7.12.11

ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ: Βιβλιογραφία του κλάδου της βιοτεχνίας της γούνας

Λεωνίδας Θ. Πουλιόπουλος:
Βιβλιογραφία του κλάδου της βιοτεχνίας της γούνας.
Έκδοση του Συλλόγου Φίλοι Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Ν. Καστοριάς, 2011.

Το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα έχοντας ως στόχο την καταγραφή της ιστορίας του τόπου θεώρησε σκόπιμο σε συνεργασία με τον οικονομολόγο  και συγγραφέα της ιστορίας του τόπου μας καθηγητή στο ΤΕΙ Καστοριάς κ. Λεωνίδα Πουλιόπουλο, να συντάξει ένα κατάλογο βιβλιογραφίας που αφορά την βιοτεχνία και το εμπόριο  της γούνας. Ο κατάλογος αυτός περιλαμβάνει όσα βιβλία μελέτες αναφορές και καταγραφές περιήλθαν στην αντίληψή μας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άλλες καταγραφές ή βιβλιογραφία που αφορά του κλάδο της γούνας.
Ο λόγος της συλλογής αυτής της βιβλιογραφίας έγινε αφενός για να υπάρχει κάπου συγκεντρωμένη, αφετέρου να βοηθήσει μελετητές και φοιτητές κλπ., να εντρυφήσουν στην έρευνα και μελέτη του κλάδου της γούνας, που αποτελούσε και αποτελεί μια σημαντικότατη εξαγωγική και συναλλαγματοφόρο δραστηριότητα όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πιστεύουμε ότι η προσπάθεια αυτή του Συλλόγου μας δεν απέχει των βασικών καταστατικών σκοπών του, αφού έχει ως στόχο την προβολή της τοπικής μας ιστορίας, οικονομίας και γενικότερα την προβολή και αξιοποίηση όλων εκείνων των πηγών που συμβάλουν στην ανάπτυξη του τόπου μας και της τοπικής κοινωνίας.
Είμαστε βέβαιοι για την ανταπόκριση, την υποδοχή και αποδοχή που θα τύχει το πόνημά μας από τους αρμόδιους φορείς του κλάδου και του τόπου μας, έτσι ώστε να συνεχίσουμε να προωθούμε τέτοιου είδους προσπάθειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ