20.9.16

Μελέτη καθορισμού του ιδανικού ύψους της στάθμης της λίμνης Καστοριάς



Η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς έχοντας εξασφαλίσει την απαιτούμενη χρηματοδότηση θα προβεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στην υποβολή σχετικής εισηγήσεως στο περιφερειακό συμβούλιο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το Μετσόβιο Πολυτεχνείο για την εκπόνηση της «Μελέτης καθορισμού των βέλτιστων εποχικών στάθμεων για τη λίμνη της Καστοριάς». 

Από τη συγκεκριμένη μελέτη θα καθοριστεί το ιδανικό ύψος της στάθμης της λίμνης, ανάλογα με την εποχή, διασφαλίζοντας παράλληλα την ισορροπία του οικοσυστήματος και την αειφορική διαχείρισης του.



Τα οφέλη αναμένονται πολλαπλά για την περιοχή καθώς θα διασφαλιστούν οι χρήσεις της γης περιμετρικά της λίμνης, θα περιοριστούν τα πλημμυρικά φαινόμενα, ενώ ταυτόχρονα θα διασφαλιστεί η χρήση της λίμνης ως ταμιευτήρας για τη κάλυψη των αρδευτικών αναγκών.

Ακόμη, θα βοηθήσει τους τοπικούς αλιείς και θα καταστήσει τη λίμνη επιλέξιμη για αλιευτικές, αθλητικές και τουριστικές χρήσεις.
Πληροφορίες τηλ. 2467350266, 2467350380.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 21 Απριλίου 2016, αρ. φύλλου 832



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ