17.12.19

"Μύησις": Πρόγραμμα "Extro-cult"

Σε ξενοδοχείο της Καστοριάς πραγματοποιήθηκε η τρίτη συνάντηση των εταίρων του προγράμματος Ενίσχυση, εξωστρέφεια στον πολιτιστικό, λαογραφικό και γαστρονομικό τουρισμό "Extro-cult" προϋπολογισμού 697.003,00 € (*) από το Interreg Ελλάδα-Αλβανία.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου, με οικοδεσπότη τον όμιλο πολιτιστικής ανάπτυξης Καστοριάς "Μύησις" και με εκπροσώπους των υπόλοιπων εταίρων, το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς και Ιθάκης, το "Θέατρο τση Ζάκυνθος" Επαγγελματική Σκηνή, τον δήμο Βορείων Τζουμέρκων τον δήμο Πόγραδετς Αλβανίας και το κέντρο Οικονομικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων από τα Τίρανα της Αλβανίας.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι δράσεις για τη συνέχιση του έργου, ανταλλάχτηκαν απόψεις και εμπειρίες για βέλτιστες πρακτικές και έγινε απολογισμός και αξιολόγηση των μέχρι τώρα εκδηλώσεων.

Συμφωνήθηκε κατά τη διάρκεια του 2020 ο όμιλος "Μύησις" να συμμετάσχει στις πολιτιστικές ανταλλαγές του δήμου Πόγραδετς της Αλβανίας και του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Επίσης την ερχόμενη άνοιξη προγραμματίστηκε η διεξαγωγή εκπαιδευτικού σεμιναρίου στην Καστοριά σχετικά με τον πολιτιστικό τουρισμό. 

Το προηγούμενο βράδυ τα μέλη της "Μύησις" υποδέχτηκαν τους εκπροσώπους των εταίρων σε "τσιπουρογιορτή" στο Άργος Ορεστικό.


(*) Σημειώνεται ότι η α' δόση χρηματοδότησης για το 2019 του ομίλου "Μύησις"  από το πρόγραμμα "Extro-cult" ποσού 40.149,20 € εκδόθηκε τον π. Μάϊο 2019, ενώ η δεύτερη δόση ποσού 29.850,00 € τον π. Σεπτέμβριο. Η συνολική επιχορήγηση από το πρόγραμμα του ομίλου "Μύησις" ανέρχεται στο ποσό των 115.654,90 €.


Σχετικά:

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος17/12/19

    Α! Γι αυτό χορεύουν με τόση χαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλα για την παράδοση....19/12/19

    115.654,90 € ΜΟΝΟ από το τελευταίο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα!!! Γιατί προηγήθηκαν και άλλα πολλά Ευρωπαϊκά Προγράμματα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ