9.2.21

"Οι Μακεδόνες στην εθνεγερσία του 1821"


Ομιλία του ομότιμου καθηγητή και φίλου της ΟΔΟΥ κ. Δημητρίου Καραμήτσου στην Διεθνή Ελληνική Ένωση - International Hellenic Association (IHA) με θέμα "Οι Μακεδόνες στην εθνεγερσία του 1821" 

Η εκπομπή ξεκινά στο 5:32. 
Συντονιστής ο δρ. Αθανάσιος Σαραντόπουλος.

Το IHA είναι ένας μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός, μη κομματικός φορέας με έδρα το Delaware των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Οι σκοποί του ΙΗΑ εστιάζουν στην υποστήριξη της Ελλάδος και του ελληνισμού σε εθνικά και πολιτιστικά θέματα μέσω πολλών και ανεξάρτητων επιτροπών οι οποίες δραστηριοποιούνται σε διαφορετικούς τομείς, με διαφορετικούς συντονιστές και μέλη (4.000 περίπου) τα οποία προέρχονται κυρίως από την πανεπιστημιακή κοινότητα και από διάφορες κατηγορίες προσωπικοτήτων (πρώην πρέσβεις, ανώτατοι στρατιωτικοί, συγγραφείς κ.ά.). 

Περισσότερα: https://professors-phds.com/


Επιλογή σχετικών αναρτήσεων:

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος10/2/21

    Εάν τολμούσαν οι καθηγηταί να διοργανώσουν μία αντίστοιχη ομιλία στα ελλαδίτικα πανεπιστήμια και με αντικείμενο το αρχαιοελληνικό κλέος,τον πατριωτισμό όχι ώς στείρο βλακώδη εθνικισμό αλλά ως πατριδογνωσία,τον ελληνικό πολιτισμό και λοιπά,η ανθελληνική επακμάζουσα λέπρα της αριστερίλας θα τους πετούσε αυγά,θα τους έκτιζαν στα αμφιθέατρα,οι διάφορες 'συλλογικότητες'των άπλυτων θα τους πετούσε μπογιές,ο Ρουβίκωνας τρικάκια και άλλα κρατικοδίαιτα μπουμπούκια θα διοργάνωναν πορείες αντιφασισμού και ρατσισμού με βάση την δομική αντιπαλότητα της κοινωνικοποίησης και αφομίωσης του καταπιεσμένου μετανάστη και της καθιέρωσης επιδόματος απλυσιάς για όλους τους κοινωνικούς αγωνιστές και απαλλοτριωτές της κρατικής κατοχής των μέσων...!!!

    Έρρωσθε οι σύντροφοι

    Δημήτριος Αγιασοφίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος10/2/21

    Μπορεί κάποιος να εξηγήσει γιατί υπάρχουν τα πανεπιστήμια; Εγώ είχα την εντύπωση ότι ασχολούνταν με επιστημονικά και όχι με φολκλορικά θέματα. Μάλλον μιλάμε για διαφορετικά πανεπιστήμια. Delaware δεν είναι o φορολογικός παράδεισος των ελλήνων φοροφυγάδων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος11/2/21

    Σαν σήμερα,11 Φεβρουαρίου 1935 πεθαίνει ο γίγαντας Εθνομάρτυρας Μητροπολίτης Καστορίας Γερμανός Καραβαγγέλης. Συγκρίσεις με μητροπολίτες του σήμερα αποτελούν προσβολή στην μνήμη του.
    Αθάνατος....

    Έρρωσθε

    Δημήτριος Αγιασοφίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος11/2/21

      Ο [....] ούτε στο Συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, τόλμησε να πάει!!!
      Κι όμως, τον αποκαλούν φλογερό υπερασπιστή της Μακεδονίας!!!!
      Στην Ελλάδα, όπως είπε ο Τσαρούχης, είσαι ότι δηλώσεις. Και στην Καστοριά, είσαι, ότι σου δηλώσουν οι τρίτοι, ότι είσαι!!!!

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος11/2/21

    Δηλαδή αν κάποιος δεν ήταν στο συλλαλητήριο δεν θεωρείται υπερασπιστής της Μακεδονίας; Και όλοι οι πατριώτες πού μας αποκαλούσαν επί δεκαετίες βουλγάρους είναι υπερασπιστές της επειδή πήγαν στο συλλαλητήριο; Παράξενη λογική αυτή ρε παιδιά. O εν λόγω κύριος, άγιος για μερικούς, έβλαψε την πόλη με την στάση του απέναντι στον κορονοϊό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ