29.11.12

Ωδή στη ΧαράΈνα ολόκληρο στάδιο με 10.000 Ιάπωνες καλλιτέχνες της κλασικής μουσικής να εκτελούν φημισμένο έργο του μεγάλου μουσικού Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν, δεν είναι ένα θέαμα το οποίο μπορεί να παρακολουθήσουν εύκολα όχι μόνο οι λάτρεις της κλασικής μουσικής, αλλά και όσοι μέσα από τη μουσική διακρίνουν στοιχεία του χαρακτήρα ενός λαού.
Από μουσικής απόψεως, το να συντονίσει κανείς έναν τόσο μεγάλο αριθμό μουσικών και να εκτελέσει έργα υψηλών μουσικών απαιτήσεων όπως η ενάτη συμφωνία του Μπετόβεν, δεν είναι ασφαλώς και το πιο εύκολο εγχείρημα. Η παράσταση της ιαπωνικής χορωδίας και της διασκευής του πασίγνωστου έργου, είναι πραγματικά εκπληκτική.Κατά τη γνώμη του αγαπημένου φίλου που μας το έστειλε, το συγκεκριμένο βίντεο με την εκτέλεση αυτή, αναδεικνύει τα ψυχικά αποθέματα που μπορεί να έχει ένας λαός με μακρά Ιστορία μετά από ένα «Tsunami», ενώ, δυστυχώς, δημιουργεί απαισιόδοξους συνειρμούς με τα γεγονότα που ζούμε στην Ελλάδα μας σήμερα.
Σε κάθε περίπτωση, ασχέτως του αν οι φίλοι μας είναι φανατικοί με την κλασική μουσική, θα θαυμάσουν αυτή την εκτέλεση και ίσως ζηλέψουν τη θέληση, την πειθαρχία και την υψηλή μουσική κατάρτιση των εκτελεστών που αναδεικνύει τη δύναμη και την αποφασιστικότητα του Έθνους που εκπροσωπούν να συνεχίσει τη μακραίωνη και λαμπρή Ιστορία του.
Σίγουρα προσφέρεται προς τέρψη για τα ώτα και τους οφθαλμούς μας, ίσως και για λίγο προβληματισμό...

πηγή: http://www.defence-point.gr

3 σχόλια:

 1. Ανώνυμος29/11/12

  Εμείς, σαν λαός, αν είχαμε περάσει ένα τσουνάμι όπως αυτό που πέρασε η Ιαπωνία, θα ήμασταν σε μόνιμη κατάρρευση και διαταραχή για την επόμενη δεκαετία.
  Ή αν είχαμε δεχθεί μία τρομοκρατική επίθεση με αεροπλάνα στο κέντρο της Αθήνας, με 4000 Έλληνες νεκρούς, από μουσουλμάνους Αλβανούς ή Πακιστανούς, θα είχαμε θεοποιήσει τον Χίτλερ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος29/11/12

  Εδώ σε έναν χρόνο πάθαμε εθνική κατάθλιψη, επειδή κόπηκε το επίδομα «μετακίνησης φακέλων»….

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Κώστας29/11/12

  Και εμείς ως έθνος μπορούμε να συγκριθούμε με τους Ιάπωνες.
  Και εμείς γεμίζουμε στάδια και συγχρονιζόμαστε όλοι απολύτως.
  Αρκεί να χορεύουμε… τσιφτετέλι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ