14.3.09

ΟΔΟΣ: Μετασχηματισμοί

Την τέταρτη κατά σειρά έκθεσή της παρουσιάζει στο κοινό της Καστοριάς η κ. Μερόπη Σωτηροπούλου-Μάγγελ, ζωγράφος που ζει και εργάζεται στην Καστοριά.

Η κ. Σωτηροπούλου, που χάρη στην τέχνη της αλλά και μέσω της αρθογραφίας και των δημόσιων παρεμβάσεών της (και από τις σελίδες της ΟΔΟΥ), είναι από χρόνια πολύ γνωστή, ενσαρκώνει την δυναμική γεννιά των σημερινών καστοριανών ζωγράφων και έχει διακριθεί για την ποιότητα των απόψεών της. Οπότε η έκθεση ζωγραφικής επιστεγάζει απλώς την καλλιτεχνική της πορεία. Αλλά και την πολιτική και πολιτιστική εξέλιξη της ζωγράφου, αφού τα νέα έργα της αποδεικνύουν ένα σαφή μετασχηματισμό της. Προς τα εμπρός φυσικά.

Ένας συνδυασμός από πλούσια σουρεαλιστικά μοτίβα από σκηνές με την κινητικότητα και την ροή των ονείρων, των οραμάτων ή και των εφιαλτών με κυρίαρχα αυτοβιογραφικά στοιχεία από την ζωή της κ. Σωτηροπούλου μέσα στην Καστοριά και με την Καστοριά, από τα παιδικά της χρόνια μέχρι σήμερα, αποδεικνύει την πειραματική ωριμότητα μιας διαρκούς καλλιτεχνικής αναζήτησης. Μιας αναζήτησης στην οποία δεσπόζουν οι ιδέες της ζωής, της πόλης, της οικογένειας και του θανάτου.

Τολμηροί συνδυασμοί και επιρροές από μεταμοντέρνες εικαστικές προσεγγίσεις, πολλά χρώματα αλλά και πολλά κενά χρωμάτων, όλα αυτά αποτελούν το περιβάλλον, την «γυάλα» της ζωγράφου στην οποία δεσπόζει σαν κεντρική ιδέα η Καστοριά. Με τις εκκλησιές, τα παλιά σπίτια της αλλά και τα καρναβάλια της (που παρεμπιπτόντως δεν μοιάζουν και ιδιαίτερα με τα… «ραγκουτσάρια» των σημερινών πατροπαράδοτων).
Tα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν το περασμένο Σάββατο στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Καστοριάς, όπου και θα θα λειτουργήσει έως τις 28 Φεβρουαρίου (ώρες 10:00-13:00 & 18:00-21:00). Στην συνέχεια τα έργα της θα εκτεθούν και στην Αθήνα, στην Gallery Artower Agora (οδός Αρμοδίου 10 εγκαίνια 23 Μαρτίου)


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 19.2.2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ