1.2.15

Λόγος & Αντίλογος

Κύριε διευθυντά,
Στο άρθρο «Η πρώτη ύλη της συνομοσιολογίας» του κ. Πάσχου Μανδραβέλη που δημοσιεύτηκε στην ΟΔΟ, στο υπ’ αριθμόν φύλλο 750 στις 24.7.2014, αναφέρεται κατά πρώτον στην ύλη της συνομοσιολογίας και κατά δεύτερον στις δημοσκοπήσεις των Ελλήνων καθηγητών -δυστυχώς του εξωτερικού, Αμερικής, Αγγλίας κλπ- σχετικά με τον εβραϊσμό, και άλλα παρεμφερή πιστεύω του Έλληνα, και όπως είδατε τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων τα παρουσίασαν στο Βερολίνο σε κάποιο συνέδριο που οργανώθηκε από το Κέντρο Αντισημιτισμού στην Ευρώπη.
Αρχίζω με το θέμα της συνομοσιολογίας, το οποίο αναπτύχθηκε από το κ. Μαδραβέλη και με επιστημονικούς όρους και κυρίως ποια κοινωνικά στρώματα είναι επιρρεπή στην συνομοσιολογία αναθεματίζοντας την παιδεία της χώρας, αποκαλώντας την «μπάχαλο» και ότι δεν διδάσκεται η πραγματική ιστορία. Επίσης γίνεται αναφορά και στις χώρες που έχουν έντονο θρησκευτικό προσανατολισμό (χώρες της Ανατολής, της Δύσεως καθυστερημένα τμήματα) ενώ για τον Καθολικισμό των δύο δισεκατομμυρίων δεν ειπώθηκε λέξη.
Λοιπόν κ. Διευθυντά, αναφέρθηκαν πολύ υποτιμητικά παραδείγματα και για τους συμπατριώτες μας, όπως τί πίστευαν οι Έλληνες για την χούντα, για την προέλευση της κρίσης, για τον ρόλο του Κίσινγκερ σχετικά με την Κύπρο κλπ, ότι αυτά που νομίζουν είναι μύθοι.
Σε κάποιο σημείο του άρθρου του, ο κ. Μανδραβέλης, ισχυρίστηκε πως το 99% των Ελλήνων -εκτός του εαυτού του- πιστεύουν ή έχουν το δικαίωμα να μην το πιστεύουν. Δεν ξέρω αν έχει αυτό το δικαίωμα να αποκλείει οποιονδήποτε συμπατριώτη μας να σκέπτεται ελεύθερα για πράγματα που τα έζησε και τα ζει στο πετσί του.
Τα θέματα που αναφέρθηκαν στο συγκεκριμένο άρθρο δεν είναι ψεύτικα, αλλά υπάρχουν και συνοδεύουν άσχημα την ζωή της χώρας και με απλά φιλοσοφήματα δεν ξεπερνιούνται. Δεν είναι μύθος η χούντα, ο πόλεμος της Κύπρου και η διαίρεσή της; Δεν ήταν ο Κίσινγκερ ο άνθρωπος που διεύθυνε τις επιχειρήσεις στο Αιγαίο; Ποιος μπορεί να ξεχάσει ότι ο εθνάρχης Καραμανλής με το ιστορικό «Η Ελλάς δεν πολεμά» βγήκε σε πρόωρη πολιτική συνταξιοδότηση και τον εξαφάνισε δια παντός, γιατί έμπλεξε δύο χώρες του ΝΑΤΟ στον πόλεμο; Αλλά θα αναφερθώ και σ’ άλλους μύθους που έπλεξαν οι Έλληνες. Ποιος δολοφόνησε τον Κένεντι; Ποιος γκρέμισε τους Πύργους; Τα μαύρα κουτιά έδειξαν τους Εσκιμώους της Σιβηρίας... Ποιος ονόμασε τα Σκόπια «Μακεδονία»; Ο Αμίν Νταντά;
Κύριε Διευθυντά, ο Έλληνας είναι πολυπαθέστατος κάτοικος της γης και έχει γνώση για το τί γίνεται γύρω του. Είναι λυπηρό που κάποιοι το αμφισβητούν για διάφορους λόγους και θέλουν να παρουσιάσουν την χώρα μας, όπως οι άλλοι τους υποδεικνύουν. Από αρχαιοτάτων χρόνων οι μύθοι του Έλληνα έχουν χρόνο και τόπο διαδραματίσεως των.
Στο Δίον κατέβαινε ο Δίας. Στην Επίδαυρό ζούσαν οι βασιλιάδες Αγαμέμνονες. Στο Άργος Ορεστικό έζησε ο Ορέστης. Στην Τροία ο Οδυσσέας, ο Αχιλλέας κλπ. του Ομήρου. Στην Κνωσό ο Μινώταυρος. Μ’ αυτούς τους μύθους ανατρέφεται η ανθρωπότητα, όλα τα κράτη στην παιδεία τους, αυτούς τους μύθους έχουν στο μαξιλάρι τους, ενώ στην Ελλάδα -απορίας άξιον- κατηγορήθηκαν από τους ξενόφερτους πολιτικούς μας ακόμη και οι ήρωες του 1821. Ο  Ανδρέας Παπανδρέου τοποθέτησε τον Τρίτση υπουργό Παιδείας και από τότε έγινε «μπάχαλο» η παιδεία μας όπως ισχυρίστηκε ο κ. Μανδραβέλης. Όσο για την διοίκηση της χώρας που είναι διαλυμένη, θα αναφέρω έναν ακόμη ελληνικό μύθο.
Σε μια αυστηρή αυτοκριτική του, συναισθανόμενος το μέρος της ευθύνης που του αναλογεί, ο υποψήφιος και υπουργός του ΠαΣοΚ κ. Χρυσοχοΐδης, με βαθύ αναστεναγμό, ανεφώνησε: «Εμείς οι σύντροφοι, οι προοδευτικοί, η δημοκρατική παράταξη “καταστρέψαμε την χώρα”». Άρα υπήρχε η χώρα, και τώρα έγινε αυτή που περιγράφηκε από τον συνεργάτη σας.
Και όσον αφορά το θρησκευτικό πιστεύω των λαών, στο οποίο έκανε αναφορά ο κ. Μανδραβέλης υποτιμητικά κατά την γνώμη μου, οι ναοί Παρθενώνας, Απόλλωνος, Ποσειδώνος και τόσων άλλων ιερών χώρων της χώρας μας είναι μόνο τυχαία έργα χειρός; Δεν λειτούργησε ο ψυχικός κόσμος των εμπνευστών και του λατρευόμενου λαού; Δεν επιτρέπεται να σκέπτεται, να εμπνέεται ο άνθρωπος από ψηλά. Έψαξε πρώτος ο Σωκράτης, το μυαλό των αιώνων, και βρήκε ότι ένας ο θεός. Και αυτόν πίστευαν και πιστεύουν όλοι οι άνθρωποι. Και να γνωρίζει τούτο κ. Διευθυντά ο συνεργάτης σας, όση αξία έχει ο Παρθενώνας, τόση αξία έχει και το Τοτέμ που υψώνεται από τον άγριο του Αμαζόνα.
Ποια είναι τα σπουδαία έργα; Για πέστε μας ποια είναι; Μπορεί ασφαλώς οποιοσδήποτε να πιστεύει στην παγκοσμιοποίηση. Ένας λαός, μια κυβέρνηση ή ένας πρωθυπουργός, ποιος; Ο ισραηλινός.
Γι’ αυτό έκαναν τις δημοσκοπήσεις και οι Έλληνες επιστήμονες που πήραν υποτροφία από την χώρα μας και τώρα ασχολούνται με δημοσκοπήσεις για να εμφανίσουν τους επιδιώκοντες την παγκοσμιοποίηση, αν είναι αρεστοί και πόσο στον κόσμο, για να συνεχίσουν την καταστροφή της ανθρωπότητας. Πληρώνουν ακριβά γι’ αυτόν τον σκοπό, θέλουν να ξέρουν πόσο προχωράει το πρόγραμμα τους.
Λοιπόν κάπως έτσι θα τελειώσουμε την αντίθεση μας με αυτά που ο συνεργάτης σας πρεσβεύει με την συνομοσιολογία και τις δημοσκοπήσεις των σοφών μας καθηγητών. Περισσότερο σεβασμό στον Έλληνα, βοηθήστε τον. Μην τον πολεμάτε με κάθε τρόπο, κυρίως εσείς οι πολυγραμματισμένοι, σεβαστείτε την ιστορία του γιατί κάθε μέρα ανακαλύπτονται θησαυροί των προγόνων μας, Ας δείξουμε ότι αξίζει να ζούμε σ’ αυτήν την χώρα.
Οι μύθοι των κόμικς, του Ταρζάν, των κινουμένων, του Μίκυ Μάους είναι για άλλους λαούς, άσχετα που σήμερα είναι σε κάποια θέση και καταπατούν τα δίκαια των λαών.

Ν. Πρώιος


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 2 Οκτωβρίου 2014, αρ. φύλλου 758

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ