11.12.19

Συλλυπητήριο ψήφισμα




Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Μαυροχωρίου, συνεδρίασε εκτάκτως την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019, μετά το άκουσμα του θλιβερού γεγονότος του θανάτου του αγαπημένου μας μαθητή Νικόλαου Τσαλούχου, κι αποφάσισε ομόφωνα:
  • Να συμμετάσχουν τα μέλη του Συλλόγου στην εξόδιο ακολουθία, το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου
  • Να εκφράσει τα θερμότατα συλλυπητήρια όλων μας στην οικογένειά του
  • Αντί στεφάνου να καταθέσει ένα χρηματικό ποσόν στον Ι. Ναό της Αγίας Βαρβάρας Μαυροχωρίου
  • Να διαβαστεί από τον Δ/ντή του Σχολείου το παρόν ψήφισμα στο τέλος της εξόδιου ακολουθίας και να δημοσιευτεί στον τοπικό τύπο και στην ιστοσελίδα του Σχολείου μας.

Ο Διευθυντής και το διδακτικό προσωπικό
του Δημοτικού Σχολείου Μαυροχωρίου


Φωτογραφία: Λήκυθος 440 π.Χ. από την Αττική (λεπτομέρεια) που απεικονίζει νεκρό έφηβο με την φτερωτή ψυχή του να αιωρείται επάνω από το κεφάλι. Αντικρίζει -στην άλλη πλευρά της ληκύθου- τον φίλο του που στέκει όρθιος. Η εξαιρετική απεικόνιση, αποδίδεται στο ζωγράφο του Αχιλλέα. Δωρεά του 1989 του Norbert Schimmel Trust στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης, ΗΠΑ. Η λήκυθος στην αρχαία Ελλάδα χρησίμευε για την τοποθέτηση ελαιόλαδου στον τάφο ανύπανδρων νεκρών.

1 σχόλιο:

  1. Δημ. Σχ. Μαυροχωρίου11/12/19

    Ευχαριστούμε θερμά για την ανάρτηση του ψηφίσματός μας στο μπλογκ της ΟΔΟΥ, αλλά και για την τόσο ταιριαστή εικόνα με την οποία το συνοδεύσατε!Αιώνια να 'ναι η μνήμη του παιδιού και μακάρι να μεγαλώνει ο αριθμός των παιδιών που γιατρεύονται από τη δύσκολη αρρώστια με την οποία πάλεψε γενναία ο μαθητής μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ