28.4.11

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν

Αξιότιμε κ. Μπαϊρακτάρη

Σε απάντηση της από 31/3/2011 επιστολής ανώνυμης αναγνώστριας ή ανωνύμου αναγνώστη, θεματοφύλακα του πολιτιστικού γίγνεσθαι του τόπου μας, αλλά και άκρως παραπληροφορούμενη-ο από τον κύκλο των συναναστροφών της/του σε ό,τι αφορά την υπογράφουσα, την λειτουργία του Δήμου Καστοριάς, αλλά και των δύο και όχι μίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, όπως αναφέρει, σας παραθέτω τα εξής:

1. Η κα Αρετή Κάρκου, για την οποία και γίνεται λόγος στην επιστολή ως προς τις αρμοδιότητές της, είναι ένα από τα 10 ΑΜΙΣΘΑ-ΨΗΦΙΣΜΕΝΑ από το Δημοτικό Συμβούλιο και προτεινόμενα από τον Δήμαρχο Καστοριάς, κ. Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδη, μέλη του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου, το οποίο προέκυψε από τη συγχώνευση 20 Νομικών Προσώπων σύμφωνα με τον Καλλικράτη, με ενδέκατο μέλος τον Πρόεδρο –Δημοτικό Σύμβουλο κ. Αθανάσιο Τζώτζη.

2. Το νέο Νομικό Πρόσωπο περιλαμβάνει Παιδικούς Σταθμούς, ΚΑΠΗ, Φιλαρμονική, Δημοτικές Βιβλιοθήκες, Χορωδίες, ΔΗΝΑΚ, τους χώρους άθλησης και αθλοπαιδιών (ΟΑΚΑ) όλου του Δήμου.

3. Το Διοικητικό Συμβούλιο, του οποίου οι ευθύνες επιμερίζονται εξίσου σε όλα τα μέλη, δεν έχει πάρει ακόμη αριθμό ΦΕΚ δημοσίευσης, ώστε να συσταθεί επίσημα και να συζητηθούν επιμέρους θέματα που αφορούν στο ΝΠΔΔ και ενδεχομένως να επιμεριστούν αρμοδιότητες για την εύρυθμη λειτουργία του ΝΠΔΔ.

4. Ανέκαθεν ο νομοθέτης προέβλεπε την ψήφιση «εξωκοινοβουλευτικών» μελών δηλαδή πολιτών, απαράβατο κανόνα δημοκρατικής λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Γι’ αυτό και δύναται η κα Κάρκου να είναι μέλος του ΔΣ ως πολίτης και δη καστοριανή πολίτης. Η εντοπιότητα προκύπτει αναζητώντας κανείς το ονοματεπώνυμο Αρετή Κάρκου του Κωνσταντίνου στους εκλογικούς καταλόγους του Δήμου Καστοριάς και βρίσκοντάς το στο γράμμα Κ. Πιστεύω να γίνω πιστευτή χωρίς τη δημοσίευση των εκλογικών καταλόγων!

5. Για το αν είναι ή όχι κατάλληλη η κα Κάρκου ως μέλος του ΔΣ ενός Νομικού Προσώπου και ποια είναι τα πεπραγμένα της παραπέμπω στο βιογραφικό της και τις δράσεις της και αφήνω την ανώνυμη αναγνώστρια - ανώνυμο αναγνώστη και τους «συν αῠτη̧̃- συν αῠτω̧̃» στη μακαριότητα της κρίσης τους.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία,

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Τουρισμού
Υγείας Πρόνοιας Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Ειρήνη Γεωργοσοπούλου Μισκία

Υ.Γ. Ευχαριστώ για την ευγενική απάντηση που δημοσιεύσατε



Σχετικό κείμενο:
ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ