13.5.09

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν




Κύριε διευθυντά,

Θέλω να καταγγείλω με αγανάκτηση την υποβάθμιση και τελικά εξαφάνιση του βυζαντινού ναού Αγίου Νικολάου «του Κασνίτζη» στην πλατεία Ομονοίας μέσα στην πόλη της Καστοριάς με αιτία τα έργα ανάπλασης της πλατείας. Ελπίζω, μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας να επιληφθείτε ώστε τουλάχιστον να σταματήσουν τα έργα στο σημείο που βρίσκονται και γίνει έστω τροποποίηση των σχεδίων, επ' ωφελεία του μνημείου.

Ευχαριστώ
Σπύρος Δημητρακόπουλος
Μασσαλίας 14, 10680 Αθήνα


Η ΟΔΟΣ κατ’ επανάληψη αλλά και πριν την ανακατασκευή της πλατείας Ομονοίας είχε επισημάνει την βεβαιότητα της υποβάθμισης του εξαιρετικού αυτού μνημείου. Εξ άλλου δεν χρειάζονταν ειδικές γνώσεις, αφού φαινόταν ήδη από τα σχέδια της «ανάπλασης» ότι ο ναός θα υποβαθμιζόταν αισθητά. Αλλά όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις οι αρμόδιοι αγρόν αγοράζουν.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 30 Απριλίου 2009

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος10/12/12

    Τα τελευταία χρόνια υποβαθμίζεται οποιοδήποτε βυζαντινό μνημείο έχει η Καστοριά. Σαν να θέλουν να τα εξαφανίσουν. Πιο τρανταχτό παράδειγμα το παρκινγκ στην Κουμπελίδικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος11/12/12

    Κατά τα άλλα... τιμάμε τη βυζαντινή κληρονομιά με παράτες ! Κρίμα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Π.Ζ.12/12/12

    Η πιο κακόγουστη πλατεία που έγινε ποτέ στην Καστοριά. Το αποτέλεσμα υποβιβάζει αντί να αναδείξει, τον βυζαντινό ναό, σαν να θέλει να τον εξαφανίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος12/12/12


    Δεν αγαπάει κανένας την Πόλη αυτή;Γιατί τόση αδιαφορία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος13/12/12

    Τόση πόρωση πια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ