14.4.11

ΟΔΟΣ: Εμπεδωμένη νοοτροπία

Οι αποκαλύψεις για αυθαίρετες κατασκευές στην κύρια κατοικία του βουλευτή Καστοριάς κ. Φιλίππου Πετσάλνικου, έστω κι’ αν η κυριότητά της, προφανώς για την απορρόφηση των κραδασμών που θα προκαλούσαν οι αποκαλύψεις «πέρασε» σε πρόσωπα της οικογένειάς του, δεν συνιστά ένα απλό θέμα, μιας ακόμη διάψευσης πολιτικού που εμφανίζεται (κι’ από πάνω) ως θεματοφύλακας της νομιμότητας για τα αυθαίρετα. Στον βαθμό που ο ίδιος ο βουλευτής Καστοριάς είναι πρόεδρος της Βουλής, αλλά και ισχυρότατος κομματικός παράγοντας στο ΠαΣοΚ, όπως είναι φυσικό, δικαιολογεί τον θόρυβο, που υπό άλλες συνθήκες, θα ήταν ακόμη πιο ηχηρός. Θα πρωτοστατούσε μάλιστα ο ίδιος διαρρηγνύοντας τα πενιχρά ιμάτια του.

Η κατάσταση όμως έγινε πιο περίπλοκη από την ίδια την απάντηση του βουλευτή Καστοριάς, μιας και οι εξηγήσεις που έδωσε επιβεβαιώνοντας τις αυθαιρεσίες, κρίνονται ρηχές. Αντάξιες των φθηνών δικαιολογιών μαθητή δημοτικού σχολείου, και μάλιστα χωρίς καμμιά φαντασία. Το συμπέρασμα των δικαιολογιών και εξηγήσεων, είναι ότι περίπου «κατά λάθος» έγιναν αυθαίρετα και πισίνα μέσα στο οικόπεδό τους. Σαν να φύτρωσαν ένα πράγμα. Τόσο, απλά και λακωνικά. Ενώ θα αρκούσε σιωπή, ή μια απλή δήλωση αναγνώρισης του λάθους.

Όλα αυτά θα μπορούσαν να προκαλούν και ένα αίσθημα συμπάθειας, σαν κι’ αυτή που συχνά προκαλείται για όποιον πιάνεται στα πράσα, αν δεν ήταν απολύτως ενδεικτική μιας απολύτως εμπεδωμένης νοοτροπίας, που δεν είναι συμβατή με τους κανόνες των πολιτικών ευθυνών, αλλά με καθεστωτικές αντιλήψεις. Τις οποίες, για μια ακόμη φορά, ενθαρρύνει η επιλεκτική, περίπου υποτακτική σιωπή αρκετών ΜΜΕ στην Καστοριά, που καθώς φαίνεται δεν είδαν και δεν άκουσαν τίποτε.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος15/4/11

    Ωραίος σοσιαλιστής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος16/4/11

    TELIKA ESXISE TO DIABATHRIO TOU, O GIOS TOU PETSALNIKOU (KATA TO HMISI GERMANOS), OPOS DILOSE ME EMFASI STIS EFHMERIDES TON ATHINON, EPIDI THIXTIKE APO TO DIMOSIEYMA TOU FOCUS ME THN AFRODITI TIS MILOU?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ