18.5.16

Λόγος & Αντίλογος

Ύστερα από τις πολλαπλές και πολύ περίεργες τόσο αντεθνικές δηλώσεις υπουργών όσο και άλλων με τα ίδια αξιώματα σχετικά με κοινωνικά κυρίως προβλήματα της πατρίδος σε μικρό διάστημα μηνών πώς να μη είμαστε ξαφνιασμένοι και απορημένοι γι’ αυτά που θα μας συμβούν στη συνέχεια;

Οι κ.κ. Μαντάς και Φίλης με τις ατάκες τους, ο πρώτος να παραιτείται από τους πνευματικούς θησαυρούς των αρχαίων προγόνων μας και χωρίς καμιά αιτία να εγκαταλείπει στην Αγγλία μόνο του τον Περικλή και τον Φειδία (μόνιμοι πλέον κάτοικοι του Λονδίνου), της τέχνης του Παρθενώνα. Ήθελα να έβλεπα για λίγο την σύζυγο του ηθοποιού Ρ. Κλούνεϊ που μαζί με τον άνδρα της ανέλαβαν την εκστρατεία για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, πώς θα αισθάνονταν για την απόφαση του κ. Μαντά. Πόσο λύπη και αποστροφή, ή καλύτερα αναξιότητα για τον σκοπό που επωμίσθηκε και για την χώρα που λάτρευε για την ιστορία της και τους προγόνους μας;

Αγαπητέ κύριε Μαντά γιατί δεν στέλνεις και τον Παρθενώνα δώρο στην Αγγλία; Σίγουρα είσαι και βαρήκοος, γιατί δεν ακούς τις γοές από τα σπλάχνα του Παρθενώνα που πονά αφού τον ξέκοψαν τα φτερά του! Εσύ μπορείς να δωρίσεις μόνο το σπίτι σου, όχι την ιστορία και την τέχνη, που όμοια της δεν θα εμφανισθεί, και προσβάλεις την πανεπιστημιακή παιδεία όλης της χώρας, γιατί σε σπούδασε και με την πολιτιστική κληρονομιά της.

Πάρα πολύ το θέλω να ξανασηκωθεί ο Μ. Αλέξανδρος που ένωσε τους Έλληνες να αντίκριζε αυτό το ξεπούλημα της Αθήνας. Επίσης κι ο εθνάρχης Καραμανλής που έφτιαξε το μουσείο της Ακροπόλεως άδικα στην Αθήνα που δεν αξίζει να τιμά τον εαυτό της. Οι πρόγονοι μας κάθονταν στις πέτρες και στα μάρμαρα του Παρθενώνα και μιλούσαν και έκαναν έργα τόσο με το μυαλό όσο και με τα χέρια. Ενώ οι σημερινοί πνευματικοί κάθονται σε μαλακά καθίσματα βαθειά στο Κολωνάκι και τους πιάνει εύκολα ο ύπνος της λήθης της πατρίδος και των υποχρεώσεων των.

Αγαπητέ κύριε Μαντά πρέπει να στηθεί μπροστά από το μουσείο το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου για να νιώσετε τον ανδρισμό, την αγάπη για την πατρίδα που την ξεχάσατε από λόγους ανικανότητας της διαχειρίσεως των προβλημάτων της χώρας εθνικά, κοινωνικά, πολιτιστικά, φιλοσοφικά κ.λπ.

Προχωρούμε στον δεύτερο υπουργό, της Παιδείας, επιφορτισμένο με την εθνική και ιστορική παιδεία της πατρίδος γιατί πρώτος λόγος ότι σαν Έλληνας και δεύτερο πληρώνεσαι από το κράτος για την θέση που σου παραχώρησε. Πόσο άστοχη, πόσο μεγάλη απερισκεψία επιδείξατε στο πρόβλημα το προσφυγικό των Ποντίων. Είπατε μια φράση τόσο φθηνή για δικαιολογία όπως δεν σου επιτρέπει η επιστημονική σκέψη… να ομιλήσετε για γενοκτονία. Σε ποια ξένα σχολεία σπούδασες από το νηπιαγωγείο μέχρι το πανεπιστήμιο; Γιατί δεν έδειξες ποια είναι και η εθνική σου συνείδηση. Η οικογένεια, πατρίδα, ιστορία, το χωριό σου…

Αγαπητέ Φίλη η περιοχή του Πόντου, εδώ και τρεις χιλιάδες χρόνια από την εποχή του Ομήρου, κατοικήθηκε από Έλληνες που χάρισαν τον πολιτισμό στο χώρο αυτό, ανέπτυξαν, έφτιαξαν ελληνικό κράτος το οποίο ήταν τρεις φορές μεγαλύτερο από την μητέρα Ελλάδα με γράμματα και παραδόσεις, μέσα σε βαρβάρους. Φαίνεται να αγνοείς πλήρως και σε επικίνδυνο βαθμό, κάθε ιστορικό και εθνικό γίγνεσθαι εκτός πατρίδος. Αυτοί που προκάλεσαν αυτή την εθνική συμφορά είναι οι ίδιοι που ξερίζωσαν και τους Αρμένιους. Οι μεγάλοι σε συνεργασία για τα συμφέροντα τους, όπως κάνουν και τώρα στη Συρία και σε άλλες 15 χώρες από το Μαρόκο ως την γείτονα Τουρκία, την Κύπρο σου λέγει τίποτα;

Εδώ ένα ελληνικό ποντιακό κόσμο τριών εκατομμυρίων τον διέλυσαν και γύρω στις εξακόσιες άγνωστο σε χιλιάδες κόσμο οι ίδιοι τον έσφαξαν και τον έπνιξαν στη Σμύρνη κι αλλού. Δεν άκουσες ποτέ σου, ή δεν είδες στην Αθήνα, στη Θεσσαλία, στην Θεσσαλονίκη. Βόρειο Ελλάδα ότι υπάρχουν διασωθέντες πρόσφυγες; Πώς βρέθηκαν στην Ελλάδα; Ήταν Σύριοι; Κρίμα ο υπουργός Παιδείας να μη αναγνωρίζει την σύνθεση του σημερινού πληθυσμού και τους αγώνες του για την πατρίδα και το χειρότερο την περιπέτειά του.

Τι να πιστέψουμε αγαπητέ κ. Φίλη; Άγνοια, σκοπιμότητα για να καλοπιάσουμε τους γείτονες Τούρκους, ή μήπως ανήκεις και εσύ στην άποψη της συγκυριαρχίας του Αιγαίου που προωθείται συστηματικά το τελευταίο διάστημα με το κυπριακό άλυτο, και να παραχωρήσουμε κι άλλα νησιά για κατοικία των Μεγάλων που συνεργάζονται με την Τουρκία; Μέσα σε λίγους μήνες ζούμε τόσα δείγματα της αντεθνικής σας κατά εμέ θέσεως σε γεγονότα με σοβαρές επιπτώσεις στη ζωή της χώρας.

Αλλά στην συνέχεια μας θα αναφερθούμε και σε άλλες σοβαρές πράξεις ανωτάτων αξιωματούχων, όπως π.χ. ο κ. Φλαμουράρης ο οποίος χωρίς κανένα δισταγμό ή έστω λίγη αυτογνωσία παρακαλεί το Κοινοβούλιο να μη τον ενοχλεί στο εξής για την υπόθεση που ξεκίνησε, γιατί προφασίζεται πως κινδυνεύει η ζωή του. Τι τελικά πρέπει να κάνουμε; Να λυπόμαστε για τον φοροφυγάδα με μέσον το Κοινοβούλιο που το σμπαραλιάζουν οι ίδιοι οι υπηρετούντες ποικιλοτρόπως.

Τέταρτο με τη σειρά μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα με συνέπειες άγνωστες σε βάθος χρόνου. Το θέμα της πρόσφατης εμφάνισης μικρών παιδιών σε διαμαρτυρία κοινωνικών κλάδων της χώρας, που είχαν τόσο θάρρος και έντεχνη χρήση μολότοφ, λίθων και ξύλων εναντίων ανδρών της ασφαλείας, που νομίζουμε πως αυτά τα νήπια αδικήθηκαν στη ζωή, μπήκαν φυλακή, τιμωρήθηκαν για οικονομικές παραβάσεις και όποιες άλλες ποινές από το κράτος.

Όσοι είδαν αυτά τα νήπια στην τηλεόραση με τον τρόπο που λειτουργούσαν ανεξάρτητα από τους μεγάλους μασκοφόρους και δεν προβληματίστηκαν, θα πρέπει να μη έχουν συναίσθηση γι’ αυτό που σύντομα θα γνωρίσει η χώρα, τον νέο και πιο σκληρό εμφύλιο του 1942-1945. Το μένος, η τεχνική χρησιμοποίηση των αντικειμένων μου θύμισαν τους Επονίτες της εποχής και στην συνέχεια συμμορίτες των χωριών και των πόλεων. Όχι Επονίτες αλλά αετόπουλα ήταν το πρώτο σήμα των κομμουνιστών με δεύτερο τον Επονίτη, τρίτο τον Εαμίτη και τέταρτο τον Ελασίτη. Έτσι άρχισαν την εμφάνισή τους το 1942 και πρόσφατα φάνηκαν τα ίδια σημάδια με τα μικρά παιδιά στις οδομαχίες και τις συμπλοκές στους δρόμους.

Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι αυτά τα περιστατικά είναι τυχαία. Από κάπου είναι μεθοδευμένα, εκπαιδεύονται συστηματικά, ίσως σε χώρους ειδικά διαμορφωμένους, τόσο με θεωρία όσο και με πολεμική τέχνη. Δεν θα είναι μακριά αυτή η στιγμή που θα γίνει το μακελειό. Το όνομα τους θα γίνει γνωστό από κουμπάρους συμφεροντολόγους για την διάλυση της χώρας μας. Ίσως δάσκαλοι, εκπαιδευτές, πατεράδες, με ακραία όνειρα θα παρουσιαστούν και θα αλλοιώσουν την πληθυσμιακή μορφή του λαού μας. Κινδυνεύει ο μικρόκοσμος της χώρας από αυτή την καινούρια πάθηση που καλλιεργείται όπως έγινε και με πρωτοεμφανιζόμενο κόμμα στη Βουλή με άγνωστο αρχηγό και προθέσεις. Οφείλουμε όλοι μας, λαός, διοίκηση, αστυνομία να απομονώσουμε αυτά τα φαινόμενα.

Με εκτίμηση
Ν. Πρώΐος

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 24 Δεκεμβρίου 2015, αρ. φύλλου 817


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ