31.10.20

ΙΩΑΝΝΗ ΣΚΟΡΔΑ: Αγαπητή ΟΔΟΣ

«....με το βλέμμα στραμμένο σε οσα συμβαίνουν στην πατρίδα μας, απο την ακριτική Καστοριά, να ευχηθούμε δυναμη σε ολους!! Καλή και Ευλογημένη Σαρακοστή!!!»

Γιάννης Κορεντσίδης
Ώρα για δουλειά [fb]

Η φωτογραφία αναρτήθηκε σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης στον λογαριασμό του κ. δημάρχου με τα πρόσωπα των παιδιών. Η ΟΔΟΣ δεν συμμετέχει σ’ αυτό.


Η εξάμηνη δημαρχία του κ. Κορεντσίδη, μοιάζει περισσότερο να ακολουθεί κατά πόδας την «Πολάκια» επιθυμία: έλεγχος των αρμών της εξουσίας. Που περισσότερο παραπέμπουν σε άλλα καθεστώτα, παρά στην αστική δημοκρατία Δυτικού τύπου. 



Αγαπητή ΟΔΟΣ,

Πολλά ενδιαφέροντα κι άκρως τοπικού χαρακτήρα ζητήματα τέθηκαν υπό συζήτηση όλο το τελευταίο αυτό διάστημα. Άλλα είχαν ουσιαστικό περιεχόμενο και αποτέλεσαν τους τροφοδότες προς συζήτηση, άλλα πάλι πέρασαν στα ψιλά. Κι αντιλαμβάνεσαι πως γίνονται αυτά αγαπητή ΟΔΟΣ; Να σου σιγοψιθυρίσω πως αυτό επιτυγχάνεται μέσω των τοπικών ΜΜΕ και των διαχειριστών διάφορων ιστοσελίδων.

Αυτοί φαίνεται για την ώρα να καθορίζουν της πορεία της τωρινής δημοτικής αρχής. Είναι οι ίδιοι (ανακυκλώνονται επί σειρά ετών) που επωμίζονται με το «βάρος» της ενημέρωσης (;) και ουσιαστικά επιχειρούν με μεγάλη επιτυχία (καθολικά ομολογουμένως) να κατευθύνουν τις όποιες σκέψεις για κριτική. 

Γνωστά κι ως bots του διαδικτύου. Έχουν καταφέρει να απενεργοποιήσουν και να αναστείλουν τις όποιες κριτικές φωνές και γραφές υπήρχαν στην πόλη της Καστοριάς. Επιτρέποντας στον δήμαρχο Καστοριάς το παιχνίδι διαχείρισης της δικής του εικόνας και κατ’ επέκταση της δημοτικής αρχής που ηγείται αποκλειστικά μόνος του. Η εικόνα είναι το παν φαίνεται για μερικούς.

Κάποιοι κάνουν λόγο για παιχνίδι αποκλειστικά για έναν παίκτη, κατάσταση για ένα ρόλο. Όμως με τον τρόπο που επιχειρείται αυτή η διαχείριση της «άμεμπτης κι ατσαλάκωτης» εικόνας που επιθυμεί να διατηρεί ο δήμαρχος κ. Ιωάννης Κορεντσίδης και με δεδομένο πως αυτό ενδέχεται να συνεχιστεί σε βάθος πενταετίας, απομένει να γίνει πράξη το «τρέχει μόνος του και καταλήγει δεύτερος». 

Μάλιστα θα έπρεπε να γίνει κατανοητό πως και η νυν δημοτική αντιπολίτευση ως τώρα είναι κατά πολύ κατώτερη των περιστάσεων, ενδεχομένως από τις πιο αποδυναμωμένες των τελευταίων πολλών δημοτικών αρχών. Θυμάμαι ότι κάποτε ο αντίλογος στο δημοτικό συμβούλιο, ήταν αυτό που όλοι περίμεναν με ενδιαφέρον.

Ως συνήθως τον αντιπολιτευτικό τόνο τον δίνει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης. Κι όταν σε αυτό τον ρόλο είναι η κ. Κατερίνα Σπύρου η οποία δεν αποστασιοποιήθηκε απ’ όσα – θρησκειοφοβικά / ισλαμοφοβικά – είπε ο πρόεδρος της ΝοΔΕ Καστοριάς κ. Αδάμ [σχετικά "εδώ"], καταλαβαίνεις αγαπητή ΟΔΟΣ πως το δημοτικό συμβούλιο στην πλειοψηφία του αναπαράγει θέσεις και τοποθετήσεις που δεν διαφέρουν σε τίποτα από εκείνες του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Μουντζούρη που είναι κατά την άποψή μου ακραίες. 

Τοποθετήσεις και κρίσεις που διέπονται από άρνηση και δήθεν αντίσταση στις κυβερνητικές εντολές κι αποφάσεις. Κάνοντας τους περισσότερους ν’ απορούν με τις συγκεκριμένες ασκούμενες δημοτικές και περιφερειακές πολιτικές ανά το πανελλήνιο. Γιατί, μπορεί οι τραμπούκοι νησιώτες να μπούκαραν σε δωμάτια ξενοδοχείου την ώρα που ξεκουράζονταν οι νεαροί άνδρες των ΜΑΤ, αλλά στην πρώτη απόβαση των μεταναστών στο λιμάνι της Λέσβου, αυτοί ήταν που κλήθηκαν από τους Λέσβιους για την δική τους προστασία. Παραμένει άγνωστο τι είδους σύνδρομο άρνησης κυριεύει τους νεοέλληνες, αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει αυτό το ρεσιτάλ «αντίστασης» απέναντι στις κυβερνητικές αποφάσεις να τελειώνει.

Γιατί στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε και ο δήμαρχος Καστοριάς, ο οποίος μου μοιάζει να ταυτίσθηκε με τον ρόλο του αιρετού συνδικαλιστή και γι’ αυτό αποφάσισε να εκφράσει την αντίθεση του κι αυτός στην κυβερνητική απόφαση για την αποσυμφόρηση των νησιών και μια ενδεχόμενη εγκατάσταση προσφύγων/μεταναστών σε κλειστά κέντρα κράτησης. Θαρρείς πως είναι δήμαρχος κάποιου κατά φαντασία μητροπολιτικού Δήμου, χωρίς να εξαρτάται σε τίποτα απ’ το ένα και μοναδικό κεντρικό κράτος. Διαχειριζόμενος τις δημοτικές εισπράξεις και μόνο αυτές χωρίς την παραμικρή κρατική χρηματοδότηση από το υπουργείο Εσωτερικών.

Για τον απλό λόγο, πως αν όλες αυτές οι δηλώσεις δεν γίνονται γι’ αποκλειστικά επικοινωνιακούς λόγους και για λόγους εντυπώσεων και μόνο, τότε αυτές θα συνεχίσουν να κρίνονται ως ατυχείς, ακροβατώντας κατά κυριολεξία στο σκοινί του ρηχού πολιτικού λόγου. Αυτές οι δηλώσεις όμως έγιναν το πρώτο θέμα στις τοπικές ιστοσελίδες, δίνοντας το τόνο του επαναστάτη κι αντιδραστικού δημάρχου. Νομίζοντας πως αξιοποιούν το κάθε τι που θα πει ή θα πράξει ο δήμαρχος για την διατήρηση της εικόνας του.

Πάντως, η εξάμηνη δημαρχία του κ. Κορεντσίδη, πάντοτε κατά την γνώμη μου μοιάζει περισσότερο να ακολουθεί κατά πόδας την «Πολάκια» επιθυμία, όπως αυτή εκφράστηκε από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης: έλεγχος των αρμών της εξουσίας. Που περισσότερο παραπέμπουν σε άλλα καθεστώτα, παρά στην αστική δημοκρατία Δυτικού τύπου. 

Κι επειδή το μυαλό κάνει σκέψεις και παιχνίδια, μάντεψε αγαπητή ΟΔΟΣ τι εικόνα πήγα και θυμήθηκα: τον νεοκλεγέντα δήμαρχο κ. Κορεντσίδη που ασυνήθιστα κι αναίτια επισκέφτηκε εθιμοτυπικά τον...εισαγγελέα Καστοριάς [σχετικά "εδώ"] χωρίς να δοθούν λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της συνομιλίας τους, μήτε με φιλοδημαρχιακές διαρροές μέσω των δημοτικών bots που έχουν αμοληθεί στο διαδίκτυο και προσβάλλουν μέσω της ανωνυμίας τους τον κάθε ένα που προσπαθεί να κάνει «αντιπολίτευση».

Ή μια άλλη εικόνα που πολύ γρήγορα ήρθε στο μυαλό, ήταν εκείνη των μελών του δημοτικού συμβουλίου στον μητροπολίτη Καστοριάς, γιατί μετά την Δικαστική αρχή του τόπου, την τιμητική της επίσκεψής του είχε η Εκκλησιαστική [σχετικά "εδώ"]

Που σε συνδυασμό μ’ όλα τα προσκείμενα φιλικά ΜΜΕ της πόλης και τους διορισμούς δημοσιογράφων σε θέσεις «κλειδιά», θα μπορούσε να υποστηρίξει κάποιος πως εδώ, στην αρχόντισσα της Νοτιοδυτικής Μακεδονίας, ο δήμαρχος Καστοριάς έχει αποκτήσει τους αρμούς της εξουσίας που ονειρεύεται να ανακτήσει και ο κ. Τσίπρας σε μελλοντική επανεκλογή του. 

Ως τότε, από την πόλη της Καστοριάς και την νυν δημοτική αρχή θα μπορεί να παίρνει δωρεάν μαθήματα του «Πολάκιου» δόγματος.

Ιωάννης Σκόρδας


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 5 Μαρτίου 2020, αρ. φύλλου 1024


Σχετικά:

6 σχόλια:

  1. Ανώνυμος31/10/20

    Στηρίζω τους "τοπικούς μαιδανους" και κάνω like στο FB τους.... Μμππππεεεεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος1/11/20

      Πλύνε το στόμα σου ανώνυμε, μυρίζει προβατίλα

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος31/10/20

    Ιωάννη εσένα ο Πρόεδρος FB σε έχει φίλο ή σε έκανε block ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος1/11/20

    Πως φαίνεται ότι οι εν λόγω κυρίες και κύριοι δεν ήταν ποτέ μετανάστες αλλά μόνο κανακάρηδες του μπαμπά τους τόσο στο εσωτερικό όπως και στο εξωτερικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος3/11/20

    Ο πρόεδρος του FB τι λέει για την αυτά; Είναι όλα κίτρινα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος4/11/20

    Μην ανησυχείτε για τίποτα, την τουριστική ανάπτυξη την έχει στα χέρια της η Μύησις και όπως μοίρασαν διαφήμιση σε μπλογκς και ραδιόφωνα, έτσι θα μοιράσουν ανάπτυξη όλων των ειδών και δουλειές με φούντες. Σώθηκε η πόλις λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ