13.3.20

Συλλυπητήρια

Σήμερα έφυγε από την ζωή ο Φίλιππος Πετσάλνικος. Ο μακροβιότερος πολιτικός του Νομού Καστοριάς(Βουλευτής ΠαΣοΚ 1985-2012). Νεώτερος αλλά της ίδιας πολιτικής γενιάς με τους εκλιπόντες Κ.Σημαιοφορίδη και Γ.Καπαχτσή,συνυπήρξε με πέντε! διαφορετικούς βουλευτές της Ν.Δ.Οι τρεις τους κυριάρχησαν στην μεταπολιτευτική τοπική μας πολιτική ζωή.Πολλές φορές σε υψηλές κυβερνητικές θέσεις αγωνίσθηκε για τον τόπο μας και πέτυχε όσα μπόρεσε.
Το 2009 ανήλθε στο ύπατο αξίωμα του Προέδρου της Βουλής. Είχα την χαρά να είμαι μεταξύ των 168 βουλευτών που τον τίμησαν με την ψήφο τους ως τον πρώτο Καστοριανό αλλά και Μακεδόνα πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων. Δύο φορές, το 2010 στο Νοσοκομείο "Σωτηρία", αλλά και την Δευτέρα 9 Μαρτίου στο "Λαϊκό" τον επισκέφθηκα νοσηλευόμενο.Τότε συνομιλήσαμε,προχθές όμως ήταν αδύνατον στη ΜΕΘ. Πάντοτε διατηρούσε το αγέρωχο ύφος,προχθές όμως κυριαρχούσε η ολύμπια ηρεμία. Στην οικογένειά του και τους πολιτικούς του φίλους εκφράζω τα πιο θερμά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια.
Ζήσης Τζηκαλάγιας
Βουλευτής ΝΔ Καστοριάς

Με μεγάλη λύπη πληροφορήθηκα την απώλεια του π. προέδρου της Βουλής, κ. Φίλιππου Πετσάλνικου. Η απώλεια του αφήνει ένα τεράστιο κενό στον τόπο μας, καθώς η ενασχόληση του με τα κοινά και την πολιτική σκηνή, αποτέλεσαν σημαντική προσφορά για την περιοχή μας. Εκφράζω βαθύτατα τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του και τους οικείους του».

Δημήτριος Σαββόπουλος
Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς

Αποχαιρετούμε με θλίψη έναν πολιτικό άντρα, τον Φίλιππο Πετσάλνικο, ο οποίος υπηρέτησε ως Βουλευτής τον λαό της Καστοριάς, διετέλεσε Υπουργός σε πολλές Κυβερνήσεις και έκλεισε την πολιτική του σταδιοδρομία με την εκλογή του στη θέση του Προέδρου του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Ο Φίλιππος Πετσάλνικος, μέρος της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας της Καστοριάς και της Ελλάδος, πάλεψε σε όλη τη ζωή του για τη δημοκρατία και προσέφερε σ’ αυτήν, από οποιαδήποτε κυβερνητική θέση κι αν κατέλαβε. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του.
Μαρία Αντωνίου
Επικεφαλής του Γραφείου Μακεδονίας του Πρωθυπουργού

Με θλίψη πληροφορηθήκαμε τον αιφνίδιο θάνατο του πρώην προέδρου της Βουλής Φιλίππου Πετσάλνικου. Ενός πολιτικού που άφησε το στίγμα του στο νομό μας και στην Βουλή των Ελλήνων. Οι αγώνες μας θα μείνουν παρακαταθήκη και οδηγός για το μέλλον. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Ο Γραμματέας της Ν.Ε. ΚινΑλ Καστοριάς
Θωμάς Αναστασίου

Με θλίψη πληροφορηθήκαμε την είδηση του ξαφνικού θανάτου του π. Προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου. Του Πολιτικού που οι πολίτες τις Καστοριάς τίμησαν για πολλά χρόνια να τους εκπροσωπεί στη Βουλή. Και αυτός τους το ανταπέδωσε με σημαντικα Έργα και υποδομές σε όλους τους τομείς τα οποία και αφήνει σαν κληρονομιά σε όλους μας. Υπουργός σε πολλές κυβερνήσεις της Ελληνικής Δημοκρατίας και πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων ο Φίλιππος Πετσάλνικος αδιαμφισβήτητα μπαίνει στο πάνθεον των άξιων πολιτικών ανδρών της Ελλάδος.
Θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς και στους οικείους του.

Γραφείο Τύπου Ανατροπή-Δημιουργία

Ο πρόεδρος και τα μέλη του Επιμελητηρίου Καστοριάς εκφράζουμε τη θλίψη μας για την απώλεια του πρώην προέδρου της Βουλής κ Πετσάλνικο Φίλιππο. Τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στους οικείους του.
Εκ του Επιμελητηρίου

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για τον θάνατο του πρώην βουλευτή Καστοριάς, Φίλιππου Πετσάλνικου, ο οποίος στη μεγάλη πολιτική του καριέρα υπηρέτησε σε υψηλά πολιτειακά και πολιτικά αξιώματα. Ευχόμαστε στους οικείους του κουράγιο και δύναμη για να αντιμετωπίσουν τη μεγάλη απώλειά τους.

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς 

Με θλίψη πληροφορηθήκαμε τον αιφνίδιο θάνατο του πρώην προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου. Ήταν ένας πολιτικός που υπηρέτησε και στάθηκε δίπλα στον πολίτη της Καστοριάς και τα προβλήματά του με ανιδιοτέλεια και πάθος, στις καλές και στις δύσκολες στιγμές. Αναμφισβήτητα άφησε το στίγμα του στο νομό μας και στην Βουλή των Ελλήνων. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του.
Η Διοίκηση του ΕΚΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ