12.1.23

ΟΔΟΣ: «Νάμαστε»


ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς
ΟΔΟΣ 9.6.2022 | 1128

Στην πόλη και την περιοχή 
που η μουσική επιρροή εκμαυλίζει την πραγματικότητα 
και παραποιεί την παράδοση και την ιστορία.


Γύρω – γύρω όλοι και στην μέση... τα Σκόπια



ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ τού Δήμου Καστοριάς που συνοδεύεται και από σχετική φωτογραφία (13 Μαϊου 2022), αναφέρθηκε ότι με μεγάλη... χαρά, υποδεχθήκαμε στον Δήμο, εκπαιδευτικούς από Ισπανία, Ιταλία, Τουρκία, Ρουμανία. Και όχι μόνο. 

ΔΙΟΤΙ σύμφωνα με την ανακοίνωση, ήλθαν μαζί στο πλαίσιο της υποδοχής και επίσκεψης και εκπαιδευτικοί από τα… Σκόπια. 

ΝΑΙ, σκέτο «Σκόπια» χωρίς να προσδιορίζεται η χώρα (Βόρεια Μακεδονία) στην οποία είναι πρωτεύουσα η πιο πάνω πόλη. Ή εάν πρόκειται για πόλη-κράτος, όπως στην αρχαία Ελλάδα. 

Η ΕΞΗΓΗΣΗ δείχνει ατυχώς πιο απλή: 

ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ που κάθε μέρα κάθε βράδυ οργιάζει η ρωσική προπαγάνδα στις οθόνες των τηλεοράσεων, την στιγμή που η Ρωσία (όπως και η Τουρκία) ήταν υπέρ της «Μακεδονίας» νέτα–σκέτα. 

ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ που οι χλιαρές αντιδράσεις και κινητοποιήσεις των παραγόντων και κατοίκων για το θέμα της ονομασίας του γειτονικού κράτους βοήθησαν σε βάρος της Ελλάδος την κατάσταση. 

ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ και την περιοχή που η μουσική επιρροή εκμαυλίζει την πραγματικότητα και παραποιεί την παράδοση και την ιστορία.

Ο ΔΗΜΟΣ φοβάται να περιγράψει την γειτονική χώρα με την επίσημη και διεθνώς αναγνωρισμένη ονομασία της Βόρεια Μακεδονία.

ΤΗΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ μόνο ως «Σκόπια». Και με τον τρόπο αυτό παρέχει το δικαίωμα στους κακόβουλους να κατηγορούν την Ελλάδα για παραβίαση του γράμματος και του πνεύματος της Συμφωνίας των Πρεσπών. 

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ που οργανώνονται... μουσικές εκδηλώσεις από τις οποίες ο τόπος ησύχασε μόνο «χάρη» στον κορωνοϊό. 

ΚΙ ΑΝ ΤΟ λάθος αυτό του Δήμου Καστοριάς στην ανακοίνωσή του δεν είναι το μείζον πρόβλημα της Καστοριάς, στα σίγουρα δεν είναι δουλειά του να ασκεί εξωτερική πολιτική. Και ειδικά με φύκια.


* * *

Δήμος Καστοριάς: «Με πολλή χαρά υποδεχθήκαμε σήμερα Εκπαιδευτικούς Γυμνασίων από Ισπανία, Ιταλία, Ρουμανία, Τουρκία και Σκόπια, οι οποίοι βρίσκονται στην Καστοριά στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS, που υλοποιείται από το 1ο Γυμνάσιο Καστοριάς με τη συμμετοχή 35 μαθητών των παραπάνω χωρών! Μέσα από μία εικονική ξενάγηση ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Σάκης Ρήμος, τους ενημέρωσε για τον τόπο μας, την ιστορία και τον πολιτισμό μας! Συγχαρητήρια σε όλους τους εκπαιδευτικούς μας που με τις δράσεις τους ανοίγουν τους ορίζοντες των παιδιών μας και της περιοχής μας!»


Νάμαστε (नमस्ते) = χαιρετίσματα (στα χίντι, δηλαδή στην επίσημη ινδική γλώσσα)

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 9 Ιουνίου 2022, αρ. φύλλου 1128.


9 σχόλια:

  1. Ανώνυμος13/1/23

    Η Βόρεια Μακεδονία αναφέρεται ως Σκόπια.

    Η σύμβουλος δεν έχει όνομα.

    Ο Μητροπολίτης χρησιμοποιεί το πολυτονικό που καταργήθηκε πριν σαράντα χρόνια.

    Ο Αρχιεπίσκοπος τελεί την κηδεία του πρώην βασιλιά που επίσημα θεωρείται ιδιώτης.

    Ο πρωθυπουργός καλεί υπουργικό συμβούλιο για την κηδεία ενός ιδιώτη.

    Η κυβέρνηση στέλνει επίσημη εκπρόσωπο στην κηδεία ενός ιδιώτη και κρύβεται πίσω από την παρουσία ξένων αρχηγών κρατών, ενώ θα μπορούσε να υποδεχθεί τους ξένους ηγέτες στο αεροδρόμιο, όπως θα γινόταν στις χώρες των επισκεπτών.

    Ας μη συνεχίσω καλύτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος13/1/23

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος13/1/23

      Στην κηδεία [....] στο τετραγωνικό μέτρο θα ξεπερνούν σε αριθμό αυτά που είναι [....] κλπ. κλπ.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος13/1/23

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος13/1/23

      Tι πρόβλημα έχεις αγαπητή ΟΔΟΣ με τα [....] και τον [....];
      Ο εν λόγω [....] έχει κατηγορηθεί στην Ισπανία για δωροδοκία από τους άραβες.
      Τωρα ξέρετεμε τι φοντάνια έχουμε να κάνουμε όπως έλεγε η γιαγιά μου.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος16/1/23

      Εμείς κρύβουμε τα ονόματα διευθερμένων τέως βασιλιάδων της Ισπανίας μέσα σε [....] ενώ η ισπανική τηλεόραση προβάλλει την κηδεία του τέως βασιλιά των Ελλήνων σαν να ήταν κηδεία αρχηγού κράτους. Μεγάλη χάρη κάνουμε στην χώρα μας.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος16/1/23

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος16/1/23

    Γι' αυτούς που προσβάλλουν τους νεκρούς:
    ἆρα τίς ἐστι, βασιλεὺς ἢ στρατιώτης, ἢ πλούσιος ἢ πένης, ἢ δίκαιος ἢ ἁμαρτωλός; Ἀλλὰ ἀνάπαυσον, Κύριε, μετὰ Δικαίων τὸν δοῦλόν σου, ὡς φιλάνθρωπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος16/1/23

    Εγώ αναμένω στην κηδεία του κάθε Έλληνα ο πρωθυπουργός να δέχεται τους οικείους του για να συζητήσει τα της κηδείας, όπως έκανε και με τους γιους του Κωνσταντίνου.

    Αναμένω στην κηδεία του κάθε Έλληνα να στέλνει η κυβέρνηση αντιπροσωπεία πού να αποτελείται από έναν αντιπρόεδρο και έναν υπουργό όπως έκανε στην ιδιωτική κηδεία του Κωνσταντίνου.

    Αναμένω η κηδεία του κάθε Έλληνα να τελείται από τον Αρχιεπίσκοπο και τους δώδεκα συνοδικούς, όπως τελέσθηκε και για τον Κωνσταντίνο Γλυξμπουργκ.

    Μήπως είναι καιρός μετά την δυναστεία των Γλυξμπουργκ να κηρυχθούν έκπτωτες στις επόμενες εκλογές και οι υπόλοιπες δυναστείες που κυβερνούν αυτή τη χώρα τα τελευταία εκατό χρόνια και να απαλλάξουμε τη χώρα από δυναστείες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ