30.12.11

Λόγος & Αντίλογος



Η ΟΔΟΣ έλαβε επιστολή (μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας) της κ. Ειρήνης Γεωργοσοπούλου-Μισκία, με επίκληση της ιδιότητάς της ως αντιδημάρχου του Δήμου Καστοριάς. Η επιστολή, με πρόσχημα την ενημέρωση, περιλαμβάνει στοιχεία προσβολής που άπτονται άλλων αρμοδιοτήτων. Για τον λόγο αυτό ζητήθηκε η ανάκλησή της ως προς τα επίμαχα σημεία της.

H OΔΟΣ στα χρόνια της κυκλοφορίας της παρέχει έμπρακτα απεριόριστο βήμα αντιλόγου στον λόγο της σε ιδιώτες και φορείς δημόσιας ιδιότητας, ακόμη και σε περιπτώσεις αντιπαράθεσης προς την εφημερίδα, έστω και αν υπάρχουν στοιχεία οξύτητας. Όμως, στην προκειμένη περίπτωση, η μακροσκελής επιστολή -δείγμα άφθονου αδιάθετου δημοτικού χρόνου και πολιτικής ανίας- παραβιάζει τα όρια.

Κατόπιν αυτού, σε πρώτο στάδιο, η ΟΔΟΣ δεν θα παραχωρήσει στο εξής βήμα στην εν λόγω αντιδήμαρχο του Δήμου Καστοριάς, εκτός κι’ αν προβεί στα οφειλόμενα.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 22 Δεκεμβρίου 2011

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος30/12/11

    Γιατί δεν δημοσιεύετε κ. Μπαϊρακτάρη την επιστολή; Να ξέρουμε περί τίνος πρόκειται. Ποια έχουμε για αντιδήμαρχο Καστοριάς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/1/12

    Λες και δεν ξέρουμε ποια αντιδήμαρχο έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΟΔΟΣ αναγκάζεται να μην αναρτά σχόλια τα οποία περιέχουν ανάρμοστες εκφράσεις, υπαινιγμούς και στοιχεία φαιδρότητας, με διάθεση προσβολής προσώπων, και όχι ανταλλαγής απόψεων ή απλής διαφωνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ