20.11.20

Απεβίωσε ο πατριάρχης Σερβίας


Ο πατριάρχης Σερβίας δεξιά στην εξόδιο ακολουθία του μητροπολίτη Αμφιλοχίου Ράντοβιτς στο Μαυροβούνιο. Εκκλήσεις της ιατρικής κοινότητας προς τους κληρικούς να καλύψουν τουλάχιστον την σορό με κλειστό φέρετρο αγνοήθηκαν, όπως αγνοήθηκαν και όλα τα μέτρα της κυβέρνησης για την δημόσια υγεία. Πλήθος πιστών χωρίς μάσκα προσκύνησαν και φίλησαν (!) το σκήνωμα [φωτό Reuters].

Ο πατριάρχης Ειρηναίος, επικεφαλής της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, πέθανε από κορωνοϊό, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Αλεξάνταρ Βούτσιτς στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram την Παρασκευή.

«Ήταν τιμή μου να σε γνωρίζω. Άνθρωποι σαν εσένα δεν φεύγουν ποτέ», έγραψε ο Βούσιτς κάτω από μια ασπρόμαυρη φωτογραφία του Ειρηναίου, σύμφωνα με το Reuters.

Ο πατριάρχης των Σέρβων Ειρηναίος είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό στις 4 Νοεμβρίου και εισήχθη σε νοσοκομείο του Βελιγραδίου. Όπως είχε αναφερθεί σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία, «ο πατριάρχης αισθάνεται καλά, είναι απύρετος και δεν παρουσιάζει κάποια σοβαρά συμπτώματα».




Σημειώνεται ότι ο προκαθήμενος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας είχε χοροστατήσει στις 30 Οκτωβρίου στην εξόδιο ακολουθία του μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας Αμφιλοχίου Ράντοβιτς (φωτογραφία), ο οποίος απεβίωσε κι αυτός από επιπλοκές του κορωνοϊού. 

Παρά τις εκκλήσεις της επικεφαλής του νοσοκομείου στο οποίο νοσηλευόταν ο μητροπολίτης, αλλά και γιατρών, να μην γίνει η κηδεία του με ανοικτό φέρετρο, τελικά αυτό δεν εισακούστηκε. Από το Σάββατο, χιλιάδες προσήλθαν για το λαϊκό προσκύνημα. Στην κηδεία, την Κυριακή, ο ιερός ναός ήταν κατάμεστος, ενώ έξω βρίσκονταν χιλιάδες άνθρωποι.

Στην κηδεία του μητροπολίτη Αμφιλοχίου, εκτός από τον πατριάρχη Ειρηναίο, παρέστησαν επίσης όλοι οι αρχιερείς της Σερβικής Εκκλησίας ενώ προσήλθαν για να προσκυνήσουν το σκήνωμα χιλιάδες πιστοί.

 

Σχετικά:

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος20/11/20

    Τελικά η ανθρώπινη βλακεία είναι ατελείωτη και ανίκητη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος21/11/20

      Και στην Ελλάδα δεκάδες μητροπολίτες & ιερείς έχουν προσβληθεί από το κορονοιό, αλλά το κρύβουν. Γιατί προφανώς το 'χουν κολλήσει μέσα στις εκκλησίες, όπου έχουν κοινωνήσει επίσης. Όλα τα Βαλκάνια μία Τεχεράνη!

      Διαγραφή
  2. Η μανία με τη Δύση, όπως οι Ισλαμιστές...21/11/20

    "Known for his anti-Western stance", λεει το σποτ της Ντόιτσε Βέλλε. Δηλαδή "Γνωστός για την αντιδυτική του στάση".
    Όπως κι ο δικός μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος22/11/20

    ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΔΩ...ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑΧΟΥ...
    https://www.lifo.gr/now/world/303877/terastio-plithos-se-kideia-islamisti-klirikoy-en-meso-enos-deyteroy-kymatos-koronoioy-sto-pakistan

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ