22.11.12

Η υπεράσπιση της Καστοριάς




8 Οκτωβρίου 1975. Ρεπορτάζ μετά την πρωτοφανή πολυήμερη κινητοποίηση των Καστοριανών στα σχέδια επέκτασης της επεξεργασίας και εμπορίας γούνας εκτός της πόλης και του νομού (από το ιστορικό αρχείο της ΕΡΤ). Σχετικό δημοσίευμα για την καστοριανή γουνοποιΐα και τις προσπάθειες για μεταφορά της έκθεσης γούνας Καστοριάς στην Αθήνα, στο σημερινό φύλλο της ΟΔΟΥ.


Σχετικά κείμενα:


5 σχόλια:

  1. egres zafiris22/11/12

    ΜΙΑ ΛΑΙΚΗ ΡΗΣΗ ΛΕΕΙ ΠΟΥΛΙΑ ΜΕ ΠΟΥΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΙΔΙΑ ΦΤΕΡΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΕΑ. ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ [...] ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΟΝ Σ.Ε.Γ. ΑΠΟ ΟΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥΣ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΨΕΥΣΟΥΝ. Ο Σ.Ε.Γ. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΓΟΥΝΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ ΟΦΕΛΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΤΟΥΣ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ ΣΕ ΠΟΛΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΕΚΘΕΣΕΙΣ. ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΓΟΥΝΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
    ΕΓΡΕΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος26/11/12

    An den eixe fygei i gouna tote ekso apo ta fanaria, pote den tha eixe ftasei i krisi stin Kastoria. H apofasi ekeini efere to telos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρήστος Π.27/11/12

    Και εγώ πιστεύω φίλε Ζαφείρη ότι ο ΣΕΓ έχει στόχο εξόντωσης των μικρομεσαίων γουνοποιητικών επιχειρήσεων, για να κάνουν κουμάντο μόνο αυτοί. Και να προβάλλονται μόνο αυτοί. Το συμφέρον του κοιτούν. Γι’ αυτό πηγαίνουν την έκθεση γούνας στην Αθήνα. Χέστηκαν για την Καστοριά και την ανεργία. Ντροπή. Μία ιστορία δεκαετιών, βρέθηκαν δύο τρεις, και θέλουν να ερημώσουν την Καστοριά. Θα τρίζουν τα κόκκαλα όσων πρωταγωνίστησαν εκείνη την εβδομάδα των κινητοποιήσεων και δεν ζουν σήμερα, βλέποντα το χάλι μας, να υπάρχουν συμπολίτες μας που παίρνουν και την Έκθεση Γούνας Καστοριάς εκτός Καστοριάς. ΝΤΡΟΠΗ και μόνο ΝΤΡΟΠΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος27/11/12

    Έχω μία απορία:
    Ο Σ.Γ.Κ., δηλαδή ο Σύνδεσμος Γουνοποιων Καστοριάς, ονομάζεται Καστοριάς, διότι είναι γουνοποιοί της Καστοριάς, Καστοριανοί δηλαδή. Όπως ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Σιάτιστας, Σιατιστινοί. Προσδιορίζουν την γεωγραφική περιοχή που παράγεται η γούνα. Και η γούνα παράγεται σε συγκεκριμένα γεωγραφικά διαμερίσματα.
    Ο Σ.Ε.Γ., δηλαδή ο Σύνδεσμος Ελλήνων Γουνοποιών, γιατί ονομάζεται έτσι. Μήπως υπάρχει Σύνδεσμος Βουλγάρων Γουνοποιών στην Ελλάδα, ή Σύνδεσμος Αλβανών Γουνοποιών; Ή θέλουν να καπελώσουν τους Καστοριανούς και τους Σιατιστινούς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος28/11/12

    Αυτός ο Δήμαρχος αγαπούσε την πόλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ