. Δεκάδες κορυφαίοι επιστήμονες τονίζουν σε κάθε ευκαιρία την ανάγκη να εμβολιαστούμε όλοι μας για να φτιάξουμε το πολυπόθητο τείχος ανοσίας (ανοσία της αγέλης, το αποκάλεσαν άλλοι) για τον ιό και κάποιοι από το υγειονομικό προσωπικό αρνούνται να πεισθούν για την αναγκαιότητα.

Κάποιοι πως όπως θα έλεγε χαιρέκακα κάποιος «δεν τους γνωρίζει ακόμη και η μάνα τους» εκφράζουν εντελώς αντίθετη άποψη από κορυφαίους επιστήμονες στην Ελλάδα και το εξωτερικό και από Διεθνείς Οργανισμούς, όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Εγώ προσωπικά όταν ακούω επιστήμονες-αρνητές του εμβολιασμού αμφιβάλλω για την επιστημονική τους κατάρτιση. Αλλοίμονο αν δεν είχαμε τα εμβόλια τα οποία γνωρίζουμε από τα πρώτα έτη της ηλικίας μας. Σήμερα, η προσδόκιμη ζωή που έχει ξεπεράσει τα 74 και πλέον έτη θα υποχωρούσε στα 40 όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες του τρίτου κόσμου που αδυνατούν να παράσχουν αυτές τις υπηρεσίες στον πληθυσμό τους. 

Να σημειωθεί ότι στο Νοσοκομείο που αναφέρομαι, το υγειονομικό προσωπικό φροντίζει καρκινοπαθείς σε διάφορα στάδια νοσηλείας. Ασθενείς με κατασταλμένο το ανοσοποιητικό τους σύστημα. Αυτοί δηλαδή που εξ ορισμού φροντίζουν για τη διασφάλιση της υγείας των νοσηλευομένων μετατρέπουν τους εαυτούς τους σε εστίες λοιμώξεων και κινδύνου πρόκλησης του μοιραίου. Ήδη καμιά 50 άτομα από το υγειονομικό προσωπικό έχουν προσβληθεί και μαζί τους και ένας αξιόλογος αριθμός νοσηλευομένων. 

Μπορεί οι αρνητές του εμβολιασμού να εμφορούνται από την ίδια άποψη που εξέφρασε τις προάλλες μια συμπολίτισσά μου σε κοινωνικό δίκτυο δηλώνοντας σαφώς ότι δεν πρόκειται να εμβολιαστεί, προσθέτοντας με απύθμενο θράσος: «Μπολιαστείτε για να μας προστατεύσετε!». Της έστειλα ένα ολόκληρο κατεβατό για την κοινωνική της αναισθησία απέναντι όχι μόνο στους συμπολίτες της, αλλά και απέναντι στην ίδια την οικογένειά της και την διέγραψα πάραυτα από τους φίλους. Όπως λέει και ο σοφός λαός: «Αν έχεις τέτοιους φίλους, τι τους θέλεις τους εχθρούς». 

Η Ελληνική Πολιτεία με τον αρμόδιο Υπουργό πρέπει να μας ενημερώσει για τα ποσοστά του υγειονομικού προσωπικού κατά κατηγορίες που δεν έχουν εμβολιαστεί. Όπως όταν αγοράζω ένα προϊόν οφείλω να ενημερωθώ για τις ιδιότητές του, πολύ περισσότερο στα θέματα υγείας, οφείλω να γνωρίζω το βαθμό του κινδύνου στον οποίο εκτίθεμαι εγώ ή τα συγγενικά μου πρόσωπα όταν αποφασίζω να νοσηλευτώ σε μια μονάδα παροχής φροντίδων υγείας. Αναρωτιέμαι αν αναλογίζονται αν παρέχουν φροντίδες υγείας ή φροντίδες θανάτου!

Διαβάστε τι έγινε σε παρόμοια περίπτωση στη γειτονική μας Ιταλία που πλήρωσε και πληρώνει πολύ ακριβό τίμημα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων: Ιταλίδα δικαστής της πόλης Μπελούνο, στην περιοχή Βένετο, αποφάσισε ότι τα μέλη του υγειονομικού προσωπικού που αρνούνται να εμβολιαστούν, δεν δικαιούνται να συνεχίζουν να λαμβάνουν τον μισθό τους. Η εν λόγω δικαστής ασχολήθηκε με το όλο θέμα μετά από προσφυγή έντεκα πολιτών (πρόκειται για τρεις νοσηλευτές και οκτώ μέλη του βοηθητικού προσωπικού), οι οποίοι εργάζονται σε δυο οίκους ευγηρίας της περιοχής του Μπελούνο.

Μετά την άρνησή τους να εμβολιασθούν, τέθηκαν σε υποχρεωτική άδεια από τους εργοδότες τους. Αμέσως μετά, γιατρός του ιταλικού δημοσίου έκρινε ότι είναι "ακατάλληλοι προς εργασία", λόγω της αρνητικής τους στάσης προς το εμβόλιο κατά της covid 19 και των συνεπειών που αυτή μπορεί να έχει σε ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες.

Μετά από προσφυγή των έντεκα "αρνητών" στην Ιταλική δικαιοσύνη (στην οποία επικαλούνταν το δικαίωμα ελεύθερης επιλογής των πολιτών), η αρμόδια δικαστής αποφάνθηκε ότι δεν υφίστανται βάσιμες αιτίες για άρνηση του εμβολίου, από την στιγμή που «είναι ευρέως γνωστή η αποτελεσματικότητα των συγκεκριμένων σκευασμάτων επί των αρνητικών επιπτώσεων της νόσου, όπως αποδεικνύεται και από τη δραστική μείωση των θανάτων στις κατηγορίες πολιτών που μπόρεσαν να εμβολιαστούν».

Φαντάζομαι να εντυπωσιαστήκατε όχι μόνο από την απόφαση αλλά και από την ταχύτητα με την οποία η υπόθεση ολοκληρώθηκε στην Ιταλική Δικαιοσύνη. Η ίδια υπόθεση στην Ελληνική Δικαιοσύνη δεν θα είχε εκδικασθεί ούτε σε πρώτο βαθμό!

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 1 Απριλίου 2021, αρ. φύλλου 1073.


6 σχόλια:

  1. Ανώνυμος31/12/21

    Όλοι αυτοί θα πρέπει να στειρωθούν για να σταματήσει ο πολλαπλασιασμός της ηλιθιότητας τους και να απολυθούν άμεσα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος1/1/22

      αν εφαρμοστεί αυτό το κριτήριο σε όλους τους τομείς (ψήφο, υγεία, περιβάλλον, συμμπεριφορά, οικονομία κλπ.) τότε πρέπει να στειρωθεί το 99,9% του πληθυσμού, με ακόλουθο την εξαφάνιση του είδους.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος31/12/21

    Αν η Ιταλία του Draghi είναι το πρότυπο σβήσε το φως και καληνύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος1/1/22

      Το φώς στο έχουν σβήσει προ πολλού ηλίθιε αυτοί που ψηφίζης....

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος1/1/22

      Διαπιστώνω ότι εκτός από αγροίκος είσαι και μάντης.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος1/1/22

      Ξέρεις τι ψηφίζει ένας ανώνυμος της ΟΔΟΎ και είσαι ακόμη στην Καστοριά; Μεγάλη απώλεια για την Cambridge Analytica.

      Διαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ