22.5.16

ΟΔΟΣ: Υψηλή εγγύηση




Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ που λήφθηκε στην επαρχιακή οδό Καστοριάς-Δισπηλιού με την προειδοποιητική και ενημερωτική πινακίδα που αποτελεί απόδειξη του ελληνικού μεγαλείου, το καθιστά σαφές: Αργά – Προσοχή, οδός χωρίς διαγράμμιση, διέρχεσθε με δική σας ευθύνη. Και πολύ σωστά!

ΔΙΟΤΙ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟ σε όλες τις υπόλοιπες οδούς της επικράτειας και της Καστοριάς, με ή χωρίς διαγράμμιση, η διέλευση των οχημάτων, γίνεται υπό την υψηλή ΕΓΓΥΗΣΗ της πολιτείας, του κράτους, των αρχών, των ενόπλων δυνάμεων των ηθών και εθίμων και των εργοληπτών των δημοσίων έργων.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΙΟΤΙ η «έγκυρη και έγκαιρη» ενημέρωση επιτρέπει σε όσους επιμένουν να διέρχονται από οδούς μόνο υπό την ΕΓΓΥΗΣΗ και την ασφάλεια του κράτους, να επιλέξουν σωρεία εναλλακτικών λύσεων προς την πόλη: Κολυμπώντας, με το τακτικό δρομολόγιο νηολογίου Καστοριάς – Δισπηλιού, με το υδροπλάνο, με ελικόπτερο ή με το τούνελ. Με τα τεθωρακισμένα χερσαία ή αμφίβια άρματα του κ. Καμμένου, με το παιδί και το δελφίνι της λίμνης ή παρέα μαζί με την γοργόνα της λίμνης, την αδελφή του Μεγαλέξανδρου. Ή τέλος πάντων να μην διέλθουν καθόλου με δική τους ευθύνη και να επιστρέψουν.

ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ που σε ανάλογες περιπτώσεις εκτέλεσης έργων εκτός Ελλάδος η μέριμνα για την υποκατάσταση της σήμανσης γίνεται με κάθε τρόπο (και προπαντός με ρυθμιστές), η πινακίδα αποδεικνύει μια ακόμη νεοελληνική πατέντα, απείρου κάλλους.

ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ αν η εγγύηση και η ασφάλεια του κράτους αποτυπώνεται στο επίπεδο των υπόλοιπων επαρχιακών οδών, παροχών και υπηρεσιών προφανές είναι να τονίζεται το αυτονόητο, για την αποφυγή κάθε παρεξήγησης.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 14 Ιανουαρίου 2016, αρ. φύλλου 819. 
Η φωτογραφία προέρχεται από την Καστοριανή Εστία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ