11.12.13

"Καρφιά" Καστορίας Σεραφείμ κατά Τσίπρα: Δηλώνουν άθεοι και θέλουν να μας κυβερνήσουν





Αναδημοσίευση από το «Αγιορείτικο Βήμα»

Ομιλία με...νοήματα στον Εσπερινό της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στον Μητροπολιτικό Ναό της πόλης


Στην Ακολουθία του Εσπερινού που τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς, επί τη εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ.
Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στην ημέρα της Υψώσεως του Σταυρού, που είναι ημέρα νηστείας και προσευχής, αλλά και στον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό του Χριστού μας, ο οποίος θα προηγηθεί την ημέρα της Δευτέρας Παρουσίας.
Και συνέχισε ο Επίσκοπός λέγοντας, πως "όταν ζητάμε τη βοήθεια του Σταυρού, ζητάμε τη βοήθεια του Χριστού. Αλλά εμείς υψώσαμε τείχος στο Θεό και δεν ζητάμε το έλεός του. Κάνουμε ότι θέλουν οι άνθρωποι και όχι ότι θέλει ο Χριστός μας".
Και αναφερόμενος στην τραγωδία της πατρίδος μας είπε: "Στην εποχή μας, που είναι η εποχή της αμαρτίας, της αποστασίας και της αθεΐας, συναντάς ανθρώπους που δηλώνουν άθεοι και θέλουν να πάρουν τις τύχες μας στα χέρια τους, θέλουν να μας κυβερνήσουν. Ας αλλάξουμε δρόμο και ας γίνουμε σταυροφόροι του Χριστού, δηλαδή μαθητές Του".
Το..."καρφί" είναι προφανές πως προοριζόταν για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ο οποίος έχει δηλώσει άθεος...
Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ τέλος ευχήθηκε σε όλους ο Σταυρός του Χριστού να προπορεύεται στη ζωή του καθενός και να φωτίζει την πορεία μας. Στο τέλος της Ακολουθίας του Εσπερινού, εψάλλησαν οι Χαιρετισμοί προς τον Τίμιο Σταυρού του Χριστού και Θεού μας και οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου.


Διευκρινίσεις από τη Μητρόπολη Καστοριάς
σε δημοσίευμα του «Αγιορείτικου Βήματος»

Από την Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς λάβαμε το παρακάτω μήνυμα αναφορικά με σημερινό δημοσιεύμα μας για όσα σημείωσε στο κήρυγμά του ο μητροπολίτης Καστοριάς:
Αγαπητοί συντελεστές του ''Αγιορειτικού Βήματος''
Σας αποστέλλουμε αυτό το μήνυμα ως διευκρινιστικό στην ανάρτηση της ιστοσελίδος σας που τιτλοφορείται ως εξής : "Καρφιά Καστορίας Σεραφείμ κατά Τσίπρα...".
Ενημερώνουμε εσάς και τους πολυάριθμους αναγνώστες σας, ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ στα κηρύγματά του, ποτέ δεν πολιτικολογεί και ποτέ δεν αναφέρεται σε πρόσωπα παρά μόνο σε καταστάσεις. Η Εκκλησία δεν μιλάει ονομαστικά αλλά αναφέρεται στους εκάστοτε κρατούντες, σε οποιοδήποτε πολιτικό σύστημα και αν ανήκουν και που δεν βρίσκονται στη ζωογόνο παράδοσή μας.
Παρακαλούμε όπως δημοσιευθεί άμεσα η ερμηνευτική αυτή παρέμβαση στη συνέχεια του δικού σας σχολιασμού.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας


Σχόλιο «Αγιορείτικου Βήματος»
Όταν ο Σεβασμιώτατος Καστοριάς αναφέρεται σε πρόσωπα που δηλώνουν άθεοι και θέλουν να μας κυβερνήσουν ποιούς εννοεί; Προφανώς είναι ο κ. Τσίπρας που και δήλωσε άθεος και όπως φαίνεται θα κυβερνήσει τη χώρα. Συμφωνούμε απόλυτα με τα όσα είπε ο αξιοσέβαστος Ιεράρχης της Εκκλησίας.
Για να μη κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας!



Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 19 Σεπτεμβρίου 2013, αρ. φύλλου 707

Επιλογή σχετικών αναρτήσεων:

38 σχόλια:

  1. Ανώνυμος11/12/13

    Ν'αγιάσει το στόμα σου Δέσποτα.Πέστα και μή φοβάσαι.
    Είμαστε δίπλα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος11/12/13

    Όλοι συμφωνούμε με τον Σεβασμιώτατο, εξάλου ο Σταυρός του Χριστού μας διδάσκει μαι μεγάλη αλήθεια. Ότι η χριστιανική ζωή δέν είναι εύκολη.
    Ότι κρύβει διωγμό. Απόρριψη.Κόπο και λύπη κατά κόσμον.


    Υ.Γ. και για τον Τσίπρα να το είπε, δεν είπε ψέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος11/12/13

    @2
    O Τσίπρας δεν είναι παπάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος11/12/13

    Παπάς δεν είναι αλλά, ψηφίζει και ο Δεσπότης και ο παπάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος11/12/13


    «Απόδοτε τα Καίσαρος Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ».
    Αν θέλει ο οποιοσδήποτε ιερωμένος, παπάς, διάκος… κττ να ασχοληθεί με την πολιτική, δεν έχει παρά να αλλάξει ρούχα και να ξυριστεί. Εφ’ όσον δε το κάνει, ας αρκεστεί στα του Οίκου Του.
    Μας κυβερνούν οι πολιτικοί. Τελεία. Παπάδες-ζευγάδες δε χωρούν στην Πολιτεία μας. Παύλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολιτικό κόμμα; Βουνά; Κάμποι;11/12/13

    «Η Εκκλησία δεν μιλάει ονομαστικά αλλά αναφέρεται στους εκάστοτε κρατούντες, σε οποιοδήποτε πολιτικό σύστημα και αν ανήκουν»
    -Τι είναι η Εκκλησία κι αναφέρεται στους εκάστοτε κρατούντες, μέσα στους Ιερούς Ναούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος12/12/13

    Η Εκκλησια δεν επιτρεπεται να εχει κομματικο λογο, αλλα ειναι υποχρεωμενη να εχει πολιτικο λογο. Οπου υπαρχει αμαρτια η Εκκλησια εχει λογο. Φυσικα δεν μπορει να ασκησει εξουσια, αλλα μπορει καλλιστα να ασκει το δικαιωμα της διαμαρτυριας! Μην τα ισοπεδωνουμε ολα με την αγνοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος12/12/13

    Τί μας λές βρέ τετραπέρατε,[Συριζέος είσαι και ζορίζεσαι;] τότε γιατί μαζεύονται προ εκλογών όλοι στην Εκκλησία και φιλάνε χέρια;
    Τα ίδια πρόσωπα δεν είμαστε και στην εκκλησία και στην ψήφο;Μιλάει η εκκλησία και θα μιλάει, γιατί απαιτούμε να μας καθοδηγεί η Εκκλησία,και στα πνευματικά και στα πολιτικά, έχει ευθύνη, μη πέσουμε σε λύκους, εξάλου όνομα δεν είπε ο Μητροπολίτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος12/12/13

    @5 αλλο πραγμα "ή παπας παπας ή ζευγας ζευγας" κ αλλο το "αποδοτε...". Το "αποδοτε... " δινει το δικαιωμα σε καθε ιερεα να αποδιδει και "τα του Καισαρος τω Καισαρι". Ετσι λοιπον φιλε μου, αναιρειται η χρησιμοποιησή του στο σκεπτικο σου. Συμφωνω με την Εκκλησια που μιλα κ υπερασπιζεται τα θεσμια της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος12/12/13

    Ο 6ος σχολιαστής γράφει:
    «Η Εκκλησια δεν επιτρεπεται να εχει κομματικο λογο, αλλα ειναι υποχρεωμενη να εχει πολιτικο λογο. …Μην τα ισοπεδωνουμε ολα με την αγνοια»

    Φίλε σχολιαστή, φαίνεται ότι δεν πιστεύεις στον Λόγο του Χριστού! Και πιστεύεις μόνο στον Δέσποτά σου.

    Τα ίδια λέει και ο 7ος

    Προφανώς άπιστος και αυτός, πιστός μόνο στον Δέσποτά του.
    Πόσο άλλο θα καταντήσει η Ορθόδοξη Πίστη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος12/12/13

    Μπράβο Νο 9! Εύγε!! Ξέρεις ωραία να ερμηνεύεις το Ιερό Ευαγγέλιο!!! Είσαι ένας πραγματικός οπαδός λίγο πριν τη Σαρία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος12/12/13

    @10 φίλε μου, δεν υπάρχει Λόγος του Χριστού διότι πολύ απλά ο Χριστός ΕΙΝΑΙ ο σαρκωμένος Λόγος. Ο λόγος του Χριστού (με μικρό λάμδα) δεν πρέπει να ερμηνεύεται ηθικά και ιδιωτικά αλλά πνευματικά και δυναμικά. Πλειάδα Πατέρων, φορείς του Α.Πνεύματος, άσκησαν κριτική στο άδικο από όπου και αν αυτό προερχόταν. Η Εκκλησία δεν φιμώνεται! Επίσης, εάν είσαι από την Καστοριά, τότε ο δεσπότης είναι και δικός σου αρχιερέας. Όσον αφορά το φίλο με τη Σαρία, είναι αστείο να χαρακτηρίζει κάποιον ως φανατικό, μόνο και μόνο επειδή υποστηρίζει τις απόψεις του! Η ερμηνεία του Ευαγγελίου δεν είναι θέμα στοχασμού, αλλά προσευχής. Και επειδή δεν την κατέχω τέτοια ευλογία, ακολουθώ στο παράδειγμα τους Ιερούς Πατέρες, οπότε φυσικά συμφωνώ με τον @9. Ρε παιδιά, διαβάστε και λίγη εκκλησιαστική ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος12/12/13

    Γράφει ο φίλος: «Επίσης, εάν είσαι από την Καστοριά, τότε ο δεσπότης είναι και δικός σου αρχιερέας»
    Ερώτηση: Από πού και ως πού θα κρίνεις εσύ ή αυτός, για μένα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος13/12/13

    Βρε, παιδιά, επιστρέψτε στη ρομφαία. Εκεί, σας παίρνει να υποστηρίζετε το Ισλαμαμπάντ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος13/12/13

    Φιλε μου, οι ελληνες πολιτες εχουν πρωθυπουργο τον Σαμαρα, ακομα κ εαν δεν τον ψηφιζουν. Κατα αναλογια οι χριστιανοι της Καστοριας εχουν αρχιερεα τον κ.Σεραφειμ. Απλο δεν ειναι? Εξαλλου δεν υπαρχει κ περιθωριο επιλογης, γιατι τοτε φαντασου να ειχαμε προεκλογικους αγωνες και για τις αρχιερατικες εκλογες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος13/12/13

    @15
    Τώρα το διευκρίνισες: Οι Χριστιανοί πιστοί. Όχι οι Καστοριανοί πολίτες.
    Άρα, δεν είναι δικός «μου» αρχιερέας ο Σεραφείμ, αφού εγώ είμαι Καστοριανός πολίτης.

    Κατά συνέπεια, δε μπορεί να απευθύνεται στους Καστοριανούς πολίτες υπογράφοντας «Ο επίσκοπός «σας»», αλλά στους πιστούς (και εννοείται μόνο στους πιστούς του δόγματος που πρεσβεύει).

    Εξ άλλου, η πίστη, είναι πλέον προσωπικό δεδομένο. Δόξα τω Θεώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος13/12/13

    Είναι εκπληκτικές οι ισλαμικές απόψεις κάποιων φανατισμένων Ορθόδοξων εδώ μέσα, που θέλουν τους ιερείς να επεμβαίνουν στην πολιτική ζωή του τόπου! (Πέρα από τα Βατοπαίδια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος13/12/13

    Εννοειται οτι ο επισκοπος ειναι μονο για τους Ορθοδοξους χριστιανους! Σιγα το νεο! Εαν καποιος, αυτοπροσδιοριζομενος, θετει τον εαυτο του εκτος Εκκλησιας τοτε προφανως ειναι ΕΚΤΟΣ Εκκλησιας! Οταν, τελος, αναγραφεται "ο επισκοπος σας", εννοειται οτι ο επισκοπος απευθυνεται στους Ορθοδοξους! Οι υπολοιποι ας ψαχτουν! Για τον φιλο @17: η διαμαρτυρια ειναι μια πολιτικη θεση, εφοσον απευθυνεται σε πολιτες και καλα κανει η Εκκλησια. Μην ξεχνας φιλε μου οτι η ουσια της δημοκρατιας ειναι ο πολιτικος λογος (και οχι αυτο που μας σερβιρουν τα media κλπ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος13/12/13

    Στήν αρχαία Ελλάδα η θρησκεία ηταν κρατική υπόθεση. Ήταν και οι αρχαίοι πρόγονοί μας " ισλαμιστές ";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος13/12/13

    @18 Περί των ισχυρισμών σου:
    1. Επίσκοπο έχουν κι άλλες θρησκείες.
    2 .Η Εκκλησία δεν είναι μόνο η Ορθοδοξία.
    3. Υπάρχουν Καστοριανοί που είναι καθολικοί, προτεστάντες, διαμαρτυρόμενοι, άθεοι …
    4. Ο αυτοπροσδιορισμός επαφίεται στους πολίτες, όχι στο Δεσπότη. Η Μητρόπολη Καστοριάς δε κρατάει «δημοτολόγια» Χριστιανών (ή κρατάει;)
    5. Ο αυτοπροσδιοριζόμενος δεν θέτει τον εαυτός εκτός ή εντός. Είναι ελεύθερος.
    6. Η Εκκλησία χάνει τον στόχο της όταν αυτοπροσδιορίζεται ως «πολιτικός παίκτης» και προετοιμάζει τους πιστούς της όχι για τον Παράδεισο, αλλά για τη Χαριλάου Τρικούπη ή τη Συγγρού.
    7. Για να μη πολυλογώ, όσα υπόλοιπα αναφέρεις περί «διαμαρτυρίας», «πολικές θέσεις» και «καλά κάνει οι Εκκλησία», είναι ταλιμπανισμοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Allahu Akbar13/12/13

    "Στην εποχή μας, που είναι η εποχή της αμαρτίας, της αποστασίας και της αθεΐας, συναντάς ανθρώπους που δηλώνουν άθεοι και θέλουν να πάρουν τις τύχες μας στα χέρια τους, θέλουν να μας κυβερνήσουν. Ας αλλάξουμε δρόμο και ας γίνουμε σταυροφόροι του Χριστού, δηλαδή μαθητές Του".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος13/12/13

    @20
    1. Φυσικα εχουν κ αλλες ομολογιες, για τον επισκοπο Καστοριας γινεται ο λογος
    2. Εκκλησια ειναι μονο η Ορθοδοξια!
    3. Ε και?
    4.Δεν διαφωνει κανεις, αλλα ειναι ασχετο με την κουβεντα μας
    5. Τον θετει κανονικοτατα!
    6. Αστειακια!
    7. Αρλουμπιτσες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος13/12/13

    @22
    1) Έγραψες αρχικά: Εννοειται οτι ο επισκοπος ειναι μονο για τους Ορθοδοξους χριστιανους!
    και το άλλαξες σε « Φυσικα εχουν κ αλλες ομολογιες, για τον επισκοπο Καστοριας γινεται ο λογος».
    2) Γράφεις: «Εκκλησια ειναι μονο η Ορθοδοξια!»
    -«Τρε μπον, τρε μπον». (Στα ρώσικα δε ξέρω να το πω, για να ικανοποιήσω τον Πούτιν και τον πατριάρχη του που έχουν παρόμοιες θέσεις).
    3) Μα εσύ μιλάς για το ότι « οι χριστιανοι της Καστοριας εχουν αρχιερεα τον κ.Σεραφειμ»; Για χριστιανούς μίλησες, όχι για ορθόδοξους χριστιανούς; Και χριστιανοί δεν είναι μόνο οι ορθόδοξοι. Και τώρα λες «ε και;» που σε υπενθυμίζω ότι ο Σεραφείμ δεν είναι επίσκοπτων των χριστιανών, αλλά των ορθοδόξων χριστιανών.
    4) Άσχετο με την κουβέντα μας, για το πού απευθύνετε ο Μητροπολίτης, αφού δεν είναι καταγεγραμμένοι οι χριστιανοί; Ή μήπως επανήλθε το θρήσκευμα στις αστυνομικές ταυτότητες;
    5) Αυτοπροσδιορίζεται απέναντι στην αλήθεια, όχι απέναντι στο δόγμα.
    5) Αστειάκια περί των αθέων που θέλουν να μας κυβερνήσουν;;;; Παρόμοιο χιούμορ φαίνεται θα έχουν στη Τεχεράνη.
    6. Αναφέρεσαι προφανώς στις «διαμαρτυρίες-πολιτικές θέσεις που καλά κάνει η Εκκλησία»; Δίκαιο έχεις, η λέξη «ταλιμπανισμοί» είναι ίσως βαριά. Όντως το αρλουμπίτσες πάει καλύτερα με το «καλά κάνει η Εκκλησία».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ο Λευτέρης ο ξεφτέρης13/12/13

    Βρε δεν πάτε σε καναν παπά να σας διαβάσει μεθαύριο, που μου γίνατε όλοι "θεολόγοι" κι έχουμε χάσει τα Πασχάλια με αυτά που λέτε; Εγώ πάντως σας το λέω στα ίσα: δεν καταλαβαίνω γρι απ' αυτά!
    Δημοκρατία έχουμε, δικαιούται κι ο Δεσπότης να μιλάει.
    Στη συγκεκριμένη περίπτωση καλά τα λέει (σε άλλη φάση δεν μας τα πε καλά).
    Κι αν ακόμα εννοούσε τον Αλέξη, γιατί ζοριστήκατε;
    Σιγά τον ομορφάντρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τασούλης ο ηλεκτρολόγος13/12/13

    Φίλε 14, όταν λες να επιστρέψουμε στη ρομφαία εννοείς να διαβάσουμε αυτό ;
    http://www.romfea.gr/diafora-ekklisiastika/20882-2013-12-08-10-21-28

    Ξηγημένος ο Ευάγγελος !
    (αν και κατά τα άλλα δεν τον πάω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος14/12/13

    @24
    1. Παιζεις με τις λεξεις. Επισκοπο με την πραγματικη εννοια του ορου ειναι μονο ο Ορθοδοξος. Επισκοποι ως τιτλοι υπαρχουν παντου. Εαν θες μπορεις να ιδρυσεις και εσυ μια αναγνωρισμενη θρησκεια (ευκολο ειναι) κ να αυτοαποκαλεισαι επισκοπος. Επισκοπο θα σε λεω κ εγω, σεβομενος την ελευθερια αυτοπροσδιορισμου σου. Αλλα δεν θα εισαι επισκοπο ως χαρισματικη κατασταση της Εκκλησιας. Οταν λοιπον αναφερομαστε στον επισκοπο Καστοριας, αναφερομαστε σε αρχιερεα της Ορθοδοξου Εκκλησιας. Στην Καστορια, εξ οσων γνωριζω, δεν εχουμε αλλο επισκοπο, εστω και γιαλαντζι!
    2. Συμφωνεις λοιπον!
    3. Μονο οι ορθοδοξοι ειναι κυριολεκτικα χριστιανοι, διοτι οι υπολοιποι "χριστιανοι" βρισκονται στην αιρεση. Εδω υπαρχουν 2 περιπτωσεις. Ή παιζεις με τις λεξεις ή δεν γνωριζεις. Μαλλον το πρωτο ισχυει ομως. Κριμα. Γιατι εγω υπερασπιζομαι την πιστη μου κ εσυ τα πιστευω σου. Εγω δηλωνω πιστη στο Χριστο, οπως τη βιωνει η Εκκλησια. Εσυ τί δηλωνεις;
    4. Ο Μητροπολιτης απευθυνεται στο ποιμνιο του, το οποιο περιλαμβανει χριστιανους (ορθοδοξους να τους πω, για να προλαβω νεα σχολια σου). Σου υπενθυμιζω οτι ο θεσμος του Μητροπολιτης απολαμβανει εγκυροτητος (χωρις να εχει ιδιαιτερη αξια αυτο) ΚΑΙ απο την επισημη πολιτεια. Και εκ του νομου λοιπον μπορει να απευθυνεται στο ποιμνιο του. Ισχυουν ακομα οι νομοι, ναι;
    5. Δογμα και Αληθεια στην Ορθοδοξη Πιστη ταυτιζονται. Το δογμα περιφρουρει την αληθεια απο αλλοιωσεις. Ο,τι απο τα δυο θελησεις να επανατοποθετησεις, εστω και ατομικα, σε οδηγει στην αιρεση. Μπορεις να στοχαζεσαι και να φιλοσοφεις ελευθερα (σχετικα με το Θεο), αρκει να μην βγεις εκτος των δογματων της Εκκλησιας, διοτι τοτε απομακρυνεσαι απο την αληθεια, οποτε ο στοχασμος και η φιλοσοφια αποβαινουν εφαλτηριο πλανων. Αν εννοεις οτι η Εκκλησια του Χριστου δεν εχει την Αληθεια, τοτε η κουβεντα παει αλλου, κατι το οποιο απευχομαι. Ειναι σωστο να εχουμε μια κοινη βαση στη δημοσια κουβεντα μας.
    6. Αστειο μου φαινεται να βλεπεις την Εκκλησια ως πολιτικο παιχτη. Οποιος διεκδικει για τι λαο δεν ειναι πολιτικος παιχτης, αλλα ΠΟΛΙΤΗΣ. Επειδη καποιοι ακομα συμμετεχουν ως πολιτες, τιμωρουνται απο τους καναπεδατους. Η εκκλησια εχει καθε δικαιωμα να πονα απεναντι στην αθεΐα και κσθε δικαιωμα να διαμαρτυρεται οταν της ασκειται πολεμικη. Δηλαδη, κατα την αποψη σου, ο υβριστης μπορει να υβριζει αλλα ο υβριζομενος δεν πρεπει να διαμαρτυρηθει!
    7. Προφανως αγνοεις την εννοια του Ταλιμπανισμου. Οι Ταλιμπαν δεν διαμαρτυρονται εκφραζοντας την αποψη τους. Οι Ταλιμπαν παιρνουν κεφαλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος14/12/13

    @26
    1.Δεν ξέρω ποιος παίζει με τις λέξεις, αλλά η ερμηνεία σου για τον επίσκοπο, παραπέμπει στον ομφαλό της γης. Μόνο ο ορθόδοξος και μόνο ο ορθόδοξος, κατά το "όταν εμείς εχτίζαμε παρθενώνες..."
    2. Συμφωνεί ο Πούτιν μαζί σου. Όπως καταλαβαίνεις, εγώ διαφωνώ.
    3. Επαναλαμβάνεις τα ίδια περί ορθοδοξίας, τα οποία ακούμε συνεχώς από τον Άγιο Πειραιώς, την Κανέλη, τον Σπάρτης... ων ουκ έστι αριθμός. Έχουμε κουραστεί από το λόγο αγάπης και τη μοναδική αλήθεια ημών και υμών των Ελλήνων του Βατοπαιδίου.
    4. Να απευθύνεται στο ποίμνιό του. Όχι στους πολίτες, όπως κάνει.
    5. Τι είδους στοχασμός είναι αυτός που επικαλείσαι: «εντός των δογμάτων της Εκκλησίας»; Πώς να μην πω πάλι την λέξη Τεχεράνη; Ε, πώς;
    6. Δηλαδή όταν ο κ. Τσίπρας ή οποιοδήποτε πολιτικός, δηλώνει άθεος, υβρίζει την Εκκλησία; Και αυτή οφείλει να αντιδράσει;;;!!!
    (Μητροπολίτης Καστοριάς: "Στην εποχή μας… συναντάς ανθρώπους που δηλώνουν άθεοι και θέλουν να πάρουν τις τύχες μας στα χέρια τους, θέλουν να μας κυβερνήσουν. ΑΣ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ δρόμο και ας γίνουμε ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΟΙ του Χριστού»)
    6. Ορθά το γράφεις: «Οι Ταλιμπαν παιρνουν κεφαλια!».
    Το κεφάλι του Τσίπρα θέλουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος14/12/13

    Σε κάποιους κύκλους θρησκευόμενων καλλιεργείται συστηματικά η φαντασιακή κατασκευή εχθρών που απειλούν διαρκώς την ορθοδοξία και το έθνος. Και αυτοί οι θρησκευόμενοι γίνονται σταυροφόροι του Χριστού, για να… μας σώσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος14/12/13

    Παρακολουθώ τον "αγώνα λόγων", αλλά δυσκολεύομαι να κατανοήσω, επειδή με τόση ανωνυμία δεν διακρίνεται η εναλλαγή των προσώπων που σχολιάζουν.
    Σέβομαι την επιλογή σας (κι εγώ συνανώνυμος), αλλά επειδή γράφετε εκτενείς όσο και ενδιαφέρουσες απόψεις, βρείτε σας παρακαλώ έναν τρόπο, ώστε να βγαίνει μια άκρη, έστω τα αρχικά σας ή ένα ψευδώνυμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος14/12/13

    @27 Νομιζω οτι αμφοτεροι καταστησαμε σαφεις τις αποψεις μας! Χαρηκα για το διαλογο μας! Καλες γιορτες να περασεις και καλα Χριστουγεννα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος15/12/13

    @30 Και εγώ χάρηκα, αν κι οι τόνοι μου ήταν υψηλοί. Καλές Γιορτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ανώνυμος15/12/13

    @31 Και εγω δεν πηγα πισω! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ανώνυμος15/12/13

    30 και 31
    Εγώ να δείτε πόσο χάρηκα...
    Καλά Χριστούγεννα !
    Αίσιον και ευτυχές το Νέον Έτος !
    (τουλάχιστον ας ανταλλάξουμε ευχές ιντερνετικές)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Επισκέπτης15/12/13

    Όπως είπε και ο πιο πάνω φίλος-ανώνυμος, θα ήταν καλό να χρησιμοποιούμε όλοι, αν όχι τα αρχικά μας, τουλάχιστον ψευδώνυμα, για να κατανοούμε τα σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ανώνυμος15/12/13

    Καλές γιορτές σε όλους, και καλή συνέχεια στους σχολιασμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. http://www.trelokouneli.gr/treles-fotografies-apo-rosia/image-orthodox-priest-blesses-rifles-during-a-ceremony-where-new-recruits-receive-their-weapons-at-a-military-base-of-belarussian-interior-ministry-in-minsk-2/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ανώνυμος16/12/13

    @An Orthodox priest
    Αχ κουνελάκι κουνελάκι ξύλο που θα το φας...
    γιατί σε ξένο περιβολάκι τρύπες όλο τρυπάς ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Επώνυμος16/12/13

    Σχόλιο για το δημοσίευμα

    Τους είδαμε και τους ένθεους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ