3.12.19

Λόγος & Αντίλογος


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
ΟΔΟΣ 5.9.2019 | 999

Το θέρος του 2019



Αγαπητή ΟΔΟΣ,

Ύστερα από την απόφαση του νέου πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, να διατηρήσει στο γραφείο «πρωθυπουργού» (κάτω από οποιαδήποτε επωνυμία και επιγραφή) στην Θεσσαλονίκη, ενώ ακόμη βοούν οι καταγγελίες του γι’ αυτό, σε βάρος του προκατόχου του.

Ύστερα από τον διορισμό της τέως βουλευτή Καστοριάς κ. Μαρίας Αντωνίου και μάλιστα με την δικαιολογία ότι θα συντονίσει την προστασία της εμπορικής μακεδονικής επωνυμίας των προϊόντων και επιχειρήσεων.

Ύστερα από την σιωπηλή, ψιλοκωλοτούμπα της Νέας Δημοκρατίας γύρω από την Συνθήκη των Πρεσπών (η υποχρέωση της Ελλάδος να τηρεί τις διεθνείς της συμμαχίες, δεν σημαίνει και παραίτηση από τις πολιτικές εθνικές θέσεις του κόμματος αυτού).

Ύστερα από την γκάφα, το φιάσκο, να ζητήσει η Ελλάδα δανεικά τα μάρμαρα του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο, για τους εορτασμούς του 2021, με την υπουργό Πολιτισμού να τρέχει στην συνέχεια να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, επιμένοντας ότι το «αίτημα δανεισμού» δεν προϋποθέτει αναγνώριση κυριότητας στην Βρετανία.

Διότι –λέει– τα μάρμαρα είναι προϊόν κλοπής και η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει ούτε κυριότητα αλλά ούτε νομή και κατοχή (!!). (Τότε πώς τα επαιτείς και μάλιστα ΔΑΝΕΙΚΑ, κυρία και κύριέ μου).

Και εν όψει της ΔΕΘ και της κοσμοσυρροής στην Θεσσαλονίκη, ελπίζω να προλάβω την νέα κυβέρνηση, μήπως και μέσω της κυρίας Μαρίας Αντωνίου, εντεταλμένης για την μακεδονική εμπορική επωνυμία, με την φόρα που πήραν, κάνουν καμμιά γκάφα ακόμη, εν όψει και της ψιλοκωλοτούμπας που ήδη ανέφερα και ζητήσουν δανεική και την μακεδονική επωνυμία.

Εννοώ να την ζητήσουν δανεική, από τους βόρειους γείτονες. Που κατά τα άλλα, εκεί στην Νέα Δημοκραρτία, δεν αντέχουν να προσφωνούν «Μακεδόνες».

Αλλά τι να σου κάνουν –θα μου πεις– οι νέοι κυβερνώντες μας. Μιλούν πολύ, και αντί να απαιτούν αποκατάσταση και επιστροφή, δείχνουν να αρκούνται στα δανεικά.

Λέω μήπως και προλάβω μια ακόμη γκάφα τους. Εκτός κι αν εννοούν τα δανεικά ως αγύριστα.

Λησμονώντας τόσο σύντομα, ότι και η εκλογή τους, δανεική είναι. Όχι εκ Δανίας, αλλά εκ του δανείου. Που στο τέλος πληρώνεται.

Ένας (άλλος) ένθερμος 
Αναγνώστης σου


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 5 Σεπτεμβρίου 2019, αρ. φύλλου 999

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ