18.12.10

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν

Ο ΔΡΑΚΟΣ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ

Tελικά υπάρχει ο δράκος και μάλιστα δράκος με φτερά….. ο οποίος, αφού πέταξε πάνω από την λίμνη, μας είπε: «Ποτέ κανείς δεν είδε τη λίμνη σαν να βρισκόταν σε ένα ελικόπτερο, με έναν τρόπο συνολικό που να θέτει προτεραιότητες και να δρομολογεί λύσεις.» και αποφάσισε να την σώσει θέτοντας σε εφαρμογή το «Επιχειρησιακό σχέδιο εξυγίανσης, προστασίας και ανάδειξης της λίμνης Καστοριάς».
Η διάσωση της λίμνης, στην κατάσταση που έχει φτάσει και αυτό, όσο κι αν κάποιοι επιμένουν για το αντίθετο, είναι πλέον ορατό και δεν χρειάζεται καμία επιστημονική ανάλυση, θα ήταν δεκτή από τον οποιοδήποτε, ακόμη και από έναν δράκο με φτερά, αρκεί να μας έπειθε για τις προθέσεις του.
Για το ίδιο θέμα το Α.Π.Θ. χαρακτηριστικά έχει εκφράσει πολλές φορές εγγράφως τις απόψεις του και με αφορμή την έγκριση του ως άνω σχεδίου αναφέρει: το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης δηλώνει ότι δεν είναι δυνατόν για ένα τόσο σοβαρό περιβαλλοντικό και κοινωνικό πρόβλημα να μη ζητείται η συμβολή του κατ’ εξοχήν αρμόδιου Πανεπιστημίου της χώρας… Το πρόβλημα της λίμνης σήμερα είναι η οπισθοδρόμηση της βελτίωσης της οικολογικής κατάστασης της λίμνης που είχε επιτευχθεί τη δεκαετία 1997-2007.
Σε επιστολή του, ο κ. Γ. Δαουτόπουλος, καθηγητής γεωπονίας Α.Π.Θ., αναφέρει: Δε συμφωνώ στην πρόταση να παραδώσουμε τη λίμνη στην ΑΝΚΟ, παρά την εκτίμηση που τρέφω στο έργο που παράγει, γιατί το έργο είναι σύνθετο και έχει περισσότερες βιολογικές παραμέτρους παρά κατασκευαστικές…… Αντίθετα, με βρίσκει σύμφωνο η σκέψη του αντινομάρχη Καστοριάς κ. Παναγιώτη Βασάλου, να διοργανώσει στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων και εκπροσώπων της πανεπιστημιακής κοινότητας. Θα πρόσθετα και ανεξάρτητων επιστημόνων που δεν προσβλέπουν σε κάποια χρηματοδότηση και διαθέτουν τεράστια πείρα στη διαχείριση υγροτόπων. Με λίγη έρευνα θα τους βρείτε.
Αλήθεια τι απέγινε αυτή η περιβόητη σύσκεψη, που είχε υποσχεθεί προεκλογικά η Νομαρχία και υποτίθεται ότι θα προηγούνταν της έγκρισης του σχεδίου; Οι πανεπιστημιακοί εκπρόσωποι δεν έχουν καν ιδέα για αυτό γιατί μέχρι στιγμής κανείς δεν τους ενόχλησε……
Αναρωτιέμαι τελικά αν για τους φορείς αυτής της πόλης αλλά και για τις αρμόδιες υπηρεσίες, η λίμνη αποτελεί ένα ακόμη μέσον για απομύζηση και άσκοπο ξόδεμα χρημάτων, σε δύσκολους καιρούς και σε καιρούς που οι δράκοι παραμονεύουν.

Ελένη Τσαδήλα
tsadila@otenet.gr, elenitsadila@gmail.com
τηλ.6944389936

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ