17.5.10

ΜΕΡΟΠΗΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΓΓΕΛ: Εύγε!

Στον Γιάννη Τσότσο.

Στο μικρό του θέατρο* με πάθος, δουλειά και τόλμη μπορεί και αποδεικνύει πως και ένας κούκος πολλές φορές φέρνει την άνοιξη.
Η περιπέτεια των ματιών μας άρχισε κατηφορίζοντας τη σκάλα που οδηγούσε σ’ έναν προσωπικό χώρο γεμάτο ενέργεια, πάθος και νιάτα. Το μαύρο της μικρής σκηνής και ο μισοφωτισμένος χώρος δεν έκρυψαν το άστρο του ταλέντου του και οι ψυχές μας ακούμπησαν στο θέαμα ταξιδεύοντας σαν παιχνιδάκια μέσα σ’ ένα μικρό μαγικό κουτί.
Μονόλογος (Ντοστογιέφσκι) και ένα μικρό μιούζικαλ (Ο Τσάρλι στο τσίρκο) ήταν ικανά για να αφήσεις εσύ σ’ όλους μας την εντύπωση πως είσαι από τη φύση σου φτιαγμένος ηθοποιός, αγγελικός διασκεδαστής, ήρωας της σκηνής.
Ηρωισμός να παίζεις έστω και για τρεις θεατές, μακριά από δημοσιότητα και συλλόγους, που σε στηρίζουν για να στηρίζονται, αποδεικνύεις πως το ταλέντο μπορεί να κινηθεί, να περπατήσει, να σταθεί δίχως όλα τα παραπάνω.
Η σκηνή μικρή, στημένη λες μόνο για τον καθένα μας ξεχωριστά, έφερνε στα μάτια μας κοντά την κάθε κίνηση, τον κάθε μορφασμό και έκφραση, τον κάθε ψίθυρο και ανάσα.

Και ξαφνικά το μαύρο της σκηνής γινόταν πολύχρωμο, το μικρό μεγάλο, το σκοτεινό φωτεινό από τα γέλια και τα τραγούδια του Τσάπλιν και της μικρής του παρέας. Όμως εκεί μέσα στο τραγούδι και το χειροκρότημα, στο στροβίλισμα του μυαλού, αισθάνεσαι σαν ένα παιδί που του χαλούν το παιχνίδι και η υπομονή του εξαντλείται, γιατί για ακόμη μια φορά, κοιτώντας την πόλη σου, διαπιστώνεις μιζέρια και την βλέπεις πιο ρακένδυτη από ποτέ, δίχως μια σκηνή θεάτρου, πινακοθήκη, δίχως πολιτιστικό κέντρο, με υποσχέσεις και ψεύτικα λόγια ξανά και ξανά… Ξανά και ξανά όμως ο Γιάννης και τα τρία παιδιά… Ξανά κάθε Σαββατοκύριακο βρίσκονται εκεί στο μικρό θεατράκι, όπου το σκοτεινό γίνεται φωτεινό, το μαύρο πολύχρωμο, το γέλιο και η ανάσα τους δικά μας, τα νιάτα τους ελπίδα…

(*) Το θεατράκι βρίσκεται σε ένα υπόγειο πολυκατοικίας στην οδό Αθηνάς (κάθετος της Μητροπόλεως) όπου σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο ανεβαίνουν οι παραστάσεις. Το τηλ. του Γιάννη Τσότσου είναι 6992019748.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ