8.3.20

Πρόσωπα: Έγραψαν το 2019



 «Θα ήθελα να ζούσε ο μακαριστός μητροπολίτης Σιατίστης Παύλος, τον οποίο η Αριστερά σεβόταν επειδή είχε επιτεθεί στην Ακροδεξιά. Θα ήθελα να ζούσε για να αποκαλύψει επιτέλους -εμένα μου τα είχε εξομολογηθεί- ποιοι "από πάνω του" λιμάρισαν τα φρένα στο αυτοκίνητο της Μητροπόλεως (το οδηγούσε ο ίδιος), όταν αντιτάχθηκε σφόδρα στο να αναλάβει ηγούμενος σε μοναστήρι της Καστοριάς Σκοπιανός καλόγερος αυτοπροσδιοριζόμενος ως "Μακεδόνας"!
Και να έβλεπα τότε ποιο άρθρο, ποια παράγραφο και ποιο εδάφιο της Συμφωνίας των Πρεσπών θα επικαλούνταν οι φίλοι μας για να ισχυριστούν ότι οι Σκοπιανοί δεν... αναμειγνύονται στις εσωτερικές μας υποθέσεις».

Μανώλης Κοττάκης
δημοσιογράφος-πολιτικός αναλυτής
ΟΔΟΣ 28.2.2019 | 975 & ΟΔΟΣ 7.3.2019 | 976 -
εφημερίδα "Δημοκρατία"


Βεβαίως, από τον Φεβρουάριο 2019 έως σήμερα, τίποτε δεν έχει ανακοινωθεί από την Ι. Μητρόπολη Καστοριάς, που άλλωστε αντιδρά στην ΟΔΟ και τους αναγνώστες της με τον γνωστό της ανάρμοστο τρόπο. Αυτή την φορά όμως η παράλειψη οποιουδήποτε σχολίου στην αποκάλυψη εκλαμβάνεται ως επιβεβαίωση, και είναι ταυτόχρονα ενδεχόμενο η παράλειψη απαντήσεων και διευκρινίσεων ή και αποκαλύψεως και άλλων συμβάντων, να αποσκοπεί στην αποφυγή αφορμών διχασμού στον τοπικό κλήρο και το «ποίμνιο». Τα ερωτηματικά ωστόσο και οι απορίες παραμένουν.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 2 Ιανουαρίου 2020, αρ. φύλλου 1019.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ