19.2.13

«Καφεζαχαροπλαστείον η ωραία Ελλάς»



Την π. Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012 στο Άργος Ορεστικό, ανέβηκε η θεατρική παράσταση «Καφεζαχαροπλαστείον η ωραία Ελλάς» από μαθητές του γυμνασίου Βογατσικού, σε σκηνοθεσία Αργυρώς Αποστολίδου. Η παράσταση πρωτοπαρουσιάστηκε τον Αύγουστο στα «Δραγούμεια» του Βογατσικού και ήταν αφιερωμένη στην μνήμη του Χρυσοστόμου Τζημάκα (Η δαπάνη της παράστασης χορηγήθηκε και φέτος από την οικογένειά του).
Το έργο ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για όσους το παρακολούθησαν και άκρως απολαυστικό. Η ζωντάνια και το πάθος των μικρών μαθητών-ηθοποιών  της παράστασης δεν σταμάτησε ούτε λεπτό και ήταν εμφανής η προσπάθειά τους να ανταποκριθούν «επαγγελματικά» στον στόχο τους, αποδεικνύοντας ότι με την κατάλληλη διδασκαλία και όρεξη για δουλειά, μπορούν να κατορθώσουν το επιθυμητό: να μεταφέρουν την ζωντάνια της δημιουργίας και την θεατρική μέθεξη στο κοινό, το οποίο κατέκλυσε εντυπωσιακά την αίθουσα

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 8 Νοεμβρίου 2012, αρ. φύλλου 666


Σχετικά: 

4 σχόλια:

  1. Χριστίνα19/2/13

    Συγχαρητήρια στα παιδιά και σε όλους τους συντελεστές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καστοριανός πολίτης19/2/13

    Είμαι ένας από τους τυχερούς που είδαν κι απόλαυσαν την παράσταση. Πολύ σωστά ειπώθηκε για την Αργυρώ, τον φωτεινό οδηγό και ψυχή της θεατρικής ομάδας, πως ό,τι πιάνει θεατρικό χρυσάφι γίνεται. Έτσι ακριβώς είναι. Γι' αυτό και σήμερα που η κοινωνία του Άργους και της Καστοριάς ξεπροβόδισε τον αγαπημένο της σύζυγο, Β. Αποστολίδη, βυθιστήκαμε στον πόνο όλοι μας κι έχουμε στο νου μας όλοι και τον γελαστό άνθρωπο που έφυγε και τα κομμάτια της ψυχής του που άφησε πίσω του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελένη Π.21/2/13

    Μπράβο στα παιδιά, μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βασίλειος21/2/13

    Δεν είναι να μάς εκπλήσσει το γεγονός ότι παιδιά άπειρα σε θεατρικές παραστάσεις ανταποκρίθηκαν με επιτυχία στον ρόλο τον οποίον κλήθηκαν να υποδυθούν.
    Από τη μια η δίψα τους για το καλό και από την άλλη η εμπνευσμένη καθοδήγηση έφεραν αυτό το αποτέλεσμα.
    Συγχαρητήρια και στην ΟΔΟ για τη δημοσίευση, γιατί είναι απαραίτητη όχι η προβολή των ίδιων και των ίδιων προσώπων, αλλά να έρχονται στο φως και τέτοια καλά παραδείγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ