13.1.13

ΟΔΟΣ: Σιωπή



Το απάνθρωπο δράμα συνεχίζεται στην Συρία. Εκτός από τα χιλιάδες αθώα θύματα των τελευταίων μηνών, οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον 28.000 άνθρωποι εξαφανίστηκαν, μετά την απαγωγή τους από στρατιώτες ή παραστρατιωτικούς. Η διαδικτυακή ακτιβιστική οργάνωση «Αβαάζ» ανέφερε ότι «κανείς δεν είναι ασφαλής» από μια σκόπιμη κυβερνητική εκστρατεία τρόμου.
Η οργάνωση αναφέρει ότι έχει συγκεντρώσει μαρτυρίες από Σύρους που ισχυρίζονται ότι οι σύζυγοι, οι γιοι και οι κόρες τους απήχθησαν από τις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις, και σκοπεύει να δώσει τα στοιχεία στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ ζητώντας να διεξαχθεί έρευνα. Ο Μουχανάντ Αλ-Χασάνι από την οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων «Σαουάσγια», δήλωσε ότι ο αριθμός των εξαφανισμένων μπορεί να είναι και 80.000. «Ο πανικός του να μην γνωρίζεις εάν ο σύζυγος ή το παιδί σου είναι ζωντανοί, δημιουργεί τέτοιο φόβο που οδηγεί τους διαφωνούντες να σωπάσουν» πρόσθεσε.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 25 Οκτωβρίου 2012, αρ. φύλλου 663

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος13/1/13

    "Όταν η συμφορά συμφέρει λογάριαζέ την για πόρνη!"

    Οδυσσέας Ελύτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος13/1/13

    Εκεί έπρεπε να πάει ο σύντροφος Βαγγέλης, στη Συρία, όχι στη Γάζα. Αλλά η Συρία δεν πουλάει στη Κινηματογραφική Λέσχη Καστοριάς και τους κουλτουριάρηδες του Άργους Ορεστικού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος13/1/13

    KYRIE ELLHNA XRISTIANE (KAI OXI MOYSOYLMANE ARABE) BOYLEFTA, THN CYPRO THN XERETE? 'H DEN SAS LEEI TIPOTA H GBRAMH TOY ATILA?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος13/1/13

    Τι έγινε εδώ παιδιά;
    Όλα τα θέματα πια ανάγονται σε ...Βαγγέλη;

    Συνήγορος του διαβόλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ