ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΖΗΣΗ ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑ
Καστοριά, 13 Φεβρουαρίου 2012
Αγαπητοί μου συμπατριώτες και Συνέλληνες.
Θυμηθείτε με! Η Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012 θα καταγραφεί στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδος, ως η ημέρα της επίσημης έναρξης της νέας μεταπολίτευσης. Όπως σε κάθε ιστορική μεταβολή, η μετάβαση στο καινούριο έχει συμβολισμούς στην αποτίμηση, δυσκολίες στην πορεία και ευκταία ολοκλήρωση χωρίς εθνική τραγωδία.
Ο πολιτικός και ιδιαίτερα ο βουλευτής, πρέπει να είναι ηγέτης στον τόπο του. Και ο άξιος ηγέτης πρέπει να ξέρει πότε, αλλά και να μπορεί να πει το μεγάλο «όχι». Ο βουλευτής για να είναι άξιος ηγέτης, πρέπει να βάζει πάνω από όλα το συμφέρον της πατρίδας του και να πράττει, αλλά και να λογοδοτεί με γνώμονα μόνο τη συνείδησή του.
Είπα «όχι» στην υπογραφή της δανειακής σύμβασης που υποδουλώνει επίσημα την πατρίδα μας.
Είπα «όχι» στην άρση της ασυλίας της εθνικής μας περιουσίας.
Είπα «όχι» στην υπαγωγή μας στο αγγλικό δίκαιο.
Είπα «όχι» στο ψευτοδίλημμα της χρεωκοπίας που καλλιεργούν από διετίας οι νεοταξίτες του ΠΑΣΟΚ, οι προσχωρήσαντες και τα αργυρώνητα ΜΜΕ των μεγαλοκαναλαρχών και πάλαι ποτέ μεγαλοεργολάβων του Δημοσίου.
Είπα «όχι» στη λήψη μέτρων από μια Βουλή που δεν έχει λαϊκή νομιμοποίηση. Είπα «όχι» σε μια κυβέρνηση που την διοικούν σήμερα ο κ. Παπαδήμος και αύριο ο κ. Βενιζέλος του ΠΑΣΟΚ, τους δεν εμπιστεύομαι να διαπραγματεύονται για τα συμφέροντα της χώρας μου.
Είπα «όχι» στη φτώχεια και την εξαθλίωση που φέρνουν τα νέα μέτρα στο λαό μας.
Είπα «όχι» στην υπαναχώρηση από τη διαβεβαίωσή μας πως τα όποια απαιτούμενα μέτρα θα τα έπαιρνε η φρέσκια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μετά από εκλογές, αφού προηγουμένως λέγαμε όλη την αλήθεια στους πολίτες.
Αγαπητοί μου συμπατριώτες, συμμαχητές και Συνέλληνες.
Η Νέα Δημοκρατία είναι το σπίτι μου. Σε αυτό με έφερε ο αείμνηστος εθνάρχης μας Κωνσταντίνος Καραμανλής από παιδί. Κανένας δεν μπορεί να με διώξει από το σπίτι μου. Όπως λειτουργούν σήμερα τα κόμματα, και γι’ αυτό έχουν απαξιωθεί, μόνον όταν κάποιος θέλει φεύγει από ένα κόμμα, όταν το θεωρεί σπίτι του. Η απόφαση που πήρα δεν ήταν εύκολη ούτε αβασάνιστη. Δεν κακίζω και δεν ενοχοποιώ όποιον έχει αντίθετη άποψη από εμένα. Δεν μπορούν όλοι να πάρουν τις ίδιες αποφάσεις. Χρειάζονται αντοχές, αντιστάσεις που δεν μπορούν να τις έχουν όλοι. Εξάλλου, πάντοτε σας επαναλάμβανα πως δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Έτσι, για άλλη μια φορά υπερίσχυσε στην απόφασή μου αυτό που μου υπαγόρευε η συνείδησή μου και το συμφέρον της πατρίδος μου. Πιστεύω πως και οι λίγοι που το αμφισβητούσαν, να πείστηκαν έστω και τώρα πως πάντοτε το τελευταίο που με ενδιαφέρει είναι το προσωπικό μου πολιτικό συμφέρον.
Αγαπητοί μου συμπατριώτες.
Έρχονται μαύρες μέρες για την Ελλάδα. Σας καλώ να διατηρήσουμε την εθνική μας ενότητα, τη σωφροσύνη και την κοινωνική μας αλληλεγγύη. Επαγρυπνείτε και να είστε έτοιμοι για μάχες. Στο τέλος θα νικήσουμε! Θα σώσουμε τη χώρα. Το οφείλουμε στα παιδιά μας.
Εγώ θα τιμήσω την εντολή σας και θα σταθώ μαζί σας μπροστά και όρθιος.
Με βαθύ αίσθημα ευθύνης και συναίσθηση του χρέους.
Καστοριά, 21 Φεβρουαρίου 2012
Στις 12/2/2012 η Βουλή των Ελλήνων κλήθηκε να αποφασίσει για τη νέα μεγάλη δανειακή σύμβαση της χώρας. Στην ψηφοφορία είπα «όχι» με γνώμονα αυτό που μου υπαγόρευε η συνείδησή μου, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα. Τα άμεσα οφέλη για τη χώρα από τα πολλά και σημαντικά «όχι» που ακούστηκαν ήταν:
Α) Η έστω καθυστερημένη, αλλά ουσιαστική παρέμβαση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Β) Το ξέσπασμα ενός μεγάλου φιλελληνικού κινήματος στην Ευρώπη και τον κόσμο και
Γ) Η έντονη επαναδιατύπωση από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας της επιτακτικότητας του αιτήματος για άμεσες εκλογές. Εξάλλου η λήψη μέτρων χωρίς εκλογές, αποτέλεσε την κύρια διαφωνία μου για την αιτιολογία του «όχι».
Η πολιτική αποτελεί μία καθημερινή-ζωντανή διεργασία. Ο σύγχρονος πολιτικός, ο ηγέτης, οφείλει να αντιλαμβάνεται τις μεταβαλλόμενες συνθήκες και να αποφασίζει κάθε στιγμή με γνώμονα ιεραρχικά το συμφέρον α) της πατρίδας, β) του κόμματός του και γ) το προσωπικό του.
Στις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα μας και ο λαός μας, θεωρώ πως την καλύτερη δυνατή επιλογή για τον τόπο αποτελεί μία ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά. Ο δρόμος σε αυτό τον αγώνα είναι δύσκολος μέχρι τις εκλογές, αλλά και μετά από αυτές. Σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια συστρατεύομαι με όλες μου τις δυνάμεις!
Καστοριά, 29 Φεβρουαρίου 2012
Έχω εξηγήσει αναλυτικά και διεξοδικά τους λόγους για τους οποίους είπα «όχι» στη νέα δανειακή σύμβαση, στο νέο μνημόνιο. Ήταν μια πράξη συνείδησης με γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας μας πρώτα, αλλά και το συμφέρον του κόμματος. Ήταν μια δύσκολη απόφαση γιατί γνώριζα από πριν τις συνέπειες για την πολιτική μου σταδιοδρομία. Έδωσα μια μάχη στην κοινοβουλευτική μου ομάδα και στο Κοινοβούλιο, αλλά μειοψήφησα.
Το «όχι» στο μνημόνιο ωφέλησε γιατί προκάλεσε την ουσιαστική δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και το ξέσπασμα των Φιλελλήνων σε όλο τον κόσμο. Σε δημόσια ανακοίνωσή μου στις 22/2/2012 ξεκαθάρισα πως συστρατεύομαι στην προσπάθεια για αυτοδύναμη και ισχυρή Νέα Δημοκρατία με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά. Την επομένη ήμουν ευτυχής γιατί ο κ. Αντώνης Σαμαράς άνοιξε πάλι την πόρτα της ΝΔ ζητώντας συστράτευση και πανστρατιά.
Θέλοντας και μη, το νέο μνημόνιο αποτελεί νόμο του κράτους και μάλιστα με «εγγυήτριες» ξένες δυνάμεις. Λέω «ναι» στους εφαρμοστικούς νόμους για δύο λόγους:
Α) Γιατί προτιμώ και εμπιστεύομαι μία ισχυρή και αυτοδύναμη Ν.Δ. με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά να διαχειρίζεται και να διαπραγματεύεται στη συνέχεια για τα συμφέροντα του λαού μας και
Β) Γιατί θέλω να δώσω χαρά στους χιλιάδες φίλους μου που με παροτρύνουν να συνεχίσω να αγωνίζομαι ενεργά μέσα από τη ΝΔ και όχι στους λίγους αντιπάλους που μόνο με… την απουσία μου θα μπορούσαν να ανελιχθούν πολιτικά.
Εξάλλου, κόμματα και πολιτικούς θα μας κρίνει σύντομα στις προσεχείς εκλογές ο κυρίαρχος λαός αυστηρά και συνολικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.