18.11.12

ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ: Η Lady Gaga έκλεψε τις καρδιές

Η βασίλισσα της ποπ μουσικής σκηνής, Lady Gaga, παρουσίασε στς 14 Αυγούστου ένα εκθαμβωτικό show στο πρώτο ευρωπαϊκό σταθμό της περιοδείας της "The Born This Way Ball", στη πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, Σόφια, κλέβοντας τις καρδιές του Βουλγάρικου (και όχι μόνο) κοινού.
Η Lady Gaga εμφανίστηκε στη παγκόσμια μουσική βιομηχανία το 2008 με το debut album της "The Fame", πουλώντας περισσότερα από 15 εκατ. αντίτυπα παγκοσμίως. Το 2009 κυκλοφόρησε ένα ακόμη επιτυχημένο άλμπουμ με τον τίτλο "The Fame Monster" και το 2011  το άλμπουμ "Born This Way". Μέσα στα χρόνια κατάφερε να κατακτήσει τις πρώτες θέσεις των chart τόσο με τα άλμπουμ της όσο και με τα τραγούδια της. Υπολογίζεται ότι έχει πουλήσει τουλάχιστον 25 εκατ. άλμπουμ 65 εκατ. singles παγκοσμίως.
Οι φανατικοί άρχισαν να συγκεντρώνονται από τις πρώτες πρωινές ώρες, καθώς όπως ισχύει σε όλους τους σταθμούς της περιοδείας της, όσο πιο νωρίς κάποιος βρεθεί στο χώρο της συναυλίας τόσες περισσότερες πιθανότητες έχει να μπει στο monster pit, το οποίο είναι ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος, που δημιουργείτε από ένα κυκλικό διάδρομο γύρω από τη κεντρική σκηνή και δίνει τη δυνατότητα σε περιορισμένο αριθμό παρευρισκομένων να εισέλθουν μέσα σε αυτόν. Υπολογίζεται ότι στη συναυλία της Βουλγαρίας η χωρητικότητα του ήταν περίπου 500 άτομα.
Η συναυλία είχε πολύ ελληνικό άρωμα καθώς πάρα πολλοί ήταν οι Έλληνες που ταξίδεψαν μέχρι τη Βουλγαρία για να παρακολουθήσουν τη συναυλία, αφού η Lady Gaga δεν επισκέπτεται τη χώρα μας. Η πλειονότητα των Ελλήνων βρέθηκε στο στάδιο από νωρίς το πρωί και αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι Έλληνες να βρίσκονται στις πρώτες σειρές της αρένας. Μάλιστα ήταν τόσος μεγάλος ο αριθμός των ελλήνων που πολλές φορές ξεχνούσες ότι βρισκόσουν σε συναυλία στη Βουλγαρία.
Οι πόρτες άνοιξαν λίγο μετά τις 18.00 δημιουργώντας πανικό στην είσοδο της αρένας καθώς όλοι ήθελαν να βρίσκονται όσο πιο κοντά στη σκηνή μπορούσαν. Η βραδιά ξεκίνησε περίπου στις 18.30 όταν βγήκε στη σκηνή η Lady Starlight προσπαθώντας (όχι με τόσο επιτυχημένο τρόπο), με τις κωμικές τις ικανότητες να προετοιμάσει τον κόσμο για το μοναδικό υπερθέαμα που θα ακολουθούσε στη συνέχεια. Τα πνεύματα ζωντάνεψαν όταν εμφανίστηκε στη σκηνή το βρετανικό ροκ συγκρότημα The Darkness.
Η Lady Gaga ανέβηκε στη σκηνή με εκθαμβωτική είσοδο λίγο μετά της 21.00 ερμηνεύοντας το κομμάτι "Highway Unicorn (Road Το Love)" κάνοντας το κοινό στη Arena Armeec Sofia, να παραληρεί. Εμφανίστηκε πάνω σε ένα καφέ "άλογο" το οποίο έσερναν οι χορευτές της κάνοντας το κύκλο του monster pit. Στη συνέχεια ακολούθησαν κομμάτια τόσο από το τελευταίο, όσο και από τα προηγούμενα άλμπουμ της όπως το "Born This Way", το "Bad Romance" και το "Judas".
Το σκηνικό ήταν εκθαμβωτικό. 42 φορτηγά χρειάστηκαν για να μεταφέρουν αυτή τη τεράστια παραγωγή. Η σκηνή με γιγαντιαίες διαστάσεις 26Χ20 μέτρα καλυπτόταν στο μεγαλύτερο μέρος της από ένα πελώριο μεταλλικό κάστρο που είχε στηθεί. Ο ηχητικός εξοπλισμός ήταν εκπληκτικός και κανένας δεν έμεινε δυσαρεστημένος.
Η βραδιά συνεχίστηκε με τραγούδια όπως το "Just Dance", το "You And I", το "Poker Face" καθώς και το καινούργιο ακυκλοφόρητο κομμάτι της "Princess Die". Σημαντική στιγμή για τους Έλληνες ήταν όταν οι Lady Gaga έπιασε κατά τη διάρκεια του τραγουδιού "Americano", την ελληνική σημαία που τις πέταξε Έλληνας θαυμαστής.
Αφού ερμήνευσε και το κομμάτι "Scheiße", η Lady Gaga αποχώρησε από τη σκηνή κάνοντας το κοινό να παραληρεί για μερικά λεπτά, ώσπου να επιστρέψει στη σκηνή για το encore και να ολοκληρώσει το show της, με δύο τραγούδια από το τελευταίο της δίσκο, το "The Edge Of Glory" και το "Marry The Night". Μάλιστα κατά τη διάρκεια του τελευταίου ανέβασε στη σκηνή ένα μικρό κοριτσάκι από το κοινό και αφού της διηγήθηκε σύντομα την ιστορία της ζωής της, χόρεψε και τραγούδησε μαζί της. Πριν αποχωρήσει από τη σκηνή έστειλε σε όλους το μήνυμα να ακολουθούν τα όνειρα τους.
Η συναυλία άφησε σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις. Το μαγευτικό show είχε διάρκεια γύρω στις δύο ώρες και το παρακολούθησαν περισσότεροι από 13.000 θεατές γεμίζοντας ασφυκτικά το στάδιο. Ήταν κάτι που δεν είχε ξαναδεί το βουλγάρικο κοινό και ξεπέρασε κατά πολύ τη συναυλία της Madonna στη Σόφια λίγα χρόνια πριν.

Σχετικά κείμενα:

8 σχόλια:

  1. Athena22/11/12

    Η συναυλία είχε πολύ ελληνικό άρωμα καθώς πάρα πολλοί ήταν οι Έλληνες που ταξίδεψαν μέχρι τη Βουλγαρία για να παρακολουθήσουν τη συναυλία, αφού η Lady Gaga δεν επισκέπτεται τη χώρα μας. Η πλειονότητα των Ελλήνων βρέθηκε στο στάδιο από νωρίς το πρωί και αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι Έλληνες να βρίσκονται στις πρώτες σειρές της αρένας.

    ΑΝΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΠΕΙΝΑΜΕ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος22/11/12

    LADY GAGA ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το λουλουδάκι του μπαξέ22/11/12

    Ποια είναι αυτή η λαίδη που δεν καταδέχεται να πατήσει στη χώρα μας ;
    Μάλλον είμαι εντελώς αναλφάβητο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος22/11/12

    "Ο χορός της Σαλώμης"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος22/11/12

    ΑΝΩΝΥΜΕ 2, ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΑΜΑΤΑ ...
    ΟΥΤΕ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ !!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος26/11/12

    Μπραβο βρέ πού καταφέρανε να είναι στήν πρώτη θέση οι Ελληνες.
    ΈΕΕΕΕΕλληνας και τελευταίος που το είδαμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τασούλης ο ηλεκτρολόγος26/11/12

    Χαίρε, ω σχολιαστά έκτε κατά σειράν !

    (βάζε όμως κι έναν τόνο στο ερωτηματικό "πού" -όπως και στα "πώς" και "τί"- γιατί τρόμαξε το μάτι μου να καταλάβω τί εννοείς...)

    Και μην απορήσει κανείς που προέρχονται από εμένα οι συστάσεις περί ορθογραφίας! Είπαμε, οι ανορθογραφίες μου οφείλονται στην αγάπη μου στη γραφή του Μποστ. Είχα όμως και καλή φιλόλογο ... κι η αχαριστία, είναι κακό πράμα, αδελφούλη... μακριά από εμάς !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος26/11/12

    Τασούλη πολύ σωστή η παρατήρησή σου.
    Εύγε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ