1.11.20

Θεσσαλονίκη: Μητροπολίτης θετικός στον κορωνοϊό- Ήταν στη δοξολογία στον Άγιο Δημήτριο


Συναγερμός έχει σημάνει στους ιερατικούς κύκλους της Θεσσαλονίκης, αφότου ένας μητροπολίτης βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό 


Πρόκειται για τον μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αδραμερίου, Θεόκλητο, που είχε δώσει το παρών στη θεία λειτουργία και στη δοξολογία στον Άγιο Δημήτριο, παρουσία της προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στις 26 Οκτωβρίου. όπως μεταδίδει το ThessToday.gr. 

Το Σάββατο, η μητρόπολη εξέδωσε ανακοίνωση ενημερώνοντας πως ο μητροπολίτης είχε βγει θετικός την Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου: 

«ὁ Σεβασμιώτατος παραμένει σέ καραντίνα καθώς οἱ ἰατροί του τόν συνεβούλευσαν καί φυσικά τά Γραφεῖα τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως, καθώς ὁ Ε.Ο.Δ.Υ. ὁρίζει γιά τόν Κορωναϊό, θά παραμείνουν κλειστά ἐπί δεκατετραήμερο, πρός ἀποφυγή διασπορᾶς τοῦ ἰοῦ». 

«Νά προσέχετε τούς ἑαυτούς σας, νά φορᾶμε μάσκα ἐντός καί ἐκτός τῶν Ἱερῶν Ναῶν ἅπαντες καί ὁ Μητροπολίτης μας παρακαλεῖ ὅλους νά προσεύχεσθε ὑπέρ αὐτοῦ, ὅπως καί ἐκεῖνος δέεται ὑπέρ ὑμῶν», καταλήγει η επίσημη ανακοίνωση. 

Ανήμερα της γιορτής του πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, ο μητροπολίτης είχε βρεθεί στην πανηγυρική θεία λειτουργία που μετείχαν αρκετοί ιεράρχες (μεταξύ των οποίων ο μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Ιωάννης, Γρεβενών Δαυίδ, Τρίκκης και Σταγών Χρυσόστομος και Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανος) πολλοί εξ αυτών δεν φορούσαν μάσκες. 

 Έξω από τον Ιερό Ναό ήταν συγκεντρωμένοι εκατοντάδες πιστοί, με τις φωτογραφίες από το σημείο να καταδεικνύουν πως δεν τηρούνταν οι απαραίτητες αποστάσεις. 

Η δοξολογία είχε τελεστεί κεκλεισμένων των θυρών, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθίμου. 


Σχετικά:

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος1/11/20

    «Δεν θέλω καρναβάλια στην εκκλησία μου», είπε ιερέας στην Εορδαία και διέκοψε τη λειτουργία επειδή μία 74χρονη πιστή φορούσε μάσκα για τον κορωνοϊό.
    Ένα πρωτοφανές περιστατικό συνέβη το πρωί της Κυριακής στην ιερά μονή Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου της Εορδαίας, όταν ο ιερομόναχος Ιγνάτιος διέκοψε τη λειτουργία και είπε σε 74χρονη γυναίκα, που φορούσε μάσκα προστασίας για τον κορωνοϊό, (η μοναδική εντός του γεμάτου πανηγυρίζοντα ιερού ναού), «δε θέλω καρναβάλια μέσα στην εκκλησία μου», είπε ο ιερέας.
    Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia, η 74χρονη αρνήθηκε να αποχωρήσει, παρά και τη σχετική προτροπή του επιτρόπου, ενώ εντύπωση προκαλεί η στάση των υπόλοιπων πιστών, καθως δεν υπήρξε καμία αντίδραση στα απίστευτα λεγόμενα του συγκεκριμένου ιερομόναχου!
    Nα σημειωθεί πως η συγκεκριμένη μονή έχει εδώ και χρόνια «αποσχιστεί» από τη Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, με τους εκεί μοναχούς να χαρακτηρίζονται ως «φανατικοί αντιπατριαρχικοί».
    Σε ανάρτησή της στο Facebook η κόρη τη 74χρονης, σημειώνει: «Σε αυτόν λοιπόν τον “ιερέα” που με περισσή αγένεια και αλαζονεία αποκάλεσε καρναβάλι την 74χρονη μητέρα μου επειδή επέλεξε ούσα σκεπτόμενη και υπεύθυνη, να φορά μάσκα στην σημερινή λειτουργία, ας του πει κάποιος πως τον πληρώνω και εγώ δουλεύοντας κοπιωδως και αποδίδοντας με συνέπεια τις φορολογικές μου υποχρεώσεις και υπάρχει εκεί για να μεταλαμπαδευσει την αγάπη του Θεού στις ψυχές και στις ζωές μας. Και πείτε του επίσης πως ο οίκος του Θεού από τον οποίον έδιωξε σήμερα την μητέρα μου, είναι χώρος που ψυχές, μυαλά και χαρακτήρες σαν τον δικό του δεν θα έπρεπε να πλησιάζουν….μόνο ντροπή και θλίψη… μεσαίωνας».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος1/11/20

    Πολύ χρυσό βρε παιδιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος1/11/20

    Και φυσικά είναι οι ίδιοι που θεωρούν τους Ταλιμπάν βάρβαρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος2/11/20

    Έλεγε ο – κατά τα άλλα σεβαστός - Μητροπολίτης Ιερισσού Θεόκλητος που πριν λίγο καιρό φώναζε έλεγε «Κοινωνώ τον κόσμο, βλέπετε να έχω κορονοϊό;» και την Παρασκευή βρέθηκε θετικός στην Covid 19;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ