11.3.24

Είπαν:



Η λέξη ραγκουτσάρια προέρχεται από το ρογκάτορες που σημαίνει ζητιάνος, έτσι ο κόσμος της Καστοριάς, οι πολίτες, οι παρέες, φορώντας κάποιες στολές πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι, για να διώξουν το κακό πνεύμα.

Ιωάννης Κορεντσίδης
δήμαρχος Καστοριάς, συνέντευξη στην ΕΡΤ3 στις 4 Ιανουαρίου 2024

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 18 Ιανουαρίου 2024, αρ. φύλλου 1208.

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος14/3/24

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος14/3/24

    Αν υπήρχε δικαστήριο γλώσσας & νοήματος που να κρίνει τα λόγια και τις ερμηνείες των πολιτικών υπευθύνων ενός τόπου, αυτή η τοποθέτηση θα κόστιζε μάλλον διαγραφή από το σώμα.Αλλά όταν ψάχνεις να δεις νοήματα και παραδείγματα στην Βουλγαρία και όχι στην Ελβετία, τότε φανερώνεις πολλά για το ποιος [...] και που βλέπεις να [...]. Ψάχνει ο δήμαρχος αποκλειστικά συναναστροφές με ανθρώπους και ιδέες που να μην του δημιουργούν μεγαλύτερο κόμπλεξ κατωτερότητας, από αυτό που προσπαθεί να κρύψει τοπικά; Μόνο έτσι εξηγείται.Έχει βέβαια και τα φιλαράκια κοτσαδόρους που παράγουν πολιτισμό, γι αυτό εδώ και δεκαετίες η Καστοριά πετάει στα ουράνια, τι πολιτισμός, τι πνεύμα, τι ποιότητα, αξεπέραστη η δουλειά όλων αυτών των στελεχών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος15/3/24

    Πάμε πάλι στα βασικά. Μα τον δήμαρχο και τις αιρετές αρχές πάσης φύσεως και επιπέδου ποιός τους εκλέγει;
    Μα οι καστοριανοί μούσχαροι….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος15/3/24

    Σύμφωνα με το Βικιλεξικό η λέξη Ραγκουτσάρια είναι σλαβικής προέλευσης рогатый (rɐˈɡatɨj) και σημαίνει "που έχει κέρατα, διάβολος" δηλ. είναι η γιορτή των κερατωμένων ή των κερατάδων.
    Ciao cornuti!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος18/3/24

    Μένει να βάλουμε το "ματσεντόνσκι" μπροστά από το όνομα Ραγκουτσάρια και έχουμε τον κατάλληλο χαρακτηρισμό για το marketing του καστοριανού καρναβαλιού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ