22.5.21

ΝΙΚΟΥ ΑΘ. ΚΑΡΑΜΑΝΙΔΗ: Αλληλέγγυοι και συνυπεύθυνοι συγκυβερνήτες


ΟΔΟΣ: εφημερίδα της Καστοριάς | Νίκος Καραμανίδης
ΟΔΟΣ 15.10.2020 | 1050

 Στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, ήδη κυρίως από τον 18ο αιώνα, μια καινούργια αντίληψη η οποία διαπερνά συνολικά τις κρατούσες έως τότε φιλοσοφικές, κοινωνικές και πολιτικές λειτουργίες αναδύεται και επαναφέρει την λογική, δηλαδή κατά βάση τον ορθολογισμό και την ανάπτυξη της επιστημονικής μεθόδου. 

Αν μάλιστα σ’ αυτά προσθέσουμε και την Διακήρυξη των δικαιωμάτων του ανθρώπου και του πολίτη, ίσως το πιο καθοριστικό κείμενο της Γαλλικής επανάστασης (1789), θεμελιωτικό των σύγχρονων δημοκρατικών κοινωνιών, τότε σίγουρα και έχουμε μια σχετικά ολοκληρωμένη εικόνα για τον Διαφωτισμό. Δηλαδή για την κατ’ ουσία απελευθέρωση των κοινωνιών από τον θρησκευτικό σκοταδισμό, την δεισιδαιμονία, τον πρωτογονισμό αλλά και την κοινωνική ανισότητα.

Η διάκριση δε των εξουσιών από τον Γάλλο Μοντεσκιέ, στην νομοθετική, την εκτελεστική και δικαστική εξουσία, αποτελεί την κατ’ εξοχήν καθιέρωση της σύγχρονης Δημοκρατίας. Ο ίδιος μάλιστα ταξινόμησε το πολίτευμα σε τρεις διακρίσεις. Στη δημοκρατία, στον μοναρχισμό και στον δεσποτισμό. «Στον δεσποτισμό κυβερνά μόνο ένας, χωρίς νόμους και όρια, σέρνει τους πάντες και τα πάντα πίσω από την θέληση και τις ιδιοτροπίες του».



ΟΔΟΣ: εφημερίδας της Καστοριά | δημοτικό συμβούλιο



Στην Ελλάδα δυστυχώς για λόγους κατανοητούς ιστορικά, το κίνημα του Διαφωτισμού περιορίζεται στην προσπάθεια απελευθέρωσης και στην ως ωκ τούτου προετοιμασία της επανάστασης του 1821.

Από τότε και μέχρι σήμερα αυτά που στις σύγχρονες Δημοκρατίες θεωρούνται κατακτήσεις περασμένων αιώνων, ως η διάκριση των ρόλων κράτους και εκκλησίας, στην Ελλάδα ο λόγος και ο ρόλος της εκκλησίας είναι καθοριστικός, προσδιοριστικός και σε κάποιες περιπτώσεις ανεπίτρεπτα εκβιαστικός. Ενδεικτικές περιπτώσεις η αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες, η καθιέρωση του πολιτικού γάμου και η άρνηση της καύσης των νεκρών. 

Στις μικρές δε κλειστές κοινωνίες της επαρχίας ο λόγος ο δεσποτικός, περιβεβλημένος από την δογματική θεόπνευστη, καθοδηγητική και περιχαρακωμένη νοοτροπία ότι η αυτογνωσία, η αυτοκριτική είναι στοιχεία για τους λοιπούς, δεν είχε και δεν έχει ποτέ και τον αντίλογό του.

Αφορμή φυσικά το τελευταίο "μήνυμα αγωνίας του Μητροπολίτη" για την Καστοριά ["εδώ"] και την ευρύτερη περιοχή, σε σχέση πάντα με την οικονομική της πορεία και τα παρελκόμενα προβλήματα.

Με το κείμενο του Μητροπολίτη σε αρκετές από τις διαπιστωτικές του αναφορές, θα μπορούσα να συμφωνήσω. Διαφωνώ όμως, όσο κι αν φαίνεται οξύμωρο με το όλον κείμενο, επειδή εκείνο που με τρόπο θυμιαστό αναδύεται, είναι η απόπειρα και η προσπάθεια ενίσχυσης με τρόπο θερμό μάλιστα της επιστολής του Δημάρχου Κορεντσίδη που έστειλε σε όλους τους φορείς σχετικά με το θέμα. 

Απόπειρα δηλαδή μετάθεσης ευθυνών και εναπόθεσης ή επί το ορθότερον επίρριψης προς άλλους αναρμόδιους ενδεχομένως, χωρίς την προηγούμενη επεξεργασία και διεκδίκηση όλων εκείνων των αιτημάτων και της επίλυσης των προβλημάτων που χρονίζουν. Εκτός πια και αν η εν τοις πράγμασι συγκυβέρνηση δημιουργεί και προϋποθέσεις συγκάλυψης ["εδώ"].

Θα περίμενα όμως και από τον Μητροπολίτη μια ειλικρινή, δημόσια εξομολογητική αυτοκριτική, για το μοναστήρι των Αγίων Αναργύρων, τον διχασμό της τοπικής θρησκευόμενης κοινωνίας, την σχισματική του επίπτωση, αλλά και τις οικονομικές επιπτώσεις και στην ευρύτερη περιοχή ["εδώ"]. 

Θα περίμενα ένα λόγο για το Γηροκομείο ["εδώ"], την αξιοποίηση της περιουσίας του, την καθυστέρηση της αξιοποίησης επί της Μητροπόλεως του πρώην καφενείου "Αίγλη" (Ρόντση) ["εδώ"], χωρίς όμως την μετάθεση ευθυνών και τέλος, ενδεικτικά εάν στις προθέσεις του παραμένει η ανέγερση ναού του πολιούχου της πόλης στην είσοδό της. 
Έναν λόγο όντως ομόνοιας και ενωτικό.



ΟΔΟΣ: εφημερίδας της Καστοριά | Νίκος Καραμανίδης
2 Σετπεμβρίου 20219: Λίγες ημέρες μετά την ορκωμοσία ["εδώ"] του νέου δημάρχου και λίγες ώρες μετα την επίσκεψη της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου στο επισκοπείο ["εδώ"].


Μα το πιο σημαντικό, σε μια υπαρκτή σε ό,τι αφορά την αύξηση των Δημοτικών τελών ["εδώ"], ανύπαρκτη δε στις πιο σημαντικές διεκδικήσεις, Δημοτική αρχή και συγκεκριμένα στον Δήμαρχο, να υπενθυμίσω θέματα, ζητήματα σημαντικά με τα οποία θα πρέπει να ασχοληθεί. 

Κρίνω σκόπιμο η αναφορά αυτή να γίνει σε εκείνα που μπορούν να ανατρέψουν τα κρατούντα που εκκρεμούν και προφανώς όχι σε θέματα προβολής της καθαριότητας που έγινε στον αύλειο χώρο κάποιου σχολείου. 

Έτσι η κατασκευή του πνευματικού κέντρου, που η απουσία του είναι τόσο ανάρμοστη με την ιστορία αλλά και τις ανάγκες της πόλης και του τόπου, αλλά και τόσο αηδιαστικά κουραστική στην επανάληψή της, η επιτέλους αξιοποίηση της κληρονομιάς Παπαλαζάρου κατά τις διαθέσεις του και η ανυποχώρητη διεκδίκηση Πανεπιστημιακής σχολής στο ήδη για αυτό διαμορφωθέν κτήριο του 1ου Γυμνασίου στην περιοχή της Ομόνοιας ["εδώ"], θα έπρεπε από την πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. να προταχθούν.

Όπως επίσης η οριστική περιέλευση του Ξενία στον Δήμο Καστοριάς, όπως έχει γίνει σε άλλους Δήμους της χώρας, την ίδια περίοδο μάλιστα που στον δικό μας Δήμο η παραχώρηση έγινε για το αρχοντικό Τζώτζα, με μια περίεργη εμπλοκή διπλανής ιδιοκτησίας και ενός απύθμενου μπάχαλου. Ας ψάξουν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά μήνα Απρίλιο του 2012 και ας βρουν τις λεπτομέρειες και τις πληροφορίες.

Στο οικονομικό πρόβλημα με ό,τι αυτό ευρύτερα περικλείει υπάρχει εδώ και για μας η μεταλιγνιτική περίοδος αλλά και η δική μας ματαγουνοποιητική. Εκτιμώ επίσης το βάρος που θα πρέπει να δώσουμε μέσα απ την κατάστρωση ενός πενταετούς τουλάχιστον πλάνου, στον πρωτογενή τομέα της γεωργίας και της κτηνοτροφίας. Με θέσεις και προτάσεις συγκεκριμένες και συγκροτημένες.

Άφησα σκόπιμα τελευταίο τα Δημοτικά κοιμητήρια, σημείο αναφοράς, πολιτισμού και σεβασμού προς τους δικούς μας ανθρώπους και χτεσινά ζωντανούς, χωρίς κανένα παραπέρα σχόλιο.

Εκεί, στην Δημοτική Αρχή θα πρέπει να καταλάβουν πως ο Δήμος θα πρέπει επιτέλους να λειτουργήσει ανεξάρτητα απ’ την ανυπαρξία Δημοτικής αντιπολίτευσης, μακριά από παρατρεχάμενους και πρόθυμους αργυρώνητους (;) υποστηρικτές, πως ο Δήμος δεν είναι ο εντυπωσιασμός που μπορεί να δημιουργήσει η παρουσία σε μια εμπορική έκθεση ενός μόδιστρου. Του Λάκη αίφνης!

 Ότι ο Δήμος εν τέλει, δεν είναι σωματείο η συντεχνιακός Σύνδεσμος, ειμή μόνον πυλώνας οικονομικής ανάπτυξης με κοινωνικά συνεκτικά κριτήρια. 

Αλλά και η προσπάθειά τους να μεγιστοποιούν τα ελάσσονα και να ελαχιστοποιούν τα μείζονα δεν είναι απλά αδιέξοδη. Είναι καταστροφική.

Τέλος αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα διαχρονικά της εκκλησίας και τον ρόλο της ιδιαίτερα την τελευταία περίοδο της οικονομικής κρίσης, θέλω απλά να επισημάνω αυτό που ιστορικά κατά την κρίση μου έχει καταδειχθεί, πως η απόσταση ανάμεσα στην αφθονία και στον φθόνο, στην αμβροσία και στον Αμβρόσιο, σε έναν Επίσκοπο και σε έναν Επίσκοτο είναι πολύ μικρή.

Ευτυχώς όμως που αυτά δεν αφορούν ελπίζω την περιοχή μας. 


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 15 Οκτωβρίου 2020, αρ. φύλλου 1050.


39 σχόλια:

  1. Ανώνυμος22/5/21

    Πίσω στο όχι και τόσο μακρυνό 2017 και συγκεκριμένα τον Αύγουστο του ίδιου έτους,ο μακαρίτης πρώην δήμαρχος και τέως υπουργός Σημαιοφορίδης δώρισε την προσωπική του βιβλιοθήκη (20000 χιλιάδες)βιβλία στον δήμο Καστοριάς (Αγγελής) με τρείς προυποθέσεις και οι οποίες έγιναν παμψηφεί δεκτές από όλο το δημοτικό συμβούλιο.
    Ξέρεις τι απόγιναν εκείνα τα έρμα βιβλία και γιατί κάποιος δεν έχει πρόσβαση...;

    Έρρωσθε οι βιβλιοφάγοι

    Δημήτριος Αγιασοφίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος27/5/21

      τα βιβλία ταξινομήθηκαν και βρίσκονται στην δημοτική βιβλιοθήκη πριν ακόμα αναλάβουν οι δημοσωτήρες...

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος22/5/21

    Η αλήθεια είναι πως χειρότερη Δημοτική Αρχή δεν έχει περάσει.... Χρεώνουν το κόψιμο των χόρτων με την Ώρα... Αλήθεια ποιος μετράει τις Ώρες Νιονιο...;;; Δικοί μας είστε εργολάβοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος22/5/21

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος22/5/21

    Άνοιξε ο καιρός ότι πρέπει για γυρολιμνιά με τα Δημοτικά Ηλεκτρικά Ποδήλατα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος22/5/21

      Έχω και κότερο (ηλεκτρικό... αμέεε) πάμε μια βόλτα...

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος22/5/21

    Η Σπηλιά του Δράκου λειτουργεί Χρυσούλα κανονικά; Ρωτούν οι τουρίστες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος22/5/21

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος22/5/21

      Για την ίδια την σπηλιά δεν ξέρω, πάντως για την ανανέωση της ιστοσελίδας του εν λόγω σπηλαίου με την απευθείας ανάθεση των ~600€ για μετάβαση από παλιό σύστημα διαχείρισης σε αυτό του Wordpress (αστεία πράγματα, διπλάσιο κόστος από χτίσιμο σελίδας από το μηδέν) και άλλα ~600€ πάλι με απευθείας ανάθεση για να τραβηχτούν μερικές φωτογραφίες και να γραφούν μερικές αράδες σε μια ατομική εταιρία με ελάχιστο portofolio που διαφημίζεται ως "παραγωγός περιεχομένου με αγάπη για τις βόλτες" όλα πήγαν μια χαρά! Γενικά γίνονται δουλίτσες, κόβονται καλά μηνιάτικα για προχειροδουλειές την ίδια ώρα που άλλοι για να πάρουν λιγότερα από αυτά τρέχουν και δεν φτάνουν και ας έχουν μεγαλύτερη εμπειρία και portofolio. Αλλά εντάξει, όταν έχεις κάνει την ιστοσελίδα της προεκλογικής εκστρατείας είναι δυνατόν να πάνε να απευθυνθούν αλλού ή θεός φυλάξει, να γίνει διαγωνισμός; Θα είχε τρομερή πλάκα αν δεν ήταν ξεκάθαρη εξυπηρέτηση ημέτερων μιας και μια προσεκτική ανάγνωση του ποιος είναι πίσω από την κάθε εταιρία που αναλαμβάνει τις απευθείας αναθέσεις σε συνδυασμό με το ποιος πίνει καφέ με ποιον στα μαγαζιά της Καστοριάς δεν είχε τόσο εξόφθαλμη συσχέτιση. Η φάση είναι "εμείς και η παρέα μας", "οι δικοί μας και οι όλοι οι άλλοι", "φάε φάε μην σε νοιάζει τι λέει η πλέμπα".

      Υ.Γ. 1: Ακούστηκε πρόσφατα ότι η Κοινωφελής πάει για λουκέτο και πως το όλο πρόβλημα ξεκίνησε επί [....] και προεδρίας [....] με κάτι 25 χιλιάρικα που έκαναν φτερά. Θα άνοιξε κάποιο παράθυρο και θα τα πήρε ο αέρας μάλλον, συμβαίνουν και αυτά. Λουκέτο χθες και οι επί 20 χρόνια υπάλληλοι των Βρεφικών, ΚΔΑΠ, Σπηλαίου και Κ.Ε.Κ. στο Δήμο κατευθείαν. Αν είναι δυνατόν να πληρώνουμε άτομα σαν τους συμβούλους που έχει μαζέψει γύρω του ο δήμαρχος και άλλοι να κάνουν μήνες να πληρωθούν.

      Υ.Γ.2: Κανόνισε δούλε Καστοριανέ (προς όλους) να τους ξαναβγάλεις στις επόμενες εκλογές και τώρα που άλλαξε ο εκλογικός νόμος και πήγε η θητεία στην τοπική αυτοδιοίκηση πάλι στα 5 χρόνια να τους λύσεις το βιοποριστικό για όλη την δεκαετία του 2020-2030. Μην αγχώνεσαι, θα σου πετάξουν και σένα ένα ψίχουλο από το τραπέζι.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος22/5/21

      Δεν ξέρω για την σπηλιά του Δράκου αλλά για την σπηλιά του Πλάτωνα η έξοδος παραμένει θεοσκότεινη και άφαντη εισέτι....

      Έρρωσθε οι σπηλαιολόγοι

      Δημήτριος Αγιασοφίτης

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος22/5/21

      Στην Κοινωφελη δεν ήταν την Προηγούμενη 5ετια Πρόεδροι ο Λάζαρος κι ο Διονύσης νυν Πετυχημένοι Αντιδήμαρχοι. Τώρα η Χρυσούλα με μισθό από ΔΕΥΑΚ..;;;

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος22/5/21

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος23/5/21

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος23/5/21

      Οι Υπάλληλοι των Βρεφικών κτλ ψήφισαν τον Νιονιο και Λάζαρο που ήταν Πρόεδροι για να τα αλλάξουν όλα με τον συνδυασμό Ώρα για Δουλειά....

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμος23/5/21

      Έτσι ακριβώς, η τοπική αυτοδιοίκηση έχει καταντήσει σαν το παιχνίδι με τις μουσικές καρέκλες την τελευταία δεκαετία. Ορίστε άλλο ένα δεινό από την φυγή τόσων αξιόλογων ανθρώπων από την γενέτειρά τους, μας μείνανε μια χούφτα εγωκεντρικοί, ημιμαθείς στην καλύτερη και ανίκανοι να τους φορτωνόμαστε στις πλάτες μας για να βγάζουν μηνιάτικο και να νομίζουν ότι ο κόσμος περιστρέφεται γύρω τους.

      Διαγραφή
  5. Τύψεις;22/5/21

    Όλοι, τόσους μήνες, χωρίς μάσκα, από το Δήμαρχο μέχρι το Βουλευτή. Ηθικοί αυτουργοί. [....].
    Η Ορθοδοξία των Βαλκανίων, θριάμβευσε. Η Καστοριά καταχωρήθηκε στις "ψεκασμένες" Βαλκανικές πόλεις.
    Και η Ιστορία κατέγραψε, στις μαύρες σελίδες της, τη τοπική πολιτική ανευθυνότητα.
    Κρίμα που χάθηκαν ζωές για την πολιτική αλαζονεία και τη φωτογένεια του φακού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος22/5/21

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος22/5/21

      Τίποτε δεν είναι τσάμπα στην ζωή...

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος22/5/21

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος22/5/21

    Ο πλανήτης... είναι στο 2021...και η Καστοριά στο..1821..
    Που τους βρήκατε.. όλους αυτούς
    Ούτε.. για αγροφύλακες...δεν κάναν..
    Τσάμπα..το μέσο..θα πήγαινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος22/5/21

      Οι μισοί δεν ξέρουμε αν έχουν τελειώσει το Λύκειο... Σαν το Ζηκο απ το Μπακαλογατο... 6 χρόνια γυμνάσιο.... 6 χρόνια λύκειο...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος23/5/21

      Ή ήθελε να τα μάθει καλά ή δεν τα έπιανε το έρμο το μυαλό.

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος22/5/21

    Γιατί ποιός σου είπε ότι οι περισσότεροι καστπριανοί δεν είναι στο 1821....όλοι αυτοί πώς εκλέγηκαν, μόνοι τους...;;!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος22/5/21

    Συγχαρητήρια στον κ.Καραμανίδη, που τα λέει τα πράγματα με τ' όνομά τους! 5-10 ακόμη να είχαμε Καραμανίδηδες, και θα ήταν ο τόπος μας αλλιώς, σήμερα.
    Αλλά, έχουμε κόλακες, γλύφτες και λαμόγια. Κι αυτό, φαίνεται, από το κατάντημα της Καστοριάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος22/5/21

      Έχουμε και Νταήδες Τραμπουκους

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος22/5/21

      Αν είχαμε 5-10 ακόμη Καραμανιδηδες... Προφανώς και δεν θα είχαμε τώρα Γιάννηδες...

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος22/5/21

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος23/5/21

      Συγκεκριμένα, έπειτα από επιστολή που διαβάσαμε η οποία στάλθηκε από Διευθυντή Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς προς το Δημοτικό Συμβούλιο, με σκοπό να μας ενημερώσει για κάποιο συμβάν που εκτυλίχθηκε παρουσία μαθητών και καθηγητών με τον [....] του Δήμου Καστοριάς, κατά το οποίο ο [....] τον Διευθυντή του σχολείου, καταδικάσαμε για άλλη μία φορά την απαράδεκτη συμπεριφορά του [....] η οποία εκθέτει ανεπανόρθωτα την Δημοτική Αρχή και ντροπιάζει τον Δήμο Καστοριάς και ζητήσαμε [....], αφού δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος της θέσης του.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος23/5/21

      5 μόνο να είχαμε Καραμανίδηδες, και κανένα blog του στυλ [....], [....], [....], ή το τον [....], τότε η Καστοριά θα ξεπερνούσε και Κοζάνη και Ιωάννινα.

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος23/5/21

    Ακούγοντας με προσοχή τα όσα είπε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κατά τη διάρκεια της 3λεπτης συνέντευξης, θα λέγαμε «μπράβο», αν επρόκειτο για ένα παιδί που αν κι έκανε 15 λάθη στο ποίημα κατά τη σχολική γιορτή, δεν πρέπει να το απογοητεύσουμε.

    Όταν όμως μιλάμε για τη βιτρίνα του τουρισμού, τότε δεν μπορούμε να συγχωρήσουμε τις συντακτικές ασυνταξίες και τα γλωσσομπερδέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος23/5/21

      Δικαιολογούνται τα γλωσσομπερδέματα, σε μία απευθείας σύνδεση με το πανελλήνιο. Αλλοίμονο, το άγχος είναι αναμενόμενο.
      Το ζητούμε είναι οι επίσημες θέσεις του Δήμου Καστοριάς, που λειτουργεί με επαρχιακό κόμπλεξ, σαν Κυριακή στο Χωριό.
      Χωριάτικος κομπασμός, δουλοπρέπεια, συμπλέγματα κατωτερότητας.
      Γενικά "νοοτροπία Ραγκουτσαριών" στα Νοτιοδυτικά Βαλκάνια.
      Και Σούρβα, μη το ξεχνάμε!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος23/5/21

      Τίποτα δε δικαιολογεις, στην τελική υπάρχουν πιο εύγλωττο για τις ζωντανές συνεντεύξεις...Ο τύπος βγήκε να "πουλησει" το τουριστικό προϊόν της Καστοριάς. Το λιγότερο που πρέπει να κάνει είναι να ξέρει τι πουλάει στον κόσμο, να είναι σίγουρος γι αυτο και όχι να ψάχνει τα λόγια του εκσφενδονιζοντας κοτσανες. Ελλάδα δεν είναι ήλιος και θάλασσα, λέει και χαίρεται ότι λέει βυζαντινες εξυπνάδες. Ούτε ντομάτες στη λαϊκή δε θα έπειθε να πουλήσει.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος23/5/21

      Τίποτα δε δικαιολογεις, στην τελική υπάρχουν πιο εύγλωττοι για τις ζωντανές συνεντεύξεις...Ο τύπος βγήκε να "πουλησει" το τουριστικό προϊόν της Καστοριάς. Το λιγότερο που πρέπει να κάνει είναι να ξέρει τι πουλάει στον κόσμο, να είναι σίγουρος γι αυτο και όχι να ψάχνει τα λόγια του εκσφενδονιζοντας κοτσανες. Ελλάδα δεν είναι ήλιος και θάλασσα, λέει και χαίρεται ότι λέει βυζαντινες εξυπνάδες. Ούτε ντομάτες στη λαϊκή δε θα έπειθε να πουλήσει.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος24/5/21

      Ο προηγούμενος Αντιδήμαρχος τα έλεγε καλύτερα, λάθος αλλαγές έκανες Γιάννη....

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος24/5/21

      Έναν Άκη έπρεπε ν'αλλάξει αλλά δεν τόλμησε... Οι υπόλοιποι ήταν μια χαρά, αλλά αν ακούει τον Δημήτρη πρώην Αντιδήμαρχο και νυν Ειδικό-Γενικό Συνεργάτη, τι περιμένεις...

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος24/5/21

      Ο Δημήτρης αποφάσισε την αλλαγή της Ολγας. Της το χρωστούσε επειδή έχασε την εκλογή του και βγήκε εκείνη.

      Διαγραφή
  11. Ανώνυμος24/5/21

    Ας του έγραφε ένα κείμενο η Γιάννα ή η Ειρήνη κι ας το έκανε επαναλήψεις πριν κοιμηθεί ώσπου να το μάθει νεράκι.... Ντροπή ένιωσα και άβολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος27/5/21

      Γι' αυτό ο Λάζαρος βγαίνει να μας μιλήσει μόνο για τις τιμές καυσίμων. Κι επανεκλέγεται. Ανέστη Ανέστη

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος28/5/21

      Ιδιοκτήτης της Exxon είναι o κύριος;

      Διαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ