14.10.22

ΟΔΟΣ: Να κρατήσουν οι χοροί!

 
ΟΔΟ εφημερίδα της Καστοριάς
Στο πάρκο της Ολυμπιακής Φλόγας της Καστοριάς, καλά κρατούν οι χοροί! Με ομπρέλες προστασίας από την βροχή και τους ψεκασμούς.


Επί 2 χρόνια, δεν βρέθηκε ούτε γραμμή διαμαρτυρίας ή ελέγχου και κριτικής από το σωματείο εστίασης


Όχι δεν πρόκειται για επιστροφή στο μέλλον (back to the future) πίσω στο Σωτήριο έτος 2015 όταν στο δημοψήφισμα των ΣυΡιζΑ – ΑνΕλ στην πλατεία Συντάγματος, ενθουσιασμένοι σαν αναστενάρηδες στο κατακαλόκαιρο, χόρευαν πιασμένοι χέρι-χέρι οι ψεκασμένοι που γλεντούσαν γιατί το "Όχι" έγινε "Ναι" εν ριπή και η Ελλάδα εισήλθε στην εποχή των μνημονίων.

Διότι στην φωτογραφία είναι η Καστοριά, 16 Φεβρουαρίου 2022. Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας των επιχειρηματιών... εστίασης, (που σε λίγο θα μείνουν χωρίς εστίες) για τις τιμές καυσίμων και ηλεκτρικού ρεύματος, η διοίκηση του σχετικού σωματείου, όχι μόνο υποδέχθηκε αγόγγυστα αλλά και αποδέχθηκε στις τάξεις των διαμαρτυρομένων, τούς κατ’ εξοχήν υπόλογους και υπεύθυνους για την παρακμή της Καστοριάς, εκλεγμένους της αυτοδιοίκησης.

Μετά των προσωπικών συμβούλων και συμβουλών τους, όπως στην περίπτωση του δημάρχου Καστοριάς. Που περιτριγυριζόταν από παράγοντες, που όταν δεν σώζουν την Καστοριά εντός του μεγάρου, πάνε πλατεία εκτός μεγάρου. Με τους πολιτικούς... παίδαρους. Διότι ναι, ο πρόεδρος των επιχειρηματιών εστίασης, κήρυξε ομού μετά των εκλεγμένων πόλεμο για την ακρίβεια στο ρεύμα και τα καύσιμα που απειλεί με οριστικό λουκέτο τις εναπομείνασες επιχειρήσεις του είδους, στην Καστοριά.

Και το πολιτικά φαιδρό και κοινωνικά απαράδεκτο, που προσβάλλει την κοινή νοημοσύνη, δεν είναι ότι απλά «συμπαρίστανται» στον δίκαιο αγώνα οι πολιτικά υπεύθυνοι της κατρακύλας, αλλά ότι συμμετείχε με την ύπατη εκπροσώπησή του ο Δήμος Καστοριάς, που εδώ και δύο χρόνια επέβαλε την τεράστια αύξηση 40-50% στα δημοτικά τέλη στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, εξακοντίζοντας στα ύψη από τις αρχές του 2020 το κόστος στις πλάτες των πολιτών, σε μια Καστοριά που πένεται, φθίνει και κατέχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στην χώρα. 

Και αντί να διαμαρτυρηθούν οι της εστίασης για την απίστευτη αύξηση και την αδιαφορία των εκλεγμένων, που μετακυλούν τα διαχρονικά σκάνδαλα της διαχείρισης του Δήμου Καστοριάς στις πλάτες των κατοίκων της Καστοριάς, συνεργάζονται μαζί τους εναντίον της σημερινής αύξησης των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος και της Κυβέρνησης, ενώ το πρόβλημα βρίσκεται εντός των πυλών!

Επί 2 χρόνια, δεν βρέθηκε ούτε γραμμή διαμαρτυρίας ή ελέγχου και κριτικής από το σωματείο εστίασης για το 40-50% καπέλο στα δημοτικά τέλη. Και σαν να μην έφθανε αυτό, διαμαρτυρήθηκαν μαζί, ένωσαν τις δυνάμεις τους, μπήκαν στον ίδιο χορό, όπως στο Σύνταγμα το 2015 οι διαμαρτυρόμενοι.

Κάποια αναρωτήθηκαν για τις ομπρέλες στα χέρια τους αν ήταν βροχή αυτό που έπεφτε από τον ουρανό, και κάποιοι άλλοι αν οι ίδιες ομπρέλες είναι αποτελεσματικές και στους ψεκασμούς.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 17 Φεβρουαρίου 2022, αρ. φυλλου 1114.


Σχετικά: 



6 σχόλια:

  1. Ανώνυμος14/10/22

    Καλά τους κάνουν και τους κοροιδεύουν. Αφού τους βλέπουμε τους γλύφτες πώς χαριεντίζονται με τους βολευτάδες δημαρχαίους και κλητήρες στα πανηγύρια στις επετείους και στις λειτουργίες σταυροκοπούμενοι όλες οι γλίτσες μαζί.
    Εμετός....

    Ο Πρωτοσύγκελος Αλφόνσο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος14/10/22

    Να γιατί πηγαίνει η Καστοριά χαλιά. Και κατάντησε όπως κατάντησες. Έχουμε άξιους αιρετούς!!! Τι άξιους? Πανάξιους!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος14/10/22

    Αυτά πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία!!! Ε;;;;;;
    Και από τότε τι έκαναν αυτοί;
    Βγαίναν φωτογραφίες με τα κλιμάκια της Ν.Δ. που έρχονταν στην περιοχή....
    Και χαχαχά και χουχουχού!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος14/10/22

    Άρθρο χωρίς δημοσιογραφική έρευνα που το μόνο που έχει σκοπό είναι η άκαιρη και άσκοπη αντιπολίτευση… Μάλλον κάποιος ξεκινάει προεκλογικό αγώνα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος14/10/22

    Οι κολλητοί υποστηρίζουν κολλητό. Γνωστά αυτά στην Καστοριά και στη Νότια Παραλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος14/10/22

    Κορεντσίδης, Σαββόπουλος, Ζήσης, Ντούκας, Καραταγλίδης, Κοζατσάνη, Σπύρου....... διαμαρτύρονται πάλι στους Αθηναίους για τις..... αυξήσεις ρεύματος στα τιμολόγια της ΔΕΗ;
    Ε...... μας ψεκάζουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ