26.3.20

Ερώτηση κ. Ολ. Τελιγιορίδου

Ερώτηση κατέθεσε η  βουλευτής του ΣυΡιζΑ Καστοριάς κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου προς τον υπουργό Υγείας, σχετικά με την επείγουσα κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Νοσοκομείο Καστοριάς εξαιτίας του covid-19. Η Ερώτηση έχει ως εξής:

«Επείγουσα κατάσταση για το Νοσοκομείο Καστοριάς»

Η κατάσταση στην Καστοριά με τον covid-19 τείνει να γίνει εφιαλτική καθώς τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 27 και οι θάνατοι 6. Πολλά επιπλέον περιστατικά είναι ύποπτα, όπως επίσης υπάρχουν και θάνατοι που ήταν ύποπτα περιστατικά.

Από τις 13/3/2020 σας απέστειλα επιστολή εκθέτοντας την κατάσταση και κάνοντας συγκεκριμένες προτάσεις για την θωράκιση του Νοσοκομείου Καστοριάς. Τίποτε από αυτά δεν λήφθηκε υπόψη.

Από 15/3/2020 έχω κάνει αίτηση προς τον διοικητή του Νοσοκομείου με κοινοποίηση στον διοικητή της 3ης ΥΠΕ για να έχω ενημέρωση της κατάστασης, ως βουλευτής Καστοριάς και δεν έχω λάβει καμία απάντηση. Υπάρχει μία ένοχη σιωπή από όλους.

Ουσιαστικά δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός, το Νοσοκομείο βρίσκεται υπό κατάρρευση και λειτουργεί χωρίς καμία καθοδήγηση. Τα περιστατικά που φθάνουν σε αυτό αυξάνονται συνεχώς. Οι δυνατότητες των υποδομών και του προσωπικού έχουν φθάσει στα όριά τους. Δεν υπάρχουν ούτε τα απαραίτητα μέσα για την ασφάλεια του προσωπικού. Πάνω από 10 άτομα γιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Πολίτες με ύποπτα συμπτώματα δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν για διενέργεια test. Από όσους πολίτες παίρνονται δείγματα, τα αποτελέσματα είτε έρχονται μετά από ημέρες είτε δεν έρχονται καθόλου.

Επειδή, η επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος δεν αντιμετωπίζει το θέμα επί της ουσίας.
Επειδή, η υγειονομική ασφάλεια της περιοχής βρίσκεται ένα βήμα πριν τον γκρεμό.
Επειδή, τα κρούσματα αυξάνονται συνεχώς.
Επειδή, συμπολίτες μας πεθαίνουν καθημερινά.
Επειδή, υπάρχει έλλειψη μέτρων προστασίας για το υγειονομικό προσωπικό.
Επειδή, υπάρχει έλλειψη προσωπικού.
Επειδή, η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της και να δράσει αποτελεσματικά πριν είναι αργά.
Ερωτάται ο κ. υπουργός:

Ποιος είναι ο αριθμός του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που είναι εν ενεργεία;
Με τι επιπλέον ιατρικό προσωπικό έχει στελεχωθεί το νοσοκομείο και τα ΚΥ της ΠΕ Καστοριάς μετά την εμφάνιση του covid-19;
Γιατί δεν φέρατε γιατρούς με απόσπαση, από νοσοκομεία της 3ης ΥΠΕ, για να βοηθηθεί το νοσοκομείο Καστοριάς;
Τι αναλώσιμο υλικό έχει ζητήσει το Νοσοκομείο Καστοριάς για την προφύλαξη του προσωπικού;
Τι αναλώσιμο υλικό έχετε στείλει στο Nοσοκομείο Καστοριάς;
Τι προτίθεστε να κάνετε για τον έλεγχο των πολιτών με τα test ανίχνευσης της νόσου;
Γιατί δεν απαντούν από το ΕΟΔΥ για τα αποστελλόμενα τεστ;
Γιατί έως σήμερα δεν δείξατε την δέουσα προσοχή για το Νοσοκομείο οδηγώντας το προσωπικό στα όριά του και τους πολίτες στην ανασφάλεια;
Γιατί ενώ από το νοσοκομείο μαθαίνουμε πως τα κρούσματα είναι 27 στην Καστοριά, στην επίσημη ενημέρωση του υπουργείου στα ΜΜΕ (23/3/2020), δηλώνετε μόνο 17 κρούσματα;

Η ερωτώσα βουλευτής
Ολυμπία Τελιγιορίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ