1.3.23

ΟΔΟΣ: Στην μεγάλη υπόθεση της δημόσιας υγείας


ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς

Η φωτογραφία, από ανάρτηση που έγινε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και την επίσημη ιστοσελίδα της Ι.Μ. Καστοριάς, για την εύλογη προβολή των συγχαρητηρίων του μητροπολίτη Καστοριάς κ. Καλλίνικου εν όψει των σημαντικών διακρίσεων των αθλητών των Ναυτικών Ομίλων της Καστοριάς και του Μαυροχωρίου, σίγουρα δεν θα μετέχει σε διαγωνισμό δυσκολίας κουΐζ με ερώτημα «ποιος διαφέρει από τα πρόσωπα της φωτογραφίας;». Καθώς ο μοναδικός κληρικός στην (παλαιότερη χρονικά) φωτογραφία, ανώτερος μάλιστα, κάνει την διαφορά. 

Όμως είναι και ο μοναδικός χωρίς μάσκα προστασίας του ίδιου και των άλλων από τον κορωνοϊό. Αν και θα ανέμενε κανείς ακόμη και το αντίθετο: Να είναι ο πρώτος, όχι μόνο επειδή είναι ο άξιος σεβασμού μητροπολίτης, αλλά και διότι δίνει στους άλλους και ειδικά τους νέους, πρώτος και το καλό παράδειγμα κοινωνικής υπευθυνότητας που είναι έκφραση αλληλεγγύης, αρετής αλλά και δημοκρατικής συνείδησης. 

Η δυσάρεστη σύμπτωση είναι ότι τις ημέρες εκείνες όπως ανακοινώθηκε, νόσησε και ο ίδιος από την πανδημία. Ευτυχώς ελαφρά. Ίσως όμως να μην είχε την ίδια τύχη κάποιος στην φωτογραφία ή στο οικ. περιβάλλον του. Γι’ αυτό και χρειάζεται το καλό παράδειγμα. Οι αθλητές το έδωσαν με τον αγώνα και το βραβείο τους, κατόρθωσαν να διακριθούν αφού κατέκτησαν δύο χρυσά και ένα χάλκινο μετάλλιο.

Το εάν είναι πράγματι μια μικρή πόλη της μικρής μας πατρίδας η Καστοριά, και εάν το Μαυροχώρι είναι πράγματι ένα χωριουδάκι της, και παρά ταύτα ανέδειξαν τους χρυσούς πρωταθλητές του κόσμου, γιατί η παράδοση σε ένα άθλημα έχει μεγάλη δύναμη, όπως τονίστηκε στην ανάρτηση, είναι αντικειμενικά ζητήματα εν μέρει αλλά και θέματα προσλαμβανουσών. 

Στην μεγάλη όμως υπόθεση της δημόσιας υγείας, όσοι κατέχουν τις μεγάλες θέσεις, είναι επιφορτισμένοι με το μεγάλο και βαρύ καθήκον να δίνουν τα όχι απλά μεγάλα, αλλά και καλά παραδείγματα.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 8 Σεπτεμβρίου 2022, αρ. φύλλου 1139.

10 σχόλια:

  1. Ανώνυμος1/3/23

    "...αλλά και διότι δίνει στους άλλους και ειδικά τους νέους, πρώτος και το καλό παράδειγμα κοινωνικής υπευθυνότητας που είναι έκφραση αλληλεγγύης, αρετής αλλά και δημοκρατικής συνείδησης", αναφέρει το άρθρο.
    Όπως δείχνει , θάλεγα, το "καλό" παράδειγμα με την εμμονή του, και την εμμονή των 2-3 υποστηρικτών του, να θέλει να χτίσει ναό σε οικόπεδο-φιλέτο, που δεν τους ανήκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος1/3/23

      "καλό" παράδειγμα όπως να μη φορούν μάσκα να μοιράζονται το κουτάλι με αλλους εκατό πιστούς και να φιλούν άπλυτα έκκλησιατικά αντικείμενα που φίλησαν εκατονταδες πιστοί πριν από αυτούς. Μάλλον πίστευε ότι έτσι θα φτάναμε στην ανοσία της αγέλης.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος1/3/23

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος1/3/23

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος1/3/23

    Εγώ το είχα γράψει αρκετά παλαιότερα στην Οδό ότι ο επίσκοπος έκανε κακή αρχή στην Καστοριά. Δυστυχώς θα κάνει χειρότερη συνέχεια και η οποία αναμένεται να καταλήξει με την παύση του από τον μεγάλο στας Αθήνας....

    Έρρωσθε

    Δημήτριος Αγιασοφίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος1/3/23

      Ο Επίσκοπος κάνει σωστά τη δουλειά για την οποία πληρώνεται. Κόβει βασιλόπιτες, κάνει συνέχεια λειτουργίες και εγκαίνια, αγιασμούς στα σχολεία για να μη τελειώσουν μια μέρα οι πιστοί, προωθεί τα συμφέροντα της Εκκλησίας με δημοσίευση φωτογραφιών με τους πολιτικούς, παρευρίσκεται σε κηδείες και μνημόσυνα κάνοντας διαρκώς αισθητή την παρουσία του, εκδίδει δελτία τύπου. Η ηγεσία της Εκκλησίας μπορεί από αυτόν να μάθει πολλά στο μάρκετινγκ.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος2/3/23

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος2/3/23

      Δημοσίευση φωτογραφίών ανηλίκων παραβιάζοντας τα προσωπικά δικαιώματα του παιδιού. Δεν ανακάλυψε ακόμη τις καρδούλες με τις οποίες οι σελφι-εκπαιδευτικοί καλύπτουν τα πρόσωπα των παιδιών.
      [....]

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος1/3/23

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος2/3/23

    Ο μητροπολίτης γειτονικής μητρόπολης έχει πει: καλοί είναι και οι γιατροί, αλλά εμείς έχουμε τον Άγιο Παντελεήμονα. Τι να σου κάνει μια μάσκα μπροστά σε έναν Άγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ