23.5.20

"Δημοτικά Νέα": «Μερίδα δημοτών που εδρεύουν στην "αυλή"»

Διχογνωμία επικρατεί στην τοπική κοινωνία για τις ενέργειες και αποφάσεις της διοίκησης του Δήμου Καστοριάς. Μερίδα δημοτών που εδρεύουν στην «αυλή» υποστηρίζουν ότι όλα καλώς καμωμένα. Οι περισσότεροι κάτοικοι ωστόσο επιρρίπτουν μεγάλες ευθύνες για τη μέχρι εδώ «διαχείριση» του όλου θέματος από πλευράς αιρετών, για ασυνέπεια λόγων και πράξεων, για τραυματική επικοινωνιακή πολιτική των αρμοδίων με ανυπολόγιστες περαιτέρω πιθανές συνέπειες οικονομικής κατάρρευσης, πέραν των θυμάτων και κρουσμάτων που «τσάκισαν» αμέτρητες οικογένειες.



«Την ώρα που στην υπόλοιπη Ελλάδα συνεχίζουν να παρουσιάζονται και να καταγράφονται ακόμα κρούσματα κορονοϊού, η περιοχή μας, που τόσο πολύ δοκιμάστηκε από την πανδημία έχει καταφέρει να οριζοντιώσει την καμπύλη, μετρώντας 35 συνεχόμενες ημέρες χωρίς κανένα θετικό περιστατικό από εκατοντάδες δειγματοληψίες!»
ανέφερε το δελτίο τύπου του Δήμου Καστοριάς, όταν την ίδια ώρα δυστυχώς κηδεύονταν 46χρονη Καστοριανή μητέρα και συγκεκριμένα κάτοικος Μεσοποταμίας, περιοχή όπου ο Covid-19 χτύπησε «κόκκινο».

«Η Καστοριά βγαίνει από την καταιγίδα της πανδημίας όρθια και ασφαλής, ατενίζει με μεγάλη αισιοδοξία την επόμενη μέρα» δηλώνει η δημοτική αρχή του Δήμου Καστοριάς, προσφέροντας ως δέλεαρ το "σύνθημα" «επι Μένουμε Καστοριά & συνεχί ΖΟΥΜΕ ασφαλείς».

Ενώ λοιπόν η περιοχή της Καστοριάς δεινοπάθησε από την κορύφωση της πανδημίας, διατηρώντας μακράν την κορυφή κρουσμάτων και θυμάτων, πληθυσμιακά αναλογικά ποσοτήτων στη χώρα, πέντε επώνυμοι κάτοικοι της ακριτικής πόλης, οι οποίοι έχουν πρωταγωνιστήσει σε διάφορους τομείς κι έχουν προβάλει την περιοχή μέσα από τις επιτυχίες και τις διακρίσεις τους, περιγράφουν γλαφυρά την Καστοριά προβάλλοντας τον τόπο και τις ομορφιές του σε ένα από τα αμφιλεγόμενα spot που δημιούργησε ο Δήμος Καστοριάς.

«Μία κίνηση η οποία θα έχει συνέχεια και με άλλα πρόσωπα, εντός και εκτός Καστοριάς. Ξεδιπλώνεται σταδιακά ο σχεδιασμός του Δήμου Καστοριάς για την επόμενη μέρα στον τουρισμό» τονίζει η δημοτική αρχή συμπληρώνοντας: «Οι στιγμές είναι κρίσιμες. Το ίδιο και οι αποφάσεις».

Πάντως, διχογνωμία επικρατεί στην τοπική κοινωνία για τις ενέργειες και αποφάσεις της διοίκησης του Δήμου Καστοριάς. Μερίδα δημοτών που εδρεύουν στην «αυλή» υποστηρίζουν ότι όλα καλώς καμωμένα. Οι περισσότεροι κάτοικοι ωστόσο επιρρίπτουν μεγάλες ευθύνες για τη μέχρι εδώ «διαχείριση» του όλου θέματος από πλευράς αιρετών, για ασυνέπεια λόγων και πράξεων, για τραυματική επικοινωνιακή πολιτική των αρμοδίων με ανυπολόγιστες περαιτέρω πιθανές συνέπειες οικονομικής κατάρρευσης, πέραν των θυμάτων και κρουσμάτων που «τσάκισαν» αμέτρητες οικογένειες.

Κατά την διάρκεια αυτής της δοκιμασίας των πολιτών της ακριτικής περιοχής, ήρθε να διχάσει τους ίδιους, η νέα επικοινωνιακή «ρουκέτα» του Δήμου Καστοριάς, αυτή των spot που ως «πυροτέχνημα» θα μπορούσε να λάμψει προσωρινά εάν αναλογισθεί κανείς ότι πρόκειται μόνον για εσωτερική κατανάλωση, αφού οι παραγωγές αυτές απευθύνονται εντός των βυζαντινών τειχών και δεν προβάλλονται σε πανελλήνια μέσα μαζικής ενημέρωσης, ούτως ώστε να προσελκύσουν κόσμο, αν αυτός ήταν ο πραγματικός στόχος προβολής και όχι κάποιος άλλος αυτοσκοπός.

Στο ρητορικό ερώτημα, απάντηση θα μπορούσαν να δώσουν μονάχα οι ιθύνοντες και εμπνευστές των «τρομακτικών» spot όπως τα κατονόμασαν σε σχόλια τους, πολίτες της Καστοριάς, προφανώς διακρίνοντας στην εικόνα έρημη πόλη ή ακούγοντας τη μουσική υπόκρουση που παραπέμπει σε θρίλερ ταινίας τρόμου.

Η Καστοριά όμως, είναι μια πανέμορφη γωνιά της χώρας, με ιστορία, πολιτισμό και φυσικό τοπίο που αφήνει έκπληκτο τον επισκέπτη. Αν αυτό δεν μπόρεσε μέχρι τώρα να επικοινωνήσει σωστά η διοίκηση του Δήμου Καστοριάς και πρόβαλλε ή συνεχίζει να προβάλλει το «πρόβλημα» - είναι δικό τους πρόβλημα. Η ρομαντική πόλη με τους φιλόξενους κατοίκους της, υπομένει σταθερά μέχρι να βρει και πάλι το βηματισμό της.


Αναδημοσίευση από τα "Δημοτικά Νέα"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ