19.5.20

O ΣυΡιζΑ Καστοριάς ζητεί την δημόσια «συγνώμη» του βουλευτή της ΝΔ για τους χαρακτηρισμούς του σε συνδικαλιστή


Ο νυν πρόεδρος με την τέως βουλευτή,
τέτοια εποχή έναν χρόνο πριν, ταξιδεύουν προς Βρυξέλλες.

Η Ν.Ε. ΣυΡιζΑ Καστοριάς με ανακοίνωσή της, ζητεί την δημόσια «συγνώμη» του βουλευτή της Ν.Δ. κ. Ζήση Τζηκαλάγια, για τους χαρακτηρισμούς που εξέφρασε σε ραδιοφωνική συνέντευξη για τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας, το όνομα του οποίου συνδέεται χρονικά με την ιδιαίτερα αρνητική πορεία της γουνοποιίας στην Καστοριά. Η ανακοίνωση της Ν.Ε. ΣυΡιζΑ Καστοριάς έχει ως εξής:
«Τις τελευταίες μέρες στην πόλη μας γίναμε μάρτυρες ενός θεάτρου του παραλόγου. Όλα ξεκίνησαν από μια τηλεδιάσκεψη που οργανώθηκε με ευθύνη του βουλευτή Νέας Δημοκρατίας κ. Ζήση Τζηκαλάγια με επαγγελματικούς φορείς της Καστοριάς και κυβερνητικά στελέχη. Στην τηλεδιάσκεψη αυτή δεν καλέστηκαν η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας (Ε.Ο.Γ), ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς και οι Εκτροφείς. Ακολούθησε δημόσια επιστολή διαμαρτυρία των φορέων που ζήτησαν να μάθουν γιατί δεν τους κάλεσαν στην τηλεδιάσκεψη και με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή. Σήμερα όμως το πρωί σε τοπικό ΜΜΕ ο βουλευτής της ΝΔ αποκάλεσε τον πρόεδρο της Ε.Ο.Γ. κ. Δημήτρη Κοσμίδη ‘’γκαζοτενεκέ και τενεκέ ξεγάνωτο’’ και αρνήθηκε να δώσει οποιαδήποτε εξήγηση. Ζήτησε μάλιστα από τον δημοσιογράφο να πει το σχόλιο του στον αέρα ώστε να το ακούσουν οι ακροατές. Πρωτόγνωρα και θλιβερά γεγονότα. Εμείς δηλώνουμε λοιπόν: Είναι δικαίωμα του κ. Τζηκαλάγια να καλεί όποιον αυτός νομίζει στις επαφές-συγκεντρώσεις και τηλεδιασκέψεις. Για τις επιλογές του κρίνεται καθημερινά από τον λαό. Είναι δικαίωμα της Ε.Ο.Γ. του Συνδέσμου Γουνοποιών και των Εκτροφέων να αποστείλουν διαμαρτυρία γιατί θεώρησαν ότι αγνοήθηκαν. Είναι απαράδεκτοι και απρεπείς τέτοιοι χαρακτηρισμοί και τέτοιες συμπεριφορές ενάντια σε συνδικαλιστικούς φορείς, ακόμη και αν διαφωνεί μαζί τους. Η έπαρση, η αλαζονεία και η υπεροψία απέναντι σε φορείς που εκπροσωπούν το σύνολο σχεδόν των επιχειρήσεων του κλάδου της γουνοποιίας μόνο κακό μπορεί να φέρει σε ένα τόπο. Σε μια εποχή μάλιστα που τόσο οι επιχειρήσεις όσο και οι εργαζόμενοι έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με την ανασφάλεια και την ανεργία. Αντί λοιπόν να αντιμάχεται ο κ. Τζηκαλάγιας τους εκλεγμένους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών φορέων ας ζητήσει δημόσια συγγνώμη και ας συνεργαστεί μαζί τους για το καλό του κλάδου της γουνοποιίας και του νομού. Εγωισμοί και επικοινωνιακά παιχνίδια εδώ δεν χωρούν. Μόνο με κοινή προσπάθεια μπορούμε να έχουμε κάποια ελπίδα, σωτηρία. Κανένας δεν περισσεύει σ’ αυτήν την προσπάθεια. επιχειρήσεις-συνδικαλιστικοί φορείς-εργαζόμενοι-επιμελητήρια-εργατικό κέντρο και πολιτικά κόμματα με αλληλοσεβασμό, αλληλεγγύη και μέσα από ένα δημοκρατικό διάλογο χωρίς ύβρεις και αποκλεισμούς να βάλουν όλοι το λιθαράκι τους για να βγούμε νικητές απ’ αυτή την κρίση. Το να κάνεις ένα λάθος είναι ανθρώπινο και πονάει. Το να μην το αναγνωρίσεις όμως και να ζεις στην πλάνη σου είναι σαν να υπογράφεις την αυτοκαταστροφή σου. Και είναι δείγμα "Ουκ ανδρός σοφού"»
Ν.Ε. ΣυΡιζΑ Καστοριάς

7 σχόλια:

  1. Aristotelis Mixail [fb]20/5/20

    Αυτοί δε μας υπόσχονταν εξελίξεις στο θέμα της μεταστέγασης της ΔΟΥ; Από τότε είχαμε να τους ακούσουμε. Όταν σκέφτομαι τα σημερινά χάλια μας, μετά θυμάμαι αυτά τα ζαγάρια και καταλήγω ότι ο άνθρωπος εξελίσσεται. Αργά (κατά τα φαινόμενα) αλλά εξελίσσεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νεκτάριος Καρανάς [fb]20/5/20

    Ο Ζήσης εξασφάλισε Βουλευτική σύνταξη, εσείς τραγουδάτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Giannis Patras [fb]20/5/20

    Αυτοί είναι ικανοί μέχρι και τον Αμβρόσιο να ευχαριστήσουν προκειμένου να πουν κάτι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος20/5/20

    Δηλαδή, κύριοι, “δικός μας” νά’ναι κι ας κάνει ό,τι νά’ναι !
    Ας σκορπίζει στον αέρα διαβάλματα για συνεπή Γιατρό (ευτυχώς γι’ αυτό ζήτησε συγγνώμη), ύβρεις για Συνδικαλιστή, τάματα προς τον ίδιο τον Θεό (“θα πάω να κοινωνήσω” δήλωσε. Πήγε;).
    Ας προκαλεί το κοινό αίσθημα πηγαίνοντας για τσιπουράκι στο αγρόκτημα του φίλου του, ενώ ξέρει ότι την ίδια ώρα κάποιοι άλλοι λιμοκτονούν και “τρελαίνονται” κλεισμένοι στα σπίτια τους.
    Ας εκθέτει πανελλαδικά την τοπική μας κοινωνία με τις φαεινές ιδέες για αερομεταφερόμενες ταξιαρχίες κλπ. κλπ.
    Και αντί για όλα αυτά, εσάς σας πείραξε ποιοι περιμένουν να ανακαλέσει;
    Τουλάχιστον αυτοί είχαν το θάρρος, που λείπει από εσάς κι εμάς και άλλους σε αυτήν την περίπτωση.
    Να βρεθεί κάποιος και να πει “ο βασιλιάς είναι γυμνός”.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος20/5/20

      Γυμνή και η βασίλισσα, και η ακολουθία της!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος20/5/20

      Ναι; Για πες .....
      Έχεις καμιά φωτό ή τζάμπα τα λες πονηρούλη;

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος23/5/20

      Ρώτησε τον τότε προσωπικό της φωτογράφο, και νυν προσωπικό φωτογράφο του Δημάρχου.

      Διαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ