8.3.23

ΟΔΟΣ: Άτυποι ανταγωνισμοί

 
ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς


Από μερικούς πολιτικούς παράγοντες ο αναγνώστης περιμένει ή και προσδοκά κάτι περισσότερο, πέρα και ξέχωρα από την πόζα και το καμάρι.


Η διανομή στα μέσα μαζικής ενημέρωσης αλλά και η ανάρτηση φωτογραφιών των πολιτικών της Καστοριάς, από τις καθημερινές δραστηριότητές τους, τις ιδιωτικές και οικογενειακές τους στιγμές, αλλά και τις πολιτικές «επαφές» και συναντήσεις τους ενθάδε ή όχι μόνο ενθάδε με πολιτικούς και κυβερνητικούς παράγοντες, είναι κυρίαρχο σύμπτωμα της κρίσης για την Καστοριά. 

Εν τω μεταξύ και τα MME αλλά και οι ενημερωτικές ιστοσελίδες, κατά κανόνα εξαντλούν τις ειδήσεις σε ελάχιστες λεζάντες και το καθήκον τους στην κριτική με… πλούσιο φωτογραφικό υλικό όπως επιγράφουν κάθε παραπομπή του ενός «κλικ». Τροφοδοτώντας την περιέργεια και κατευθύνοντας τις απαιτήσεις των επισκεπτών των ιστοσελίδων ή και των αναγνωστών, στην εικόνα, τα χρώματα, τα ρούχα, την στάση των φωτογραφιζόμενων. Και καθόλου στην ουσία, όπως είναι το αποτέλεσμα των «επαφών» και συναντήσεων των εγχώριων πολιτικών. 

Δεν είναι γνωστό ποιος ζυγός μπορεί να μετρήσει το βάρος τού τίποτε και του καθόλου. Ούτε πώς μπορεί ο λαός της περιοχής να υπομένει τον δικό του ζυγό. Αυτόν της παραπληροφόρησης και της οφθαλμαπάτης των φωτογραφιών. Ωστόσο από μερικούς πολιτικούς παράγοντες ο αναγνώστης περιμένει ή και προσδοκά κάτι περισσότερο, πέρα και ξέχωρα από την πόζα και το καμάρι. 

Η φωτογραφία για το σημερινό αυτό σχόλιο που μπορεί να τύχει εφαρμογής για όλους σχεδόν τους πολιτικούς παράγοντες είναι απολύτως τυχαία αλλά πάντως εντελώς πρόσφατη. Και προέρχεται από διανομή του πολιτικού γραφείου του κ. Ζήση Τζηκαλάγια, βουλευτή Καστοριάς με τον υφυπουργό Οικονομικών για θέματα φορολογικής πολιτικής κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο στο γραφείο που του έχει επισκεφθεί στην Αθήνα. 

Και είναι μια φωτογραφία που αν μη τι άλλο, πέρα από τις πρώτες εντυπώσεις, επιτρέπει τον σχολιασμό και την απορία. Από πού και ως πού είναι νοητό σε μια χώρα που δεν είναι Ιράν, ούτε Τουρκία, ούτε Ρωσία αλλά μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 1981 με παλιά και δοκιμασμένη δημοκρατία, ο κάθε πρόσκαιρος αξιωματούχος να γεμίζει τους τοίχους του χώρου που του παραχωρεί το Ελληνικό Κράτος, που είναι αστική δημοκρατία, ανεξίθρησκο και προστατεύει τα... προσωπικά δεδομένα, με εικονίσματα αγίων, του Χριστού και της Παναγίας και καντήλια με κομποσκοίνια; Επιδεικνύοντας και περιφέροντας το μέτρο της προσωπικής του θρησκευτικής πεποίθησης και πίστης.

Ποιος τού έδωσε το δικαίωμα να διαδηλώνει στον χώρο της Πολιτείας κατ’ αυτόν τον τρόπο μετατρέποντας σε εικονοστάσι το κρατικό γραφείο; Και προσχωρώντας σε ένα άτυπο ανταγωνισμό τύπου θεοκρατίας. Ευτελίζοντας δηλαδή και το ίδιο το εικονοστάσι, ως έννοια, αφού εξισώνει το πραγματικό εικονοστάσιο με τους τοίχους των υπουργικών γραφείων. Που αν είχα αυτιά και στόμα, ποιος ξέρει άραγε τι θα μαρτυρούσαν απ’ αυτά που έχουν ακούσει. 

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 29 Σεπτεμβρίου 2022, αρ. φύλλου 1142.


25 σχόλια:

  1. Ανώνυμος8/3/23

    Ο δήμος Άργους προχωράει με γοργούς ρυθμούς την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης και σε λίγους μήνες θα ολοκληρωθεί.
    Και η Καστοριά κύριε....;;!!
    Μα στην Καστοριά η ΔΕΥΑΚ αναρτά πανό με την μεγαλόχαρη (βοήθεια μας..)

    Έρρωσθε οι υδρόπληκτοι

    Δημήτριος Αγιασοφίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/3/23

      Ο δήμαρχος του Άργους ξέρει μερικά πράγματα για νερό και επενδύει στο δίκτυο ύδρευσης. Η ΔΕΥΑΚ στην Μεγαλόχαρη. Ο καθένας στον τομέα του.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος14/3/23

      Η διαφορά είναι ότι ο Κεπα είναι γεωλόγος και καταλαβαίνει από νερά ενώ οι δικοί μας είναι ......... και καταλαβαίνουν από μπάντες, πάντα με την βοήθεια της Μεγαλόχαρης.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος8/3/23

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος8/3/23

    Ζήση, καιρός είναι να επισκεφτείς τον τσανγκάρη του Νικολά Σαρκοζί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος8/3/23

      Παρντόν...;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος8/3/23

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος9/3/23

      Για να γίνεις γίγαντας, εννοώ της πολιτικής, δεν χρειάζεσαι τα ψηλοτάκουνα του Σαρκοζί αλλά το ήθος του Όλοφ Πάλμε.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος8/3/23

    Πριν αρχίσετε να καμαρώνετε για τον χρόνο υλοποίησης του κόμβου, ενημερωθείτε πόσο πιο σύντομα έχουν ολοκληρωθεί αντίστοιχου μεγέθους κόμβοι σε άλλες περιοχές. Φτάνει με το σανό στα άβουλα πρόβατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος10/3/23

      κρέμασαν και συρματόπλεγμα ¨για την πρόσδεση των βράχων¨ στην Οδό Ορεστείων λες και οι βράχοι είναι πετραδάκια. Θα δούμε τι θα γίνει το συρματάκι αν ξεκολλήσει ένας ογκώδης βράχος. Εγώ πάντως δεν θα ήθελα να είμαι από κάτω.
      Τις εργασίες επιθεώρησε ένας χαζοχαρούμερνος παλαιστής, ειδικός σε ανάλυση ευστάθειας πρανών,

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος16/3/23

      Κρέμασαν απλό συρματόπλεγμα γιατί δεν ρωτησαν έναν γεωτεχνικό ειδκό σε ευστάθεια πρανών όπως ο κύριος που έγραψε αυτό το άρθρο σε τοπική εφημερίδα.
      https://kastoria.news/prosochi-peftoyn-vrachoi-toy-nikoy-rizoy/
      Κύριε Σκόρδα σας βγήκε σοβαρός ανταγωνιστής.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος17/3/23

      Δεν γνώριζα ότι ο κ. Ρίζος είναι γεωτεχνικός. Αλλά σε αυτή τη χώρα είσαι ό,τι δηλώσεις.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος20/3/23

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος20/3/23

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος21/3/23

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος21/3/23

      Πού είσαι Τζίμη να δεις το ταλέντο.

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμος23/3/23

      Τόσο ταλέντο που σήμερα έβγαλε την φόρμα εργασίας του γεωτεχνικού, φόρεσε το κουστούμι του τραπεζίτη και μίλησε για την Διεθνή τραπεζική κρίση.
      Υποθέτω ότι στην επόμενη εμφάνιση θα φορέσει την ιατρική στολή και θα μας δώσει τα φώτα του για το πώς θα θεραπεύσουμε την πλάγια μυατροφική σκλήρυνση.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος9/3/23

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος12/3/23

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος12/3/23

    Η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη κ. βουλευτά και το δικαστήριο αποφασίζει για την ποινή.

    https://www.tzikalagias.gr/%ce%b1%cf%85%cf%83%cf%84%ce%b7%cf%81%ce%ae-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b4%ce%af%ce%ba%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b6%ce%ae%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%b6%ce%b7%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%ac%ce%b3%ce%b9%ce%b1/

    Η ζωή συνεχίζεται λέει ο βουλευτής. Σαν να μη συνέβη τίποτα! Όταν πονάμε κάνουμε κάτι για να μη ξαναπονέσουμε κ. βουλευτά. Η ασφάλεια των τραίνων, των πλοίων κλπ. δεν διασφαλίζεται από παρουσίες δεξιά και αριστερά.

    https://www.tzikalagias.gr/%ce%bf-%cf%80%cf%8c%ce%bd%ce%bf%cf%82-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%bf-%cf%83%ce%b9%ce%b4%ce%b7%cf%81%ce%bf%ce%b4%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%b4%cf%85%cf%83%cf%84%cf%8d%cf%87%ce%b7%ce%bc/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος13/3/23

      Μα δεν ήταν ο "Terminator" Βαρουφάκης που κατάφερε να καταστρέψει το ευήμερο ελληνικό κράτος σε 5 μήνες, κύριε Ζήση; Όπως και ο Σύριζα, το ΠΑΣΟΚ η ΕΕ είστε και εσείς ηθικός αυτουργός για αυτή την επίθεση με τα ψέματα που διαδώσατε ενάντια στον Βαρουφάκη και δώσατε επιχειρήματα σε όλο το φασισταριό της χώρας. Δεν αγοράζουμε την υποκρισία σας. Αν εφαρμόσουμε τον νόμο που ψηφίσατε στην Βουλή για να ψαρέψετε τους ψήφους του Κασιδιάρι, που καταψήφισε το ΜέΡΑ, τώρα θα ήσασταν κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία μίας εγκληματικής πράξης. Αλλά τί ζητάμε τώρα από την βουλή του Γιουνανιστάν;
      Τί έχετε να μας πείτε για την δημοσίευση των αρχείων της ΕΕ περί της χρεοκοπίας της χώρας που αρνείται να δημοσιεύσει η ΕΕ; Μήπως δεν ήταν ο
      Βαρουφάκης υπαίτιος και με την δημοσίευση ο έλληνας πολίτης θα μάθαινε την αλήθεια και θα έπεφτε το παραμύθι που δημιουργήσατε όλοι μαζί;

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος12/3/23

    Δυστυχώς η χώρα είναι Ιράν. Ξεχνάτε κάτι εκατομμύρια υπογραφές για το ΧΟ στις ταυτότητες; Ξεχνάτε τους αγιασμούς σε Βουλή, σχολεία, βασιλόπιτες; Την αναφορά στη Βουλή για τη Θεία κοινωνία εν μέσω πανδημίας; Τους ιερωμένους που δεν φορούσαν μάσκα;

    Μήπως τελικά η Τουρκία θα έπρεπε να πει, δεν είμαστε θεοκρατικό κράτος όπως η Ελλάδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος25/3/23

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος27/3/23

    Ρε [....] δεν ήταν αυτός που έλεγε ότι με την κοινωνία δεν κολλάς κορονωϊό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ