22.4.08

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν

Κύριε Διευθυντά,

Με αφορμή την δημοσιευθείσα επιστολή του κ. Βασίλη Χριστόπουλου που διάβασα στην εφημερίδα σας, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρεται σε σχετικό μου δημοσίευμα για το «Παλιό γυμνάσιο Καστοριάς», θέλω να δημοσιοποι- ήσω τα εξής.

Κατ’ αρχήν να συγχαρώ τον κύριο Χριστόπουλο τον οποίο δυστυχώς δεν γνωρίζω, για τις απόψεις του που εξέφρασε δημόσια, τόσο για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας όσο και για την άποψή του για την «Ακρόπολη της γνώσης» δηλαδή το παλιό γυμνάσιο Καστοριάς.

Με την ευκαιρία λοιπόν της επαναφοράς του θέματος αυτού στην επικαιρότητα, θέλω να απευθυνθώ σε όλους όσους μαθήτευσαν σ’ αυτόν τον ναό της γνώσης, με τις ανεπανάληπτες εμπειρίες, να ενώσουν την φωνή τους και έτσι όλοι μαζί να απαιτήσουμε να αναστηλωθεί αυτό το νεοκλασικό κομψοτέχνημα. Διότι πιστεύω ότι αν υπάρξει μια συντονισμένη κίνηση θα μπορέσουμε να ευαισθητοποιήσουμε διάφορους φορείς και την τοπική αυτοδιοίκηση η οποία με τη σειρά της, θα πιέσει τη πολιτεία και με την συμβολή της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και κάποιων ευεργετών θα μπορέσουμε να το ξαναφτιάξουμε από την αρχή.

Η αναστήλωση πάντως αυτού του «μνημείου» θα είναι μια μοναδική ευκαιρία τόσο για τους άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης όσο και για όλους εμάς τους πολίτες αυτής της πόλης, να αποδείξουμε ότι είμαστε πράγματι συνειδητοποιημένα άτομα, με αξίες και αρχές και δεν μας επηρέασε ο καταναλωτισμός η καλοπέραση ο «ωχαδερφισμός» και οι λοιπές «ασθένειες» της σύγχρονης παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας. Θα αποδείξουμε στις επόμενες γενεές ότι δεν ήμασταν ανάξιοι και ανίκανοι να σώσουμε και να διατηρήσουμε τουλάχιστον ένα αξιόλογο μέρος του πολιτισμού που μας άφησαν οι πρόγονοί μας.

Κάποιοι αγωνίσθηκαν για μας ώστε να ζούμε ελεύθεροι και να καλοπερνάμε. Ας αγωνισθούμε και εμείς τουλάχιστον, χωρίς κανένα κίνδυνο για τη ζωή μας, να επανορθώσουμε τα λάθη και τις παραλήψεις και την αδράνεια που επέδειξαν οι δάσκαλοι και οι γονείς μας, κατά την περίοδο της δικτατορίας. (Τα γυμνάσιο κατεδαφίσθηκε το 1970).

Όσοι λοιπόν νομίζουν ότι μπορούν με οποιονδήποτε τρόπο να συμβάλουν, έτσι ώστε να εκπληρωθεί αυτό το όραμα και ο στόχος, ας το εκφράσουν επώνυμα μέσω της εφημερίδας ή απευθυνόμενοι στην ηλεκτρονική διεύθυνση pouliopoulos@ka storia.teikoz.gr
Με τον τρόπο αυτό μπορεί να δημιουργηθεί μια άτυπη ομάδα, η οποία με την σειρά της θα υποκινήσει και θα παρακινήσει φορείς και πολίτες, έτσι ώστε να ξεκινήσει το όραμα αυτό να υλοποιείται.

Με τιμή
Λεωνίδας θεοφ. Πουλιόπουλος

[δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 3.4.2008]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ