23.12.22

«You will want to stay for ever»


ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς

Ποιό Κόμο; Η λίμνη της Καστοριάς! Οι 73 βυζαντινές εκκλησίες της, η ανεπανάληπτη ομορφιά της. Καστοριά, η βυζαντινή αρχόντισσα. Αξίζει να την επισκεφτούμε όλοι, σύντομα θα είναι μια από τις πιό επισκέψιμες πόλεις όχι μόνο της δυτικής Μακεδονίας αλλά όλης της Ελλάδας . #greece #youwillwanttostayforever

Βασίλης Κικίλιας στο διαδίκτυο


* * *

Σχόλια πολιτών στον επίσημο λογαριασμό του υπουργού:
  • Υπέροχη η λίμνη αυτή όντως, από μια περιοχή όπου έχω και ρίζες αλλά αυτή η σύγκριση με το Κόμο...tres deplacee δια στόματος Υπουργου - και μπορεί να κάνω και λάθος.
  • Συμφωνώ. Καμία σχέση με το Κόμο!
  • Μια πανέμορφη αλλά δυστυχώς έρημη πόλη... Η επίσκεψη μας λίγους μήνες πριν μας απογοήτευσε. Θέλει πολύ δουλειά για να ξαναβρεί την χαμένη της αίγλη. Το αξίζει όμως γιατί έχει ανεπανάληπτες ομορφιές , οπότε φροντίστε γι αυτό!
  • Πολύ σωστά. Έρημη.
  • Μια χαρά την περνάς Κικίλια. Με μηδέν έξοδα τριγυρνάς και κάνεις ζωάρα ρε φίλε! Το voucher των 150 ευρώ κοίτα να πάρεις.
  • Υπουργέ σώσε τον τουρισμό. Τα νησιά είναι γεμάτα μπράβους και τραμπούκους.
  • Γιατί αυτή η κυβέρνηση τι είναι;
  • Πώς να φτάσουμε οδικώς αγαπητέ κ. Κικίλια στην Καστοριά και στις άλλες ομορφιές της χώ-ρας μας; Τώρα δυσκόλεψαν οι μετακινήσεις, προσθέστε τα καύσιμα και τα έξοδα των διοδίων. Σας ενδιαφέρει μονό ο κακής ποιότητας εισαγόμενος τουρισμός με φτηνά all exclusive πακέτα.
  • Υπουργέ μου χαίρομαι που σας αρέσει η Καστοριά. Πραγματικά έχει πολλές φυσικές ομορφιές. Αλλά 1ον καμία σχέση με την λίμνη του Κόμο και 2ον οι βυζαντινές εκκλησίες είναι 15 και όχι 73.
  • Ευχαριστούμε για την επίσκεψη και την ανάδειξη της πόλης μας, η όποια -άκουσον άκουσον- σας δίνει 60% διαχρονικά (καλά να πάθουμε). Η Καστοριά λοιπόν την οποία ρημάξατε κλείνοντας τα πανεπιστημιακά της τμήματα, διώχνοντας τους νέους αφού δημιουργήσατε εκεί τον μεγαλύτερο δείκτη ανεργίας στην Ευρώπη, κλείνοντας τα στρατόπεδα... όπως και να έχει, μετά τις φανταστικές σας φωτογραφίες (αλλού με μάσκες αλλού χωρίς) που ανέδειξαν την ομορφιά της πόλης μας, ο Τζωρτζ Κλούνει εξέφρασε έντονο ενδιαφέρον αγοράς τουλάχιστον 3 μεζονέτων με θέα τη λίμνη μας. Όταν του είπαμε βεβαία για τον Ένφια που βάλατε και τους φόρους, αποφάσισε να δει επιλογές στη γειτονική Τουρκία με θεα το tourkaegean... 
  • Θα κάνει την πόλη της Καστοριάς ένα απέραντο ξενοδοχείο με τσάμπα δούλους να υπηρετούν πλούσιους ξένους και να παρακαλάνε μπας και πέσει κανένα μπουρμπουαρ. Αυτά είναι τα όνειρα τους για την Ελλάδα και τους Έλληνες
  • Σε ωραία μέρη πηγαίνεις Υπουργέ! Καλό είναι αυτό για να προβάλλονται και οι ομορφιές της Ελλάδας! Απλώς χρειάζονται υποδομές και οργάνωση για να γίνουν επισκέψιμες αρκετές τοποθεσίες!
  • Κάστρο της ΝΔ που τη ρήμαξε η ΝΔ, όπως και ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία, για να μην πω για την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών για την οποία βάλατε πλάτη. ΝΔ, το πιο αχάριστο κόμμα σε ολόκληρο τον κόσμο.
  • Μετά τις εκλογές λογικά θα έχουν άπλα χρήμα να μείνουν μόνιμα στο Κόμο.
  • Υπουργός τουρισμού που αποκλείει τουρίστες από αξιοθέατα για να τα επισκεφθεί ο ίδιος μόνο με την Νέα Δημοκρατία.
  • Μακάρι γιατί μετά τον θάνατο της γούνας οι άνθρωποι δεν έχουν να φάνε.
  • Κύριε υπουργέ επειδή τα έχουμε ακούσει πολλές φορές και τα έχουμε δει κάθε 3 χρόνια από έναν βουλευτή η υπουργό.  Έχετε αναρωτηθεί γιατί πρέπει να πεθαίνει Καστοριά; Ξέρετε γιατί δεν γίνονται μεγάλα έργα στη Καστοριά για να υπάρχουν δουλειές; Πχ: φράγμα Νεστορίου; Θέλετε να το κοιτάξετε να δείτε; Ξέρετε γιατί φύγανε στρατόπεδα και κέντρα εκπαίδευσης στρατού; Ξέρετε γιατί δεν άνοιξαν ποτέ όσα μας έχουν υποσχεθεί; Πανεπιστήμια σχολές κτλ; Δείτε τα αυτά και θα βοηθήσετε να μείνει η νεολαία εδώ και να έχουμε δουλειά και να μην πεθάνει η Καστοριά. Την επόμενη φορά που θέλετε να δείτε την πραγματική ερειπωμένη Καστοριά με τα κλειστά καταστήματα και κλειστά σπίτια ελάτε να μιλήσετε με κανέναν πραγματικό κάτοικο την Καστοριάς για να δείτε την πραγματική εικόνα της και όχι της ψευδαίσθησης που σας παρουσίασαν… μένουμε Καστοριά γιατί την αγαπάμε πραγματικά και δεν θέλουμε να την εγκαταλείψουμε περιμένουμε κάποιον που την αγαπάει σαν εμάς να πάρει το τιμόνι και να την ζωντανέψει και αυτόν θα τον στηρίξουμε.
  • Δε μπορεί να σοβαρολογούμε τώρα, δε μπορεί… Η χώρα καίγεται, έχει υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές ΠΑΛΙ, κι εμείς βγάζουμε φωτογραφίες!!! Να'σαι καλά υπουργέ μας.
  • Η Μακεδονία είναι μια και είναι Ελληνική.
  • Μια όμορφη πόλη που οι μισοί της κάτοικοι έφυγαν επειδή δε φρόντισε κάνεις για να μείνουν!!
  • Υπερεκτιμενη η Καστοριά κι μελαγχολική.
  • Το Κομο στην Ιταλία είναι τόσο αξιοποιημενο και έχει τόσο πολύ τουρισμό καθόλη την διάρκεια του χρόνου, που θα ευχόμαστε να έχουμε έστω και τον μισό. Οπότε δεν υπάρχει σύγκριση!
  • Κάντε κάτι για μας τους νέους που ξενιτευτήκαμε και ερχόμαστε πλέον μόνο για διακοπές, όπου και αυτό είναι πλέον δύσκολο όταν δεν έχει το χωριό μας μια παιδική χαρά να πάμε τα πιτσιρίκια. Πιο έρημη από ποτέ πλέον η πανέμορφη Καστοριά.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 7 Ιουλίου 2022, αρ. φύλλου 1132.

Σχετικά:


8 σχόλια:

  1. Manos Niki [fb]23/12/22

    Καλά τα λέτε όλα αυτά και πολλά άλλα είναι η Καστοριά μας αλλά αφήστε το κεντρικής Μακεδονίας, αυτά είναι για τους προδότες, η Μακεδονία είναι μια και είναι ελληνική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος23/12/22

      Η δήλωση του υπουργού τουρισμού δείχνει άγνοια σχετικά με τον αριθμό των βυζαντινών εκκλησιών της Καστοριάς, αλλά το ότι η Καστοριά βρίσκεται στην δυτική Μακεδονία το μάθαμε στην τρίτη Δημοτικού.

      Συγκεκριμένα: η Μακεδονία διαιρείται σε δυτική, κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Η "Δυτική Μακεδονία" αποτελείται από τους νομούς (από το 2011 περιφερειακές ενότητες) Φλωρίνης, Καστοριάς, Κοζάνης και Γρεβενών.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος23/12/22

    Kαι μόνο το γεγονός ότι κάποιος δεν ξέρει να ξεχωρίσει τις μεταβυζαντινές από τις βυζαντινές εκκλησίες δείχνει ότι μιλάει για ένα θέμα που δεν έχει την παραμικρή ιδέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος23/12/22

    Αναμένω πότε το Κόμο θα ανακοινώσει, "θέλουμε να γίνουμε Καστοριά."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος23/12/22

    Οι δύο δίπλα από τον Κικίλια μου θυμίζουν τους παραστάτες στις παρελάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος23/12/22

    Έχει αργήσει η δήλωση (ξέρετε τίνος) ότι η σήραγγα της Κλεισούρας και η αναβάθμιση σε διεθνές του αεροδρομίου των Δυτικών Βαλκανίων θα συμβάλλουν στην τουριστική ανάπτυξη της Καστοριάς και ότι στόχος μας είναι να ξεπεράσουμε το Κόμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος31/12/22

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος1/1/23

    Δεν υπάρχει ακόμα πρόταση ο αποθανών πρώην πάπας να ταφεί στο Κόμο της Δυτικής Μακεδονίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ