23.10.22

ΟΔΟΣ: Δεν είναι μόνο μαύρο το μέλλον αλλά και το χιούμορ


ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς


Διότι χωρίς το χιούμορ, δεν μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι όπου σταθείς και όπου βρεθείς, Φάνης-Μπαστούνι σε κάθε φωτογραφικό πλάνο, πρώτη θέση στην (πολιτική) πίστα, guest star η κυρία Μαρία Αντωνίου.


Εκεί στη Νέα Δημοκρατία που κυβερνά τον τόπο από το 2019, λογικά πρέπει να έχουν πολύ χιούμορ. Ή πολύ "πλάκα" που λέει ο λόγος. Όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο, αλλά και σε κεντρικό. Ακόμη και στην ηγεσία της. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Διότι ενώ γνωρίζουν δεν αντιδρούν. 

Όπως "πλάκα" πρέπει να κάνουν και αλλού, σε άλλα μετερίζια, ακόμη και σε δομές του Στρατού Ξηράς. Που υποτίθεται ότι τηρεί ως κορωνίδα την ιεραρχία, το πρωτόκολλο και την εθιμοτυπία. 

Διότι χωρίς το χιούμορ, δεν μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι όπου σταθείς και όπου βρεθείς, από βασιλόπιττες έως μνημόσυνα, Φάνης-Μπαστούνι σε κάθε φωτογραφικό πλάνο, πρώτη θέση στην (πολιτική) πίστα, μαζί με όλους τους "επισήμους" και μάλιστα πολύ συχνά φιγουράρει ως υπεράριθμη στο πλάνο, quest star και η κυρία Μαρία Αντωνίου. Τέως βουλευτής Καστοριάς και τώρα, υπεύθυνη (μετακλητός ή αποσπασμένος δημόσιος υπάλληλος;) του πρωθυπουργικού γραφείου στην Θεσσαλονίκη (πόλη που κάποιοι "οραματίζονται" ως εξωχώρια κτήση της Ρωσίας), δεν χάνει και πολλές αφορμές να βρεθεί στην τέως εκλογική της περιφέρεια. 


ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς


Στις φωτογραφίες, τουλάχιστον σ’ αυτές που κυκλοφορούν ευρύτατα από τα διάφορα διαφημιστικά stands της καστοριανής ενημέρωσης, αποτυπώνεται και εμφανής η προσπάθεια υπερ-προβολής της παρουσίας της τέως βουλευτή. Σε αντιδιαστολή με το δεύτερο πλάνο, το εικαστικά βοηθητικό, του εκλεγμένου με την Νέα Δημοκρατία βουλευτή Καστοριάς κ. Ζήση Τζηκαλάγια. Σαν να μην έγιναν εκλογές, ένα παράξενο φαινόμενο. 

Ένα είδος φωτογραφικού μπούλιγκ στον εκλεγμένο βουλευτή, που είναι πολύ ενδιαφέρον για πολιτική (και όχι μόνο) ανάλυση. Ειδικά γι’ αυτούς που νομίζουν ότι τις παγωμένες ημέρες αυτής της περιόδου, με την παγερή, κυνική αδιαφορία της κυβέρνησης για την εκτόξευση των τιμών των καυσίμων και του κόστους ζωής, αλλά και με τον αιμοσταγή πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, η έ­γνοια των αναγνωστών επισκεπτών ιστοσελίδων, τηλεθεατών κ.ο.κ. της Καστοριάς είναι εάν στις επόμενες εκλογές θα εκλεγεί βουλευτής ο νυν κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας ή θα πάρει την δική της ρεβάνς η κ. Μαρία Αντωνίου. 


ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς


Που όπως δείχνουν τα πράγματα, δηλαδή οι... φωτογραφίες ίσως και να διαισθάνεται εκλογές στον ορίζοντα. Γι’ αυτό και σπεύδει να διατρανώσει το πολιτικό της εκτόπισμα και βεβαίως πλεονέκτημα. Αν ο ίδιος ο πρωθυπουργός την όρισε υπέρμαχο στρατηγό στο «άχρηστο αλλά χρήσιμο για τα ρουσφέτια» πρωθυπουργικό γραφείο της Θεσσαλονίκης, πόσα άραγε μπορεί να πετύχει στην εκλογική της περιφέρεια; Το δίλημμα μοιάζει λογικό.

Όμως στο πολιτικό σχέδιο, την πολιτική καμπάνια, μπήκε και ο Στρατός Ξηράς. Έτσι τουλάχιστον δείχνει η (πρώτη) φωτογραφία από πρόσφατη επιμνημόσυνη δέηση στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο της Καστοριάς. 

Διότι έξω από την τέντα της παραλλαγής, κείται παραγκωνισμένη, πλην των άλλων και η εκλεγμένη εκπρόσωπος του δημάρχου Καστοριάς (κ. Όλγα Θεοχάρη), σύμφωνα με την ενδεικτική πινακίδα στο έδαφος και οριακά η εκλεγμένη αντιπεριφερειάρχις Καστοριάς κ. Δέσποινα Κοζατσάνη.

Αντίθετα, μέσα στην τέντα της παραλλαγής, μαζί με τους άλλους εκπροσώπους, επισήμους και ένστολους, παραστέκεται η (αποσπασμένη υπάλληλος;) κυρία Μαρία Αντωνίου, και πάλι πρώτη σειρά στο φωτογραφικό θέαμα. 


ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς


Κωμικό είναι επίσης το γεγονός ότι έχουν σκεπάσει με πετσέτα γεύματος (;) την πινακίδα στο έδαφος, καλύπτοντας την ιδιότητα του επισήμου για τον οποίο αρχικά προοριζόταν σύμφωνα με το αυστηρό —υποτίθεται—  στρατιωτικό πρωτόκολλο.

Με την σύμπραξη του Στρατού στα πολιτικά επεκτατικά σχέδια ενός γραφείου (Θεσσαλονίκης), που εθιμοτυπικά δεν υπάρχει. Αλλά και εάν συμβαίνει το αντίθετο, το εκπροσωπεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός και όχι το προσωπικό του.

Είναι που μέρες, σαν κι αυτές δεν είναι μόνο μαύρο το μέλλον, αλλά και το χιούμορ. Μόνο που δεν απομένει πια χρόνος στην Νέα Δημοκρατία να έλθει στα συγκαλά της. 


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 17 Μαρτίου 2022, αρ. φύλλου 1116.


9 σχόλια:

  1. Dimitrios V. Tsipos [fb]23/10/22

    Η Γραμματέας σίγουρα έχει κάποιον κλώνο. Αλλιώς δεν εξηγείται να είναι παντού παρούσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος23/10/22

    Δημοκρατία της Καστοριάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος24/10/22

      Και μετά μου λες εμένα να μην το επικαλεστώ. Εεε ρεεε σύντροφος Κιμ Ούν Γιούνγκ ή κάτι τέτοιο που χρειάζεται στην Καστοριά.
      Να τους κρεμάει από τα δέντρα......

      Πρωτοσύγκελος Αλφόνσο

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος24/10/22

    Εεε ρε παιδιά, γιατί διαμαρτύρεστε; Τί έχει παραπάνω η Καρντάσιαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Vagg Karadimos [fb]24/10/22

    Μετράνε νύχτες...όχι μέρες πλέον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος24/10/22

    Μπανανία.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος24/10/22

    Όλα τα λεφτά η φωτογραφία ανάμεσα στα δύο τραπέζια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος24/10/22

    Ο Άδωνις και η εκπρόσωπος στη Θεσσαλονίκη έχουν μόνο ένα σωματοφύλακα; Εννοώ τον κύριο που είναι πίσω τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος25/10/22

      κοντός είναι για σωματοφύλακας, μάλλον νερουλάς θα είναι.

      Διαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ