8.7.13

Κάποτε στην Καστοριά

[στήλη]

Η μουσική κίνηση στην Καστοριά 1900-1940



Το Σάββατο στις 9 Μαρτίου 2013 στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Καστοριάς έλαβε χώρα μια ενδιαφέρουσα ομιλία από έναν νεαρό συμπολίτη μας, που του έγινε πάθος η τοπική ιστορία του τόπου μας. Ήταν μια εκδήλωση που αναφέρονταν στα μουσικά δρώμενα και τον πολιτισμό της Καστοριάς κυρίως στην περίοδο του μεσοπολέμου, με θέμα «Δομές Μουσικής Εκπαίδευσης και Μουσικά Ρεύματα στη Καστοριά του Μεσοπολέμου». Μία περίοδος με πλούσια πολιτιστική και πολιτισμική δραστηριότητα, η οποία δυστυχώς μειώθηκε μεταπολεμικά λόγω της καταστροφής που υπέστη η περιοχή μας από την κατοχή και μετά από τον εμφύλιο πόλεμο.
Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι η Καστοριά προπολεμικά ακόμη και επί τουρκοκρατίας είχε να παρουσιάσει πολλούς λόγιους, ευεργέτες, πατριώτες και κοσμοπολίτες γουνεμπόρους, οι οποίοι με τις πράξεις τους κρατούσαν την περιοχή σε ένα αξιόλογο μορφωτικό και πολιτιστικό επίπεδο. Περισσότερα για την συγκεκριμένη αυτή δραστηριότητα και περίοδο ας αφήσουμε τον μουσικολόγο Γιάννη Τσακιρίδη να μας διηγηθεί στο παρόν δημοσίευμα.
Φυσικά δεν μπορούμε εδώ να μεταφέρουμε όλη την ομιλία του συμπολίτη μας, αλλά θα αρκεσθούμε σε μερικά κατά την γνώμη μας ενδιαφέροντα αποσπάσματα που έχουν ως εξής.
«…Στις 9 Δεκεμβρίου το 1901 ο πρωτοψάλτης της Μητρόπολης Απόστολος Δούκης οργανώνει πολυφωνική εκκλησιαστική χορωδία με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα και ψάλει για πρώτη φορά τους εκκλησιαστικούς ύμνους με τη νέα αυτή μουσική τεχνοτροπία. Το γεγονός αυτό δεν άφησε αδιάφορο τον γραμματέα της Μητρόπολης Ιωάννη Παπαμαντζάρη, ο οποίος και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του. Έκτοτε υπήρξε έντονη διαμάχη μεταξύ δύο ομάδων εκ των οποίων, οι μεν «νεωτεριστές» υποστήριζαν την πολυφωνία ως ένα ρεύμα εξέλιξης και προοδευτισμού και οι δε «παραδοσιακοί», οι οποίοι καταπολεμούσαν τις θέσεις της πρώτης και θεωρούσαν αιρετική πράξη το πολυφωνικό μέλος που παρέπεμπε σε «φραγκισμό». Τελικά, επικράτησαν οι «νεωτεριστές» διότι εκείνη την εποχή η κίνησή τους θεωρούνταν καινοτομία, εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο τη συμπαράσταση του κοινού καθώς και την υποστήριξη του κάθε Μητροπολίτη που τοποθετούνταν στη Μητρόπολη Καστοριάς…
»Τα πρώτα χρόνια του 1900 δεν υπήρχαν καταστήματα στη Καστοριά που να πωλούν μουσικά είδη και η έλευσή των πρώτων μουσικών μέσων έγινε από τους καστοριανούς γουναράδες, οι οποίοι αποδημούσαν σε μεγάλα αστικά κέντρα της Ευρώπης και της Αμερικής. Σημαντικό τεκμήριο για την πρώτη ύπαρξη καταστήματος που να διαθέτει μουσικά είδη στη πόλη, προέρχεται από 3 παλαιές ανέκδοτες εμπορικές επιστολές του εβραίου εμπόρου Σολομών Ελιάου. (Φ. 14 και Φ. 15) Κατά το έτος 1930 υπήρχε στη Καστοριά εμπορικό κατάστημα με την επωνυμία «Κατάστημα Νεωτερισμών Ορόσδη», το οποίο διέθετε γραμμόφωνα καθώς και άλλα αντικείμενα, όπως «τσάντες, ωρολόγια, υποδήματα, κρεββάτια, έπιπλα, κ.ά. Επίσης, από τους πρώτους που δίδαξαν μουσικά όργανα στη Καστοριά ήταν ο δάσκαλος Χρυσός Καραγκούνης, ο οποίος έχοντας μια σχετική μουσική κατάρτιση δίδασκε ανιδιοτελώς στην οικία του Ζήλα στο Ντουλτσό, μαντολίνο και βιολί με απώτερο σκοπό τη δημιουργία μαντολινάτας. Δέκα χρόνια αργότερα ο καστοριανός δάσκαλος Γεώργιος Κεφαλάς θα εισάγει στο δημοτικό σχολείο το χορωδιακό τραγούδι, όμως αυτή τη πρωτοβουλία θα ανακόψει ο πρόωρος θάνατός του το 1918. Σημαντική μορφή στη διδασκαλία της μουσικής τη πρώτη και δεύτερη δεκαετία του 20ου αι. ήταν και ο Λουκάς Παπαναστασίου, ο οποίος παρέδιδε μαθήματα βιολιού και μαντολίνου...
»Η εφημερίδα «Καστοριά» αναφερόμενη στην εκδήλωση υπέρ του ανδριάντα του Αθανάσιου Χριστόπουλου αναφέρει τα εξής: «Καστοριά, 22 Ἀπριλίου 1928, Πρωτοφανὴς εἰς συρροὴν καὶ τάξιν καὶ εὐπρέπειαν ὑπῆρξεν ἡ χοροεσπερὶς ἥτις διοργανώθη ὑπὸ τῶν φιλοτίμων νέων τοῦ Μουσικοῦ Ὁμίλου τῆς πόλεως μας, ὑπὲρ τοῦ ἀνδριάντος τοῦ ποιητοῦ μας Ἀθανασίου Χριστοπούλου. Ἡ κομψὴ αἴθουσα τῆς «Αἴγλης» ἀπό τις 9 μ.μ ἧτο ἤδη κατάμεστος ἐκλεκτοὺ κόσμου καὶ οἱ ἑταῖροι τοῦ Μουσικοῦ Ὁμίλου μετὰ θαυμαστὴς δεξιότητος ἐκανόνιζον τὰ πάντα. Μετ’ ὀλίγον ἤρχισεν ὁ χορός, παιανιζούσις τῆς μουσικῆς τοῦ ὁμίλου ἥτις ἀπηρτίζετο ἐκ τῶν κκ. Βασ. Δόικου, Φιλ. Γιοβανοπούλου, Πετ. Λουκᾶ, Ἴῳ. Κώτση, Δαμ. Σουφαράπη, Ἀχιλ. Τζώτζη, Λαζ. Παρλίτση, Γεώρ. Σουφαράπη, Ἴῳ. Μάτσου, Δημ. Γκέρου, Δημ. Παπαδάμου, Νικ. Ἀσνάη, Ἴῳ. Παπαμαντζάρη καὶ Ἠλ. Μακροζήση. Ἡ χοροεσπερὶς μέχρι διήρκεσεν πρωίας ἐν ἀδιαπτώιω εὐθυμίᾳ, ἐγένετο δὲ καὶ κλήρωσις εἰκόνος τοῦ ζωγράφου κ. Λίτσκα παριστώσης τὸν ποιητὴν Ἀθαν. Χριστόπουλον κατὰ τὴν ἔμπνευσις τοῦ ποιήματος τοῦ Κύκνου, ἥτις δὲ ἔλαχον εἰς τὸν Νικ. Παπαβασιλείου. Τὴν γενικὴν ἐποπτείαν εἶχον οἱ κκ. Ἰώ. Παπαμαντζάρης καὶ Ἀσνάης. Ἡ ἐφημερὶς μας συγχαίρει θερμὼς τοὺς φιλοτίμους νέους τοῦ Μουσικοῦ Ὁμίλου, τόσον διὰ τὴν ἐπιτυχῆ ὀργάνωσιν τῆς ἑσπερίδος, ὄσο καὶ διὰ τὴν ὡραίαν χειρονομίαν πρὸς ἐνίσχυσιν ἐνὸς ὡραίου ἔργου τιμῶντας τῇ πόλη μας. Ωστόσο, ο επίλογος στη πορεία του Ομίλου θα έλθει το 1932, όταν θα συνενωθεί με τον «Προοδευτικό Σύλλογο. Επίσης, στη Καστοριά υπήρχε και ο «Μουσικός Όμιλος Ορφεύς» του Γυμνασίου, όπου διδασκόταν έγχορδα μουσικά όργανα, όπως μαντολίνο, βιολί και κιθάρα από τον καθηγητή μουσικής Βασίλειο Παρλαπάνη….




»Το έτος 1933 σηματοδοτεί στη Καστοριά την ίδρυση νέων μουσικών δομών για τη διδασκαλία της μουσικής εκ των οποίων η σημαντικότερη συνίσταται στη δημιουργία του «Ωδείου» Καστοριάς ως παράρτημα του ΚΩΘ και βέβαια της «Χορωδίας» Καστοριάς. Εμπνευστής της εν λόγω πρωτοβουλίας ήταν ο νεαρός (Φ.18) Βασ. Δόικος, ο οποίος όντας απόφοιτος του ΚΩΘ επέστρεψε στη γενέτειρά του με σκοπό να δημιουργήσει μουσική παιδεία και καλλιτεχνική δραστηριότητα. Στις 17 Σεπτεμβρίου ανακοινώνεται από την εφημερίδα «Καστοριά» ότι σύντομα θα ιδρυθεί παράρτημα του ΚΩΘ υπό τη διεύθυνση του Βασίλειου Δόικου. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Πληροφορούμεθα, ὅτι λίαν προσεχῶς πρόκειται νὰ ἱδρυθῆ ἐν τῇ πόλει μᾶς παράρτημα τοῦ Κρατικοῦ Ὠδείου Θεσσαλονίκης, ἡ διεύθυνσις τοῦ ὁποίου θὰ ἀνατεθῆ εἰς τὸν μουσικὸν κ. Βασίλειον Δόικον. Πρὸς τὸν σκοπὸν τοῦτον ὁ κ. Δόικος εἶνε, ὡς γνωστόν, πτυχιοῦχος τοῦ Κρατικοῦ Ὠδείου Θεσσαλονίκης καὶ εἰς τῶν καλυτέρων Μακεδόνων μουσικῶν.»  Το Ιούνιο του 1934 σε ανάλογο δημοσίευμα αναφέρεται ότι το Ωδείο Καστοριάς αποτελεί πλέον παράρτημα του ΚΩΘ και θα ενισχύεται ετήσια από το Δήμο Καστοριάς με το ποσό των 60.000 δραχμών. Στις 25 Οκτωβρίου 1934 έγιναν οι αρχαιρεσίες του νεοσυσταθέντος σωματείου «Ωδείον Καστοριάς» και με διοικητικό συμβούλιο απαρτιζόμενο από τους: πρόεδρος Κ. Ωρολογόπουλος, αντιπρόεδρος Π. Γυιόκας, ταμίας Κ. Μέγαρης, γραμματέας Θωμάς Κοσμάς και σύμβουλοι Απ. Σαχίνης, Δημ. Γκιάτας και Αργ. Παπαδίσκος…»
Αυτά και πολλά άλλα ενδιαφέροντα αναφέρει στο πόνημα του ο Μουσικολόγος, απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΤΕΙ Ηπείρου, Γιάννης Τσακιρίδης, τα οποία όμως λόγω χώρου δεν μπορούμε να συμπεριλάβουμε στο παρόν άρθρο. Ελπίζουμε ότι σύντομα ο εν λόγω νεαρός ερευνητής, θα δημοσιεύσει την εργασία του σε ειδική έκδοση, έτσι ώστε, το περιεχόμενό της να γίνει γνωστό σε όσους ενδιαφέρονται, για τα ιστορικά αυτά δρώμενα μιας άλλης νοσταλγικής και στοχαστικής εποχής.


Φωτογραφίες
Επάνω: Ο ακούραστος αρχιμουσικός Βασίλης Δόικος με την μπάντα του. Κάτω: Μερικά από τα ονόματα της φιλαρμονικής του Δήμου Καστοριάς εκείνη την περίοδο.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 21 Μαρτίου 2013, αρ. φύλλου 684



* * * 
Πρώτη σελίδα σχολίων: 1 έως 200 σχόλια. 
Δεύτερη σελίδα σχολίων: 201 έως ....  (στα νεότερα) ΕΔΩ

* * * 

200 σχόλια:

  1. Ανώνυμος8/7/13

    Άννα Κομνηνή

    Στον πρόλογο της Aλεξιάδος της θρηνεί,
    για την χηρεία της η Άννα Κομνηνή.

    Εις ίλιγγον είν’ η ψυχή της. «Και
    ρείθροις δακρύων», μας λέγει, «περιτέγγω
    τους οφθαλμούς...
    Φευ των κυμάτων» της ζωής της,
    «φευ των επαναστάσεων». Την καίει η οδύνη
    «μέχρις οστέων και μυελών και μερισμού ψυχής».

    Όμως η αλήθεια μοιάζει που μια λύπη μόνην
    καιρίαν εγνώρισεν η φίλαρχη γυναίκα·
    έναν καϋμό βαθύ μονάχα είχε
    (κι ας μην τ’ ομολογεί) η αγέρωχη αυτή Γραικιά,
    που δεν κατάφερε, μ’ όλην την δεξιότητά της,
    την Βασιλείαν ν’ αποκτήσει· μα την πήρε
    σχεδόν μέσ’ απ’ τα χέρια της ο προπετής Ιωάννης.

    Κ.Π. ΚΑΒΑΦΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος8/7/13

    Συγχαρητήρια στον Γιάννη Τσακιρίδη για το πόνημά του που αφορά στην πολιτιστική ιστορία της πόλης μας την οποία θα πρέπει οπωσδήποτε να διδάσκονται οι νέοι μας στα σχολεία για να δημιουργήσουμε μια αυριανή γενιά Καστοριανών καλύτερη της σημερινής μπας και δει καλύτερες μέρες αυτός ο τόσο όμορφος αλλά και τόσο απίστευτα κακοποιημένος τόπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος8/7/13

    Και πόθεν εκ των ανωτέρω συμφραζομένων συνάγεται ή "αξιόλογη Πολιτιστική και Μουσική παράδοση" της πόλεως Καστορίας περικαλώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος8/7/13

    @3
    Τι άσβεστο μίσος!
    (Πότε θα απαλλαχθείτε επιτέλους;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος8/7/13

    Pou kollaei to poihma me to arthro?
    Thelei kapoios na riksei kamia idea gia ti fetini Alexiada?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος8/7/13

    Πολύ ενδιαφέροντα αυτά που γράφτηκαν για το "Ωδείον Καστοριάς" και μάλιστα ως παράρτημα του (μόνου) Κρατικού Ωδείου (Θεσσαλονίκης). Τα ιδρυτικά έγγραφα δεν ισχύουν; Γιατί;
    Καμία σχέση με το Μπαϊρακτάρειο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος8/7/13

    Το "Μπαϊρακτάρειο" ξεκίνησε λανθασμένα και θα συνεχίσει έτσι.

    ΥΓ.
    Αληθεύει ότι αποζημιώνονται τα μέλη του Δ.Σ. του "Μπαϊρακτάρειου" όταν συνεδριάζουν; Και αλήθεια, γιατί συνεδριάζουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος8/7/13

    Δηλαδή 4@ όποιος ρωτάει τα εύλογα ...
    αντί για κατατοπιστικόες απαντήσεις οφείλει να εισπράττει τα δικά σου κουτοπονηρίστικα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος8/7/13

    Το ποίημα του Καβάφη κολλάει και παρακολλάει!

    1-Η Αννα Κομνηνή θρηνεί τα παλαιό χαμένο κλέος
    2-κι ένας Ιωάννης (Τσακιρίδης;) ξεθάβει τον αρχαίο πόνο (της απόλυτης σημερινής παρακμής)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μιμόζα η αισχυντηλή8/7/13

    @9
    Είδες η "αγέρωχη Γραικιά" ;

    (προτιμώ αυτόν τον χαρακτηρισμό από το "φίλαρχη γυναίκα", τον οποίον και δεν πιστεύω...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος12/7/13

    O υπ΄αριθμόν 10 στο χειρόγραφό μου φαίνεται κάπως ... Εβραίος...
    Πώς και διέλαθε της Προσοχής του ΜΟΥΣΙΚΟΛΟΓΟΥ -ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ :


    http://xadytmak.blogspot.gr/2012/10/2.html


    http://xadytmak.blogspot.gr/2012/10/blog-post_15.html

    Χάνα Αρεντ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος12/7/13

    Λάθος...
    Ο 11. ΑΛΜΠΕΡΤΟΣ ΕΛΙΑΟΥ με το "Ευφώνιό" του (βαρύτονο κόρνο με κλειδιά πλησιέστερα στην
    Τ ο ύ μ π α ). Σε ποιο άραγε στρατόπεδο ν΄ άφησε τα κοκαλάκια του!!

    "Χάνα Άρεντ" (και πάλι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος12/7/13

    O ..."Μουσικολόγος" σου αγαπητή ΟΔΟΣ "πέρασε και δεν ακούμπησε"... Η ειδίκευση και σπουδή στην μουσικολογία δεν προκύπτει κατά δήλωσιν...
    Όταν γράφουμε λοιπόν και λέμε κάτι τις πρέπει να το τεκμηριώνουμε κι όλας. Σε τέτοια θέματα δυστυχώς δεν ισχύει το "έχω ακουστά"!

    Samuel Baud-Bovy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η στήλη «Κάποτε στην Καστοριά φιλοξενείται στην ΟΔΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος12/7/13

    Υπάρχει Διοικητικό Συμβούλιο στο "Μπαιρακτάρειο" και πληρώνονται όταν συνεδριάζουν????
    ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος12/7/13

    "...ας αφήσουμε τον μουσικολόγο Γιάννη Τσακιρίδη να μας διηγηθεί στο παρόν δημοσίευμα.
    Φυσικά δεν μπορούμε εδώ να μεταφέρουμε όλη την ομιλία του συμπολίτη μας, αλλά θα αρκεσθούμε σε μερικά κατά την γνώμη μας ενδιαφέροντα αποσπάσματα που έχουν ως εξής..."

    Θέλετε να πείτε ότι μεταφέρατε από αλλού το ρεπορτάζ για την σημαίνουσα "ομιλία του παθιασμένου με την ιστορία του τόπου νεαρού συμπολίτη μας".
    Από που άραγε;
    Εδώ απλώς φαίνεται ένα "Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 21 Μαρτίου 2013, αρ. φύλλου 684"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος12/7/13

    Αλήθεια, ο φέρελπις αυτός νέος που ακούει στο όνομα Γ.Τ. είναι συναγωνιστής και συνοδοιπόρος της μεγάλης λαϊκής συμπαράταξης ...Golden sunrise (="Χρυσή Αυγή");

    http://xadytmak.blogspot.gr/2012/10/blog-post_15.html

    Εκπλήσσομαι!

    Χάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος12/7/13

    Φυσικά και αποζημιώνονται όταν συνεδριάζουν τα μέλη του Δ.Σ. του Μπαϊρακτάρειου Δημοτικού Ωδείου που είναι:

    Πετσάλνικος Χριστόδουλος
    Πετμεζά Μαγδαληνή
    Τσακλίδης Χρήστος
    Ειρήνη Γεωργοσοπούλου Μισκία
    Ζορπίδης Ιωάννης
    Φωτιάδου Παρθένα
    Σέτκος Γεώργιος
    Παπαγιάννη – Βασιλειάδου Ελένη
    Φουλιράς Στυλιανός

    Και κάποια πρώτα στοιχεία:

    Προϋπολογισμός λειτουργικών δαπανών της Διεύθυνσης

    Εσοδα από επιχορήγηση Δήμου 25.000,00

    Αμοιβές και έξοδα προσωπικού: 33.210,00
    Αποδοχές τακτικών υπαλλήλων αορίστου χρόνου: 7.000,00
    Αποδοχές εκτάκτων υπαλλήλων: 14.000,00
    Παροχές τρίτων: 700,00
    Λοιπά Γενικά Έξοδα: 600,00
    Δαπάνες προμήθειας αναλωσίμων: 3.000,0
    Αποζημίωση υπερωριακής εργασίας και λοιπές πρόσθετες
    Αμοιβές: 1.300.00
    Αμοιβές καλλιτεχνών: 6.000,00
    Επισκευή και συντήρηση κτιρίου του Δημοτικού Ωδείου: 2.000,00
    Αποζημίωση υπερωριακής εργασίας και λοιπές πρόσθετες αμοιβές: 1.300.00


    http://static.diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%95%CE%942%CE%A9%CE%95%CE%A5-%CE%96%CE%A3%CE%98



    Εγκρίνει την εισήγηση του Προέδρου και αποφασίζει την πρόσληψη με σχέση εργασίας
    ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (οκταμήνου) εννιά (9) μουσικών καθηγητών και ενός
    υπαλλήλου καθαριότητας ως εξής:
    -Έναν (1) ΔΕ καθηγητή θεωρητικών
    -Δύο (2) ΔΕ καθηγητές πληκτών οργάνων
    ΑΔΑ: ΒΕ29ΟΚ2Ο-ΨΥΟ• Τρείς (3) ΔΕ καθηγητές εγχόρδων οργάνων
    -Έναν (1) ΔΕ καθηγητή πνευστών οργάνων
    -Έναν (1) ΔΕ καθηγητή παραδοσιακών οργάνων
    -Έναν(1) ΔΕ καθηγητή βυζαντινής μουσικής
    -Έναν (1) υπάλληλο καθαριότητας Υ.Ε.

    (Ποιους θα προσλάβουν? Ποιους? Δεν υπαινίσσομαι καμία φωτογράφηση)

    http://static.diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%9529%CE%9F%CE%9A2%CE%9F-%CE%A8%CE%A5%CE%9F

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος12/7/13

    Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε!

    Βρε για τα σημαντικά είμαστε μαζεμένοι εδώ .Όχι για τα κουτσομπολιά (πέφτουμε τάχα από τα σύννεφα για τις απ΄ευθείας αναθέσεις...)των διαλυμένων Δήμων...
    Ρωτήσατε έτσι από περιέργεια κανέναν από αυτούς αν πήρε κανείς τους μέχρι τώρα "φράγκο";

    Αλλά το θέμα μας μας είναι ο "συναγωνιστής", κινητικός, φέρελπις, παθιασμένος και πληθωρικός ομιλητής Γ.Τ. του παραπάνω άρθρου,
    Σας επαναφέρω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος13/7/13

    Έκπληκτο μ’ αφήνεις Ανώνυμε Νούμερο 20. Προφανώς είσαι μέλος του Δ.Σ. του «Μπαϊρακτάρειου» και προσπαθείς να πας αλλού τη συζήτηση.
    (Αλήθεια πόσο αποζημιώνεστε σε κάθε συνεδρίαση που τα «λέτε» για τις απευθείας αναθέσεις;) (απευθείας αναθέσεις των «ημετέρων»;)
    Είναι κουτσομπολιά τα 56.507,24 (!!!) έξοδα του «Μπαϊρακτάρειου»;
    Είναι κουτσουμπολιά οι προκηρύξεις θέσεων καθηγητή Θεωρητικών (αλήθεια ποιον θα προσλάβουν; Να σας πω το όνομα από τώρα; Νάτο, νάτο δεν θα το βρεις, το δαχτυλίδι που φορείς….!!!), και τόσα άλλα του ανύπαρκτου στο λαό της Καστοριάς «Μπαϊρακτάρειου», αλλά ΥΠΑΡΚΤΟΥ για κάποιους «τυχερούς» που λαμβάνουν τα ευρώπουλα;
    Έλεος μάγκα μου. Έλεος! Σας πήραμε χαμπάρι. Κατά τα άλλα Ο Γ.Τ. τάχατες σε πείραξε. Τέλος το πάρτυ και για [….]
    Λαμόγιο της […..] και του [….] Σε ξέρουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος13/7/13

    Κάνεις λάθος @21 ΝΟΥΜΕΡΟ. Υποθέτεις πολλά ανόητα πράγματα.
    Δεν έχω καμιά σχέση με την πόλη σου, τα σκάνδαλά της και με τις θεσούλες της. Συγκεντρώσου μην αφρίζεις κι άσε στις χρυσαυγίτικες κορώνες!
    (Πίσω από τα αποσιωπητικά φαντάζομαι φαίνεται όλο το μεγαλείο της διανοίας σου).

    Κι αν θες να ξέρεις...Ναι! Η "Χρυσή Αυγή" μου αναστατώνει το γαστρεντερικό. Με πειράζει ΠΟΛΫ!!!

    Κι ο Γ.Τ. που είναι "συναγωνιστής" της ακόμα περισσότερο!

    Γιόχαν Στράους υιός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος13/7/13

    @22 ΝΟΥΜΕΡΟ
    Τα αποσιωπητικά ΝΟΥΜΕΡΟ 22 είναι λογοκρισία του blogger, φράσεις δικές μου που έκοψε απαράδεκτα ο διαχειριστής του blog! Απέδειξες λοιπόν το μεγαλείο της διανοίας σου και το IQ σου!
    Όσο για υπόλοιπα σε πιστέψαμε.
    Σε πειράζει πολύ η "Χρυσή Αυγή" καθότι τη συναγωνίζεσαι!
    Heil!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ιωάννης Ζορπίδης13/7/13

    Κύριε Μπαϊρακτάρη,

    επιβάλλεται να ενημερώσω τους αναγνώστες της παρούσης ιστοσελίδας στην οποία διατελείτε διαχειριστής, ότι εγώ, ως μέλος του Δ.Σ. του Μπαϊρακτάρειου Δημοτικού Ωδείου, ουδέποτε έλαβα αποζημίωση για τις συνεδριάσεις του Δ.Σ., αλλά ούτε και προβλέπεται για μένα ουδεμία αποζημίωση για τις συνεδριάσεις που λαμβάνουν χώρα. Ουδέποτε έλαβα το οποιοδήποτε χρηματικό ποσό κατά τη θητεία μου ως μέλος στο Δ.Σ. του Ωδείου.
    Επειδή κάποια από τα παραπάνω σχόλια -που με τη συγκατάθεσή σας αναρτήθηκαν και δημοσιεύθηκαν στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα- αποτελούν ασύστολα ψεύδη αλλά και προσβολή της προσωπικότητάς μου, επιφυλάσσομαι να ασκήσω όλα τα νόμιμα δικαιώματά μου, προκειμένου να διαφυλάξω και να υπερασπιστώ την αξιοπρέπειά μου.

    Παρακαλώ για δικές σας ενέργειες προς αποκατάσταση της αλήθειας.

    Ιωάννης Ζορπίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κύριε Ζορπίδη, η ΟΔΟΣ καταχωρεί το σχόλιό σας προς αποκατάσταση της αλήθειας, σύμφωνα με τις απόψεις σας.
    Ο ισχυρισμός ότι μπορεί κάποιοι να αποζημιώνονται για συμμετοχή στις συνεδριάσεις (όπως συνηθίζεται), σε καμία περίπτωση δεν συνιστά ασύστολο ψεύδος και ούτε φυσικά προσβολή της προσωπικότητας. Ακόμη και όταν λόγω ελλιπούς ή κακής ενημέρωσης, δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια.
    Υποχρέωση του διοικητικού συμβουλίου του «Μπαϊρακτάρειου» είναι να λογοδοτεί και να υποβάλλεται ανά πάσα στιγμή στον κριτικό έλεγχο.
    Η ΟΔΟΣ δεν θα σας εμποδίσει να ασκήσετε τα νόμιμα δικαιώματά σας, σύμφωνα με την όχι φιλική απειλή σας, η οποία προκαλεί τουλάχιστον έκπληξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος13/7/13

    Πάλι εσύ Παναγιώτη θα "πληρώσεις" τον πόλεμο μεταξύ των μουσικολόγων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος13/7/13

    Άρε Γιάννη Τσακιρίδη, φωτιά άναψες με την ομιλία σου στο Δήμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος13/7/13

    "Σε πειράζει πολύ η "Χρυσή Αυγή" καθότι τη συναγωνίζεσαι!
    Heil!"

    Ρε δεν πας μια βόλτα από Κοζάνη μεριά με τις σχετικές κλινικές λέω εγώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος14/7/13

    "Αρε Γιάννη [T....]"

    Πόοοοσο μεγάλος αλήθεια είσαι.
    Τι διαμέτρημα είναι αυτό βρε παιδί μου...
    Μεταξύ μας τώρα...
    Έχεις καμιά σχέση με τη Χ.Α.;
    Ή σε κατηγορούν αδίκως οι κακοήθεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος14/7/13

    Πλέρωνε τώρα κυρ-Παναγιώτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος14/7/13

    Κάντε ένα γκάλοπ κ. Μπαϊρακτάρη. Να ψηφίσουμε τον καλύτερο μουσικολόγο μεταξύ των Γιάννηδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος14/7/13

    @30
    Εδώ Γιάννης κερνάει, Γιάννης πλερώνει!
    (Στο τέλος θα βγει ο λογαριασμός, ποιος θα πληρώσει ακριβώς)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ανώνυμος14/7/13

    @28
    Τις ξέρεις, βλέπω, τις σχετικές κλινικές, Κρυπτοχρυσαυγίτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ανώνυμος14/7/13

    33@ καλά κρασιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ανώνυμος14/7/13

    Καστοριείς μουσικολόγοι...
    Ο ένας έχει οπωσδήποτε σοβαρές σπουδές.
    Ο άλλος απλώς ισχυρίζεται πως...
    Αλλά αφού θα ψηφίσετε εσείς στο μπλογκ για τον καλύτερο αυτό δεν έχει πια καμία σημασία.
    Ο λαός στην Ελλάδα πάντα έχει δίκιο
    ("οι νόμοι καταργούνται στα πεζοδρόμια").
    Κι οι Χρυσαυγίτες ακομα πιο πολύ: Ξέρουν να το επιβάλλουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ανώνυμος14/7/13

    "Κάντε ένα γκάλοπ κ. Μπαϊρακτάρη" (να εκφραστεί ο ΟΧΛΟΣ...).
    Zήτω η "Πoλιτιστική επανάσταση" αλά Μάο στο blog!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ανώνυμος14/7/13

    Ο ένας μουσικολόγος κατεβαίνει και για Δήμαρχος, αληθεύει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ανώνυμος14/7/13

    Φοβάστε το γκάλοπ διότι (αν κρίνουμε κι απ’ άλλα γκάλοπ στο διαδίκτυο) θα βγει ο κύριος Τσακιρίδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ανώνυμος14/7/13

    Nαι! Με τον Μιχαλολιάκο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ανώνυμος14/7/13

    Γι’ αυτό δέχεται τέτοιον πόλεμο ο κ. Τσακιρίδης, γιατί, αν εκλεγεί, τότε, ΑΛΛΟΙ θα ελέγχουν το «Μπαϊρακτάρειο» και θα χάσουν τα προνόμια κάποιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ε. Μ.14/7/13

    Πώς τα μπλέξατε πάλι; Άκρη δε μπορώ να βγάλω.
    Με τόσες γνώσεις ο καθένας σας
    θυμίζετε την παροιμία:
    Άλλη καμιά δε γέννησε,
    μόν' η Μαριώ τον Γιάννη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ανώνυμος14/7/13

    Α π ο φ α σ ί ζ ε ι ο μ ό φ ω ν α
    Ορίζει υπόλογο διαχειριστή τον Πρόεδρο του Δημοτικού Ωδείου κ. Πετσάλνικο Χριστόδουλο για έναν έντοκο λογαριασμό διαχείρισης των εσόδων και εξόδων του Δημοτικού Ωδείου και έναν τραπεζικό λογαριασμό για την Ενιαία Αρχή Πληρωμών όπου θα χρεοπιστώνονται οι πάσης φύσεως αποδοχές , αμοιβές, ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ, απολαβές και κρατήσεις των υπαλλήλων και των λοιπών απασχολούμενων στο Δημοτικό Ωδείο οι οποίοι θα ανοιχτούν στην Αγροτική Τράπεζα…

    http://static.diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%95%CE%91%CE%9A%CE%9F%CE%9A2%CE%9F-%CE%94%CE%A4%CE%9A


    Αποζημίωση υπερωριακής εργασίας και λοιπές πρόσθετες αμοιβές το 2012 = 1.207,20 ευρώ, ενώ το 2013 = 1.300.00 ευρώ

    http://static.diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%95%CE%91%CE%9A%CE%9F%CE%9A2%CE%9F-%CE%9A%CE%A3%CE%97


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ανώνυμος14/7/13

    "Γι’ αυτό δέχεται τέτοιον πόλεμο ο κ. Τσακιρίδης γιατί, αν εκλεγεί, τότε,"..,

    Εννοείς τη Χρυσή Αυγή δικέ μου...

    Ε, δαγκωτό στο πουλάκι μου
    ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ H ΜΠΑΝΤΑ ΘΑ ΠΑΙΑΝΙΖΕΙ "ΣΤΙΣ ΔΡΟΜΟΙ"...
    You know!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ανώνυμος14/7/13

    Πολύ ρεύμα βλέπω ο Γιάννης Τ...

    Αλλά
    "βρε και γιατί δε μας τον λες
    και γιατί δεν μας τον λες
    τον πόνο (με την Χ.Α.)πόχεις κι όλο κλαις";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ανώνυμος14/7/13

    Επανάληψη μήτηρ πάσης ...

    http://xadytmak.blogspot.gr/2012/10/blog-post_15.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ανώνυμος14/7/13

    πάρτε κι άλλη μια μήτηρ πάσα! (...ή μπάσα;)
    http://xadytmak.blogspot.gr/2012/10/2.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ανώνυμος14/7/13

    Ποιός άραγε είναι ο "προπετής Ιωάννης" του ποιήματος;
    Nα κάνουμε ένα γ κ ά λ ο π.

    (Ή να φέρουμε τα γ κ λ ο μ π ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ανώνυμος14/7/13

    Καλά καλά θα ψηφίσουμε εσένα, αφού το θέλεις τόσο πολύ!
    Ζηλιάρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Ανώνυμος14/7/13

    Άρε λύσσα που τους έπιασε για τον Γιάννη Τσακιρίδη. Τόσο πολύ φόβος μήπως και εκλεγεί και χάσουμε τα προνόμια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Σοφολογιώτατος14/7/13

    Repetitio mater studentiae

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Τασούλης ο ηλεκτρολόγος14/7/13

    Ανώνυμε 45-46 κόψε τις πολλές επαναλήψεις, γιατί το πολύ το νάνι νάνι κάνει το παιδί χαϊβάνι!
    (τάχω πάρει τώρα, δεν θα τους κάνουμε και τζάμπα διαφήμιση)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Ανώνυμος14/7/13

    Τελικά θα εκλεγεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Ανώνυμος14/7/13

    Κι εσύ "Σοφολογιώτατε" τι λες;

    Λύσσα (απέναντι στον αρχιμουσικό ) σύμφωνα με τους προλαλήσαντες έχουμε εδώ

    ή

    απλώς αμάθεια και κοινωνική αναισθησία (απέναντι στην προβιά που αυτός φορεί);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Λεωνίδας14/7/13

    Ο Ιωάννης του ποιήματος είναι ο αδελφός της Άννης Κομνηνής, ο οποίος στο ποίημα του Καβάφη αναφέρεται ως "προπετής", στην Ιστορία όμως έμεινε με το προσωνύμιο "ΚαλοΙωάννης"

    Γεια σου Αντιδήμαρχε Πολιτισμού με την Αλεξιάδα σου!
    που μας έστρωσες στο διάβασμα για την Άννα την Κομνηνή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Ανώνυμος14/7/13

    "Tασούλη" ,
    βλέπις όμως όμως δεν αντιδρά κανένας για το "πουλέν" των χοντρόσβερκων με τους τόοοοσους τίτλους Μουσικολογίας!
    Απλώς παρακολουθούν την αργή του (και λιαν επιθυμητη για κείνους φαίνεται) αναρρίχηση στους θώκους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Ανώνυμος14/7/13

    Εγώ πάντως όσο κι αν έχω ψάξει, Τμήμα Μουσικών Σπουδών ΑΤΕΙ Ηπείρου δεν βρήκα πουθενά. Δεν υπάρχει τέτοια σχολή. Αποκύημα της φαντασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Ανώνυμος14/7/13

    Ανώνυμε πολύ αόριστα μας τα λες για το πουλερικό. Συγγνώμη, αλλά δε συμφωνώ... έχει ο καιρός γυρίσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Ανώνυμος14/7/13

    Ζήτω η ελπίδα του γένους... Ο πανταχόθεν βαλλόμενος μουσικολόγος αρχιμουσικός της αυλής και συναγωνιστής [....] !!!
    Καθόλου αόριστα δεν τα λέω. Ψηφίζω αβλεπί το μέλλον του τόπου!
    Σας συμβουλεύω να κάνετε το ίδιο μη φάτε ξύλο. Μην αμολήσει τη μπάντα και παιανίσουν εμβατήρια μεσοκαλόκαιρο και σας φύγουν μονομιάς οι έρωτες για το λαμπρό παρελθόν της κομψευάμενης βυζαντίδος πόλεως Καστορίας, των αριστοκρατών και των ταχαμου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Ανώνυμος14/7/13

    "Άρε λύσσα που τους έπιασε για τον Γιάννη Τσακιρίδη"!!!.

    Φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Ανώνυμος14/7/13

    Η (συμπτυγμένη) ομιλία πάντως λέει μπούρδες.
    [Και μάλιστα ...μπουρδότατες!!! ]
    "Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΑ ΟΠΟΥ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΠΡΟΣΩΠΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ... ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ ΤΑΔΕ ΣΧΉΜΑ ΚΑΙ Ο ΤΑΔΕ ΣΎΛΛΟΓΟΣ..ΚΛΠ"
    Αποτελεί μελέτη ουσίας αυτή;
    Εις τι συνεισέφερε κυριέ μου αυτό το όλον στην πόλη, Τί το σημαντικό παρουσίασαν τα σχήματα. Πόθεν αποδεικνύεται το έργο τους; πως δημιούργησαν μουσική παράδοση (αν δημιούργησαν και γιατί δεν τόκαναν);
    Μπορείς να μας πεις ;
    Άσε τα "έχω ακουστά, πιθανόν να, κτλπ"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Ανώνυμος14/7/13

    "Άρε λύσσα που τους έπιασε για τον Γιάννη Τσακιρίδη"!!!.

    Να θυμηθώ να το βάλω στο θυμιατό αυτό το λιβάνι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Ανώνυμος14/7/13

    http://www.teiep.gr/smt.php

    ΣΧΟΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

    Τμήμα Λαϊκής & Παραδοσιακής Μουσικής[Άρτα]

    Πουθενά δε βλέπω το ΜΟΥΣΙΚΟΛΟΓΙΑ...
    Τυφλώθηκα φαίνεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Ανώνυμος15/7/13

    Καλά, καλά, καλά!
    Μόνο ΕΝΑΣ είναι ο μουσικολόγος!
    Να υποκλιθούμε!
    Άξιος ο μισθός του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Ανώνυμος17/7/13

    Κάποιος παντελώς ανενημέρωτος δεν γνωρίζει ότι ο κ. Χρ. Πετσάλνικος θα είναι ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Ωδείου με οποιαδήποτε κυβέρνηση κράτους και οποιαδήποτε τοπική ηγεσία!
    Αναφέρομαι στον άσχετο που έγραψε:
    "Γι’ αυτό δέχεται τέτοιον πόλεμο ο κ. Τσακιρίδης, γιατί, αν εκλεγεί, τότε, ΑΛΛΟΙ θα ελέγχουν το «Μπαϊρακτάρειο» και θα χάσουν τα προνόμια κάποιοι.
    14/7/13"

    Ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Ανώνυμος17/7/13

    Και κάτι για να γελάσουμε:

    Ο Χρόνης Αηδονίδης στο τραγούδι:
    "Γιάννης Δήμαρχος"

    http://www.youtube.com/watch?v=nh8VUb4Lzj0

    Στου Τοκμάκι, στ'ς Μεταξάδες
    στου Τοκμάκι, στ'ς Μεταξάδες
    Γιάννης Δήμαρχους άιντι Βασιλικούδα μ'
    Γιάννης Δήμαρχους

    Γιάννης έχει τρεις γυναίκις
    Γιάννης έχει τρεις γυναίκις
    κι άλλην αγαπάει άιντι Βασιλικούδα μ'
    κι άλλην αγαπά

    Θα χουρίσει τη Θουδώρα
    θα χουρίσει τη Θουδώρα
    θα πάρει τη Βασιλ'κή άιντι Βασιλικούδα μ'
    Θα πάρει τη Βασιλ'κή

    Μάνα της την ουρμηνεύει
    μάνα της την ουρμηνεύει
    την παρακαλεί άιντι Βασιλικούδα μ'
    την παρακαλεί

    Μην τουν παίρνεις πιδί μ' τουν Γιάννη
    μην τουν παίρνεις πιδί μ' τουν Γιάννη
    τουν Γιάννη του χουβαρντά άιντι Βασιλικούδα μ'
    Τουν Γιάννη του χουβαρντά

    Ο Ιωάννης Μαντάς η Μαντουδης (1881-1903). γίνεται δήμαρχος των Μεταξάδων την περίοδο 1930-33. άπ' οπου και το παράνομα Γίάννης Δήμαρχος. Μερακλής, γενναιόδωρος και με αγάπη για την οικογενειακή ζωή. παντρεύεται τήν Τριανταφυλλιά (1884), ή οποία όμως αμέσως πεθαίνει. Στή συνέχεια παντρεύεται τή Δέσποινα (1883) μέ τήν οποία κάνει ένα παιδί, τή Ζωή (1910). Μετά άπό λίγο καιρό τον καλούν οί τουρκικές αρχές (άγνωστο για ποιο λόγο) στην Άδριανούπολη ή την Πόλη. Στη διάρκεια της απουσίας του (1918) πέφτει επιδημία στο χωριό, μέ αποτέλεσμα νά πεθάνουν ή γυναίκα του και τό παίδι του. "Οταν επιστρέφει, παντρεύεται για τρίτη φορά. τή Μαρία Τσιακιρούδη (1886) γνωστή ώς θοδωρουδα, ή οποία ομως δεν έκανε παιδιά. Έτσι στο τέλος περίπου της δημαρχίας του, αποφασίζει να χωρίσει τη Μαρία (Θοδώρα) και νά πάρει τή Βασιλική Μπακαλούδη (1887-1975). Παρά τις ευνόητες αντιρρήσεις της Εκκλησίας (επιτρέπει τρεις τό πολύ γάμους και έτσι δεν νομιμοποίησε αυτόν τόν γάμο) και τήν έντονη κριτική της τοπικής κοινωνίας, ό Γιάννης Δήμαρχος προχώρησε μέ τή Βασιλικούδα, με τήν όποια έκανε τρία παιδιά: τόν Χρήστο (γ. 1926), τήν Τριανταφυλλιά (γ. 1939) και τον Παναγιώτη (γ. 1932).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Ανώνυμος17/7/13

    Ο κ. Τσακιρίδης είναι ένας αξιέπαινος νέος της πόλης μας, όπου την αξία του την αποδεικνύει με τις πράξεις του και όχι με... ΄ανώνυμα λόγια' όπως κάνουν μερικοί εδώ μέσα. Τέτοιοι νέοι πρέπει να επαινούνται και να στηρίζονται για την δράση τους, όμως αυτό φαίνεται έθιξε την κενότητα μερικών... ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Ανώνυμος17/7/13

    @64
    Εσύ είσαι ανημέρωτος.
    Η κύρια πηγή χρηματοδότησης προέρχεται από το Δήμο (άρα ελέγχεται πρωτίστως από τους αιρετούς του Δήμου). Δεν έχει πολλούς πόρους το «Μπαϊρακτάρειο», ούτε φυσικά βάζει χρήματα ο κ. Πετσάλνικος, ο οποίος τοποθετήθηκε ως μόνιμος πρόεδρος στο Ωδείο σύμφωνα με την επιθυμία του ιδρυτή;; Ερωτώ δεν ξέρω;

    Ο οποίος κ. Πετσάλνικος όπως φαίνεται δέχθηκε να αλλάξει το όνομα από «Ωδείο Δημήτριος Μπαϊρακτάρης» όπως νομίζω ήταν η αρχική του ονομασία, αφού έτσι το διάβαζα στο τοπικό τύπο, σε «Ωδείο Δημήτριος - Σουλτάνα Μπαϊρακτάρη» αρχικά. Και στη συνέχεια σε «Ωδείο Δημήτριος Μπαϊρακτάρης και Σουλτάνα Πετσάλνικου», και σήμερα «Ωδείο Δημήτριος Μπαϊρακτάρης και Σουλτάνα Πετσάλνικου-Μπαϊρακτάρη»!!!!
    Ας ευχηθούμε να εκλεγεί ο μουσικολόγος κ. Τσακιρίδης και να ξεκαθαρίσει την κατάσταση και σ’ αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Ανώνυμος17/7/13

    Κάποιοι δε μπορούν τον κ. Ιωάννη Τσακιρίδη, γιατί αν εκλεγεί, η καρέκλα τους θα τρίζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Ανώνυμος17/7/13

    ρε 66@
    Αφού βλέπεις κανένας δεν ακολουθεί "το δούλεμα" ... Εσύ γιατί το συνεχίζεις?

    Γιατί όμως δε μας λες ότι είσαι και συ "συναγωνιστής του"(στη ΧΑ);["Τέτοιοι νέοι πρέπει να επαινούνται και να στηρίζονται για την δράση τους" κλπ κλπ κλπ]...

    "κενός αέρος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Ανώνυμος17/7/13

    "Στου Τοκμάκ', στους Μεταξάδις
    Γιάννης Δήμαρχους
    -άιντι XΡΥΣΑΥΓΟΥΔΑ Μ'-
    Γιάννης Δήμαρχους"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Ανώνυμος17/7/13

    Ο αγαπητός συμπολίτης μας κ. Τσακιρίδης κατέθεσε ένα πόνημα, το οποίο αναδεικνύει την πολιτιστική παρακαταθήκη της πόλης μας. Αυτό και μόνο είναι εκτιμηταίο και δείχνει το ποιόν αυτού του ανθρώπου. Μάλλον οι αργόσχολοι λογοκριτές του θα πρέπει να αυτοκριθούν και να επαναπροσδιορίσουν τον λόγο ύπαρξής τους καθώς μόνο με ύβρεις δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα προς το καλύτερο σε αυτό τον τόπο.
    Επίσης, το θέμα της δημοσίευσης είναι ιστορικό και όχι πολιτικό. Αν είχατε κουλτούρα θα μπορούσατε και σεις να εναποθέσετε τις γνώσεις δημόσια προς συμπλήρωση τυχόν κενών, επί της εν λόγω μελέτης. Όλα τα άλλα είναι περιττά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Ανώνυμος17/7/13

    Δεν κάνει κάνει λογοκρισία κανείς όταν ασκεί δημόσια κριτική.
    Το δημοσιευμένο τμήμα της ομιλίας "μπάζει από παντού", και δεν έχει καμιά χρησιμότητα ή αξία ιστορική, λαογραφική,μουσικολογική ή πολιτιστική.
    Ο δε τίτλος της ομιλίας -σε σχέση με το δημοσιευμένο πάντα τμήμα -είναι "για τα πανηγύρια".

    Καμιά λοιπόν λογοκρισία. Οι υμνητές και χειρκροτητές του ...."ευέλπιδος" ας ξεσπαθώσουν τώρα εναντίον των εχθρών της πατρίδος...

    Κι ας αποκοιμηθούν εν δόξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Ανώνυμος17/7/13

    Γιάννη ΕΜΠΡΟΣ καθάρισε τον τόπο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Ανώνυμος17/7/13

    71@ "θα μπορούσατε και σεις να εναποθέσετε τις γνώσεις δημόσια"

    Να με συμπαθάς αλλά οι γνώσεις -απόψεις δεν ..."εναποτίθενται". Κατατίθενται!
    Τα απορρίμματα εναποτίθενται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Ανώνυμος17/7/13

    @73
    Σε ποιον ΓΙΑΝΝΗ αναφέρεσαι;
    Χμ…
    (Για ψάξε καλύτερα το θέμα που σ’ απασχολεί, μα σ’ απασχολεί τόσο σοβαρά, μη βρεθείς προ εκπλήξεως)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Ανώνυμος17/7/13

    ..."αν εκλεγεί, η καρέκλα τους θα τρίζει!"

    «Στην Ιταλία της δεκαετίας του '20 όλοι έβλεπαν τα σημάδια», έλεγε ο Ιταλός δημοσιογράφος, «αλλά τους παρηγορούσε το γεγονός ότι "παρ' όλα αυτά, έχουμε δημοκρατία". Μέχρι που ένα πρωί είδαν στην εφημερίδα την είδηση: "ο duce προκηρύσσει την αυτοκρατορία"».

    Στ. Κούλογλου "Ο Εκφασισμός" http://www.lifo.gr/mag/columns/5730

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Ανώνυμος17/7/13

    "Ας ευχηθούμε να εκλεγεί ο μουσικολόγος κ. Τσακιρίδης και να ξεκαθαρίσει την κατάσταση και σʼ αυτό."

    Aϊντα!!!
    http://www.youtube.com/watch?v=IAB4N7a9f8Y

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Ανώνυμος17/7/13

    @όλους
    Άϊντε...... αρκετά. Καταλάβαμε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Ανώνυμος17/7/13

    Τόσο πολύ σας πόνεσε ο Τσακιρίδης και τον βρίζετε? Τόσο μεγάλο ήταν το κενό μέσα σας, που υποκίνησε τον εγωισμό σας εναντίον του? Ας βγει κάποιος επώνυμα να του κάνει κριτική. Τόσο πολύ φοβάστε να φανερωθείτε ποιοι είστε? Ανθρωπάκια..., ε, ανθρωπάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει.17/7/13

    Μουσικολογοπόλεμος πτυχίων και ικανοτήτων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Ανώνυμος17/7/13

    Κάποιοι ένωσαν έντονα το κενό μέσα τους, και δεν μπορούν να χωνέψουν ότι η πόλη μας έχει νέους επιστήμονες με όραμα και δημιουργικότητα. Όπως και να χει, εύχομαι ο κ. Τσακιρίδης να συνεχίσει να μας προσφέρει τα ενδιαφέροντα πονήματά του, τα οποία δεν δείχνουν μόνο την άρτια γνώση επί του θέματος αλλά πολύ περισσότερο την αγάπη για τον τόπο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Ανώνυμος18/7/13

    Βρεεεε! Ολα τα χρυσαύγουλα μαζωμένα εδω...
    Θα βρωμισει κλουβιο αυγά [....] με τόση σαβουρα...
    Σπύρος Μουστακλής (το στοιχειό του !)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Ανώνυμος18/7/13

    Απο περιέργεια κάθισα και έψαξα την Σχολή που σπούδασε [.....]
    Αυτός ο σύνδεσμος οδηγεί στα μαθήματα που πραγματοποιούνται εκεί.

    http://tlpm.teiep.gr/el/studies/courses-description.html

    Η σχολή όντως είναι μουσικολογική και αυτό προκύπτει από τα διδασκόμενα μαθήματα καθώς και από την τελική εργασία, που είναι και η πρώτη ολοκληρωμένη μουσικολογική έρευνα του πτυχιούχου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Ανώνυμος18/7/13

    Αλληλεγγύη μουσικολόγων??
    Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει!!
    Τι αντιζηλίες είναι αυτές!!
    Όλοι θα πάρετε από μία θέση, με την σειρά, μη βιάζεστε, και μη βγάζετε τα μάτια σας!!!
    Πού ζείτε, στα βάθη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Ανώνυμος18/7/13

    Για να τελειώνουμε...
    Ζήστε το μύθο που σας αξίζει Καστοριανοί.
    Με τον έγκριτο μουσικολόγο σας,
    με το τεράστιο έργο του,
    με τις ιδέες του
    και την πατριωτική πολιτική του κίνηση.
    ("ψωνίσατε από σβέρκο"...)
    Δεν είναι ν' ασχολείται άλλο μαζί σας κανείς!

    Ψόφιος Φοίνικας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Ανώνυμος18/7/13

    Για να δούμε κάτι σοβαρό:
    Στην προκήρυξη της Καστοριάς για την "Δημιουργία Φιλαρμονικών και σχολών διδασκαλίας μουσικής και χορού & εξύψωση του πνευματικού, μορφωτικού και επαγγελματικού επιπέδου των κατοίκων και της νεολαίας"
    με κωδικό 197:
    http://www.alphafm.gr/archives/42330
    τα προσόντα που απαιτήθηκαν ήταν τα παρακάτω:

    "Πτυχίο ή δίπλωμα τμήματος
    Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων ή Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής ή Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής ΤΕΙ
    ή το ομώνυμο πτυχίο ή δίπλωμα Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε.)ΤΕΙ ή αντίστοιχο κατά ειδικότητα πτυχίο ή δίπλωμα ΤΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε.) ΤΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας ή το ομώνυμο ή αντίστοιχο κατά ειδικότητα πτυχίο ΚΑΤΕΕ ή ισότιμος τίτλος της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας. ή
    Πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος ειδικότητας Μουσικής ή αντίστοιχο πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος των παρακάτω σχολικών μονάδων : ΙΕΚ ή Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου Α' ή Β' κύκλου σπουδών ή Ενιαίου
    πολυκλαδικού λυκείου ή τεχνικού επαγγελματικού λυκείου ή τεχνικής επαγγελματικής σχολής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή σχολής μαθητείας του ΟΑΕΔ του Ν. 1346/1983 ή άλλος ισότιμος τίτλος σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας ή Απολυτήριος τίτλος Μουσικών Σχολείων ( Λυκείων) της ημεδαπής ή ισότιμος και αντίστοιχος τίτλος σχολών της αλλοδαπής. ή
    α)
    Οποιοδήποτε πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος δευτεροβάθμιας ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ημεδαπής ή άλλος ισότιμος τίτλος σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής και
    β)
    Πτυχίο ή δίπλωμα ειδίκευσης ανωτέρων θεωρητικών μουσικών σπουδών ή ειδίκευσης πιάνου (ή άλλου μουσικού οργάνου) από μη πανεπιστημιακό μουσικό ίδρυμα της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αναγνωρισμένο από το κράτος"

    Πολύ παράξενο.

    Αν δούμε μία άλλη προκήρυξη για τη θέση αρχιμουσικού σε μια άλλη πόλη, π.χ. στο Δοξάτο της Δράμας, θα διαβάσουμε πρώτα από όλα τα παρακάτω ως ειδικά τυπικά προσόντα:
    Β.ΕΙΔΙΚΑ ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ
    1.Ειδικό τυπικό προσόν για την κάλυψη της θέσης ορίζεται «Διπλώματα ή πτυχία «ενοργανώσεως πνευστών οργάνων και διευθύνσεως μπάντας» αρμονίας , ή ωδικής , αντιστίξεως και φυγής και τριετή προϋπηρεσία ως μουσικού εκτελεστή».
    http://www.doxato.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=351&Itemid=205

    Εδώ τίθενται δύο πολύ σημαντικά ζητήματα για την προκήρυξη της Καστοριάς:

    Πρώτον: Γιατί ζητείται ως τυπικό προσόν το Πτυχίο ή δίπλωμα τμήματος
    Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων ή Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής ή Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής ΤΕΙ, που δεν έχει καμία μα καμία σχέση με την ειδικότητα του αρχιμουσικού φιλαρμονικής μπάντας;

    Δεύτερον: Γιατί δεν υπάρχει ως τυπικό προσόν το δίπλωμα ή πτυχίο ενοργάνωσης και διεύθυνσης μπάντας, που είναι τα πλέον απαραίτητα και ουσιαστικά ειδικά προσόντα του αρχιμουσικού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Ανώνυμος18/7/13

    Μουσικολογική εκπαίδευση στην Αρτα

    http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=371776

    Γράφει ένας καθηγητής και ιδρυτής του τμήματος.

    Για να μην λεν μερικοί ότι το εν λόγω τμήμα δεν είναι μουσικολογίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Ανώνυμος18/7/13

    Αγαπητέ:
    στη φράση του κ.Κοκκώνη "Το ΤΛΠΜ προτείνει μια μουσικολογική εκπαίδευση επικεντρωμένη στις παραδόσεις του ελλαδικού χώρου" ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ να απομονώνονται οι λέξεις "μουσικολογική εκπαίδευση" από τις υπόλοιπες "επικεντρωμένη στις παραδόσεις του ελλαδικού χώρου".
    Και ο ίδιος είναι προσεκτικός και δεν λέει "είναι σπουδές μουσικολογίας", αλλά λέει "Το ΤΛΠΜ προτείνει μια μουσικολογική εκπαίδευση επικεντρωμένη στις παραδόσεις του ελλαδικού χώρου".
    Δεν είναι σπουδές μουσικολογίας, γιατί:
    1ον. Αν ήταν, θα προσλαμβάνονταν οι απόφοιτοι ως μουσικοί στα γενικά σχολεία, κάτι που δεν συμβαίνει.
    2ον. Θα έπρεπε να υπάρχει στον κύκλο των σπουδών ένας επιπλέον μεγάλος αριθμός γενικών μουσικολογικών μαθημάτων (όχι επικεντρωμένων στην ελληνική παράδοση)
    3ον. Δεν αναγνωρίζονται ως σπουδές μουσικολογίας ούτε μέσα στην Ελλάδα, ούτε στο εξωτερικό.
    4ον. Δεν μπορείς να κάνεις ούτε μεταπτυχιακό, ούτε διδακτορικό.
    5ον. Δεν υφίσταται ο τίτλος "μουσικολόγος ελληνικής λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής", υπάρχει ο τίτλος "εθνομουσικολόγος", που παίρνει την ειδίκευση στα πανεπιστήμια ΑΕΙ μετά την ολοκλήρωση των βασικού κύκλου γενικής μουσικολογίας. Από το ΤΕΙ της Άρτας όμως δεν βγαίνουν εθνομουσικολόγοι.
    6ον. Δεν υπάρχει ο τίτλος "μουσικολόγος ελληνικής λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής".
    7ον. Άλλο μουσική έρευνα, άλλο πτυχιακή βασισμένη σε μουσικολογικά εργαλεία και μεθοδολογίες, άλλο μουσικολογία ως τίτλος σπουδών.

    Η σπουδές εκεί βασίζονται φυσικά στη μουσικολογία (μουσική έρευνα είναι, πού θα βασιζόταν;) αλλά δεν παρέχουν τίτλο μουσικολόγου. Ο τίτλος αυτός εμπεριέχει πολλά, που δεν καλύπτονται από τις σπουδές στο συγκεκριμένο ΤΕΙ.
    Γι' αυτό και η φράση "μουσικολογική εκπαίδευση επικεντρωμένη στις παραδόσεις του ελλαδικού χώρου" και όχι σκέτο "μουσικολογία". Άλλο το ένα, άλλο το άλλο, μην τα συγχέουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Βασίλειος18/7/13

    Ευχαριστώ θερμά τον γράψαντα το υπ' αριθμ. 88 σχόλιο για την πληρέστατη ενημέρωση επί του θέματος. Συγχαρητήρια για την υπομονή του, αφού ο υπόλοιπος διάλογος (στα σχόλια όπου κυρίως εκδηλώνεται εμπάθεια) έχει πλέον κουράσει τους μετριοπαθείς και νηφάλιους (όπως σωστά θα έγραφε και η "ΟΔΟΣ")

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Ανώνυμος18/7/13

    Εφ' όσον θεωρείς ότι το εν λόγω τμήμα δεν είναι τμήμα μουσικολογίας για δεν το υπογράφεις με το όνομά σου? Τι φοβάσαι αφού είσαι τόσο σωστός? Τον Τσακιρίδη ή μήπως το ίδιο τμήμα που το συκοφαντείς? Γιατί, αν το μάθουν εκεί στην Άρτα να είσαι σίγουρος ότι την μήνυση δεν την γλυτώνεις. Τα καλύτερα έπονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Και δεν έπιασαν οι ζέστες ακόμη18/7/13

    Οι μηνύσεις πάνε κάγκελο μεταξύ των σχολιαστών εδώ μέσα. Πρώτα ο κ. Ζορπίδης, θα μηνύσει την ΟΔΟ γα τα σχόλια που επέτρεψε να αναρτηθούν. Τώρα το τμήμα Μουσικολογίας θα μηνύσει έναν Ανώνυμο, δηλαδή πάλι την ΟΔΟ, γι' αυτά που γράφει ο Ανώνυμος!!
    Βρε μουσικολόγοι μου ή φίλοι της μουσικολογίας, δε κάθεστε να ακούσετε έναν Μπαχ, άντε ένα ηπειρώτικο μοιρολόι, λέω 'γω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Ανώνυμος18/7/13

    Κι εσύ @90 μόνο εντύπωση θες να μας κάνεις; Δεν κοιτάς που κι εσύ δεν υπογράφεις με το όνομά σου, αλλά πας να βγάλεις τον άλλον άκυρο.
    Όλους τους άλλους αναγνώστες για κάφρους μας πέρασες και απειλείς κι από πάνω;
    Γιατί συκοφαντία; Τη δική του ερμηνεία μετά από ανάγνωση έκανε ο άλλος. Όποιος θέλει συμφωνεί και όποιος διαφωνεί, διαφωνεί. Δε θα σκάσουμε κιόλας!
    Γκέγκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Γιάννης Τσακιρίδης18/7/13

    Επειδή, όπως προκύπτει από τα παραπάνω υπάρχει κάποιος επίμονος ανώνυμος συκοφάντης της Σχολής που σπούδασα και της προσωπικότητάς μου θα απαντήσω επί των ανακριβειών αυτού επώνυμα, όπως έχω κάνει και στο παρελθόν. Γιατί ο συγκεκριμένος 'κενός' άνθρωπος, προσπαθεί να γεμίσει τα κενά του εαυτού του υποτιμώντας όσους διαπρέπουν επί του μουσικού τομέα.

    Απάντηση επί του προηγουμένου:

    1ον. Στα γενικά σχολεία προσλαμβάνονται εκπαιδευτικοί μουσικής και όχι μουσικολόγοι. Τα προηγούμενα χρόνια δίδασκαν και απόφοιτοι ωδειακής εκπαίδευσης. Μήπως και αυτοί είναι μουσικολόγοι? Ωστόσο, οι απόφοιτοι του ΤΛΠΜ προσλαμβάνονται στα Μουσικά Σχολεία και είναι θέμα χρόνου να δοθεί το δικαίωμα διδασκαλίας και στα γενικά.

    2ον. Ο κύκλος σπουδών του τμήματος περιλαμβάνει μαθήματα, τα οποία έχουν κατεύθυνση εθνομουσικολογική. Η επικέντρωση στην ελληνική παράδοση είναι ένα μέσο εστίασης και μελέτης και όχι ο αυτοσκοπός της όλης εκπαιδευτικής διαδικασίας.

    3ον. Οι σπουδές στο εν λόγω τμήμα αναγνωρίζονται ως σπουδές μουσικολογίας και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

    4ον. Οι απόφοιτοι του τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΤΕΙ Ηπείρου με τίτλο Τμήμα Λαϊκής & Παραδοσιακής Μουσικής μπορούν να κάνουν μεταπτυχιακό και διδακτορικό σε όλα τα Πανεπιστήμια του Εσωτερικού και του Εξωτερικού, καθώς το εν λόγω τμήμα είναι τριτοβάθμιο ίδρυμα.


    5ον. Οι απόφοιτοι του ΤΛΠΜ Άρτας είναι μουσικολόγοι-ερευνητές, με εστίαση όχι μόνο στην ελληνική παραδοσιακή μουσική, αλλά και ευρύτερα των λαών και μουσικών παραδόσεων της Ανατολικής Μεσογείου.

    6ον. Η πτυχιακή εργασία του τμήματος είναι η πρώτη μουσικολογική έρευνα του απόφοιτου, όπου μέσα σε αυτήν πρέπει να εφαρμόσει όλες τις γνώσεις που αποκτήθηκαν στην διάρκεια των σπουδών του.



    Και εδώ είναι και τα μαθήματα, που αποδεικνύουν το είδος της μουσικολογικής εκπαίδευσης:

    http://tlpm.teiep.gr/el/studies/courses-description.html

    ΥΓ. Ας μας απαντήσει ο ανώνυμος συκοφάντης επώνυμα επί όλων αυτών, αν βέβαια έχει επίγνωση του θάρρους και της αληθείας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Ανώνυμος18/7/13

    Για την προκήρυξη της Καστοριάς κανένα σχόλιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Ανώνυμος18/7/13

    Όπως οι σπουδές στο ΤΕΙ της Άρτας είναι σπουδές... "μουσικολογίας"...!!!, με τον ίδιο τρόπο δίνουν και τίτλο "ενοργάνωσης και διεύθυνσης φιλαρμονικής"...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Ανώνυμος18/7/13

    "υποτιμώντας όσους διαπρέπουν επί του μουσικού τομέα"
    ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Ανώνυμος18/7/13

    Σταματήστε τα σχόλια, και επιστρέψτε στο θέμα.
    ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΜΗΝΥΣΗ ΟΛΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Ανώνυμος18/7/13

    Κάποιος θύμωσε πραγματικά νομίζω...

    Επανέρχομαι λοιπόν. Και κλείνω το πατιρντί (με τη γαλλική του σημασία):

    -Όποιος έχει πραγματικό έργο πίσω του, αφήνει εκείνο να μιλήσει και δεν το πλασάρει-προωθεί ο ίδιος λες κι είμαστε αχαμνοί κι ανίδεοι. Αυτό θέλει χρόνο κι όπως φαίνεται αυτός δεν έχει διατεθεί ακόμη (στο έργο για να ωριμάσει εννοώ).

    -Όποιος είναι δημιουργός, κάτοχος μιας μαγευτικής τέχνης όπως είναι η μουσική, η διεύθυνση ορχήστρας ή μπάντας πνευστών και η μουσικολογία που απαιτεί ειδική μεταπτυχιακή εκπαίδευση -για να είναι αυτή άρτια και όχι μονομερής και άρα ελλιπής- δίνει στον κόσμο ένα σοβαρό κουρίκουλουμ βίτε (CV) επ' αυτού για να το αποδείχνει. Εκτός κι αν ο λαός (εμείς δηλαδή) ενημερώνεται από σχετικά άρθρα του δημιουργού-επιστήμονος σε μουσικολογικά περιοδικά, περιοδικά μουσικής, ηχογραφήσεις ή δημόσιες εκτελέσεις των έργων που αυτός διευθύνει. Τέτοια πράγματα δεν έχουμε δει και ο πολλά υποσχόμενος μουσικός, μουσικολόγος της πόλεως δεν τα έχει δυστυχώς καθόλου θέσει στην φτωχή μας αντίληψη.

    Όλοι λένε πως είναι ένα συμπαθητικό και καλό παιδί. Δεν θέλω να το αμφισβητήσω. Πάω μαζί τους κι εγώ πλησίστιος.

    Όμως...ο άνθρωπος αυτός εκφώνησε ένα κείμενο σε μια εκδήλωση υπό την αιγίδα του Δήμου. Πιθανότατα η μεταφορά του στην ΟΔΟ να αδικεί το περιεχόμενο και τη δομή του κειμένου που εκφωνήθηκε εκεί. Δεν μου ήταν δυνατό να καταλάβω ποιες ήταν οι μουσικές πρωτοπορίες, πρωτοβουλίες, ρεύματα-κινήσεις που έλαβαν χώρα στην Καστοριά από το 1900-1940 ώστε να δικαιολογείται ο διθυραμβικός τόνος και σχολιασμός από κάποιους. Έμεινα με την πικρή γεύση της πρόχειρης και επιπόλαιης προσέγγισης. Να με συμπαθά ο συγγραφέας. Ας επαναφέρει το κείμενο στην πλήρη του μορφή-έστω απαμαγνητοφωνώντας την ομιλία του για να κατανοήσυμε κι εμείς οι φτωχοί τω πνεύματι.

    -Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι παράλληλα και ιδρυτής μιας "πολιτικής κίνησης"!!! Δεν θα του πω την λαϊκή παροιμία για ..."την αγκαλιά και τα καρπούζια που αυτή χωρεί". Αλλά ας δεχτούμε ότι όλα τα μπορεί ο άνθρωπος αυτός και πάμε παρακάτω. Οφείλει λοιπόν ΑΜΕΣΑ και ΥΠΕΥΘΥΝΑ να μας ξεκαθαρίσει εκείνο που παραπάνω συχνά θίχτηκε επανειλημμένα και αντιμετωπίστηκε ωσάν να μη συμβαίνει τίποτα. Μετέχει αυτός σε εκδηλώσεις της "Χρυσής Αυγής", τον χειροκροτούν και τον αποκαλούν εκείνοι "συναγωνιστή" τους;

    Αν μας διαβεβαιώσει ότι αυτά αποτελούν αποκυήματα φαντασίας και κακοήθειες συκοφαντικές τότε...ΟΛΟΨΥΧΑ θα του ευχηθώ τη μόνιμη θέση του αρχιμουικού της Φιλαρμονικής του Δήμου χωρίς να φοβάμαι ότι θα σβήσει από τα ιστορικά κιτάπια το όνομα του δύστυχου Ελιάου με το "Ευφώνιον" υπ΄αριθμ. 11 στη λίστα που ο μουσικολόγος μας παραθέτει (και που μαύρο φίδι θα τον έφαγε τον έρμο στα κρεματόρια...)
    Κι έπειτα με την καρδιά μου κι εγώ ολόψυχα να του ευχηθώ να τον δω ανανεωτή γενναίο της δημοτικής αρχής χωρίς να φοβάμαι ότι θα γκρεμίσει ή θα πετάξει σε καμιά χωματερή το μνημείο του Ολοκαυτώματος των Εβραίων της πόλης... Κι εμάς που εκφέρουμε κάπως έντονη και διαφορετική γνώμη εκτός από μήνυση και μια θέση στη νέα Γυάρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Κ.Χ.18/7/13

    Ως συνήθως, έχουν γραφεί και εδώ πράγματα είτε αληθή είτε αληθοφανή. Την διάκριση μπορούν να την κάνουν μόνον οι άμεσα ενδιαφερόμενοι και οι κατέχοντες το θέμα. Οι υπόλοιποι αναγνώστες παρακολουθώντας τον διάλογο μπορούμε να διαμορφώσουμε μια υποτυπώδη γνώμη, στο βαθμό που μας αφορά.
    Επειδή όμως πάλι "ο καυγάς είναι για το πάπλωμα" (μια θεσούλα στο Ωδείο π.χ.), ας μην ανησυχεί και ας μην παθιάζεται κανείς. Στο τέλος η αλήθεια θα λάμψει και δεν θα χάσει το δίκιο του αυτός που το έχει, σε όποια σημεία το έχει. Δεν χρειάζεται να ρίχνουμε το επίπεδο του διαλόγου, γιατί τελικά
    "μια κακία μένει"
    (και προκαλεί πολύ πόνο η άτιμη,
    πάρα πολύ όμως...
    και σε εμάς και στους άλλους!
    λέω με το φτωχό μου το μυαλό τώρα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. Γιάννης Τσακιρίδης18/7/13

    Το εν λόγω άρθρο της εφημερίδας 'ΟΔΟΣ' αναφέρει αποσπασματικά, σημεία μιας εργασίας 20 και πλέον σελίδων, η οποία παρουσιάστηκε επίσημα από τον Δήμο Καστοριάς στις 09/03/2013, με θέμα: Δομές Μουσικής Εκπαίδευσης και Μουσικά Ρεύματα στην Καστοριά του Μεσοπολέμου''

    Μάλλον κάποιοι θεώρησαν εκ παραδρομής ότι ήταν ολόκληρη η εργασία το κείμενο που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα...

    Στο blog μου, το οποίο βελτιώνεται συνεχώς, υπάρχει η βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης, όπου παρατίθενται διεξοδικά τα στοιχεία της έρευνας.

    http://giannis-tsakiridis.blogspot.gr/2013/07/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Ανώνυμος18/7/13

    Κύριε Τσακιρίδη δεν έλαβα δυστυχώς απάντηση στο σύνολο των ερωτημάτων της τοποθέτησής μου!
    Να συμπεράνω ...λοιπόν;
    (Και δεν επανέρχομαι μα το Θεό!)


    ΥΓ. Φρόντισε να ξεδιαλύνεις μέσα σου οράματα, επιδιώξεις,βλέψεις, φιλοδοξίες χωρίς να χάνεσαι. Και κυρίως τις πνευματικές σου αγάπες όρισέ τες στην προσπάθεια να διαγράψεις μια αξιοπρεπή πορεία στον κόσμο.
    Με σχεδόν πατρική στοργή όλα αυτά και συμπάθεια μονάχα. Κι αν είπαμε και καμιά κουβέντα παραπάνω ας ορίσουμε πως φταίει εκατέρωθεν το πάθος για τα "ωραία πράγματα" και μόνον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. Ανώνυμος18/7/13

    Και οι μηνύσεις;
    Με την όρεξη θα μείνουμε εμείς (οι αιμοσταγείς);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. Ανώνυμος18/7/13

    Το ΤΕΙ της Άρτας ΔΕΝ παρέχει τίτλο μουσικολόγου. ΔΕΝ υπάρχει ούτε ένας τίτλος μουσικολόγου που να έχει δοθεί από το ΤΕΙ Ηπείρου Μουσικής Τεχνολογίας, Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής.
    Και φυσικά ΔΕΝ ονομάζεται Μουσικών Σπουδών.
    Μουσικών Σπουδών ονομάζονται τα Α Ε Ι της Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), του Ιονίου και της Αθήνας. ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ.
    Με ποιο δικαίωμα βαφτίζει ο οποιοσδήποτε το ΤΕΙ Ηπείρου Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής σε Τμήμα Μουσικών Σπουδών; Α Π Α Ρ Α Δ Ε Κ Τ Ο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. Ανώνυμος18/7/13

    Ο αργείτης [....] μουσικός ξαναχτύπησε...
    Δεν μπορεί να χωνέψει ότι και η Καστοριά έχει μουσικολόγους και όχι μόνο το [....] αν έχει... λέμε τώρα

    Ας αφήσει λέω εγώ ήσυχα τα καστοριανά παιδιά και ας κάνει επιτέλους αυτοκριτική της μίζερης ζωής του.

    Ο κ. Τσακιρίδης με την διάλεξή του μίλησε στις ψυχές των καστοριανών και αυτή η φλόγα παραμένει άσβεστη μες τις καρδιές τους. Εύχομαι να συνεχίσει τις αξιόλογες έρευνές του και πάντα να μας χαρίζει νότες νοσταλγίας της παλιάς Καστοριάς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. Ανώνυμος18/7/13

    Ίσα ρε "αιμοσταγή" 102! Τέτοια χατήρια ικανοποίησης της αιμοδιψίας κάνουν τελευταία οι παπάδες!
    (με μηνύσεις εννοείται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. Ανώνυμος18/7/13

    "νότες νοσταλγίας της παλιάς Καστοριάς..."

    Yπάρχει και το μέλλον όμως -κύριε "λιβάνι" μου μας φλόμωσες- Κυρίως αυτό (που δεν μπορεί δυστυχώς να περιμένει.
    Ενώ το παρελθόν έχει νομοτελειακά και ανεπιστρεπτί τελειώσει.

    Υπόκλιση στο καινούργιο (το πραγματικά...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. Ανώνυμος19/7/13

    Στην ιστοσελίδα του ΤΕΙ Άρτας Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ.
    Ενώ αντίθετα, σε όλες τις ιστοσελίδες των τμημάτων ΑΕΙ Μουσικών Σπουδών (ΑΠΘ, Μακεδονίας, Ιόνιο, Εθνικό Καποδιστριακό Αθηνών)υπάρχουν πολλές και συγκεκριμένες πληροφορίες για μεταπτυχιακές σπουδές και διδακτορική διατριβή.

    Και το σημαντικότερο:
    Στην ιστοσελίδα του ΤΕΙ Άρτας, στην περιγραφή πτυχιούχου, δεν υπάρχει πουθενά ούτε η λέξη "μουσικολογία", ούτε η λέξη "μουσικολόγος":

    "Περιγραφή Πτυχιούχου
    Τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων του Τμήματος Λαϊκής & Παραδοσιακής Μουσικής έχουν κατοχυρωθεί με το υπ' αριθμ. 119/19-5-2003 Προεδρικό Διάταγμα.
    Με την ολοκλήρωση των σπουδών του, ο πτυχιούχος του Τμήματος διαθέτει τις απαραίτητες επιστημονικές και τεχνολογικές γνώσεις και δεξιότητες ώστε να μπορεί να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά σε όλους τους τομείς των γνωστικών αντικειμένων του Τμήματος. Ειδικότερα:
    α) Διδάσκει το γνωστικό αντικείμενο "ελληνική λαϊκή και παραδοσιακή μουσική" στα Πολιτιστικά και Μουσικά Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας, όπου ο λαϊκός πολιτισμός αποτελεί ήδη ουσιαστική συνιστώσα του διδακτικού προγράμματος
    β) Διδάσκει το γνωστικό αντικείμενο "ελληνική λαϊκή και παραδοσιακή μουσική" στα ωδεία και μουσικά εκπαιδευτήρια κάθε είδους, στα οποία λειτουργούν τμήματα εκμάθησης λαϊκών οργάνων και λαϊκής μουσικής
    γ) Διδάσκει το γνωστικό αντικείμενο "ελληνική λαϊκή και παραδοσιακή μουσική" σε ειδικά προγράμματα μουσικής εκπαίδευσης στην πρωτοβάθμια και μέση εκπαίδευση (Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο)
    δ) Διδάσκει ελληνικούς χορούς σε τμήματα εκμάθησης χορών κρατικών φορέων ή πολιτιστικών συλλόγων
    ε) Διδάσκει σε ειδικά επιμορφωτικά σεμινάρια το γνωστικό αντικείμενο "κατασκευή και συντήρηση λαϊκών οργάνων"
    στ) Συμμετέχει σε σχετικά ερευνητικά προγράμματα Πανεπιστημίων, Τ.Ε.Ι. και άλλων ερευνητικών Κέντρων και οργανισμών
    ζ) Εξασκεί το επάγγελμα του μουσικού (ή του συντηρητή - κατασκευαστή οργάνων) στον τομέα εξειδίκευσής του
    η) Διερευνά και αξιολογεί τις δυνατότητες προώθησης και προβολής του λαϊκού πολιτισμού και της ελληνικής μουσικής παράδοσης γενικότερα
    θ) Διατυπώνει, προγραμματίζει και εφαρμόζει πολιτιστικές πολιτικές και διοργανώνει μουσικές εκδηλώσεις με θέμα την ελληνική μουσική
    ι) Ασκεί εξειδικευμένη εργασία ως στέλεχος εκδοτικών οίκων, δισκογραφικών εταιριών, ραδιο-τηλεοπτικών σταθμών και φορέων διαχείρισης πολιτιστικών αγαθών
    ια) Είναι γνώστης των σύγχρονων εφαρμογών των Η/Υ και των πολυμέσων στον χώρο της μουσικής"

    http://tlpm.teiep.gr/el/studies/graduate-description.html

    ΠΟΥΘΕΝΑ Η ΛΕΞΗ "ΜΟΥΣΙΚΟΛΟΓΙΑ" Ή "ΜΟΥΣΙΚΟΛΟΓΟΣ".
    ΤΥΧΑΙΟ;
    (Προσοχή: μουσική έρευνα ΔΕΝ σημαίνει μουσικολογία, μουσικός ερευνητής ΔΕΝ σημαίνει μουσικολόγος, αλλιώς θα το έγραφαν έτσι: μουσικολογία ή μουσικολόγος.)

    Τέρμα τα ψέμματα.
    Τα σχόλια δικά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. Γιάννης Τσακιρίδης19/7/13

    Ο λόγος που δεν αναφέρει για μεταπτυχιακές σπουδές το εν λόγω τμήμα είναι γιατί, το ίδιο δεν εκπονεί κάποιο πρόγραμμα μεταπτυχιακών ή διδακτορικών σπουδών. Δύνανται όμως οι απόφοιτοι να κάνουν μεταπτυχιακά και διδακτορικά σε άλλα πανεπιστήμια του εσωτερικού και του εξωτερικού. Αυτό το χρονικό διάστημα κάνω μεταπτυχιακό σε ένα άλλο τελείως διαφορετικό αντικείμενο: 'Δημόσιες σχέσεις και Μάρκετινγκ με νέες τεχνολογίες' . Για να καταλάβεις πόσο άτοπος είσαι που θα μας πεις ότι οι απόφοιτοι δεν μπορούν να κάνουν μεταπτυχιακά. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τις διδακτορικές σπουδές, που με το πέρας του μεταπτυχιακού θα ακολουθήσω. Όσον αφορά για τα υπόλοιπα πες ποιος είσαι και θα λάβεις απάντηση και από το ίδιο το ίδρυμα αν χρειαστεί. Γιατί συκοφαντείς ένα Τμήμα μόνο και μόνο για να ικανοποιήσεις την μικροπρέπεια και αντιζηλεία που σε διακρίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. Ανώνυμος19/7/13

    Eίναι ..."Μουσικολογικό" αυτό το αντικείμενο Γιάννη; ('Δημόσιες σχέσεις και Μάρκετινγκ με νέες τεχνολογίες').

    Πάντως ομολογείς εμμέσως πλην σαφώς ότι βρίσκεσαι καθ΄οδόν... Δεν ολοκλήρωσες ακόμη...
    Έτσι δεν είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. Γιάννης Τσακιρίδης19/7/13

    Το αντικείμενο του αναφερόμενου μεταπτυχιακού, του οποίου ολοκλήρωσα φέτος το πρώτο έτος, δεν είναι μουσικολογικό, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι αν εγώ ήθελα να κάνω μεταπτυχιακό σε κάποιο μουσικό πανεπιστήμιο δεν θα μπορούσα.

    ΥΓ. Με το να δυσφημείς τις σπουδές κάποιου δεν πρόκειται να πετύχεις τίποτα περισσότερο από το να δημιουργείς αντιπάθειες. Βρες άλλους τρόπους να γεμίσεις τον ελεύθερο χρόνο σου εκεί στο Άργος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. Γιωρίκας19/7/13

    Ρε παιδιά για τ' όνομα του Θεού δηλαδή! Αφού είναι διαπροσωπικό το ζήτημα, βγείτε πιείτε έναν καφέ και βρείτε τα! Τόσες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα σπουδών δεν ξέρουμε ούτε για το ΤΕΙ της Καστοριάς ούτε για τη Σχολή που σπουδάζουν τα παιδιά μας! Δείξτε και λίγη αυτοσυγκράτηση, έχει και η υπομονή μας τα όρια της. Μην την εξαντλείτε αδίκως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. Ανώνυμος19/7/13

    Στο Άργος αργώ... ίσως το χρόνο εξαντλώ
    Στην Καστοριά της Κομνηνής
    με αυταπάτες και ονείρατα εσύ
    για τις σπουδές που ...πρόκειται μιλείς.

    Ο χωρίς αιδώ Αργείος
    (όχι αυτός που νομίζεις...)

    ΚΙ ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ!!!
    Δεν έχετε ακουστά για τους
    αισθητικώς αναλφάβητους εγγράμματους και πτυχιούχους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. Ανώνυμος19/7/13

    Σαν το Γιωρίκα και τον Κωστίκα κάνετε και οι δύο Γιάννηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. Τασούλης ο ηλεκτρολόγος19/7/13

    Σσσσσσσσσςςςςςςςς 113
    ΜΗΝ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ σαράντα τρεις !

    (έλεος παιδιά... το σταματάμε εδώ που είναι και ιστορικός αριθμός; 1-1-4 )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. Ανώνυμος19/7/13

    Μπράβο Γιάννη [...].
    Είσαι λοιπόν και Μουσικολόγος (ή σχεδόν...)
    Είσαι και "συναγωνιστής" [....] (αυτό καρατσεκαρισμένο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  115. Ανώνυμος19/7/13

    Μπράβο και σε σένα Γιάννη [....]
    Καλά λένε ότι είσαι και Μουσικολόγος εκτός [....]
    (αυτό καρατσεκαρισμένο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  116. Ανώνυμος19/7/13

    Γι αυτό βγήκαν τα [.....] ανέκδοτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  117. Ανώνυμος19/7/13

    Βρε παιδιά τι αντιζηλίες έχετε; Καλά λένε όταν βρεθούν δύο [.....] φύγε μακριά [....]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  118. Η ΟΔΟΣ ζητεί από τους σχολιαστές να απαντούν επί της ουσίας των επιχειρημάτων και να μην αναλώνουν τα σχόλιά τους στην παρουσίαση των κινήτρων άλλων αρθρογράφων ή σχολιαστών, ιδιαίτερα δε όταν αυτά ανάγονται σε στοιχεία της προσωπικότητας του καθενός και όχι σε πραγματικά γεγονότα. Με αυτόν τον τρόπο η ΟΔΟΣ υποστηρίζει ότι οικοδομείται υγιής διάλογος, απαλλαγμένος από στοιχεία προσωπικών εγκλήσεων, που μειώνουν την αξιοπιστία των απόψεων. Πολύ περισσότερο όταν χρησιμοποιούνται οξείες εκφράσεις και προσωπικοί χαρακτηρισμοί, πόσο μάλλον ύβρεις, τις οποίες η ΟΔΟΣ συστηματικά αφαιρεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  119. Ανώνυμος19/7/13

    Χάϊντες και στο γάμο σου βρε κι εσένα Γ.Τ. γιατί τον άλλον τον Γ.Ζ. τον παντρεύουμε την Κυριακή

    http://www.youtube.com/watch?v=FqNYszOf35o

    Λήξις εδώ!
    Πιάνουμε τα προζύμια!
    Ευτυχισμένοι οι νιόνυμφοι και καλούς απογόνους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  120. Ο Λευτέρης ο ξεφτέρης19/7/13

    Ανώνυμε, είσαι άσχετος! Αυτό βρε ταιριάζει να αφιερώσουμε στον μελλόνυμφο Ιωάννη και μάλιστα στην καλή του!
    http://www.youtube.com/watch?v=tnUhmPKc6Jk

    Καλά στέφανα! Στερεωμένοι! Να ιδήτε τέκνα τέκων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  121. Αντι-ξεφτέρης19/7/13

    Όποιος έχει επίθετο σε κατάληξη -ίδης δεν σημαίνει ότι είναι και ποντιακής καταγωγής. Από όσο ξέρω η καταγωγή του κ. [.....] είναι απο την Κωνσταντινούπολη, συνεπώς άστοχο το παραπάνω ποντιακό άσμα. Βέβαια ο καθένας μπορεί να λέει τα τρελά του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  122. Ανώνυμος19/7/13

    http://www.youtube.com/watch?v=TSQvr1zQnIY

    Άντε ορέ Λεφτέρη κάμε στη μπάντα!
    Άσε με που εκτελώ χρέη διαδικτυακου μπράτιμου να πράξω το χρέος μου με τους μουσικάντες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  123. Ανώνυμος19/7/13

    Μία παράκληση:
    ΜΗΝ ΞΑΝΑΡΧΊΖΕΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΦΩΝΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!
    Δε θα τ' αντέξουμε πάλι!!
    Pleaaase.....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  124. Ανώνυμος19/7/13

    Ας ελπίσουμε ότι στους γάμους δεν χορεύουν τούρκικους χορούς, ούτε τούρκικα τραγούδια τραγουδούν, όπως στο Flash στη Κοζάνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  125. Ο Λευτέρης ο ξεφτέρης19/7/13

    @Αντι-ξεφτέρης

    Ωρέ, ΑΝΤΙ; στον Λευτεράκη;;; Πρόσεχε γιατί θα φάμε τα μουστάκια μας!(εσύ δηλαδή θα φας το δικό σου, γιατί εγώ δεν έχω)
    Ο [....] είναι ο μελλόνυμφος και είναι Πόντιος αναντάν μπαμπαντάν! Πήγα να κάνω ένα καλό και συ μου κάνεις τρίπλα;
    Όσο για σένα DJ της πλάκας, με τέτοιες επιλογές δεν συμπληρώνεις καλό βιογραφικό για να βρεις δουλειά! Ποντιακό τραγούδι του γάμου να βρεις.
    Άιντε καλύτερα στα προζύμια, αλλά κι εκεί ν' υπακούς τις κυράδες, μη και παραξινίσουν τα ψωμιά.
    Μου γίνατε όλοι μαΐστορες...

    ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΟΙ ΛΕΥΤΕΡΟΙ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  126. Ανώνυμος19/7/13

    Από μουσικολογία πήγαμε σε γάμους και βαπτίσια!
    Τι άλλο θα διαβάσουμε εδώ μέσα!
    Και δε πιάσαν ακόμα οι ζέστες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  127. Ανώνυμος19/7/13

    ναι ανώνυμε... γιατί
    ΠΑΝΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

    (και όχι: πάντων ανθρώπων μέτρον χρήμα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  128. Ανώνυμος19/7/13

    Λευτεράκη φαλτσάρεις...
    Είπα εγώ για dj?
    "Μπράτιμος" απλώς...Και ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ!

    Βάλε τάξη τώρα στο κοινόν παρικαλώ ν' αρχίσει το Μυστήριον και μη ξύνονται μερικοί μερικοί στη γκλίτσα του τσοπάνη γιατί θα μαζέψει η ράχη τους τόσες όσες δε μάζεψε τον καιρό της "κρίσης του Μαρτίου"...

    Ο νοών νοείτω!

    Και συ βρε μαέστρο (Γ.Τ.) αβάντι έναν Καλαματιανό και μη το κρατάς Μανιάτικο όταν δεν σου πάνε όλα πρίμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  129. Ανώνυμος19/7/13

    125@ Kίτρινη κάρτα!

    Τις θέλεις τις ξυλιές σου μου φαίνεται...


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  130. Ανώνυμος19/7/13

    Ακόμα δεν έγινε ο γάμος κι ο άλλος είδε και τη βάπτιση.
    Φαντάσου τον Αύγουστο...

    Άσε πάλι ο "ευγενέστατος" με τα "pleaseee!" παραπάνω (φτού σου φίδι κολοβό κι οχιά διμούτσουνη!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  131. Ανώνυμος19/7/13

    Παναγιώτη, πιάσε έναν καφέ τούρκικο πολλά βαρύ για το παιδί στο τραπέζι ...125@!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  132. Ανώνυμος19/7/13

    Καλά ρε 124@για σένανε που είσαι ...Αρχαίος -ιδης είπαμε τίποτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  133. Ανώνυμος20/7/13

    Ας διαβάσει παρακάτω ο κ. [.....] (και οι επισκέπτες φυσικά), ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΉΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο Κ. [.....] ΤΑ ΨΕΥΔΗ:

    Από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών:
    Μεταπτυχιακά στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών
    Στα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ) του Παν/μιου Αθηνών γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Α.Ε.Ι. της Ελλάδας και ομοταγών αναγνωρισμένων Ιδρυμάτων του εξωτερικού.
    http://www.music.uoa.gr/metaptyxiakes-spoydes.html


    Από το τμήμα Μουσικών Σπουδών Ιονίου Πανεπιστημίου:
    Το Πρόγραμμα δέχεται πτυχιούχους Α.Ε.Ι., όπως ορίζεται με το άρθρο 1 του Ν. 4009/2011, της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, που προέρχονται από Τμήματα Μουσικών Σπουδών ή και άλλα τμήματα συναφών γνωστικών αντικειμένων.
    http://music.ionio.gr/gr/program/sub/pms.php


    Από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών Α.Π.Θ.:
    Eπιλογή υποψηφίων διδακτόρων
    H επιλογή των υποψηφίων γίνεται συνήθως δύο φορές το χρόνο, στο τέλος του εκάστοτε εξαμήνου. Oι υποψήφιοι πρέπει να είναι πτυχιούχοι A.E.I. της Eλλάδας ή αναγνωρισμένων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής.
    http://www.mus.auth.gr/cms/?q=node/97

    ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΑ ΨΕΥΔΗ! ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!!
    ΜΑΣ ΚΟΥΡΑΣΕΣ!
    ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΨΕΜΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  134. Ανώνυμος20/7/13

    Για την προκήρυξη της Καστοριάς σε παραπάνω σχόλιο υπάρχει σιγή ιχθύος... δεν συμφέρει ε;...
    ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΒΓΑΛΑΜΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΜΑΣ...
    Πόσο πολύ χρειάζεται τελικά ένα "μεταπτυχιακό" στις "δημόσιες σχέσεις"... ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  135. Γιάννης Τσακιρίδης20/7/13

    Μάλλον ο πανικός και κακεντρέχειά σου δεν σου επέτρεψε να αναγνώσεις τον Νόμο 4009/2011, ο οποίος στην Ανώτατη Εκπαίδευση περιλαμβάνει και τα ΤΕΙ. Στο άρθρο 2 περιλαμβάνει και τους φοιτητές ΤΕΙ στα προγράμματα μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών που σημαίνει ότι όλα τα επιχειρήματά που ανέπτυξε δεν στέκουν. Να φροντίσεις να ενημερώνεσαι καλύτερα την επόμενη φορά. Αλλά ο δικός σου ο σκοπός δεν είναι να πεις τι ακριβώς ισχύει αλλά να υποτιμήσεις τις σπουδές μου. Για αυτό τον λόγο διατηρείς και την ανωνυμία σου. Για να με δυσφημείς. Όμως να ξέρεις ότι αν συνεχίσεις με αυτό τον τρόπο θα ακολουθήσω την δικαστική οδό για την επίλυση των διαφορών μας. Και να είσαι σίγουρος για αυτό. Μια φορά σου την χάρισα στο site του parara που έπραξες το ίδιο. Δεύτερη δεν θα υπάρξει...


    http://www.foititikizoi.gr/nomos-4009-fek-a-195-06-09-2011.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  136. Ανώνυμος20/7/13

    Δικομανής ισχυρογνώμων και κουραστικός ο "φέρελπις τρομπονίστας" (και μουσικολόγος και αρχιμουσικός, και πολιτικός ανήρ!) της πόλεως τελικώς...
    Κάνε παιδί μου όσα μεταπτυχιακά θέλεις εδώ αλλού και στον κόσμον όλον, κάνε τα κορνίζα, δώσε τα σε δημόσιο λαϊκό προσκύνημα σε περιφορά-λιτανεία κι Άμε στην ευχή του Θεού και της Παναγίας!!! Νισάφι πια κατακαλόκαιρο!
    Ουφ!

    καπετάν Μπαρμπουτσαλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  137. Ανώνυμος28/7/13

    Ποιος είναι αυτός κ. Τσακιρίδη που τόσο πολύ μίσος σας έχει;
    (Βέβαια, όχι μόνον εσάς;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  138. Ανώνυμος28/7/13

    Πες βρε!
    Ποιός είναι να τον μαλώσουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  139. Ανώνυμος28/7/13

    @138

    Η ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ (ΚΑΙ Η ΛΑΙΜΑΡΓΙΑ...)
    ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΗ ΓΑΤΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  140. Ανώνυμος28/7/13

    Μία θέση μουσικολόγου υπάρχει στο "Μπαϊρακτάρειο"?
    Γι' αυτό τέτοιος πόλεμος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  141. Ανώνυμος28/7/13

    Κάντες δυο τις ρημάδες τις θέσεις ΔΗΜΑΡΧΕ.
    Να διορισθεί η ελπίς του γένους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  142. Ανώνυμος29/7/13

    Ναι δήμαρχε, γιατί ο ένας έχει ήδη, εδώ και πάρα πολύ καιρό, μία θέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  143. Ανώνυμος29/7/13

    Πάρτε τις θέσεις και οι δύο μουσικολόγοι να ησυχάσομε. Φθάνει πια πτυχία και τσιφτετέλια.
    Κουραστήκαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  144. Ανώνυμος29/7/13

    Άντε πάλι κ. [....]. Σου έφεξε. Βολεύτηκες!
    Ο Λαός σε θέλει! Αν κι ο Δήμαρχος μπορεί τότε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  145. Ανώνυμος29/7/13

    Υπάρχει ένα άρθρο του εξαιρετικού Κωνσταντίνου Δούφλια με τίτλο "Οι Καστοριανοί Εβραίοι". Τι γνώμη έχει επ' αυτού ο κύριος Τ[....]; Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να καταθέσει την άποψή του. Όπως και πάρα πολλοί εδώ μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  146. Ανώνυμος29/7/13

    Διάβασα σε μία ιστοσελίδα ότι ο εν λόγω κύριος δηλώνει στο βιογραφικό του "απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΤΕΙ Ηπείρου". Αρχικά νόμιζα ότι ήταν ατόπημα του δημοσιογράφου που μετέφερε τις πληροφορίες λανθασμένα. Δυστυχώς όμως έτσι υπογράφει ο ο ίδιος ο συντάκτης του αυθεντικού κειμένου. ΌΜΩΣ: Δεν υπάρχει Τμήμα Μουσικών Σπουδών ΑΤΕΙ Ηπείρου. Δεν έχει κανένας το δικαίωμα να βαφτίζει το Τμήμα Λαϊκής & Παραδοσιακής Μουσικής, που εντάσσεται στη Σχολή Mουσικής Tεχνολογίας του TEI Hπείρου και έχει έδρα την Άρτα, σε Τμήμα Μουσικών Σπουδών ΑΤΕΙ Ηπείρου.
    Όποιος ευαγγελίζεται τη διαφάνεια, πρέπει να την εφαρμόζει κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  147. Ανώνυμος29/7/13

    "Κατά καιρούς έχει διδάξει σε διάφορες βαθμίδες εκπαίδευσης (α/βάθμια, β/βάθμια) ως καθηγητής μουσικής"
    ??????????????????????????????
    Πότε και πού βρε παιδί μου;
    Με μηδενική προϋπηρεσία;

    http://e-aitisi.sch.gr/oromisthioi_2012/TE16.00/DYTIKHS_MAKEDONIAS.html

    Κάποιοι επιμένουν τελικά να βιώνουν το φανταστικό με μεγάλο πάθος σαν να είναι η πραγματικότητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  148. Ανώνυμος29/7/13

    Στο νομοσχέδιο για τους εκπαιδευτικούς Μουσικής

    http://www.musgradthes.gr/Nomos_Iounios_2006.pdf

    διαχωρίζεται με σαφήνεια ο κλάδος ΠΕ 16.01 πτυχίο τμήματος μουσικών σπουδών από τον κλάδο ΠΕ 16.02 πτυχίο του τμήματος λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ηπείρου.
    Ο κύριος [....] οφείλει να αλλάξει τις συγκεκριμένες πληροφορίες "απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΤΕΙ Ηπείρου" που δίνει, διότι κρίνονται [....] σύμφωνα με το παραπάνω νομοσχέδιο. Ευχόμαστε μόνον να μην υπάρχει σκοπιμότητα για αυτήν την [....] αλλαγή που έκανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  149. Ανώνυμος29/7/13

    ΤΙ ΖΗΛΕΙΑ-ΜΙΣΟΣ Ο [...] ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ
    ΤΙ [....]!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  150. Ανώνυμος29/7/13

    9 χρόνια για να τελειώσει κανείς ένα ΤΕΙ των 4 ετών είναι πολλά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  151. Ανώνυμος29/7/13

    Και ο εν λόγω κύριος μπερδεύει συνεχώς τα τμήματα στα βιογραφικά του και παντού όπου γράφει... Γιατί κύριε;
    Στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις ακόμη και σήμερα. Μέχρι και μουσικολόγος, απόφοιτος τμήματος μουσικών σπουδών ΑΤΕΙ Ηπείρου (!!!), υποψήφιος δήμαρχος και άλλα φανταστικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  152. Ανώνυμος29/7/13

    Καλά μεγάλε μόνο εσύ είσαι ο ΜΠΕΤΟΒΕΝ της Καστοριάς!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  153. Ανώνυμος29/7/13

    Στο νόμο 4009/2011 | ΦΕΚ Α' 195/06-09-2011

    http://www.foititikizoi.gr/nomos-4009-fek-a-195-06-09-2011.html

    διαβάζει ο καθένας:

    "Διάρθρωση της ανώτατης εκπαίδευσης
    Νομική μορφή των Α.Ε.Ι.
    1. Η ανώτατη εκπαίδευση παρέχεται από τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.). Τα Α.Ε.Ι. είναι νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου πλήρως αυτοδιοικούμενα.
    Η εποπτεία του κράτους ασκείται από τον Υπουργό
    Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 16 του Συντάγματος και τον παρόντα νόμο.
    2. Η ανώτατη εκπαίδευση αποτελείται από δύο πα−
    ράλληλους τομείς:
    α) τον πανεπιστημιακό τομέα, που περιλαμβάνει τα Πανεπιστήμια, τα Πολυτεχνεία και την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, τα οποία στο εξής αναφέρονται ως «Πανεπιστήμια»
    και
    β) τον τεχνολογικό τομέα, που περιλαμβάνει τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Τ.Ε.Ι.) και την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.), τα οποία στο εξής αναφέρονται ως «Τ.Ε.Ι.»."

    Κατά συνέπεια κανένας απόφοιτος του ΤΕΙ Άρτας δεν έχει πανεπιστημιακή εκπαίδευση, ούτε τα ΤΕΙ Άρτας ονομάζονται "πανεπιστήμια".
    Όποιος δεν το γνωρίζει ας το μάθει.
    Όποιος απόφοιτος οποιουδήποτε ΤΕΙ αυτοπροσδιορίζεται ως απόφοιτος πανεπιστημιακής εκπαίδευσης πρέπει να σταματήσει να το κάνει, και να το αλλάξει αμέσως οπουδήποτε το έχει δημοσιεύσει, γιατί είναι απόλυτα ασύμβατο με αυτά που γράφει ο συγκεκριμένος Νόμος του κράτους.
    Αυτό το γράφω επειδή κάποιος απόφοιτος ΤΕΙ δηλώνει δημοσίως και επισήμως (χωρίς να έχει την ιδιότητα) "πανεπιστημιακής εκπαίδευσης".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  154. Ανώνυμος29/7/13

    Κύριε [....] πρέπει να σταματήσετε τον "δημόσιο" "διάλογο"
    Εντάξει μας πείσατε ότι είστε ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΛΟΓΟΣ στην Καστοριά, και άξιος ο μισθός σας!
    Έλεος όμως με το θάψιμο του συναδέλφου σας!
    ΝΤΡΟΠΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  155. Ανώνυμος29/7/13

    Τι μίσος! Τι μίσος! Τι μίσος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  156. Ανώνυμος29/7/13

    Ποιος είσαι ρε μεγάλε ο Κουκουζέλης????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  157. ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΦΤΙΑΡΙΑ29/7/13

    Ντροπή, είσαι και... πτυχιούχος, υποτίθεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  158. Ανώνυμος29/7/13

    Μαθαίνουμε εδώ πολλά, βγαίνουν οι αλήθειες στην επιφάνεια, τη διαφάνεια γιατί τη μπερδεύετε με το μίσος; Όταν η αλήθεια δεν μας συμφέρει την βαφτίζουμε μίσος! Εδώ ο άλλος γράφει ό,τι του κατέβει, και εσείς τον χαϊδεύετε...
    Θα είσαστε στο ίδιο ψηφοδέλτιο ή σε διαφορετικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  159. Ανώνυμος30/7/13

    Όταν κάποιος κατεβαίνει υποψήφιος δήμαρχος και διεκδικεί την μεγαλύτερη θέση στην τοπική ηγεσία, δεν πρέπει να δημοσιεύει μόνον αληθινά και ακριβή στοιχεία για τις σπουδές του;
    Ρωτάω τους αγαπητούς αναγνώστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  160. Ανώνυμος30/7/13

    Ο υποψήφιος δήμαρχος και τα στραβοπατήματά του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  161. Ανώνυμος30/7/13

    Για πες κι άλλα για να μαθαίνουμε για τον υποψήφιο δήμαρχο και συναγωνιστή!
    ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  162. Ανώνυμος30/7/13

    θΆΨΙΜΟ Η ΠΛΗΡΟΦΌΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ; Για συνέλθετε που μου κρύβεστε πίσω από δήθεν ηθικότητες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  163. Ανώνυμος30/7/13

    Διαφάνεια τώρα! Όποιος θέλει να κυβερνήσει αυτόν τον τόπο, πρέπει να είναι καθαρός από πάνω ως κάτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  164. Ανώνυμος30/7/13

    Κάποιος που θέλει να κατέβει υποψήφιος δήμαρχος μπορεί να γράφει τέτοιες ανακρίβειες, για να μην πούμε τίποτα άλλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  165. Ανώνυμος30/7/13

    "Δήμαρχε", διαύγεια και διαφάνεια δε ζήτησες;
    Έτσι θα κάνεις την αλλαγή;
    Άλλαξε τροπάρι, γιατί δε σε βλέπω καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  166. Ανώνυμος30/7/13

    ΣΤΟ ΦΩΣ ΟΛΑ ΔΗΜΑΡΧΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  167. Ανώνυμος30/7/13

    Ένας είναι ο Αλλάχ, ένας και ο μουσικολόγος!
    Όλοι οι άλλοι είναι απλώς προφήτες των.
    -Τ' ακούς κύριε "Κάποτε στην Καστοριά"?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  168. Ανώνυμος30/7/13

    Γνωρίζουμε ότι σ’ όλα τα επαγγέλματα υπάρχουν αντιζηλίες. Αλλά στους μουσικολόγους φαίνεται ότι η κατάσταση είναι ακραία. ΜΙΣΟΣ ΖΗΛΕΙΑ ΦΘΟΝΟΣ.
    Κι όλα αυτά, γιατί και οι δύο έκαναν παρουσιάσεις στην Καστοριά. Αλλά μόνο για το κ. Τσακιρίδη γράφτηκαν θετικά σχόλια.. Τον άλλον τον προσπέρασαν σα να μην υπάρχει. Γι’ αυτό το μένος;
    Την άλλη φορά λοιπόν γράψτε και κανένα καλό λόγο και για τον άλλον. Κρίμα είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  169. Ανώνυμος30/7/13

    "Υπάρχει ένα άρθρο του εξαιρετικού Κωνσταντίνου Δούφλια με τίτλο "Οι Καστοριανοί Εβραίοι". Τι γνώμη έχει επ' αυτού ο κύριος Τ[....]; Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να καταθέσει την άποψή του. Όπως και πάρα πολλοί εδώ μέσα".

    Mα αγαπητέ μου...
    Απλώς αυτοί "δεν υπήρξαν ποτέ!!!"
    Μην τον ζορίζετε άλλο τον κ. Τ. το 'χουμε επιχειρήσει -ΟΣΟΙ ΜΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ και ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ (sic)- και πρωτύτερα να τον προκαλέσουμε να μας απαντησει για τον καημένο Ελιάου και το "ΕυφώνιόΝ" του.
    Αρκούμεθα δυστυχώς να ακροώμεθα ...[…..]!

    "ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  170. Ανώνυμος30/7/13

    Το πτυχίο δε μετράει. Οι ικανότητες μετρούν.
    Γι' αυτό λύσσαξε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  171. Ανώνυμος30/7/13

    "Το πτυχίο δεν μετράει." Μέγας κανών της αξιοκρατίας. Και μετά ψάχνουμε να βρούμε πώς φτάσαμε μέχρι εδώ με τις "διαυγείς" προσλήψεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  172. Ανώνυμος30/7/13

    Δεν είναι δυνατόν άνθρωποι που υποστηρίζουν την αλλαγή και τη νέα πνοή στον τόπο να γράφουν "Το πτυχίο δε μετράει."
    Έτσι θα πάμε μπροστά;
    ΣΚΑΝΔΑΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  173. Ανώνυμος30/7/13

    Δε πα να έχεις 1.000 πτυχία. Μπετόβεν δε γίνεσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  174. Ανώνυμος30/7/13

    "Το πτυχίο δε μετράει."
    Την κυρά-Βασίλω υποψήφια δήμαρχο ΤΩΡΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  175. Ανώνυμος30/7/13

    Εδώ βρε [.....] δε μιλάμε για το Δημόσιο (άλλοι είναι διορισμένοι εκεί, ξέρεις εσύ). Εδώ μιλάμε για ΜΟΥΣΙΚΗ. και η μουσική είναι θέμα χαρίσματος και καλλιέργειας. Πώς μπορείς να μιλάς για τον Μπετόβεν, όταν χορεύεις τσιφτετέλια τούρκικα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  176. Ανώνυμος30/7/13

    Το άρθρο μιλάει για μουσικολόγο δεν μιλάει για δήμαρχο!
    Εντάξει, είπαμε ΕΝΑΣ είναι ο Μουσικολόγος στην Καστοριά, και ΕΝΑΣ ο Αλλάχ. Τελεία και παύλα. Ικανοποιήθηκες τώρα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  177. Ανώνυμος30/7/13

    "Το πτυχίο δε μετράει. Οι ικανότητες μετρούν.
    Γι' αυτό λύσσαξε."

    OOOOΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!!!!

    Μπαροζο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  178. Ανώνυμος30/7/13

    Είναι σύμπτωση ότι όλα τα σχόλια το τελευταίο διάστημα γράφονται καταιγιστικά και με παράξενη μανία για Μουσικολόγους της Καστοριάς, και για τη Μουσική των Τούρκων;

    Το ένα στην ανάρτηση "Κάποτε στην Καστοριά - Η μουσική κίνηση στην Καστοριά 1900-1940", που αναφέρεται στην επιτυχημένη παρουσίαση του Μουσικολόγου κ. Ιωάννη Τσακιρίδη στις 9 Μαρτίου 2013 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

    Και το άλλο στην ανάρτηση "Τα καλά παιδιά καλά χορεύουν" που αναφέρεται στους νεαρούς Έλληνες που χόρευαν χορούς Τούρκικους με Τούρκικους στίχους στην τηλεόραση του Flash.


    Και στη μία ανάρτηση και στην άλλη καταφέρονται με μανία κατά του κ. ΙωάννουΤσακιρίδη και της Καστοριανής Μουσικής Παράδοσης, και υπέρ της Τούρκικης Μουσικής, της Τουρκοφιλίας και Τουρκοφωνίας.

    Τι να κάνουμε όμως, η ζωή τα φέρνει αλλιώς!
    Η Καστοριά απελευθερώθηκε από τον Τουρκικό Ζυγό και δεν ανήκει πλέον στην Τουρκιά.
    Κατανοώ ότι η νοσταλγία για την εποχή πριν την απελευθέρωση, είναι αβάσταχτη
    για μερικούς.


    Για επιβεβαίωση των ισχυρισμών μου εδώ:

    http://odos-kastoria.blogspot.gr/2013/07/blog-post_8.html

    και εδώ:

    http://odos-kastoria.blogspot.gr/2013/06/iyi-cocuklar-iyi-dans.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  179. Ανώνυμος30/7/13

    Έχει εισχωρήσει μέχρι το μεδούλι η αναξιοκρατία. Υπάρχουν ακόμη και τώρα άνθρωποι που υποστηρίζουν πως το πτυχίο δεν μετράει. Μυαλό δεν βάλαμε τελικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  180. Ανώνυμος30/7/13

    Αγαπητέ κ. "Κάποτε στην Καστοριά" κάνε ένα αφιέρωμα και στον έτερο Μουσικολόγο.
    Πλίζζζζζ δεν αντέχουμε άλλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  181. Ανώνυμος30/7/13

    "Από το παλιό στο νέο Βαρόσι"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  182. ΤΖΑ !30/7/13

    ΣΗΜΕΡΟΝ στην Καστοριά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  183. Ανώνυμος30/7/13

    Σωστό!
    Υπήρχε μια ιστοσελίδα με τίτλο "Από το παλιό Βαρόσι... στο νέο!!!"
    Γιατί άραγε να έπεσε; Μήπως υπήρχαν πληροφορίες που δεν έπρεπε πλέον να ξέρει κανείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  184. Ανώνυμος30/7/13

    "Η Καστοριά απελευθερώθηκε από τον Τουρκικό Ζυγό και δεν ανήκει πλέον στην Τουρκιά".

    Ανήκει όμως στη [....]
    Όσο γι΄αυτούς που "καταφέρονται" κλπ κλπ πήγαινε να δεις αν έρχομαι!

    Αλι (και τρισαλί) Πασάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  185. "Παρά να σε λυπούνται"30/7/13

    Κύριε Τσακιρίδη, "καλύτερα να σε φθονούν" λέει ο λαός.
    Και εσείς είστε δέκτης φθόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  186. Βρήκαμε παπά, να θάψουμε πέντ'-έξι...30/7/13

    @ "Παρά να σε λυπούνται"

    Ναι βρε, φώναξε κι έναν παπά να του διαβάσει την ευχή της βασκανίας,
    λέει ο λαός μας.
    Μπράβο σου που τον θυμάσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  187. Ανώνυμος30/7/13

    Αγαπητέ υποψήφιε άρχοντα, πριν τα αλλάξετε όλα στην πόλη ετούτη, αλλάξτε κάποια δεδομένα-πληροφορίες στα έντυπα και ψηφιακά μέσα που δημοσιεύετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  188. Ανώνυμος31/7/13

    "Η σύγχρονη ορχήστρα είναι 10μελής και απαρτίζεται από δεξιοτέχνες μουσικούς της Σερβίας και των Σκοπίων, οι οποίοι ύστερα από ακρόαση επιλέχθηκαν για τον απαρτισμό της ορχήστρας. Επίσης, ένα άλλος σημαντικότερος λόγος ήταν η ανάδειξη και διάδοση του τοπικού μουσικού ιδιώματος και ρεπερτορίου και η περαιτέρω προώθηση του...

    Επιρροές:

    Καστοριανό τοπικό χρώμα με ευρύτερες μουσικές επιρροές από τη περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου"

    "Αχ!Αχ!και βαχ!!!!!"
    (ποιανού είναι αυτή η ορχήστρα βρε; Που θα με πεις εμένα για τις παρέες μου;)

    Λωξάντρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  189. Ανώνυμος31/7/13

    Κοίτα να δεις εσύ πονηρούλη της "παραδοσιακής" ορχήστρας με τα βαλκανικά -μεσογειακά-ανατολίτικα- χάλκινα.
    Τα παιχνίδια ΤΕΛΟΣ. Διάλεξε:

    Ή θα είσαι με τους "γύφτους από τη Σερβία και τα Σκόπια" ή με τους άλλους (ξέρεις δα τώρα!). Ή θα θυμηθείς ποιός είναι "ο Ελιάου με το Ευφώνιον" και θα ορκιστείς πως δεν θα πειράξεις τη μνήμη του ή να μας πεις τι θα κάνεις να λάβουμε κι εμείς τα μέτρα μας.
    Η απέραντη φαιδρότητα να κατεβάζεις μια μια τις αναρτήσεις που τάχα σε ενοχοποιούν σαν τον κλέφτη δε σε τιμά. Μπορούσες κάλλιστα να πεις "έσφαλα , έμπλεξα με κακές παρέες κάποτε αλλά τώρα είδα το φως το αληθινό της Αυγής και επανήλθα". θα σε συγχωρέσουμε αγαπημένε!

    Το υλικό απο το bam bam έχει αποθηκευθεί -αποτελεί αδιάσειστο τεκμήριο και θα το αναρτήσουμε απόψε σε κατάλληλο blog να το δει ο λαός που στηρίζει τον κυνηγό των "Τουρκολάγνων-τουρκόφωνων-χανουμισών-γιουσουφακίων-υπαλλήλων του Προξενείου"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  190. Ανώνυμος1/8/13

    "Η ονομασία της ορχήστρας είναι συμβολική καθώς προέρχεται από μια παλιά συνοικία της Καστοριάς, όπου στις αρχές του 20ου αι. κατοικούσαν τουρκόγυφτοι μουσικοί."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  191. Ανώνυμος1/8/13

    http://fouit.gr/2013/08/%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%81%CE%B5%CF%8D%CE%BC%CE%B1/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  192. Ανώνυμος1/8/13

    192@ HELLLO!!!(Are you here?)
    Κατάλαβες τι σε ρώτησα;

    "Γομάρ Σερίφ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  193. Ανώνυμος1/8/13

    (...) Η σύγχρονη ορχήστρα είναι 10μελής και απαρτίζεται από δεξιοτέχνες μουσικούς της Σερβίας και των Σκοπίων."

    "Tomar Erif"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  194. Ανώνυμος1/8/13

    Τι εμμονές!
    Από τα τούρκικα μέχρι....
    Να το κοιτάξεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  195. Ανώνυμος1/8/13

    Μπερδέψατε τα χάπια σας.
    Τόσους μήνες άλλα αντ' άλλων παίρνετε!
    Φαίνεται οι οδηγίες είναι γραμμένες στα... Ελληνικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  196. Ανώνυμος1/8/13

    "δεξιοτεχνες"...

    "Tomar Kantaif"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  197. Ανώνυμος1/8/13

    196@ EΠΑΝΑΛΜΒΑΝΕΣΑΙ!
    Την άλλη φορά θα ραβδισθείς εξήντα και τρείς!
    Από εξειδικευμένους μπερνταχ-τσήδες γενίτσαρους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  198. Ανώνυμος1/8/13

    σαν την προτομή του
    Β α λ α λ ά τα χείλη των ασεβών!

    "Τauck occu"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  199. Ανώνυμος13/8/13

    http://giannis-tsakiridis.blogspot.gr/2013/08/1.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  200. Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει29/8/13

    Το Δημοτικό Ωδείο Καστοριάς ανακοίνωσε την πρόσληψη καλλιτεχνικού μουσικού προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου επί ωρομισθία, συνολικά εννέα (9) ατόμων για την κάλυψη αναγκών του Δημοτικού Ωδείου:
    1 ΔΕ Καθηγητής θεωρητικών
    2 ΔΕ Καθηγητής Πληκτών Οργάνων
    3 ΔΕ Καθηγητής Εγχόρδων Οργάνων
    1 ΔΕ Καθηγητής Πνευστών Οργάνων
    1 ΔΕ Καθηγητής Παραδοσιακών Οργάνων
    1 ΔΕ Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής

    Πάω στοίχημα ότι ένας ΜΟΥΣΙκολόγος έχει την θέση στο τσεπάκι του.
    Πούντο πούντο το δαχτυλίδι, νάτο νάτο δε θα το βρείς, το δαχτυλίδι που φορείς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ