23.6.21

«Δεν είδα να έχετε βάλει μυαλό»


ΟΔΟΣ: εφημερίδα της Καστοριάς | Covid

Μόλις 20 ώρες περίπου πριν την επίσκεψη του υφυπουργού πολιτικής προστασίας κ. Νίκου Χαρδαλιά στην Καστοριά και την προγραμματισμένη για ώρα 13.00 σύσκεψη στο διοικητήριο, από τον Δήμο Καστοριάς εκδόθηκε "Σημαντική Ενημέρωση" για... πιστή εφαρμογή των μέτρων κατά του Covid. 

Η επίσκεψη ανακοινώθηκε ανά το πανελλήνιο μέσω των κεντρικών τηλεοπτικών σταθμών, επαναφέροντας την περιοχή στο top-ten των περισσότερο χτυπημένων από τον κορωνοϊό. 

Πόσο μάλλον που ήδη κατέχει την πρώτη, δηλαδή την χειρότερη θέση, στην αναλογία κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους ο Δήμος Καστοριάς. Σπιναλόγκα με περικεφαλαία. 

Κι΄ όμως επί μήνες πολλούς μετά την..."covid-free" πανάκριβη στους ημετέρους διαφημιστική εκστρατεία των αρχών του καλοκαιριού, ο Δήμος Καστοριάς δεν ενημέρωνε τους κατοίκους για τα μέτρα. Με τα γνωστά αποτελέσματα.


Ο κ. Χαρδαλιάς δεν ήταν βαλτός της ΟΔΟΥ. Δεν έλαβε υπ’ όψη του τα fake προφίλ στο ίντερνετ, όπως τον Ζοριάδη, τον Μπαϊρακτζή και άλλους που υποστηρίζουν λυσσαλέα φανατικά την δημοτική αρχή και τον κ. Κορεντσίδη —και για τον πολιτικό τους θαυμασμό εκτελούν συμβόλαια.  



Το απίστευτο στην "σημαντική ενημέρωση" είναι ότι αυτή εκδόθηκε αποκλειστικά και εν όψει της Λαϊκής Αγοράς της Τετάρτης. Μάλιστα η σχετική έκκληση από την Αντιδημαρχία Αγροτικής Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας & Εμπορίου του Δήμου Καστοριάς, απευθύνθηκε αποκλειστικά στους πωλητές και στους καταναλωτές της Λαϊκής της Τετάρτης, ώστε να εφαρμόσουν όλα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν οριστεί από τους αρμόδιους υγειονομικούς φορείς και από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. 

Προφανώς για τον Δήμο Καστοριάς, όλοι οι υπόλοιποι σε ένα Δήμο με εκατοντάδες ενεργά κρούσματα, δικαιούνται να μην ανησυχούν.
 
Και ακόμη πιο προφανώς, στο πίσω μέρος του μυαλού τους, μπορεί να ήθελαν να αποφύγουν τυχόν "κακή" εντύπωση προς τον κ. Χαρδαλιά κατά την άφιξή του στο Διοικητήριο ή στην θέα της Λαϊκής Αγοράς από τα παράθυρα της Αντιπεριφέρειας. 

Τα πάντα στον βωμό της εικόνας και όχι της ουσίας. Πάλι καλά που δεν ασβέστωσαν να καεί το μικρόβιο. 

Ο διάλογος μεταξύ τοπικού δημοσιογράφου και του κ. Χαρδαλιά, αποτυπώνει όλη την ειρωνεία: 

«Αργήσατε να έρθετε στην Καστοριά», μάλωσε τον κυβερνητικό αξιωματούχο ο αμείλικτος λειτουργός.

«Εννοείτε νωρίς σήμερα το πρωί;» του απάντησε ειρωνικά ή αμήχανα ο υφυπουργός.

«Σε σχέση με την πρώτη φορά», επέμενε ο τοπικός δημοσιογράφος της covid-free πανέμορφης-αρχόντισσας Καστοριάς. 

«Από την πρώτη φορά δεν είδα να έχετε βάλει μυαλό, και το λέω με αγάπη αυτό γιατί είναι μια πανέμορφη περιοχή», ήταν η πληρωμένη δηκτική ανταπάντηση του κ. Χαρδαλιά. 

Με αποδέκτες, όχι φυσικά τον δημοσιογράφο, αλλά όσους πωλούν μαγκιά και αέρα ζαιν-πρεμιέ της πολιτικής. 

Μετρημένοι στα δάκτυλα του χεριού είναι αυτοί που έγραφαν στα παλιά τους τα παπούτσια τα πρωτόκολλα. 

Ο κ. Χαρδαλιάς δεν ήταν βαλτός της ΟΔΟΥ. Δεν έλαβε υπ’ όψη του τα fake προφίλ στο ίντερνετ, όπως τον Ζοριάδη, τον Μπαϊρακτζή, τον Γιάννη Κρεμμύδα, τον... Δεληπορ ή κάπως έτσι, και άλλους που υποστηρίζουν λυσσαλέα φανατικά την δημοτική αρχή και τον κ. Κορεντσίδη —και για τον πολιτικό τους θαυμασμό εκτελούν συμβόλαια.  

Βέβαια όταν η περιοχή μας βρέθηκε στο Επίπεδο 3 - Αυξημένης Επιτήρησης του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη Covid-19, στις 16 Οκτωβρίου 2020, κυκλοφόρησε άλλο ένα χρυσοπληρωμένο σποτ εκ μέρους του Δήμου Καστοριάς, που θα μπορούσε και αυτό όπως και τα καλοκαιρινά του "covid-free Καστοριά", να προβληθούν σε κάποιο φεστιβάλ πολιτικής επιπολαιότητας. Φεστιβάλ σπατάλης με τίτλο "Πώς κερδίζετε την εύνοια".

Πάντως μια μέρα πριν, στις 15 Οκτωβρίου 2020, ο Δήμος Καστοριάς ενημέρωσε τους δημότες πως η εξυπηρέτηση των πολιτών στις υπηρεσίες του δημαρχείου Καστοριάς θα γίνεται μόνο με προτεραιότητα σε επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού. Δεν διευκρινίσθηκε εάν οι... μη δημότες, δεν χρειάζονταν ραντεβού, αλλά το βέβαιο είναι ότι η οδηγία αυτή δεν τηρήθηκε από κανένα.

Έτσι μια εβδομάδα μετά (με την χθεσινή επίσκεψη Χαρδαλιά στην σύσκεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας), όλοι οι πολιτικοί της Καστοριάς —που μόνο κατ’ εξαίρεση μερικοί απ’ αυτούς επί μήνες φορούσαν μάσκα και οι περισσότεροι φωτογραφίζονταν διαρκώς σφυρίζοντας αδιάφορα— αυτή την φορά στις απαραίτητες φωτογραφίες της σύσκεψης για την ανακοίνωση νέων μέτρων μετά την εκτίμηση της κατάστασης, όλοι είναι... φιμωμένοι με τις μάσκες. Τα καλά παιδιά. 

Στο πλαίσιο μεταμόρφωσης της μέχρι τώρα στάσης τους, κανείς δεν ρώτησε τον κ. Χαρδαλιά πού πωλούν το μυαλό;



Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 22 Οκτωβρίου 2020, αρ. φύλλου 1051. Φωτογραφίες από το kastoria365.gr.




Επιλογή σχετικών αναρτήσεων:

12 σχόλια:

  1. Ανώνυμος23/6/21

    Όσοι εκτελούν συμβόλαια έχουν την ίδια κατάληξη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος23/6/21

    Ρεζίλι στο Πανελλήνιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος24/6/21

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος24/6/21

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος24/6/21

    Αδερφέ το μηνιάτικο να πέφτει σε υπαλλήλους και Αιρετούς..... Όλα τα άλλα είναι να χαμε να λέγαμε και να χαμε να πούμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος24/6/21

    Πραγματικά έχω μια απορία
    Είναι [....] όλο το χρόνο ... ή παίρνει
    Και ρεπό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος24/6/21

    Άκρως υποτιμητικό υπουργός να μαλώνει τις τοπικές αρχές. Τους μιλάει σαν να απευθύνεται σε ανήλικα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος24/6/21

      Λες και έχουν πρόβλημα.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος24/6/21

      Μεγαλωμένος με Πασοκικη παιδεία.... Γαλλικά χωρίς πιάνο...

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος25/6/21

      Λες και αυτός έβαλε. Πρώτη θέση σε μπουζούκια και χωρίς μάσκα. Αλλά με ξανθή σελεμπριτι δίπλα για την φωτογραφία στο Facebook. Τσάμπα μάγκας του 70.

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος26/6/21

    Να ντρεπόμαστε να απαντάμε πού γεννηθήκαμε πού μένουμε και ποιοι τύποι έχουν την εξουσία και την τύχη των παιδιών μας στα χέρια τους η αλήθεια είναι δεν το περίμενα. Συγγνώμη που ψήφισα ανίκανους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος27/6/21

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ