26.9.13

ΣυΡιζΑ Καστοριάς: Ανακοίνωση για τις τελευταίες εξελίξεις



Τα κροκοδείλια δάκρυα της βουλευτού της Ν.Δ. κ. Μαρίας Αντωνίου, για το οριστικό αντίο στην Αρχιτεκτονική δε πείθουν κανένα. Όταν πριν από μερικούς μήνες η κ. Αντωνίου έβαζε φαρδιά πλατιά την υπογραφή της στο μνημόνιο ήξερε πολύ καλά τι υπέγραφε. Και σε περίπτωση που δεν ήξερε, όφειλε να μάθει.
Μειώσεις μισθών, απολύσεις, ξεπούλημα του εθνικού πλούτου με διαδικασίες fast track, μειώσεις συντάξεων εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, αυξήσεις στις τιμές των αγαθών και των ειδών πρώτης ανάγκης. Αύξηση της φτώχειας και της ανεργίας. Αυτοκτονίες, μετανάστευση. Αύξηση της κρατικής καταστολής και της βίας, ιδιωτικοποίηση του νερού και της καθαριότητας. Και όλα αυτά στο όνομα της δήθεν σωτηρίας της χώρας. Είναι η πολιτική υποταγή της τρικομματικής κυβέρνησης - μαριονέτας στις ορέξεις της διεθνούς οικονομικής ελίτ, την οποία η κα. Αντωνίου και όλοι οι βουλευτές της κυβερνώσας πλειοψηφίας υπηρετούν πιστά, που έφεραν την κοινωνία στα όρια της εξαθλίωσης. Η Ν.Δ. στην προσπάθειά της να κρατηθεί στην εξουσία και να προωθήσει το σχέδιο διάλυσης της χώρας, εναγκαλίζει χωρίς κανένα δισταγμό και υιοθετεί την ατζέντα του φασιστικού μορφώματος της Χρυσής αυγής. Χαρακτηριστική η στήριξη που προσέφερε ο κος. Τούφας της Χ/Α τοπικά στην κα. Αντωνίου μέσα από ραδιοφωνικό σταθμό. Οι άλλοι δύο κυβερνητικοί εταίροι στέκονται άβουλοι και άπραγοι συρόμενοι σε αυτή την πολιτική της Ν.Δ., χωρίς να προβάλλουν καμία ουσιαστική αντίσταση, παρά μόνο για το θεαθήναι, αναλογιζόμενοι το πολιτικό κόστος επειδή το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να παραμείνουν στην κυβέρνηση.

Η επικείμενη κατάργηση της Ταξιαρχίας, η κατάργηση της Αρχιτεκτονικής σχολής η οποία ουδέποτε λειτούργησε αλλά ήταν μάλλον όπως δείχνουν τα πράγματα μία υπόσχεση δώρου, προς χάριν πελατειακών σχέσεων και ψηφοθηρίας, η χρόνια μονόπλευρη, δήθεν «ανάπτυξη» του νομού μόνο μέσα από τον κλάδο της γουνοποιίας, η μη ύπαρξη Πνευματικού Κέντρου στην πόλη της Καστοριάς, ακόμα και η πρόσφατη απόφαση για κατεδάφιση ενός ιστορικού μνημείου, όπως και άλλων μνημείων που είτε κατεδαφίστηκαν είτε αφέθηκαν στη μοίρα τους να ρημάζουν, είναι όλα αποτελέσματα της πολιτικής που εφάρμοσαν τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα, και οι τοπικοί εκφραστές τους, που το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν οι πελατειακές τους σχέσεις και η καρέκλα πάνω στην οποία γαντζώνονταν πεισματικά, όπως πχ ο κος Πετσάλνικος.
Το γεγονός ότι η περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας είναι από τις πιο φτωχές στην Ευρώπη, το γεγονός ότι οι πολίτες της Καστοριάς δεν είχαν χρήματα για να θερμανθούν όλο το χειμώνα, με την τιμή του πετρελαίου να έχει πάρει την ανιούσα, για να κερδίζουν λίγοι κερδοσκόποι βιομήχανοι, δήθεν πατριώτες, αυτά είναι αποτελέσματα της εφαρμοζόμενης πολιτικής. Τα έχουν υπογράψει. Τα έχουν συμφωνήσει. Έχουν παραδώσει τη χώρα στο Lobby των κερδοσκόπων στο όνομα της δήθεν σωτηρίας.

Ένας μόνο δρόμος υπάρχει. Συστράτευση με το ΣυΡιζΑ σε ένα πλατύ κοινωνικό, δημοκρατικό μέτωπο σε κατεύθυνση αντιμνημονιακή. Η σωτηρία της χώρας θα έρθει με μια κυβέρνηση της Αριστεράς, με άμεση κατάργηση των μνημονίων και σταδιακή επαναφορά σε ρυθμούς ανάπτυξης. Αγώνας δύσκολος και πολύπλευρος. Γι αυτό καλούμε τον λαό και τοπικά τον κόσμο της Καστοριάς να σταθεί δίπλα στο Σύριζα να αντισταθεί και να παλέψει ενάντια στην κοινωνική εξαθλίωση, ενάντια στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και των κοινωνικών αγαθών, νερό, καθαριότητα, υγεία, ασφάλιση… ενάντια στην τρομοκρατία και τον εκφασισμό. Να παλέψει για αξιοπρέπεια, δημοκρατία, ελευθερία. Για ζωή.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 6 Ιουνίου 2013, αρ. φύλλου 695       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ