30.3.20

Η ενημέρωση από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο (30-3-2020)




Η εισαγωγική τοποθέτηση από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Στέλιο Πέτσα στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου τύπου

Καλό μεσημέρι σε όλες και όλους,

Όπως γνωρίζετε, συνεχίζουμε τις μάχες σε όλα τα μέτωπα του πολέμου που άνοιξε ο κορονοϊός. Κινούμαστε σταθερά στους τρεις άξονες, που προσδιόρισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Την ανάσχεση της διάδοσης της πανδημίας, την ενίσχυση του συστήματος υγείας και τη στήριξη των κλάδων της οικονομίας που πλήττονται.

Α. Σε ό,τι αφορά την ανάσχεση του κορονοϊού

Μετά τη διακοπή των πτήσεων με Ιταλία, Ισπανία, Τουρκία, και Ηνωμένο Βασίλειο, από χθες Κυριακή, διακόπηκαν όλες οι πτήσεις από και προς την Ολλανδία.
Διακόπηκαν, επίσης, οι πτήσεις από τη Γερμανία που δεν έχουν προορισμό την Αθήνα. Διευκρινίστηκε ταυτόχρονα ότι δεν πρόκειται κάνουμε γενικό επαναπατρισμό Ελλήνων που βρίσκονται στο εξωτερικό, γιατί προτεραιότητα μας είναι η Δημόσια Υγεία. Επαναπατρισμοί θα γίνονται αποκλειστικά και μόνο για συμπολίτες μας που είτε έχουν άμεση ανάγκη υγειονομικής φροντίδας, είτε δεν έχουν πού να μείνουν, είτε είναι εγκλωβισμένοι από πτήσεις transit.




Β. Σε ό,τι αφορά το Σύστημα Υγείας

Συνεχίζουμε, με εντατικούς ρυθμούς, την ενίσχυσή του αυξάνοντας τις Μ.Ε.Θ., προσλαμβάνοντας ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και πραγματοποιώντας σημαντικές προμήθειες υγειονομικού υλικού από χώρες εκτός Ευρώπης. Μέχρι την περασμένη Πέμπτη -όπως σας είχα πει- είχαμε αυξήσει τις Μ.Ε.Θ. από τις 565 που ήταν πριν από δύο μήνες, στις 813 και είχαμε εγκρίνει 3.285 προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Σήμερα, οι Μ.Ε.Θ. ξεπερνούν τις 870, δηλαδή αύξηση κατά 54%. Ενώ, οι εγκρίσεις για την πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού είναι 4.200, υπερδιπλάσιοι δηλαδή από την αρχική έγκριση των 2.000 προσλήψεων. Περίπου 2.000 εξ’ αυτών έχουν ήδη αναλάβει υπηρεσία και οι υπόλοιποι αναλαμβάνουν τις επόμενες ημέρες.

Σε ό,τι αφορά το υγειονομικό υλικό, πρέπει να γίνει απόλυτα κατανοητό σε όλους, ότι σήμερα διεξάγεται ένας «παγκόσμιος πόλεμος» για την προμήθεια υγειονομικού υλικού και ειδών ατομικής προστασίας. Δεν είναι θέμα χρημάτων. Είναι θέμα δυναμικότητας. Δεν υπάρχει η δυνατότητα παραγωγής από τις ήδη περιορισμένες πηγές για να καλυφθεί η παγκόσμια ζήτηση. Εμείς, επειδή κινηθήκαμε νωρίς, καταφέραμε να έχουμε σημαντικές προμήθειες υλικών.

Σήμερα τα ξημερώματα προσγειώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ειδικά διαμορφωμένο αεροσκάφος της Aegean το οποίο μετέφερε από την Κίνα μεγάλη ποσότητα υγειονομικού υλικού, δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση και Ελλήνων Εφοπλιστών. Πιο συγκεκριμένα από την εν λόγω πτήση έφθασαν στη χώρα μας 1,7 εκατομμύρια μάσκες, ενώ με σειρά πτήσεων που αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στην εβδομάδα, έχει προγραμματιστεί να φτάσουν στη χώρα μας πάνω από 13 εκατομμύρια απλές χειρουργικές μάσκες και μέσα ατομικής προστασίας, όπως εξειδικευμένες μάσκες, στολές και ασπίδες προσώπου. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ως τώρα μεταφορά υγειονομικού υλικού. Η μεταφορά του υλικού από την Κίνα στην Αθήνα γίνεται με πτήσεις ειδικά διαμορφωμένων αεροσκαφών της Aegean, αλλά και πτήσεις Cargo. Τις επόμενες ημέρες αναμένονται τουλάχιστον άλλες τρεις πτήσεις που έχουν μισθωθεί από τους δωρητές και μεταφέρουν υγειονομικό υλικό.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν προηγηθεί, η δωρεά 11 τόνων υγειονομικού υλικού από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η προμήθεια 5 τόνων χλωροκίνης από την Ινδία και η πτήση της Air China η οποία μετέφερε προ ημερών στην Ελλάδα από την Κίνα 1.200.000 μάσκες και υγειονομικό υλικό. Οι προμήθειες αυτές, επιτρέπουν να επισημάνουμε -για μια ακόμη φορά- πόσο σημαντικά είναι τα αυστηρά, προληπτικά, μέτρα που έγκαιρα πήρε η Κυβέρνηση. Γιατί ακριβώς αυτά τα μέτρα είναι που σήμερα μας «αγοράζουν» χρόνο για δύο πράγματα:

Πρώτον, να επεκτείνουμε την κορύφωση της πανδημίας ώστε να αντέξει το Εθνικό Σύστημα Υγείας για να μπορέσει να περιθάλψει όσους θα χρειαστούν νοσηλεία.

Δεύτερον, να προμηθευτούμε έγκαιρα περισσότερο υλικό, ώστε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, το προσωπικό του ΕΟΔΥ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, καθώς και τα Σώματα Ασφαλείας και όσοι το χρειάζονται αυτό το υλικό ατομικής προστασίας, να το έχουν.

Και για όσους αρέσκονται στην κριτική, να πούμε άλλη μια φορά ότι το Υπουργείο Υγείας έχει από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους όσες πιστώσεις χρειαστεί για να αντιμετωπίσει την πανδημία. Ενώ απέναντι σε όσους μισούν κάθε τι το ιδιωτικό, θα συνεχίσουμε να τονίζουμε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια πρωτοφανή κοινωνική συστράτευση. Γίνονται, συνεχώς, σημαντικές δωρεές από ιδιώτες, που ανταποκρίνονται στο κάλεσμά μας. Τους ευχαριστούμε εκ μέρους όλων των Ελλήνων. Ήδη, για να διευκολύνει αυτό το πρωτοφανές κύμα κοινωνικής ευθύνης, η Κυβέρνηση έχει απαλλάξει την προμήθεια και παροχή αγαθών για δωρεές από την υποχρέωση καταβολής Φ.Π.Α.

Γ. Σε ό,τι αφορά τα μέτρα στήριξης της πραγματικής οικονομίας

Πρέπει να είναι ξεκάθαρο σε όλους, ότι η αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού, γίνεται σε δύο επίπεδα: το κοινοτικό και το εθνικό. Στο πρώτο επίπεδο, είναι σημαντικό το γεγονός ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζεται ως ισότιμο κράτος-μέλος, και όχι σαν «μαύρο πρόβατο».

Πρώτον, μετέχει, στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, γεγονός που αποκλιμακώνει το κόστος δανεισμού του Δημοσίου, των τραπεζών και κατ’ επέκταση των επιχειρήσεων.

Δεύτερον, απαλλάχθηκε, ύστερα από την απόφαση του Eurogroup -που καταργεί τους δημοσιονομικούς περιορισμούς για όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης- από τη δέσμευση για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του Α.Ε.Π. το 2020.

Και, τρίτον, καλύπτεται, όπως όλες οι χώρες, από την απόφαση του Ecofin για ενεργοποίηση της γενικής «ρήτρας διαφυγής» του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Παραμένει βέβαια το αίτημα του Πρωθυπουργού και άλλων οκτώ Ευρωπαίων ηγετών για ακόμη πιο τολμηρές κοινές πολιτικές, όπως είναι η έκδοση ειδικού ευρωομολόγου. Μπροστά στην μεγαλύτερη κρίση από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, μπροστά στην ανείπωτη ανθρώπινη τραγωδία και την πρωτόγνωρη παράλυση της οικονομικής δραστηριότητας, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενώνει τη φωνή του με τους ηγέτες που πιστεύουν ότι η Ευρώπη μπορεί και οφείλει να κάνει περισσότερα για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των Ευρωπαίων πολιτών, να στηρίξει την απασχόληση και την οικονομική δραστηριότητα.

Αναφορικά με το εθνικό επίπεδο, με βάση τα νέα δεδομένα -όπως ήδη γνωρίζετε- ο Πρωθυπουργός, ενέκρινε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού το οποίο ανακοίνωσαν σήμερα οι συναρμόδιοι Υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων. Το Σχέδιο αυτό:

-Έχει δημοσιονομικό κόστος ύψους 6,8 δις ευρώ, ή 3,5% του Α.Ε.Π., πολύ πάνω από το μέσο όρο της Ε.Ε. που ήταν την προηγούμενη βδομάδα στο 2% του Α.Ε.Π.
-Αφορά 1,7 εκατομμύρια εργαζόμενους, δηλαδή 8 στους 10 μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα. Σημειώνεται ότι η ενίσχυση των 800 ευρώ, είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και μη συμψηφιστέα.
-Στηρίζει 700 χιλιάδες, δηλαδή 3 στους 4, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων, ανεξαρτήτως νομικής μορφής.
-Καλύπτει 800 χιλιάδες επιχειρήσεις, δηλαδή 3 στις 4 επιχειρήσεις στη χώρα μας. Οι επιχειρήσεις πλέον που εξαιρούνται είναι ελάχιστες, αφού καλύπτεται από τις ευνοϊκές προβλέψεις της Πολιτείας το 86% των Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας. Τονίζεται ότι προϋπόθεση υπαγωγής στις ευνοϊκές ρυθμίσεις είναι η διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας.
-Στηρίζει, μέσω του χρηματοδοτικού σχήματος της «επιστρεπτέας προκαταβολής», συνολικού ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με βασική στόχευση την διατήρηση των θέσεων εργασίας τους.
-Με απόφαση του Πρωθυπουργού, το δώρο Πάσχα θα καταβληθεί στο ακέραιο, παρά το γεγονός ότι οι ημέρες εργασίας ήταν λιγότερες του προβλεπομένου, καθώς το Κράτος θα καλύψει τη διαφορά. Επιπλέον, όπως έχουμε δεσμευτεί, 108.000 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της χώρας, ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, οι εργαζόμενοι στον ΕΟΔΥ, καθώς και όσοι υπηρετούν στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση.
-Στηρίζονται οι κλάδοι του πρωτογενούς τομέα που πλήττονται από την κρίση του κορoνοϊού, με αξιοποίηση εγχώριων και ευρωπαϊκών πόρων χρηματοδότησης.

Επιπλέον:

-Το Κράτος αναλαμβάνει την αποπληρωμή όλων των επιτοκίων των ενήμερων επιχειρηματικών δανείων των επιχειρήσεων για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο. Το μέτρο αυτό μπορεί να επεκταθεί χρονικά για άλλους δύο μήνες, εάν και εφόσον καταστεί αναγκαίο.
-Όλα τα τραπεζικά ιδρύματα και οι ενώσεις των διαχειριστών δανείων έχουν δεσμευτεί ότι οι δικαιούχοι των 800 ευρώ, αλλά και οι πληττόμενες επιχειρήσεις, δικαιούνται αυτόματη τρίμηνη αναστολή της πληρωμής των χρεών τους.
-Σε ό,τι αφορά τις επιταγές, μετά την παράταση των 75 ημερών, θα υπάρξει τρόπος για τη διευκόλυνση της αποπληρωμής τους έτσι ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία των επιχειρήσεων και ο εφοδιασμός τους με πρώτες ύλες από το εξωτερικό.
-Τις αμέσως επόμενες μέρες το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων θα καταθέσει το πρώτο δισεκατομμύριο ευρώ ως εγγύηση για να δημιουργηθεί ο μηχανισμός για την παροχή εγγυημένων κεφαλαίων κίνησης σε όλες τις επιχειρήσεις που πλήττονται. Στόχος είναι το αργότερο αρχές Μαΐου οι επιχειρήσεις να λάβουν από τις τράπεζες δάνεια κίνησης εγγυημένα στο μεγαλύτερο μέρος τους από το Κράτος.
-Σε ό,τι αφορά τους επιστημονικούς κλάδους (οικονομολόγους/λογιστές, μηχανικούς, δικηγόρους ανεξάρτητους επαγγελματίες ή με έμμισθη εντολή, γιατρούς, εκπαιδευτικούς και ερευνητές), πέρα από το voucher των 600 ευρώ για το μήνα Απρίλιο, θα υπάρξει πρόσθετη ενίσχυση για το επόμενο διάστημα. Συγκεκριμένα, στην περίπτωση που η κρίση συνεχιστεί, τότε από τον Μάιο και για το επόμενο διάστημα, οι ειδικές αυτές κατηγορίες θα λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ.
-Επιπλέον θεσπίζεται μείωση 25% στις ασφαλιστικές εισφορές ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων για την περίοδο Φεβρουαρίου-Μαρτίου σε όσους τις καταβάλουν εμπρόθεσμα. Διαφορετικά, θα μπορούν να τις καταβάλουν κανονικά από την 1η Σεπτεμβρίου 2020.
-Για τη στήριξη των ανέργων ενεργοποιείται μέσα στον Απρίλιο το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 36.500 άνεργους ηλικίας 18-67 σε Ο.Τ.Α. και ΝΠΔΔ. Από τον μήνα Μάιο θα ξεκινήσουν σταδιακά προγράμματα που θα αφορούν περίπου 100.000 ανέργους. Σημειώνεται ότι από σήμερα οι άνεργοι θα μπορούν να εγγράφονται ηλεκτρονικά στο μητρώο και να υποβάλλουν αίτηση για την τακτική επιδότηση ανεργίας χωρίς φυσική παρουσία. Δεν υπάρχει πλέον κανένας λόγος προσέλευσης στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης.

Όλα αυτά νοικοκυρεμένα. Θα αποτυπωθούν σε Συμπληρωματικό Προϋπολογισμό ο οποίος θα αυξήσει τις διαθέσιμες πιστώσεις του Υπουργείου Οικονομικών κατά 5 δισεκατομμύρια ευρώ.
Και κάτι ακόμη. Όπως η Κυβέρνηση πρώτη κινητοποιήθηκε με τολμηρά μέτρα κατά της πανδημίας, έτσι και ο πολιτικός κόσμος της χώρας μας πρέπει να σταθεί στην πρώτη γραμμή της αλληλεγγύης.

Σε μία συμβολική πρωτοβουλία, λοιπόν, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε όλους τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, όπως και τους Υπουργούς και Υφυπουργούς, να καταθέσουν για τους επόμενους δύο μήνες το 50% του μισθού τους στη μάχη εναντίον του κορονοϊού. Τα ποσά αυτά θα κατευθυνθούν στον ειδικό λογαριασμό για τον κορονοϊο. Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός, απέναντι στην υγειονομική απειλή όλοι είμαστε ίσοι. Όμως στη μάχη απέναντί της, ο καθένας οφείλει να προσφέρει ανάλογα με τις δυνάμεις του. Και ο Πρωθυπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι την επιλογή αυτή θα ακολουθήσουν και τα άλλα κόμματα.

Δ. Σε ότι αφορά την καθημερινότητα

Η Κυβέρνηση προχωρά σε δράσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Μιας καθημερινότητας που άλλαξε άρδην. Που είναι πρωτοφανής και δύσκολη, αλλά θα καταφέρουμε να την αντιμετωπίσουμε! Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας που μπορούμε να σώσουμε τόσες χιλιάδες ανθρώπινες ζωές κάνοντας κάτι απλό: να μείνουμε σπίτι! Ναι, είναι μια από τις σπάνιες στιγμές στην Ιστορία που μπορεί να γίνουν όλοι ήρωες από τον καναπέ του σπιτιού τους! Για να αφήσουμε τους πραγματικούς ήρωες, με τις λευκές, τις πράσινες μπλούζες και τις στολές τους, να κάνουν τη δουλειά τους! Και σε αυτή την έκκληση είναι συγκινητική η ανταπόκριση των Ελληνίδων και των Ελλήνων, μικρών και μεγάλων. Οι λίγες εξαιρέσεις απομονώνονται και τους επιβάλλονται τα προβλεπόμενα πρόστιμα. Παράλληλα, κάνουμε ότι μπορούμε για να διευκολύνουμε, με στοχευμένες παρεμβάσεις για κάθε κοινωνική ομάδα. Συγκεκριμένα:

-Έχει δοθεί η δυνατότητα στους γιατρούς να εκδίδουν, για τους χρόνια πάσχοντες, επαναλαμβανόμενες συνταγές φαρμάκων μέχρι 30 Ιουνίου.
-Καθιερώνεται η εξ’ αποστάσεως άυλη συνταγογράφηση μέσω του egov.gr για τη διευκόλυνση ασθενών, γιατρών και φαρμακοποιών.
-Οι ασθενείς που παίρνουν Φάρμακα Υψηλού Κόστους μπορούν πλέον να τα προμηθεύονται από τα ιδιωτικά φαρμακεία της γειτονιάς τους.
-Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχωρά από σήμερα στον τρίτο άξονα του σχεδιασμού του για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Με τη συνεργασία της Ε.Ρ.Τ. ξεκινά από σήμερα την Εκπαιδευτική Τηλεόραση, που απευθύνεται -καθημερινά στις 10 το πρωί- πρωτίστως σε μαθητές Δημοτικού. Στο μεταξύ όλα τα λύκεια και τα γυμνάσια της χώρας έχουν τη δυνατότητα Σύγχρονης (ζωντανής) εξ’ αποστάσεως διδασκαλίας, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει και η ένταξη των δημοτικών σχολείων που θα ολοκληρωθεί αυτή την εβδομάδα. Εξαιρετικά σημαντικό είναι και το γεγονός ότι ήδη αξιοποιούν το εκπαιδευτικό υλικό του Υπουργείου, πάνω από 700.000 μαθητές και 166.000 εκπαιδευτικοί.
-Επιπλέον, με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τους Δήμους Ελληνικού-Αργυρούπολης, Αλίμου και Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, οργανώνεται Αιμοδοσία στο Αθλητικό Κέντρο Νεότητας του Αγίου Κοσμά. Ανάλογες δράσεις σχεδιάζονται στο ΟΑΚΑ, στο Σ.Ε.Φ. και στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα της υπόλοιπης χώρας. Σημειώνεται ότι σχετική επιστολή -πρόσκληση για εθελοντική αιμοδοσία- έχει αποσταλεί προς τις 48 αθλητικές Ομοσπονδίες, τις Λίγκες, τις κατά τόπους Ενώσεις και τα Σωματεία. Είναι και αυτός ένας τρόπος ενίσχυσης της εθελοντικής προσφοράς που σώζει ζωές.

Καθημερινότητα, όμως είναι και η Θρησκεία, τα ήθη και τα έθιμα, οι παραδόσεις μας. Καθώς πλησιάζουμε το Πάσχα, αντιλαμβανόμαστε ότι φέτος είναι αλλιώς. Δεν είναι όπως κάθε χρόνο.
Γιατί φέτος:
– δεν θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό,
– δεν θα ψήσουμε τα αρνιά στις αυλές μας,
– δεν θα επισκεφθούμε τις Εκκλησιές μας.
Θα το γιορτάσουμε μένοντας σπίτι και με Πίστη ότι θα τα καταφέρουμε. Έχουμε μέρες και χρόνια να γιορτάζουμε. Καμία μέρα, όμως, δεν θα είναι η ίδια τα επόμενα χρόνια αν από την επιπολαιότητά μας χάσουμε έναν άνθρωπο που αγαπάμε! Μένουμε σπίτι!

Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να εκφράσω εκ μέρους της Κυβέρνησης τα συλλυπητήρια για το χαμό του Μανώλη Γλέζου.



3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος30/3/20

    Ο Δήμος Καστοριάς είναι αδελφοποιημενος με Πόλη της Κίνας. Μπορεί να κάνει ενέργειες ο Δήμαρχος και να παρακάμψει το Κράτος. Θα κάνει;;; Θα ζητήσει βοήθεια;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος30/3/20

      Σωστος φίλε, τα παπαγαλάκια όμως δεν τα λένε αυτά, τους αρκεί να δυσφημουν καθημερινά την Καστοριά με live αναμεταδωσεις στα δελτία ειδήσεων.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος30/3/20

      Σιγά που το ήξερε ο Δήμαρχος. Ευτυχώς βγήκε ο πρώην Δήμαρχος Παπουλιδης στο 93.6 και το είπε δημόσια πως υπάρχει πρωτόκολλο συνεργασίας σε τέτοια περίπτωση.

      Διαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ